-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Επειδή μάλλον μπερδεύτηκαν τα πράγματα , ας τα ξεμπλέξω!Ασχέτως κινητήρα υπάρχουν 3 επίπεδα εξοπλισμού. Expression,Dynamic,Initiale.
Υπάρχει λοιπόν και έκδοση Dynamic 1.6 αλλά ΔΕΝ εισάγεται,δυστυχώς.Παρομοίως και η Dynamic 2.0 και η Initiale 2.0 . Η μόνη Dynamic που έρχεται είναι η 2.0Τ.Τώρα για test drive εγώ είχα κάνει στην Ν.Φιλαδέλφεια 2 φορές μάλιστα την Dynamique 2.0T.
Υ.Γ. : Ξέχασα να πω ότι λόγω του προβλήματος της μέσης θα πρέπει να προτιμήσεις 16' τροχούς. Η 2.0Τ έρχεται με 17' όπως και κάθε Dynamique.
Στη Renault Χαλκίδας μου έδωσαν τιμή 20950 για το 1.6 Dynamique επομένως ή έγινε κάποια αλλαγή και τώρα πλέον εισάγεται ή κάνουν λάθος. Όσον αφορά τις ζάντες αν δε κάνω λάθος οι 17άρες έρχονται με ελαστικά 215/55 δηλαδή αρκετά υψηλό προφίλ σε σχέση με τα 205/55 που έρχονται πολλά 16άρια. Πάντως σε αυτό το θέμα δεν είμαι σίγουρος άρα καλό θα ήταν να με διαφωτίσετε οι έχοντες την 2.0Τ αν όντως ισχύει αυτό.
Ποιά είναι η αντιπροσωπεία στη Ν Φιλαδέλφεια που είχε τεστ? -
Oι 17ρες 'φοράνε' 225/45/17...
Πρέπει πάση θυσία να οδηγήσεις την 2.0Τ...
Οι περισσότεροι που την οδήγησαν την αγόρασαν κιόλας... -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κι εγώ είχα κάνει την 2.0T Dynamique (με τον πατέρα μου) test drive στη Ρενώ Γλυφάδας. Μας την είχαν δώσει για μια μέρα (απόγευμα με βράδυ της επομένης).Βέβαια αυτό ήταν πέρυσι, δε νομίζω να έχει αντέξει μέχρι τώρα το καημένο αυτοκίνητο τέτοια κακομεταχείριση... Αν είναι έτσι, τότε δε θεωρώ ότι χρειάζεται κι άλλος λόγος για να το πάρεις, αυτός αρκεί.
Αν ήταν μπλέ σκούρα , μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο Το είχα οδηγήσει και μια τρίτη φορά στην Renault Χαλανδρίου.
-
Φίλε xalikidaios αν το εσωτερικό της είναι έτσι :
Τότε μιλάμε για έκδοση Dynamique
Αν όμως είναι έτσι:
τότε είναι η Expression.
Τέλος πάρε και μια ιδέα από Initiale:
Πρόσεξε τα ημιμπάκετ καθίσματα τα οποία έχει ΜΟΝΟ η Dynamique !!!
-
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία. Τα ελαστικά 225/45 με τα 205/55 δεν έχουν το ίδιο ύψος πέλματος? Αν ναι τότε γιατί οι 16άρες με τα 205 είναι πιο άνετες από τις 17άρες με τα 225?
-
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία. Τα ελαστικά 225/45 με τα 205/55 δεν έχουν το ίδιο ύψος πέλματος? Αν ναι τότε γιατί οι 16άρες με τα 205 είναι πιο άνετες από τις 17άρες με τα 225?Αν εννοείς προφίλ ελαστικού όχι.
Το ένα έχει εξ'ορισμού (αδρά) το 45% του 225 σε mm και το άλλο το 55% του 205 σε mm,δηλαδή 101,25mm έναντι 112,75mm! -
GTZ, το καταλάβαμε!
Επίσης, τα 16αρια έχουν πιο μαλακά πλαϊνά από τα 17αρια, πράγμα που κάνει διαφορά και στην οδική συμπεριφορά και στην άνεση.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
GTZ, το καταλάβαμε!Επίσης, τα 16αρια έχουν πιο μαλακά πλαϊνά από τα 17αρια, πράγμα που κάνει διαφορά και στην οδική συμπεριφορά και στην άνεση.
Γιατί έχουν πιο μαλακά πλαινά αφού και τα 2 σε αυτές τις διαστάσεις είναι κατηγορίας V.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
GTZ, το καταλάβαμε!Πατώντας το κουμπί 'υποβολή' η σελίδα είχε παγώσει...οπότε και το πάτησα δυό φορές ακόμη...Στην τρίτη εδέησε να γράψει οτι η απάντηση δημοσιεύτηκε...Αμέσως μετά όμως (σχεδόν ακαριαία) δημοσιεύτηκε η δική σου απάντηση,οπότε και στάθηκε αδύνατον να σβήσω τις δύο απο τις τρείς ίδιες απαντήσεις μου...
