-
δεν εχει νοημα να τα επεκτεινουμε αφου δε θελουμε να τα υπερασπιστουμε . εδω δεν αφηνουν τους ψαραδες να ψαρευουν.
edit: αν τα επεκτεινουμε 'θα' κανουν πολεμο..... τες πα η ξεφτιλα δεν εχει τελειωμο ειδα σημερα μετα απο 2 βδομαδες ειδησεις και ντρεπομαι που ειμαι ελληνας
'Δεν υπάρχει λόγος να ρίξουμε αεροπλάνα τους τώρα, αν όμως περάσουν πάνω από εθνικό εναέριο χώρο, που ισούται με απόβαση στο έδαφός μας, τότε ας ρίξουμε 10. Επί του παρόντος οι Τούρκοι δοκιμάζουν τις αντοχές μας και όσο δεν αντιδρούμε σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά.'
το κανουν ηδη, το ερωτημα ειναι θα ρισκαρατε ενα θερμο επεισοδιο?.αυτοι ρισκαρουν , εμεις οχι.
-
Μήπως ρισκάρουν επειδή είναι σε σχέση ισχύος?
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι σε πιθανό πόλεμο θα νικήσουμε? Η παράδοση του 1821? Ή ότι είμαστε πιο άντρες από τους Τουρκαλάδες?
-
Ekείνο το δόγμα περί 'εννιαίου αμυντικού χωρου' υπάρχει ή το έφαγε καμια μαρμάγκα;; Η περίφημη Χάγη υπάρχει ή τα μαζέψαμε κι από κεί;;
Το μόνο πρόβλημα που είχαμε δεχθεί ότι υπάρχει με τους Τούρκους, ήταν η υφαλοκριπίδα και η διευθέτησή της μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Μετά ήρθαν οι 'γκρίζες ζώνες', η συνδιαχείριση στο Αιγαίο σε περιπτώσεις διάσωσης κι έχει ο Θεός...Πρέπει πρωτίστως να σοβαρευτούμε εμείς για να μας πάρουν στα σοβαρά και οι άλλοι.
Παίρνουμε τους S300 για την Κύπρο , 'λυσσάνε' οι Αμερικάνοι με τους Τούρκους και το αποτέλεσμα είναι να τους έχουμε αποθηκευμένους στην Κρήτη (δε νομίζω να είναι στημένοι). Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν είχαμε υπολογίσει αντιδράσεις; Αν όχι κακώς. Αν ναι, και είχαμε σκοπό να υποχωρήσουμε, τότε τι διάολο τους πήραμε; Αν ναι και δεν είχαμε σκοπό να υποχωρήσουμε τότε γιατί...υποχωρήσαμε;Εδώ δηλαδή μιλάμε για περίπτωση που ούτε στοιχειώδη κυριαρχικά μας δικαιωματα δε μπορούμε να ασκήσουμε.
Οι περιπτώσεις του Αιγαίου και της Κύπρου είναι 'σκαστές' περιπτώσεις που έχουμε δίκιο βάσει διεθνών συμφωνιών αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται να το βρούμε ποτέ.Ολα τα είχε η Μαριωρή (Τουρκία) ο πόλεμος τη μάρανε.
Εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα, de facto κουρδικό κράτος στο Ιρακ, οι σχέσεις τους με τ' αμερικανά στον πάτο, εωτερική φαγωμάρα, φτώχεια , εξαθλίωση και πάει λέγοντας.Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνει πόλεμος. Για όνομα!
-
Λοιπόν, το πρωί ήμουν στο γραφείο, βλέπω την είδηση στο in.gr και λέω ας δώ τι λένε και οι ξένοι.
Πάω λοιπόν στο bbc:http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5008178.stm
... όπου εκείνη την στιγμή είχε έναν χάρτη που ανέφερε σαν σημεία μόνο την Ρόδο και την Κρήτη. Στο κάτω μέρος έχει φόρμα αποστολής σχολίων, οπότε γράφω ότι η Κάρπαθος είναι μεταξύ ρόδου και Κρήτης και καλό θα ήταν να βάλουν ένα σημάδι για το που ακριβώς έγινε η όλη φάση.
Δεδομένου ότι το ελληνικό έδαφος (Κρήτη και Ρόδος) είναι με πορτοκαλί χρώμα, ήθελα να φαίνεται ότι όλη η φάση έγινε μεταξύ δύο ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ Ελληνικών νησιών. Διεθνή ύδατα, ΟΚ, αλλά Ελλάδα από την μία, Ελλάδα κι από την άλλη. Φυσικά δεν τους ανέφερα το σκεπτικό μου, αλλά άφησα να εννοηθεί ότι το έκανα για να παρέχουν εγκυρότερη ενημέρωση.
