-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Κοιτα να δεις που εγω νομιζα οτι η συζητηση θα τελειωνε στο οτι οι κανονες του αθληματος οριζουν ξεκαθαρα οτι τα αγωνιστικα ΠΡΕΠΕΙ να τηρουν τον εκαστοτε ΚΟΚ στις απλες διαδρομες. Εμεις οχι μονο δεν το ληξαμε εκει, αλλα το προχωρησαμε στο να συζηταμε αν ηταν επικινδυνο ενα οχημα με 2 ροδες και τελειωμενα φρενα σε δημοσιο δρομο αναμεσα στους υπολοιπους και να χλευαζουμε για το αν επρεπε να τον σταματησουν...
Μα κι ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να έχουμε άδεια οδήγησης για το 'παπάκι' μας. Αλλά όταν το παίρνουμε για να πάμε για τσιγάρα δυο τετράγωνα πιο κάτω δεν είναι δα και τόσο τραγικό που δεν έχουμε άδεια. Έτσι δεν είναι;
Τα δυο μέτρα και δύο σταθμά είναι καλά όταν είναι για εμάς κι όχι για τους άλλους μόνο;
Εγω δεν ειπα ουτε οτι καλως κανω οτι κανω, ουτε οτι εχω την απαιτηση να μου το επιτρεπουν. Εξηγησα ΓΙΑΤΙ το κανω. Οπως και ο Λοεμπ το εκανε για να συνεχισει τον αγωνα του. Απο κει και περα ασε το αλλο θεμα στο αλλο τοπικ, μην κανουμε και αυτο εδω χαλια...
Πήγαινε πέρα δώθε συνέχεια, δεν είχε καθόλου έλεγχο του αυτοκινήτου, πετάγονταν κομμάτια κάτω συνέχεια, 'έξυσε' όλο το οδόστρωμα... Και στο τέλος είπε και το θεϊκό 'δεν είχα φρένα'. Απίστευτος!!!!
Πάω στοίχημα πως είχε καλύτερο έλεγχο απ΄ ό,τι θα έχουμε ποτέ εσύ και εγώ πάνω στα δικά μας αυτοκίνητα
Εγω σου παω στοιχημα οτι οχημα που σερνεται στις δυο (μπροστα?) ροδες μονος, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να το ελεγξει...Και το θεμα μας δεν ειναι αν ηταν επικινδυνος για αλλους, αλλα το τι λενε οι κανονισμοι (πραγμα που εσυ σιγουρα ξερεις). Τι λενε λοιπον?
Ακομα και αν αυτο παραμερισουμε, ακομα και αν το ειχε το οχημα υπο ελεγχο, ΔΕΝ ειχε υπο ελεγχο τα κομματια που του εφευγαν, το αν θα επεφταν σε καποιον αλλο εκεινη την στιγμη καθως και το τι εγιναν αυτα τα κομματια μετα. Αν σημερα που γυρναγα απο την SSS παταγα ενα κομματι μεταλο (μικρο ε, οχι κανα πανελ) απο το Xsara και διαλυοταν το ενα (ή περισσοτερα) λαστιχο μου με 120 στην ΑΟ (οπως εχει γινει, εχω πατησει κομματι απο ρουλεμαν που εκοψε το λαστιχο στα δυο σαν ξυραφι, πανω στην στροφη του Ιπποδρομου με παρα πολλα...), εγω τι θα εκανα?
Τι να σας πω ρε παίδες?!
Προσωπικά, θεωρώ οτι ένας αγώνας είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση.
Όπου πρέπει το αγωνιστικό να βοηθιέται να συνεχίσει.Θεωρώ ότι ο οδηγός εκείνη την ώρα, προσπαθεί να φτάσει στο service για να συνεχίσει. Και νομίζω οτι είναι άδικο να τον κόβεις.
Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να μην είναι σωστά, αφου μιλάμε για ΑΟ και Αθήνα.
Γιατι αντίστοιχα στην Λιλαία ή και πριν, παρόμοια φαινόμενα δεν σχολιάζονταν!
