-
Αγαπητοί φίλοι
Η οικογένειά μου είναι εξαμελής (4 παιδιά). Πριν λίγο καιρό πήρα την απόφαση να αγοράσω αυτοκίνητο που να μας μεταφέρει όλους άνετα και με ασφάλεια. Το πρόβλημα που τίθεται είναι το εξής:
Μετά από σχετική έρευνα κατέληξα σε δύο μοντέλα, το Mazda5 1.8 και το Renault Grand Scenic 1.6. Παραθέτω παρακάτω τα (κατά την γνώμη μου) υπέρ και κατά του κάθε μοντέλου και σας παρακαλώ για την άποψή σας.Mazda5
ΥΠΕΡ:- Έξυπνο εσωτερικό με ΑΝΕΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ακόμα και στην τρίτη σειρά καθισμάτων.
- Φρέσκο σχεδιαστικά, καινοτομεί με τις πίσω συρόμενες πόρτες
- MADE IN JAPAN (Το πιο σημαντικό????)
ΚΑΤΑ: - Μικρός χώρος αποσκευών (112 λίτρα με τις τρεις σειρές καθισμάτων σε πλήρη ανάπτυξη)
Grand Scenic
ΥΠΕΡ:- Άνετο στο δρόμο, πρακτικότατο με πολλές θήκες στο εσωτερικό, κουβαλάει όλη την εμπειρία της Renault στα πολυμορφικά.
- Πολλές Hi Tech καινοτομίες (κάρτα Renault, αυτόματο χειρόφρενο, αισθητήρες βροχής κλπ)
ΚΑΤΑ: - Πολύ περιορισμένος χώρος για τους επιβάτες της τρίτης σειράς
- MADE IN FRANCE!!???!!! (Είναι αξιόπιστο??)
Παρακαλώ πολύ για την γνώμη ή το σχόλιό σας
Ευχαριστώ -
Αγαπητοί φίλοι
Η οικογένειά μου είναι εξαμελής (4 παιδιά). Πριν λίγο καιρό πήρα την απόφαση να αγοράσω αυτοκίνητο που να μας μεταφέρει όλους άνετα και με ασφάλεια. Το πρόβλημα που τίθεται είναι το εξής:
Μετά από σχετική έρευνα κατέληξα σε δύο μοντέλα, το Mazda5 1.8 και το Renault Grand Scenic 1.6. Παραθέτω παρακάτω τα (κατά την γνώμη μου) υπέρ και κατά του κάθε μοντέλου και σας παρακαλώ για την άποψή σας.Mazda5
ΥΠΕΡ:- Έξυπνο εσωτερικό με ΑΝΕΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ακόμα και στην τρίτη σειρά καθισμάτων.
ΚΑΤΑ: - Μικρός χώρος αποσκευών (112 λίτρα με τις τρεις σειρές καθισμάτων σε πλήρη ανάπτυξη)
Grand Scenic
ΥΠΕΡ:- Άνετο στο δρόμο, πρακτικότατο με πολλές θήκες στο εσωτερικό, κουβαλάει όλη την εμπειρία της Renault στα πολυμορφικά.
- Πολλές Hi Tech καινοτομίες (κάρτα Renault, αυτόματο χειρόφρενο, αισθητήρες βροχής κλπ)
Ευχαριστώ -
Αγαπητοί φίλοι
Grand Scenic
Ευχαριστώ -
Τιμολογιακά είναι στο ίδιο επίπεδο;
Μήπως το Renault είναι οριακό με κινητήρα 1.6 λίτρων; -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τιμολογιακά είναι στο ίδιο επίπεδο;
Μήπως το Renault είναι οριακό με κινητήρα 1.6 λίτρων;Το Grand Scenic με κάτι έξτρα καλούδια (πχ ηλιοροφές) φτάνει στα ίδια λεφτά με το Mazda5.
Όσο για τον κινητήρα, έχουν και τα δύο την ίδια ισχύ (115 Hp). Μόνο στην ροπή το Mazda είναι λίγο καλύτερο. -
Και τα δύο έχουν πάρει 5 αστέρια οπότε είναι όσο ασφαλή γίνεται.
