-
Αν από τα κομμάτια που άφηνε πίσω της η xsara γινόταν κάποιο ατύχημα με ανύποπτους οδηγούς, σήμερα δεν θα λέγαμε αν έπρεπε να σταματήσει, αλλά θα ζητάγαμε ευθύνες γιατί δεν τον σταμάτησαν.
-
Εσύ Έλληνα οδηγέ αγώνων εάν σε σταματούσανε εσένα σε ανάλογο περιστατικό τι θα έκανες…..#@#@
-
Ο χρήστης tsakirn έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι αυτό κάνει τον αγώνα μας διαφορετικό από πολλούς. Η προσπάθεια και η προσαρμοστικότητα που δείχνουμε σε τέτοιες συνθήκες. Μου φαίνεται ότι αρχίσαμε όμως να γινόμαστε σαν τους ευρωπαίους. Τυπολάτρες, που παίρνει ο ένας τηλέφωνο στην αστυνομία και καρφώνει τον άλλον. Και με μία ρόδα να ήταν εγώ επικροτώ και λέω μπράβο σε όλους τους αστυνομικούς που τον είδαν και σφύριξαν αδιάφορα. Θυμάμαι πέρσι τον Hirvonen με τουμπαρισμένο αμάξι που με το ζόρι περπατούσε και το έφερε στο service. Το θέαμα φοβερό, το χειροκρότημα ασταμάτητο. Το τσαγανό και η τρέλλα του Γάλλου μου αρέσει πολύ. Άλλωστε εγώ προσωπικά γιαυτό βλέπω αγώνες για κάτι τέτοιες στιγμές, μαζί βέβαια με το θέαμα στα βουνά. Ας μην αφήσουμε τον καθωσπρεπισμό να χαλάσει τις λίγες όμορφες στιγμές που μας προσφέρουν οι αγώνες και θυμίζουν τον αγώνα της επιβίωσης και της προσπάθειας για τον τερματισμό που γινόταν παλιότερα. Μπράβο στον γάλλο για τον τσαμπουκά του και πάλι μπράβο σε όλους τους αστυνομικούς που πάντα όσα χρόνια πηγαίνω στους αγώνες κάνουν το παν για να πάει καλά το ακρόπολις και δείχνουν έναν εαυτό τελείως διαφορετικό από ότι τους έχουμε συνηθήσει.+1!!!
Τόσα χρόνια δε θυμάμαι Ακρόπολις χωρίς ένα τέτοιο ή παρόμοιο περιστατικό... Τώρα μας πείραξε επειδή ήταν στην ΑΟ και όχι στον δρόμο της Λιλαίας..? 'Ημαρτον ρε παιδιά, μην είμαστε και τόσο τυπολάτρες και υπερβολικοί...
Όταν πρώτα σταματήσουν όλους τους σουρωμένους, τους μαστουρωμένους, τις νταλίκες που πάνε με 120 με σλικς, τους κακοφορτωμένους γύφτους που αδειάζουν καφάσια στον δρόμο, αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια τους, ενώ περνάω εγώ από δίπλα τους με τη μηχανή, αυτούς με τα περίπου αυτοκίνητα, άλλα κομμένα και ραμμένα, άλλα σαπισμένα, άλλα με αναρτήσεις ούζο12, άλλα με φώτα ανύπαρκτα, άλλα... άλλα... άλλα... Τότε και εγώ θα ψηφίσω ότι κακώς δεν τον σταμάτησαν...
Στις Ευρωπαϊκές χώρες δεν θα έκανε χιλιόμετρο σε αυτήν την κατάσταση, αλλά δεν θα έκαναν μέτρο και όλοι αυτοί που προανέφερα...
Ράλλυ είναι παίδες... και το ράλλυ είναι πάνω απ' όλα μάχη για την 'επιβίωση'...
-
Θα ήθελα να ξέρω αν κάποιο παιδί με μοτοσυκλέτα έμενε ανάπηρος ή έχανε την ζωή του απο ένα ατύχημα από το περιστατικό τι λέγατε.
Η αν κάποιος από εσάς πηγαινε στον φαναρτζή με μεγάλη ζημιά από το περιστατικό θα είσασταν τόσο ανάλαφροι όσο τώρα.Είναι μερικές φορές που προτιμώ χωρίς δεύτερη κουβέντα τους τυπολάτρες Εγγλέζους απο τους αναλαφρούς Έλληνες, γιατί στο πρώτο μοντέλο υπάρχει περισσότερο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και περιουσία.