-
Άλλος σκελετός, δεν παίζει ρόλο μόνο η κατηγορία ταχύτητας.
GTZ
Πλάκα κάνουμε ρε συ, δεν θα καταστραφεί το φόρουμ από ένα τριπλό ποστ! Και εγώ έχω πρόβλημα κυρίως τα μεσημέρια και μου αργεί και νομίζω ότι τα έχει φτύσει... -
Ελπίζω να μη σας κουράζω αλλά θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου από το Laguna 2.0T 170PS που οδήγησα χθές.
Εμφάνιση: [7]
Το αυτοκίνητο είναι αρκετά κομψό χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί όμορφο τουλάχιστον αντικειμενικά όπως κάποια άλλα. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το πίσω μέρος το οποίο θεωρώ αρκετά δυναμικό ιδίως με τη στανταρ αεροτομή του 2.0Τ. Το εμπρός μέρος νομίζω ότι μου άρεσε περισσότερο πριν το facelift. Νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια ομογενοποίησης όλων των αυτοκινήτων μιας μάρκας με βάση το ίδιο σχεδιαστικό πρότυπο τελικά αφαιρεί παρά προσθέτει. Πάντως σε σκούρο χρώμα και με τις στάνταρ 17άρες είναι αρκετά συμπαθητικό.Εσωτερικό: [6]
Το είχα αναφέρει και όταν οδήγησα το 1.6 ότι το θεωρώ φτωχό και η άποψη μου παραμένει. Υπάρχουν κάποιες σχεδιαστικές πινελιές όπως ο πίνακας οργάνων με το λευκό φόντο αλλά με την περίεργη γραμματοσειρά και τη μη γραμμική διαβάθμιση (γιατί άραγε?), όπως και κάποιες πινελιές χρωμίου σε τιμόνι και λεβγιέ αλλά μέχρι εκεί. Τα καθίσματα επίσης είναι ημιδερμάτινα. Τα υλικά στο ταμπλό είναι μαλακά και καλής ποιότητας και η συναρμογή καλή, αλλά θα περίμενα το κάτι παραπάνω. Εν γένει στο εσωτερικό το αυτοκίνητο δείχνει τα χρόνια του σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τα καθίσματα πάντως είναι άνετα ρυθμίζονται πολλαπλά και η εργονομία είναι καλή.Κινητήρας: [9]
Πολύ πρόθυμος και γραμμικός με αρκετή ροπή αν και μάλλον του αρέσει να δουλεύει ψηλά. Ίσως βέβαια αυτό να οφείλεται και στο κιβώτιο το οποίο μου φάνηκε μακρύ ιδίως από την 3η ταχύτητα και πάνω με αποτέλεσμα να πνίγει κάπως τον κινητήρα. Σε καμμία περίπτωση το αυτοκίνητο δεν είναι αργό το αντίθετο μάλιστα απλά σε σχέση ας πουμε με ένα Leon 1.8T 180 που έχω οδηγήσει είναι πιο γραμμικό και δε σου δίνει αυτή τη γροθιά στο στομάχι και το κόλημα της πλάτης στο κάθισμα που έδινε το Leon. Βέβαια αυτό ίσως είναι και θετικό αφού ο προσανατολισμός του αυτοκινήτου είναι περισσότερο οικογενειακός. Το 6-άρι κιβώτιο είναι εύχρηστο αλλά δείχνει να σκαλώνει λίγο στις γρήγορες αλλαγές. Είναι πάντως γαλλικού στυλ επιλογέας.Ανάρτηση - Οδική Συμπεριφορά: [9]
Εξαιρετικά αποροφητική ανάρτηση (σωστός ο GTZ) με μικρή διαφορά από το 1.6 παρά τη λογικά σφικτότερη ανάρτηση και τα 17άρια λάστιχα. Το αυτοκίνητο δεν κουράζει αλλά για όσους ενδιαφέρονται για γρήγορη οδήγηση σε στροφές δεν εμπνέει καθώς έχει κλίσεις και δίνει την αίσθηση ότι υποστρέφει. Ευτυχώς ESP και αντισπιν είναι στα στάνταρ. Πάντως η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία κάτι που ενδιαφέρει και έναν υποψήφιο αγοραστή αυτής της κατηγορίας.Η τιμή αγοράς του είναι εξαιρετική για αυτά που προσφέρει, 24800 με το κλειδί στο χέρι. Κατα τη γνώμη μου πρόκειται για ένα αξιολογότατο και ικανότατο αυτοκίνητο σε τιμή πρόκληση και πρόσκληση το οποίο μαλλον αδικείται από τη μη προβολή του από τα περιοδικά του χώρου και από την ελάχιστη διαφήμιση που έχει τύχει από την ίδια την Renault. Mάλιστα δίνεται με 3 χρόνια ολική εγγύηση.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω τους συμφορουμίτες που πιθανώς να το έχουν (GTZ...κλπ) είναι για την κατανάλωση του αφού είδα 16lt/100 στον υπολογιστή ταξιδίου κάτι που μου φάνηκε υπερβολικό και ίσως να οφείλεται στο ότι είναι test drive και το σκίζουν. Επίσης ο συμπλέκτης μου φάνηκε αρκετά βαρύς αν και το αυτοκίνητο είχε μόλις 11Κ χλμ. Είναι εκ κατασκευής έτσι?