Και ειπαμε, εγω νομιζα οτι το θεμα ειναι το τι οριζουν οι κανονισμοι (που ολοι ξερουμε) και γιατι δεν εφαρμοστηκαν. Δεν ισχυει στην συγκεκριμενη περιπτωση η κριση του αλυταρχη πχ, που αποφασισε να τον αφησει και κρινουμε την αποφαση αυτη. Οι κανονισμοι λενε ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι επρεπε να τελειωσει ο αγωνας του...Δηλαδη το θεμα ΔΕΝ ειναι αν ηταν επικινδυνο ή οχι (που για μενα ειναι ξεκαθαρη η απαντηση) και για αυτο να τον σταματαγαν.
-
Ο χρήστης ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗΣ έγραψε:
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗΣ
Kατά συνέπεια,ποια είναι η πρότασή σας?
Να συλληφθούν οι Υπ.Ε.ΧΩ.ΔΕ των τελευταίων 30 χρόνων,προτού σταματήσουν το Λεμπ που κινείτο με 2 ρόδες,και κάτι ανταλλακτικά λιγότερα?
οχι να συλλαβουμε τον loeb επειδη χαλασε τον χαλασμενο δρομο.
Δεν κατάλαβα. Θεωρείτε ότι επειδή υπάρχουν κι άλλα στραβά στη χώρα μας, ΔΕΝ θα έπρεπε να τον είχαν σταματήσει, στην κατάσταση που ήταν το 'αυτοκίνητο' που οδηγούσε, ή έστω να δοθεί συνοδεία για να μην γίνει καμιά στραβή εις βάρος τρίτων, ναι ή όχι; Kαι γιατί;
-
Ο Σταθακης σην σουπερ ειδικη σχολιαζοντας σημερα ειπε οτι θα επρεπε να τον ειχαν σταματησει γιατι σε τελευταια αναλυση αυτο απαιτουν οι κανονισμοί. Τι θα γινοτανε αν μετα απο αυτο εβγαινε πρωτος για καποιο λόγο?? Ο δευτερος δεν θα ενοιωθε αδικημένος??
-
Ο δευτερος θα εκανε ενσταση και θα κερδιζε. Απλα πραγματα.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗΣ
Να συλληφθούν οι Υπ.Ε.ΧΩ.ΔΕ των τελευταίων 30 χρόνων,προτού σταματήσουν το Λεμπ που κινείτο με 2 ρόδες,και κάτι ανταλλακτικά λιγότερα?
Δεν κατάλαβα. Θεωρείτε ότι επειδή υπάρχουν κι άλλα στραβά στη χώρα μας, ΔΕΝ θα έπρεπε να τον είχαν σταματήσει, στην κατάσταση που ήταν το 'αυτοκίνητο' που οδηγούσε, ή έστω να δοθεί συνοδεία για να μην γίνει καμιά στραβή εις βάρος τρίτων, ναι ή όχι; Kαι γιατί;
φυσικα και δεν επρεπε να τον σταματησουν,γιατι θα πρεπει πρωτα να σταματησουν αλλα και αλλα(οπως τα κολοφορτηγα που αμολανε τις αναγομωσεις στην εθνικη,το σαββατο απο αθηνα, αταλαντη,αθηνα ,μετρησα 7,αυτο το λεω και για καποιον αλλον που λεει οτι θα παταγε κανα σιδερο απο την αναρτηση)και μετα να σταματησουν τον ανθρωπο,γιατι τουλαχιστον αυτος ξερει να οδηγαει και χωρις ροδες.
-
Ας το πούμε λίγο διαφορετικά....
Εφ'όσον ο νόμος και η κοινή λογική κρίνουν ένα αυτοκϊνητο που έχει χάσει 2 ρόδες και ανταλλακτικά ως επικίνδυνο,ανεξάρτητα αν το οδηγεί ο Λεμπ ή ο Φαγαδάκης,τότε πρέπει να σταματήσει το εν λόγω όχημα...
Στην Αγγλϊα θα σταματούσε?
Στη Φινλανδία?
Στη Γερμανία?Θα έχανε θέσεις και βαθμούς ο Λέμπ ή όποιος άλλος?
Δεν θέλουμε να διασφαλίζονται κοινές συνθηκες και παρονομαστές κατά χώρα,ώστε να είναι,κατά το δυνατόν, αξιόπιστο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα?
Ε τότε η ανοχή δεν σημαίνει και αλλοίωση των αντικειμενικών συνθηκών?