Εγώ θα έπαιρνα το Mazda5 επειδή:
1)Μade in Japan. Λογικά πιο αξιόπιστο από Renault.
2)Πιο ωραία σχεδίαση (υποκειμενικό)
3)Πιο φρέσκο σαν μοντέλο.Όσο για τα ηλεκτρονικά 'κόλπα' του Scenic εγώ στα άχρηστα/περιττά θα το έβαζα.
-
scenic...το 5 δεν το εχω δει πουθενα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
scenic...το 5 δεν το εχω δει πουθενα...Τι εννοείς ότι δεν το έχεις δει πουθενά...?
-
Ο χρήστης ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ έγραψε:
scenic...το 5 δεν το εχω δει πουθενα...
Τι εννοείς ότι δεν το έχεις δει πουθενά...?
το χεις δει να κυκλοφορει πολυ συχνα? ειλικρινα δε θυμαμαι να χω δει κανενα στο δρομο...
εμενα το σενικ μου αρεσει και εκει που, ισως, υπερεχει το μαζντα ειναι η αξιοπιστια...
-
Εγώ έχω δει και τα 2, και μάλιστα και τα 2 θα τα έλεγες 'σπάνια' στο να τα δεις!
-
για το γκραν που μιλαμε ναι, για το σενικ οχι και τοσο...
-
Grand έχω δει να κυκλοφορούν αρκετά. Mazda όχι τόσα. Ισως βέβαια να φταίει το γεγονός ότι το Mazda εισήχθη στην Ελληνική αγορά σχετικά πρόσφατα. Τέλος πάντων..... Από αξιοπιστία, διάβασα πρόσφατα ότι για το 2005 η Mazda είναι μεταξύ των κορυφαίων εταιριών. Αξίζει να το λάβει κανείς αυτό υπόψιν σε μια αγορά?
-
Τα Ford S-max και Opel Zafira τα έχεις απορίψει; Ειδικά το ford αν και βγαίνει λίγο παραπάνω πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή.
-
Απορώ πού σκέφτηκες το 5! Ούτε εγώ έχω δει να κυκλοφορεί...
Μήπως να έβαζες στην ψηφοφορία το Zafira αντί για το 5;
-
corolla verso.......
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Απορώ πού σκέφτηκες το 5! Ούτε εγώ έχω δει να κυκλοφορεί...Μήπως να έβαζες στην ψηφοφορία το Zafira αντί για το 5;
Το 5 σας πληροφορώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο. Ούτε εγώ το πίστευα, μέχρι που το είδα από κοντά σε κάποια έκθεση και ομολογώ ότι έμεινα κατάπληκτος. Δεν θυμίζει και τόσο (οπτικά) MPV, αλλά είναι ικανότατο. Επαναλαμβάνω, έχει θέσεις για 6 άτομα (+1 παιδική....) και ο χώρος για τους επιβάτες της 3ης σειράς είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία. Άσε που τα καθίσμτα της 2ης σειράς ρυθμίζονται πλήρως τόσο μπρος πίσω όσο και ως προς την κλίση της πλάτης.
Για το Zafira τώρα, δεν μου άρεσε, αν και ομολογώ ότι τρέφω και μια.... αντιπάθεια γενικά στα opel..... -
Το Ford S-max;;;;
-
Το 5 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο.
-
Για ρίξε & μια ματιά στο Ford Focus c-max.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Το Ford S-max;;;;Το S-max το έχω δει σε φωτογραφίες. Θυμίζει το νέο Galaxy σε σμίκρυνση. Το πρόβλημά μου είναι ότι σαν καινούριο μοντέλο θα έχει πολλά προβλήματα (πχ χρόνος παράδοσης, προβλήματα νεότητος κλπ).....
Επίσης δεν ξέρω που θα κατασκευάζεται. Μήπως στην Πορτογαλία όπως το προηγούμενο Galaxy? Αν ναι, τότε αυτό θα είναι ένα μεγάλο μείον για μένα.
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ PLEASE!