Αυτά προς το παρών. Ελπίζω να μη σας κούρασα με το μακρύ post.
-
Φίλε xalkidaios μπράβο σου !!! Πιο περιεκτική και σύντομη περιγραφή δεν θα μπορούσες να κάνεις!!!
Η μόνη μου ένσταση είναι για τον λεβιέ ταχυτήτων. Εμένα δεν μου σκαλώνει ποτέ αλλά είναι αρκετά σφικτός και τον θεωρώ joystick με ακριβείς θέσεις λες και έχει κάποιο χτένι κρυμμένο.
Ο συμπλέκτης έτσι είναι , είναι λίγο βαρύς!
Η κατανάλωση τώρα κυμαίνεται από 13lt/100km εώς το ... άπειρο εντός πόλης.Εξαρτάται το πόδι !!!
Σε ταξίδι από 9lt/100km με συντηριτικές ταχύτητες εώς 13,5lt/100km με ταχύτητες των 200-230 km/h. -
Μόλις διάβασα στο τεύχος Μαίου του Autotriti ότι η Laguna αντικαθίστατα στο 1ο εξάμηνο του 2007 και μάλιστα είχε και φωτογραφία του νέου μοντέλου. Έχεται ακούσει κάτι? Το facelift βγήκε στα μέσα του 2005 αν δε κάνω λάθος και το αντικαθιστούν στα μόλις 2 χρόνια?
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Η μόνη μου ένσταση είναι για τον λεβιέ ταχυτήτων. Εμένα δεν μου σκαλώνει ποτέ αλλά είναι αρκετά σφικτός και τον θεωρώ joystick με ακριβείς θέσεις λες και έχει κάποιο χτένι κρυμμένο.Φίλε dimman ίσως να έχεις δίκιο αλλά έχοντας στη κατοχή μου παλιότερα ένα Civic VTi και αργότερα μια Celica TS ίσως έχω κακομάθει από κιβώτια καθώς στα 2 παραπάνω τα κιβώτια τους ήταν κορυφαία σε αίσθηση.
-
Πράγματι το 2007 θα παρουσιαστεί η νέα Laguna III !!! Δεν ξέρουμε όμως αν θα είναι αρχές ή τέλος του 2007.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του CEO της Renault , Carlos Gosn η εταιρία θα προσανατολιστεί πρός την απτή ποιότητα με αυξημένες τιμές πώλησης.Αυτό θα γίνει με την έλευση της νέας Laguna και θα συνεχιστεί με τα υπόλοιπα μοντέλα.
Επομένως η επόμενη Laguna θα ανταγωνίζεται μοντέλα όπως Audi A4,BMW 3series, Mercedes C class κτλ.
Είδωμεν..... -
Δηλαδή γίνεται και αυτή premium?
ΥΓ: Θα ανοίξω και νέο θέμα ψηφοφορίας ανάμεσα στα 2 ατοκίνητα που μάλλον καταλήγω δηλαδή Laguna - Passat. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
-
Ο χρήστης xalkidaios έγραψε:
Δηλαδή γίνεται και αυτή premium?ΥΓ: Θα ανοίξω και νέο θέμα ψηφοφορίας ανάμεσα στα 2 ατοκίνητα που μάλλον καταλήγω δηλαδή Laguna - Passat. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
ναι, συμφωνα με τα λεγομενα γκον η νεα λαγκουνα θα χτυπησει εκει στα premium...ειναι πολυ καλο αυτοκινητο η λαγκουνα τουρμπο, εναν απο τους καλυτερους κινητηρες μεχρι τα 2000κεκ...συν την αναρτηση ρενω ειναι χιλιομετροφαγος..
Τοp σε άνεση - Προτάσεις