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Αλλά να μην υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις σε διαφορετικές χώρες. Τον Γκρο τον σταμάτησαν, τον Σεμπ όχι. Αυτό είναι αλλοίωση αποτελεσμάτων΄Ειχαν σταματησει (και κοστισει ποντους) τον Γκρονχολμ οι Αγγλοι οταν ειχε μεινει με τρεις ροδες πριν μερικα χρονια? Ειναι δυνατον οποιοδηποτε αυτοκινητο να κινειται με 2/3 ροδες σε δημοσιο δρομο αναμεσα σε αλλα αυτοκινητα?
Ακριβώς όπως είχαν σταματήσει τον ψηλό ή τον Σολμπεργκ,έτσι έπρεπε να κάνουν και με τον Γάλλο και εδώ και στο Μεξικό...Είναι πραγματικά αλλοίωση αποτελεσμάτων το να τηρούνται δυο μέτρα και δυο σταθμά..
Πιστεύω ότι καλά έκανα και δε τον σταμάτησαν. Ευτυχώς ακόμα δεν έχουμε γίνει τόσο 'κρυόκωλοι' όσο κάποιες άλλες διοργανώτριες χώρες.
Δεν τίθεται θέμα αν είμαστε κρυόκωλοι ή όχι..Όταν υπάρχουν στη μέση θέματα ασφαλείας,δεν παίζουμε,έστω κι αν είναι τυπικά..Όταν είχε γίνει με τον Γκρόνχολμ δεν είπαμε 'Κρίμα,καταστράφηκε ο αγώνας του για κάτι τόσο τυπικό..';;; Ήταν όντως κρίμα αλλά γιατί να γίνει μόνο στον ψηλό και όχι στον Σεμπ;;;Και για αυτόν κρίμα θα ήταν να μην συνεχίσει την ίδια μέρα,αλλά οι νόμοι είναι νόμοι.-
-
Ο χρήστης ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗΣ έγραψε:
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗΣ
φυσικα και δεν επρεπε να τον σταματησουν,γιατι θα πρεπει πρωτα να σταματησουν αλλα και αλλα(οπως τα κολοφορτηγα που αμολανε τις αναγομωσεις στην εθνικη,το σαββατο απο αθηνα, αταλαντη,αθηνα ,μετρησα 7,αυτο το λεω και για καποιον αλλον που λεει οτι θα παταγε κανα σιδερο απο την αναρτηση)και μετα να σταματησουν τον ανθρωπο,γιατι τουλαχιστον αυτος ξερει να οδηγαει και χωρις ροδες.
Αστειεύεστε, φυσικά.
Ποια φορτηγά και ποιές γομώσεις. Για το Loeb μιλάμε. Είναι σαν να σας συλαμβάνουν π.χ. για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και να λέτε στο δικαστή 'Φυσικά και είμαι αθώος, τουλάχιστον μέχρι να τιμωρήσετε τους φορτηγατζήδες που αμολάνε τις αναγομώσεις στην Εθνική. Άντε να τιμωρήσετε πρώτα αυτούς και τα ξαναλέμε!'
Μήπως οι οδηγικές ικανότητες του Loeb είναι ικανές να ελέγχουν και τα κομμάτια που άφηνε πίσω του ώστε να μην κινδυνέψουν άλλοι οδηγοί επάνω στην Α.Ο.;; To βίντεο το είδατε;
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ας το πούμε λίγο διαφορετικά....Εφ'όσον ο νόμος και η κοινή λογική κρίνουν ένα αυτοκϊνητο που έχει χάσει 2 ρόδες και ανταλλακτικά ως επικίνδυνο,ανεξάρτητα αν το οδηγεί ο Λεμπ ή ο Φαγαδάκης,τότε πρέπει να σταματήσει το εν λόγω όχημα...
Στην Αγγλϊα θα σταματούσε?
Στη Φινλανδία?
Στη Γερμανία?Θα έχανε θέσεις και βαθμούς ο Λέμπ ή όποιος άλλος?
Δεν θέλουμε να διασφαλίζονται κοινές συνθηκες και παρονομαστές κατά χώρα,ώστε να είναι,κατά το δυνατόν, αξιόπιστο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα?
