-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το θέμα κλειδώθηκε γιατι πλέον κατέληξε σε τσακωμό.Αυτό που -συνεχίζω- να μην καταλαβαίνω είναι το γιατι σπεύδουμε να καταδικάσουμε ομαδικά όλους τους συμμετέχοντες σε ένα Φόρουμ κρίνοντας την συμπεριφορά ορισμένων με τους οποίους δεν συμφωνούμε!!??!!
Προσωπικά, κρίνω με βάση την πλειοψηφία των μελών και όχι με 'κορώνες' ή μεμονωμένες συμπεριφορές.
Και, όχι, δεν θεωρώ ότι έχει 'πέσει' το επίπεδο. Μια χαρά είμαστε. Κάθε μέρα που περνάει διαβάζω ενδιαφέρουσες απόψεις και παρατηρώ αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Από πάρα πολλούς. Τους περισσότερους.
Θα συμφωνησω απολυτα..
η άποψή μου ηταν, και παραμενει, οτι ο ** πυρηνας ** των μελων του φορουμ ειναι καλα παιδια ΚΑΙ συζητησιμα.
Αν υπαρχουν μερικοι που δε συμφωνεις ( εσυ, εγω, ο οποιοσδηποτε) ή ακομα και καποιοι με συμπεριφορα απαραδεκτη, αυτο ειναι λογικο για οποιαδηποτε κοινοτητα. -
Είναι γεγονός πάντως οτι αρκετά πολύ αξιόλογα μέλη αποχώρησαν ή (κυρίως) συμμετέχουν ελάχιστα στο φόρουμ. Με μια προχειρη σκέψη μου έρχονται 6-7 ονόματα στο μυαλό (mods included). Δεν ξέρω αν είναι λόγω υποχρεώσεων ή λόγω ξενερώματος αλλά η κοιλιά είναι γεγονός.
Βέβαια και πολύ καλοί χρήστες εξακολουθούν να γράφουν αλλά και καινούργια αξιόλογα μέλη προστέθηκαν στην πορεία, όμως επιτρέψτε μου να πιστεύω οτι το ισοζύγιο σε σχέση με 12 μήνες πριν π.χ. είναι αρνητικό. Από την άλλη, όλα στη ζωή είναι κύκλος. Ποιός ξέρει; Κάποια στιγμή το φόρουμ μπορεί να ξαναπάρει τα πάνω του. -
μπορεις να μου στειλεις εστω με pm τους 6-7 αυτους;
απο περιεργεια.. -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
το ισοζύγιο σε σχέση με 12 μήνες πριν π.χ. είναι αρνητικόΕτσι είναι. Όχι τόσο γι' αυτούς που έφυγαν ( ; ), αλλά, κυρίως, για 2-3 που ήρθαν....
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
το ισοζύγιο σε σχέση με 12 μήνες πριν π.χ. είναι αρνητικό
Ετσι είναι. Όχι τόσο γι' αυτούς που έφυγαν ( ; ), αλλά, κυρίως, για 2-3 που ήρθαν....
Ε, αυτούς έχω εγώ περιέργεια να τους μάθω.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ετσι είναι. Όχι τόσο γι' αυτούς που έφυγαν ( ; ), αλλά, κυρίως, για 2-3 που ήρθαν....
Φρούτα υπήρχαν πάντα, παλιότερα νομίζω οτι ήταν περισσότερα...
-
Παιδιά, όλα είναι σχετικά. Κάποιος αρέσει σε μερικούς, άλλοι τον θεωρούν 'φρούτο'.
Καλή είναι η φάση σε γενικές γραμμές, αν μιλούσαμε όλοι πάντα σοβαρά μπορεί και να βαριόμασταν.
-
για μένα κάποιοι ήταν φρούτα ενώ (νόμιζαν ότι) μιλούσαν σοβαρα...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ε, αυτούς έχω εγώ περιέργεια να τους μάθω.
Ε, ειδικά εσύ είσαι αρκετά ευφυής για να τους καταλάβεις (και τους μεν και τους δε)
hrdoukas
Παλιά τα 'φρούτα' μαλώνανε για το ποιος και με τί παιζει φωτα, ρίχνει κολώνες κλπ. σε ποιον. Εκνευριστικό, ανόητο, αλλά ανεκτό.
Τωρα τα 'φρούτα' κανουν διαγωνισμό κρετινισμού. -
asxeto
η φαγωμαρα μας πιανει με περιοδο 3 μηνων ή ειναι ιδεα μου???
/ασχετο
(κυκλος ειναι θα στρωσει)
-
**edit [Krusenstern]
Η πλειοψηφία του φόρουμ σε ευχαριστεί για το βρισίδι που την έλουσες.**
-
Καλώς το troll!
Τώρα εσύ θες τάισμα;
-
Τον τάισες μόλις. Άστον.
-
-
Αν το φόρουμ είναι μία κλειστή κοινωνία, τότε καλό θα ήταν να ζητήσετε από τους 'ενοχλητικούς' να φύγουν ή να τους κάνετε ban.