-
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ!! ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΔΑ ΠΕΡΙ ΚΟΚ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ , ΓΙΝΑΜΕ ΓΙΑΠΙΔΕΣ ΑΠΡΟΣΩΠΟΙ ?? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !
ΛΥΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 50% ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑΙ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ :
ΦΙΜΕ ΤΣΑΜΙΑ, ΧΑΜΗΛΩΜΑΤΑ, ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ ΑΝΑΜΕΝΑ, ΔΙΠΛΑ ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ, ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ, ΑΔΗΛΩΤΟΥΣ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΥΣ ΚΛΠΚΑΙ ΝΑ ΦΩΡΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥΤΖΩΝΟΥΝ , ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120.
ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΚ ΚΛΠ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ!!!
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ
-
Ο ΛΟΕΜΠ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ, ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
-
Μου αρέσει που μερικοί μας λυπούνται κιόλας επειδή δίνουμε προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή.Γιατί αυτό κάνουμε αν έχετε καταλάβει.
-
Στην ειδικη μεσα μπορει να συνεχισει αν θελει αλλα στην απλη διαδρομη υποχρεουτε να ακολουθει τον ΚΟΚ. Αυτο λεει ο κανονισμος του Αγώνα ωστε ολοι να εχουν ενιαια αντιμετοπιση στον ανταγωσιμό γιατι σε τελευταια αναλυση καποιος που συμφωνα με τον κανονισμο θα επρεπε να ανεβει στο βαθρο δεν ανεβηκε με οτι σημαινει αυτο για την ομαδα του.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Θα ήθελα να ξέρω αν κάποιο παιδί με μοτοσυκλέτα έμενε ανάπηρος ή έχανε την ζωή του απο ένα ατύχημα από το περιστατικό τι λέγατε.
.Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ όλα. Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί που συνηγορούν στο ότι έπρεπε να συνεχίσει, έχουν δει τα πλάνα με το τι άφηνε πίσω του ο Λεμπ. Επίσης δεν ξέρω αν έχουν εμπειρία του τι σημαίνει να οδηγείς μοτοσθκλέτα και να βρεις ξαφνικά μπροστά σου εναν τροχό ή ένα σίδερο...
-
Σίγουρα πρέπει να βοηθιούνται τα πληρώματα ενός αγώνα και ιδιαίτερα παγκοσμίου. Να υπάρχει ελαστικότητα στον ΚΟΚ στις απλές. Αλλά μέχρι ενός ορίου και ειδικά όταν έχει συμβεί και σε άλλους αγώνες του παγκοσμίου. Τότε μιλάμε για αβανταδόρικη βοήθεια.
Είδα τις σκήνές στην ΤιΒι και λέω ότι έπρεπε να σταματήσει. Δεν είμαστε Αγγλία με τα ραντάρ στο χέρι, αλλά η κατάσταση του αυτοκινήτου ήταν τραγική. Safety first λοιπόν και τίποτε άλλο. -
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι οδηγίες είχαν δοθεί από τους διοργανωτές προς την τροχαία. Διότι, αν υποθέσουμε ότι τους είχε ζητηθεί να βοηθήσουν τα πληρώματα, κάνοντας τα στραβά μάτια, πάει κι έρχεται... Αν όμως η τροχαία δεν έκανε τίποτα μόνο και μόνο λόγω ανικανότητας ή σαστιμάρας ή άγνοιας, τα λόγια είναι περιττά...
Πλάκα-πλάκα, αυτός ο Νιώρας γιατί δεν έκανε ένσταση και στον loeb;
-
Πιστεύω πως ο Loeb έπρεπε να σταματήσει. Καθώς ο κάθε οδηγός βλέπει κυρίως τον αγώνα του και είναι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτόν, έπρεπε να τον σταματήσει η ομάδα του (δεν έχει θέση ευθύνης απέναντι στο αυτοκίνητο και στο πλήρωμα;) ή η αστυνομία ή όποιος άλλος έχει ως ευθύνη την ασφάλεια του αγώνα.
Αναφέρετε πως ο Loeb με την Xsara ήταν ασφαλέστερος από πολλούς άλλους οδηγούς και αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Όπως είμαι κατά των επικίνδυνων αυτοκινήτων - οδηγών, με τον ίδιο τρόπο είμαι κατά της κίνησης της πληγωμένης Xsara σε δημόσιο δρόμο, ανοιχτό σε κυκλοφορία.