Ε τότε η ανοχή δεν σημαίνει και αλλοίωση των αντικειμενικών συνθηκών?
Συμφωνώ απολύτως με την παραπάνω τοποθέτηση.
-
είδα το video που ξεκολλάει η πίσω ανάρτηση μαζί με τη ρόδα !!! το πρώτο που σκέφτηκα ήταν οτι έπρεπε να τον κόψουν...
πόσο εύκολο είναι να βρεί την ξεχασμένη ζάντα ένα διερχόμενο αυτοκίνητο? σκεφτείτε πχ να ήταν πιασμένα και τα 3 ρεύματα και να έπρεπει ο διερχόμενος να πρέπει να κάνει αποφυγή....
αυτά είναι που κάνουν το 'σπόρ' ενοχλητικό στους υπόλοιπους.
ανοχή ναι, αλλά όχι και έτσι...
-
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗΣ και λοιποι
Ρε παιδες, καθεστε και συζητατε αν επρεπε να εφαρμοστει ενας απο τους κανονισμους που διεπουν το αγωνισμα, που λεει κατηγορηματικα οτι ο αγωνας του επρεπε να τελειωσει εκεινη την στιγμη:rtfm: . Ειναι δυνατον ρε πστ μου???
Ο κανονισμος ΔΕΝ λεει οτι ειναι στην κριση του ΤΑΔΕ το αν θα του επιτρεψει να συνεχισει, ωστε να διαλεξει εκεινος τι θα γινει και εμεις τωρα να κρινουμε την αποφαση του. ΑΦΗΣΤΕ το θεμα ασφαλειας (που ΗΤΑΝ επικινδυνος οσο χερας και αν ειναι, που ειναι, δεν τιθεται θεμα...), ειναι σαν να βρεθηκε πχ μα παρανομες μετατροπες στο αμαξι και να απαντατε 'ε ενταξει μωρε, δεν θα γινουμε και αγγλοι να κοβουμε κωλους...'. Ειναι δυνατον να συζηταμε τετοια πραγματα???
-
Υπάρχει κάπου λινκ για να δούμε το βιντεο;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε παιδες, καθεστε και συζητατε αν επρεπε να εφαρμοστει ενας απο τους κανονισμους που διεπουν το αγωνισμα, που λεει κατηγορηματικα οτι ο αγωνας του επρεπε να τελειωσει εκεινη την στιγμη:rtfm: . Ειναι δυνατον ρε πστ μου???Ο κανονισμος ΔΕΝ λεει οτι ειναι στην κριση του ΤΑΔΕ το αν θα του επιτρεψει να συνεχισει, ωστε να διαλεξει εκεινος τι θα γινει και εμεις τωρα να κρινουμε την αποφαση του. ΑΦΗΣΤΕ το θεμα ασφαλειας (που ΗΤΑΝ επικινδυνος οσο χερας και αν ειναι, που ειναι, δεν τιθεται θεμα...), ειναι σαν να βρεθηκε πχ μα παρανομες μετατροπες στο αμαξι και να απαντατε 'ε ενταξει μωρε, δεν θα γινουμε και αγγλοι να κοβουμε κωλους...'. Ειναι δυνατον να συζηταμε τετοια πραγματα???
Τη θέση μου την έχω ξεκαθαρίσει στην προκειμένη περίπτωση αλλά για να τα δούμε λίγο πιο ψύχραιμα, τι ακριβώς λέει ο κανονισμός και δεν τίθεται κανένα θέμα κρίσεως για το άν θα συνεχίσει κάποιος; Ότι το αυτοκίνητό του πρέπει να είναι όχι απλά οδηγήσιμο αλλά 'τζιτζί' για να του επιτραπεί να πάει από τη μια ειδική στην άλλη μέσω δρόμου ανοιχτού στην ευρύτερη κυκλοφορία;......