Αν το φόρουμ είναι μία ανοικτή κοινωνια και αντανακλά την πραγματική, τότε αυτή είναι η κατάσταση , θα υπάρχουν όλα αυτά που αναφέρετε. Από 'κει και πέρα , ο καθένας είναι υπεύθυνος γι αυτά που λέει και γι αυτό που είναι.Πάντως, δεν μπορείτε να αφορίζετε κατ'αυτόν τον τρόπο , οποιονδήποτε όσο μαλάκας κι αν ειναι...διαφορετικά οδηγούμαστε σε άλλες καταστάσεις!
Φιλικά πάντα
Δημήτρης -
κάντε μια ανασκόπηση κάποιος τι συνέβη...δεν αργήσαμε βλέπω...
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Αν το φόρουμ είναι μία κλειστή κοινωνία, τότε καλό θα ήταν να ζητήσετε από τους 'ενοχλητικούς' να φύγουν ή να τους κάνετε ban.
Αν το φόρουμ είναι μία ανοικτή κοινωνια και αντανακλά την πραγματική, τότε αυτή είναι η κατάσταση , θα υπάρχουν όλα αυτά που αναφέρετε. Από 'κει και πέρα , ο καθένας είναι υπεύθυνος γι αυτά που λέει και γι αυτό που είναι.Πάντως, δεν μπορείτε να αφορίζετε κατ'αυτόν τον τρόπο , οποιονδήποτε όσο μαλάκας κι αν ειναι...διαφορετικά οδηγούμαστε σε άλλες καταστάσεις!
Φιλικά πάντα
ΔημήτρηςΕτσι ακριβώς.
Κανένας μας (από μόνος του) δεν προσδιορίζει το Φόρουμ (αυτό ή οποιοδήποτε άλλο).
Αν αύριο, σταματήσω να συμμετέχω δεν θα έχω αφαιρέσει ή προσθέσει τίποτα στο Φόρουμ. Η μονάδα έχει σημασία μόνο στην διαμόρφωση της γενικότερης κατεύθυνσης.
Ισως αυτή η κατεύθυνση είναι που οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές ανθρώπους που δεν συμφωνούν με αυτήν.Η επιτίμηση αυτού του χαρακτηριστικού ή η διαπίστωση 'έπεσε το επίπεδο, να φύγουν αυτοί που το ρίχνουν' είναι απόλυτη και οδηγεί σε απώλεια του χαρακτηριστικού που -θεωρούμε- ότι μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα.
Της ανοχής.Ψυχραιμία λοιπόν.
Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Αν παραβεί τον Κανονισμό οι mods θα επέμβουν. Αλλά μέχρι εκει.
Ας φροντίσουμε, στηρίζοντας τις απόψεις μας να δείχνουμε αυτό που θέλουμε. Είναι προτιμότερο από το να διώχνουμε ότι μας ενοχλεί.Οπως λέει και ο jmarr...κύκλος είναι! Πάντα επώδυνος...αλλά κύκλος!
-
Επιτρέπεται να αξιοποιήσω τον τίτλο του Μάνου, για να γράψω κάτι που δεν ξέρω που αλλού να το βάλω;
Μου το έστειλε ο pavlos23 πριν λίγο με mail... Ευχαριστώ...
Τι είναι λοιπόν σημαντικό;
Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1985
H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε. Ήμαστε μια
γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε
να
περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες
μεσημεριανό
ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί
όλο
το πρωί για να κοινωνήσουμε. Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την
αναμονή.Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα
ζωντανοί.
Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους.
Κάναμε
ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από
το
«σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια
και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα
χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες
χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές
γωνίες.Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια.
Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε
κόντρες
κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε
ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν
έπαθε κήλη ή εξάρθρωση. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε
όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα
φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν
κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας
νόμος
για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους» Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο
με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά
και
όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα. Δεν υπήρχε κάποιος να
κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα
ο
ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως
κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν
μπουκάλια
νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα.
Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το
αντιμετώπιζαν
πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια,
βιντεοταινίες
με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε
να
βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά
βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό,
κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα
μας
έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα.
Χάσαμε χιλιάδες μπάλλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη
βρύση,
όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση.
Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι
ήμασταν
ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν. Θεέ μου!Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και
τους
φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από
τους
γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν
υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος
έπρεπε
να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές
όσο
άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για
να
περάσουν όλοι. Τι φρίκη!Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες
στην παραλία χωρίς αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς
μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα
στην
άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια
κυνηγώντας τα για να τους βάλουμε χέρι, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο
chat room και γράφοντας ; ) : D : PΕίχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα
αυτά
μάθαμε και ωριμάσαμε. Δεν θα πρέπει να μάς παραξενεύει που τα σημερινά
παιδιά είναι κακομαθημένα και χαζοχαρούμενα.Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να
μεγαλώσεις σαν παιδί... -
Μου θύμισε ένα αντίστοιχου περιεχομένου κείμενο του ΚΚ από ένα σχετικά πρόσφατο τεύχος των 4Τ....
-
παιδια αν και το κειμενο ειναι πολυ ωραιο γραμμενο πιστευω οτι ειναι ολιγον τι μουφα και εσκεμμενα γραμμενο ετσι που να σε φορτιζει συναισθηματικα..
Οποτε θελετε αρχιζω να αντικρουω ενα ενα τις παραγραφους και αμα θελετε σας γραφω και ενα για τη γεννια του 2000 και πριν.
Τελικά τι είναι σημαντικό;