Αλήθεια πόσα χιλιόμετρα μπορούσε να κάνει με 'ασφάλεια' το πληγωμένο αυτοκίνητο; 100 χλμ, 200 χλμ, 300χλμ; Μην εξετάζετε το ότι τελικά έκανε 70 χλμ, χωρίς να δημιουργήσει κανένα προφανές πρόβλημα και 'δικαιώθηκαν' όσοι πήραν το ρίσκο... Αν από την υπερθέρμανση του πίσω μέρους (λόγω τριβής με την άσφαλτο) έπαιρνε φωτιά; Θα δούλευε η αυτόματη πυρόσβεση ή όχι, όπως σε άλλο πλήρωμα που ζητούσε μπουκάλια νερό για να σβήσει τη φωτιά μέσα στο αυτοκίνητό του;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι οδηγίες είχαν δοθεί από τους διοργανωτές προς την τροχαία. Διότι, αν υποθέσουμε ότι τους είχε ζητηθεί να βοηθήσουν τα πληρώματα, κάνοντας τα στραβά μάτια, πάει κι έρχεται... Αν όμως η τροχαία δεν έκανε τίποτα μόνο και μόνο λόγω ανικανότητας ή σαστιμάρας ή άγνοιας, τα λόγια είναι περιττά...Πλάκα-πλάκα, αυτός ο Νιώρας γιατί δεν έκανε ένσταση και στον loeb;
Γιατί βρε tazz προϊσταμένη αρχή της τροχαίας είναι η ΕΛΠΑ;
Θα έπρεπε να περιμένει η τροχαία οδηγίες από την ΕΛΠΑ για να κάνει αυτό που λέει ο νόμος αλλά και η κοινή λογική;
Στο δεύτερο μέρος της τοποθέτησης σου λες όλη την αλήθεια. -
μια καλη ερωτηση ειναι γιατι ο Baldacci εφαγε ποινη πεντε λεπτων επειδη εφυγε απο το service χωρις προφυλακτηρα και ο Loeb που εφτασε με μισο αυτοκινητο ουτε γατα ουτε ζημια....
συμφωνω στη ομορφια και την αγριοτητα και το νοημα που δινει στον αγωνα η προσπαθεια ενος οδηγου να συνεχισει.. αλλα.. για μενα επρεπε να τον σταματησουν και να συνεχισει με superally... αυτος και ο λογος υπαρξης του συγκεκριμενου κανονα..
εχω υπαρξει σαν συνοδηγος μαζι με τον δημητρη τον Ξανθακο στο Acropolis του 2002 οταν και καναμε τις μισες καρουτες με τρεις ροδες και ανεβηκαμε ολο το 51 μεχρι και το sevice park με εμενα κρεμασμενο πισω αριστερα ( δεξις τροχος μπροστα δεν υπηρχε). εκπληκτικο συναισθημα απο τα καλυτερα... βεβαια τοτε αν σταματαγαμε ηταν τελος...
συνεπως εχοντας και μια τετοια εμπειρια θα ελεγα οτι θα επρεπε να τον σταματησουν...
-
Αλλο πραγμα ενας επαρχιακος δρομος στη Λιλαια ομως, κι αλλο η Αττικη Οδος ετσι ? Δεν παμε με 120 (η παραπανω..) στη Λιλαια, ουτε μπορει στην A.O. καποιος θεατης ή καποιος περαστικος να σταματησει και να βαλει στην ακρη το σπασμενο ακρο ή το αμορτισερ (εγω βασικα θα το επαιρνα και σπιτι για ενθυμιο). Κυκλοφορουν και μηχανες, σε περιπτωση που δεν το θυμαστε. Και στο κατω κατω, αν συμβει κατι αντιστοιχο στον Gronholm στη Μ. Βρετανια, και εκει τον κοψουν και λογω αυτου, χασει το πρωταθλημα, τι θα γινει ? Δεν εχουμε αλλοιωση αποτελεσματος εδω ?
Και δεν δεχομαι τη λογικη του να πανε να μαζεψουν πρωτα τους φορτηγατζηδες και τις γιαγιαδες με τα πληρομενα διπλωματα και μετα τον Loeb, η τον καθε αγωνιζομενο που δεν σεβεται τον Κ.Ο.Κ κατα τη διαρκεια του αγωνα ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ. Δεν μιλαμε για παρανομο παρκαρισμα, ουτε για το οτι πηγαιναμε με 140 κι οχι 120 στην Αττικη Οδο. Αλλο να τηρειται το γραμμα του νομου κι αλλο το πνευμα... -
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Αλλο πραγμα ενας επαρχιακος δρομος στη Λιλαια ομως, κι αλλο η Αττικη Οδος ετσι ? Δεν παμε με 120 (η παραπανω..) στη Λιλαια, ουτε μπορει στην A.O. καποιος θεατης ή καποιος περαστικος να σταματησει και να βαλει στην ακρη το σπασμενο ακρο ή το αμορτισερ (εγω βασικα θα το επαιρνα και σπιτι για ενθυμιο).Εγώ γιατί νομίζω ότι στον δρόμο της Λιλαίας με τη 1 λωρίδα ανά ρεύμα, τις αλεπάλληλες στροφές και το περιπου οδόστρωμα θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνο κάτι τέτοιο απ' ότι στην Α.Ο., όπου έχεις +2 λωρίδες για να αποφύγεις κάποιο εμπόδιο, άπλετη ορατότητα για να το δεις από μακριά, άριστα συνεργεία υποστήριξης που καθαρίζουν τον δρόμο πριν πεις 'BP Ultimate Rally Acropolis' και ΛΕΑ για να σταματήσει κάποιος αν χρειαστεί να βγάλει κάτι από τον δρόμο?