Αν π.χ. είχε ξεκολήσει η εξάτμιση και σερνόταν στο δρόμο, έτοιμη να πέσει από στιγμή σε στιγμή (δηλ. και πάλι το αυτοκίνητο ήταν οδηγήσιμο, αλλά και πάλι ετίθετο θέμα ασφάλειας και παράβασης) τι θα έπρεπε να κάνουν; Αν είχε ξεκολήσει ο καθρέφτης του συνοδηγού και κρεμόταν, τι; Αν είχε ένα κλαταρισμένο λάστιχο που το κρατούσε (προς στιγμήν) το μους; Θα έπρεπε να τον κόψουν; Μήπως δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο τα πράγματα;
-
και μετα λες γερο γιατι δεν γραφω,(θα καταλαβει για οποιον το λεω)αλλα εκανα λαθος και εγραψα σε λαθος μηνα ,επρεπε να γραψω τον μαρτιο που αρχιζει το καρναβαλι.αντε γεια
-
Εγώ πιστεύω ότι αυτό κάνει τον αγώνα μας διαφορετικό από πολλούς. Η προσπάθεια και η προσαρμοστικότητα που δείχνουμε σε τέτοιες συνθήκες. Μου φαίνεται ότι αρχίσαμε όμως να γινόμαστε σαν τους ευρωπαίους. Τυπολάτρες, που παίρνει ο ένας τηλέφωνο στην αστυνομία και καρφώνει τον άλλον. Και με μία ρόδα να ήταν εγώ επικροτώ και λέω μπράβο σε όλους τους αστυνομικούς που τον είδαν και σφύριξαν αδιάφορα. Θυμάμαι πέρσι τον Hirvonen με τουμπαρισμένο αμάξι που με το ζόρι περπατούσε και το έφερε στο service. Το θέαμα φοβερό, το χειροκρότημα ασταμάτητο. Το τσαγανό και η τρέλλα του Γάλλου μου αρέσει πολύ. Άλλωστε εγώ προσωπικά γιαυτό βλέπω αγώνες για κάτι τέτοιες στιγμές, μαζί βέβαια με το θέαμα στα βουνά. Ας μην αφήσουμε τον καθωσπρεπισμό να χαλάσει τις λίγες όμορφες στιγμές που μας προσφέρουν οι αγώνες και θυμίζουν τον αγώνα της επιβίωσης και της προσπάθειας για τον τερματισμό που γινόταν παλιότερα. Μπράβο στον γάλλο για τον τσαμπουκά του και πάλι μπράβο σε όλους τους αστυνομικούς που πάντα όσα χρόνια πηγαίνω στους αγώνες κάνουν το παν για να πάει καλά το ακρόπολις και δείχνουν έναν εαυτό τελείως διαφορετικό από ότι τους έχουμε συνηθήσει.
-
Πάλι καλά που οι αγωνοδίκες δε βγαίνουν από το forum.
-
Παλι καλα που δεν εφυγε κανενα κομματι να σκασει σε καποιον που περναγε τυχαια απο την ΑΟ, οπως επισης παλι καλα που δεν πατησε κανεις τιποτα μετα ή την επομενη μερα να φαει τα μουτρα του. Αστειατορες γινατε ολοι εδω μεσα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παλι καλα που δεν εφυγε κανενα κομματι να σκασει σε καποιον που περναγε τυχαια απο την ΑΟ, οπως επισης παλι καλα που δεν πατησε κανεις τιποτα μετα ή την επομενη μερα να φαει τα μουτρα του. Αστειατορες γινατε ολοι εδω μεσα...Προσπαθούμε να γίνουμε αγαπητέ kacey.
Και δε παρασυρόμαστε βάζοντας emoticons θυμού, για κάτι που απλώς συζητάμε, θέλοντας απλά να αποφορτίσουμε το κλίμα.
Άν προσβλήθηκες, σου ζητάω συγγνώμη (και σε όποιον άλλο). -
Δηλαδή, για να καταλάβω ρε παιδιά, ΠΟΤΕ θα έπρεπε να τοu απαγορεύσουν να κινηθεί σε δημόσιους δρόμους (τουλάχιστον χωρίς συνοδεία); Όταν έπαιρνε φωτιά μήπως ή ούτε τότε;
Μετά λέμε για 'ξέφραγκο αμπέλι'....
-
Έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα σε ανύποπτο χρόνο λόγω αντίστοιχου περιστατικού με τον LOEB νομίζω στην Τουρκία (ή κανω λάθος;)
Είμαι κάθετος.Ο LOEB έπρεπε να σταματήσει.
Επρεπε να σταματήσουν το Loeb ?