Για να μην αναφέρω τους όσους κάφρους οδηγούς που (νόμιζαν ότι) έκαναν σε εκείνον τον δρόμο αυτά που είχαν δει προηγουμένως στις ΕΔ...
Το ξαναλέω: Μην είμαστε υπερβολικοί...
Όσο για τη ζημιά στο οδοστρωμα (αν έγινε), η λύση είναι απλή: ο λογαριασμός από την ΑΟ κατευθείαν στην KRONOS...
-
Γιατι στο δρομο της Λιλαιας θα βρεις κατα κανονα περισσοτερο υποψιασμενους οδηγους που εχουν ερθει εκει για το Ακροπολις, τα αυτοκινητα (και οχι οι μηχανες γιατι ειναι σαφως πιο σπανιες ) θα κινουνται με λιγοτερα χιλιομετρα και γιατι ο πρωτος που θα το βρει θα σταματισει να το κανει στην ακρη. Για την Αττικη οδο, ουτε λογος να σταματησεις στην ΛΕΑ και να πας με τα ποδια να τραβηξεις ενα ακρο, αν αγαπας τη ζωη σου. Την απλετη ορατοτητα ξεχασε τη, δεν εισαι μονος σου, συνηθως εχει μπολικα αυτοκινητα εμπρος και αν δεν εχεις γυαλια με ακτινες Χ, κινδυνευεις να μην το δεις εγκαιρα.
-
Καποιοι παρασυρεστε απο την αγαπη που εχετε για το αθλημα..
Μπορειτε να σκεφτειτε αντικειμενικα για μια στιγμη?Δεν ειναι ολοι οι χρηστες της αττικης οδου εξοικιωμενοι με την αποφυγη εμποδιων!
Καποιοι δε δεν εχουν ιδεα τη εστι rally acropolis και και ουτε θελουν να μαθουν με το χειροτερο τροπο (δηλαδη χτυπωντας με μια ζαντα xsara)..
Οπως καταλαβαινετε στο Ελλαντα ζουν και ανθρωποι που ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ να φλερταρουν με ζάντες απο καποιο xsara, και προτειμουν να νιωθουν ασφαλεις κινουμενοι στην αττικη οδο, εξαλλου γιαυτο και δινουν τα σχεδον 3 ευρω σε καθε ειδοσο!Καποιοι στενομυαλλοι ας καταλαβουν οτι η ελευθερία τους τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του συνανθρώπου τους..
Οσοι παρολαυτα νιωθετε τη πορωση του Acropolis στο πετσι και ειστε διατεθειμενοι να διακινδυνεψετε και τη ζωη σας για να τερματισει ο καθε καλοπληρωμενος πιλότος, μπορειτε καλιστα να γινετε 'εθελοντες περισυλεξης ανταλλακτικων' ακολουθώντας το καθε λαβωμενο αγωνιστικο στη πορεία του σε εναν δημοσιο δρόμο..
Ο,τι μαζεψετε, χαρισμά σας.. 'Ενθυμιο απτον πολεμο...' -
Ο χρήστης katman έγραψε:
Ο ΛΟΕΜΠ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ, ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑΑυτο ακριβως, αν ηθελαν να βοηθησουν πραγματικα!
-
Ο χρήστης Λειψιππος έγραψε:
Ο ΛΟΕΜΠ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ, ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Αυτο ακριβως, αν ηθελαν να βοηθησουν πραγματικα!
Και τα κομμάτια που έφευγαν από το αυτοκίνητο ποιος θα τα κοντρόλαριζε;
Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι ότι μας χάλασε τον τάπητα.
Ότι τα αυτοκίνητο διαλυόταν στα εξ ων συνετέθη και έσπερνε δεξιά και αριστερά κομμάτια.
Επρεπε να σταματήσουν το Loeb ?