Λοιπόν, στην ΠΡΩΤΗ ανανέωση, το είχαν φτιάξει τον χάρτη όπως είναι τώρα, πιθανώς διαβάζοντας το σχόλιό μου!
Καλή φάση, σε κάνουν δημοσιογράφο!Για το ατύχημα, τι να πω... Μία από τα ίδια και πάλι και άκρη δεν βγαίνει. Ούτε εμένα μου αρέσει αυτή η υποχωρητικότητα, αλλά και πόλεμος με την σύμαχο Τουρκία μάλλον αδύνατο να συμβεί. Υπάρχουν και οι εξελίξεις που έρχονται με το πιθανότατο βέτο της Κύπρου... Θέλει πολύ προσοχή. Ας ελπίσουμε ότι ξέρουν τι κάνουν οι 'αρχηγοί' μας.
-
Τώρα την έχουν βγάλει την φόρμα! Το πρωί στο κάτω μέρος, όπου τώρα λέει για τα σχόλια, είχε μία φόρμα επικοινωνίας που έλεγε:
Are you in the area? Would you like to help BBC provide more accurate... κλπ κλπ.
-
Corsair, έχεις καμιά σχέση με το ραντάρ του Χορτιάτη; Είσαι στον έλεγχο;
-
Πέρα από όποια σενάρια συνωμοσιών, όπως όταν παίζεις με τη φωτιά καίγεσαι, έτσι και κάποια στιγμή τα παιχνίδια με Jet στο αιγαίο θα κατέληγαν σε σύγκρουση...
Σιγά μη γίνει πόλεμος, α ρε με τα τζιμάνια της δημοσιογραφίας που αποπροσανατολίζει, που είναι πλήρως αναξιόπιστη, που κοιτάει την υπερβολή και τις πομπώδεις εκφράσεις αγνοώντας την ουσία...
-
Στο MEGA έχεις του Φάκελους με θέμα σχετικό με τις αερομαχίες.
-
πάντως με τους Τούρκους δεν βρισκουμε άκρη. και δεδομένου ότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν βρίσκονταν στα 6, 10 ή 12 μίλια, αλλά στα 35, δεν έπρεπε να εμπλακούμε έτσι. Από κει και μετά πάντως, και μένα δεν θα με χάλαγε καθόλου αν οι διασώστες μας 'έσωζαν' τον Τούρκο μέχρι θανάτου και μετά λέγαμε πως τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να διαταράξουν το καλό κλίμα.
-
Υποθετω οτι μπορει να αρχισε κοντυτερα οι να πηγαινανε κατα Ελληνικα νερα αλλα τελειωσε στα 35 μιλια. Απο την αλλη ισως να ειχαμε και λιγο θερμοαιμους πιλοτους (οχι εμεις αλλα και οι δυο πλευρες).
Το πιο σωστο που λεχθηκε ειναι το οτι με τους Τουρκους δεν βγαζουμε ακρη. Φτυσανε τους Αμερικανους και βγαινουν λαδι νομιζετε οτι θα ψαρωσουν με εμας;
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Υποθετω οτι μπορει να αρχισε κοντυτερα οι να πηγαινανε κατα Ελληνικα νερα αλλα τελειωσε στα 35 μιλια. Απο την αλλη ισως να ειχαμε και λιγο θερμοαιμους πιλοτους (οχι εμεις αλλα και οι δυο πλευρες).Το πιο σωστο που λεχθηκε ειναι το οτι με τους Τουρκους δεν βγαζουμε ακρη. Φτυσανε τους Αμερικανους και βγαινουν λαδι νομιζετε οτι θα ψαρωσουν με εμας;
Νικος
Ηταν 2 τουρκικά F16 τα οποία συνόδευαν ένα τουρκικό φωτογραφικό RF4.
Προφανώς είχαν αποστολή την φωτογράφιση στρατιωτικών εγκαταστάσεων
στην Κρήτη (μάλλον S300). Yπήρξε άμεση αναχαίτηση από 2 ελληνικά F16.
Το ένα ελληνικό F16 πλησίασε από κάτω το τουρκικό RF4 για να δει τον
εξοπλισμό και ότι άλλο τέλος πάντων ήθελε να δει. Το ένα τουρκικό F16
πλησίασε και μάλλον από κακό χειρισμό έπεσε από πάνω του. Για αυτό
λογικά δεν πρόλαβε να εκτιναχθεί ο έλληνας πιλότος, πατέρας 2 μικρών
παιδιών. Το συμβάν έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα αλλά υπήρξαν συνεχείς
παραβιάσεις ελληνικού εναερίου χώρου.Εάν ήθελε πόλεμο η 'ισχυρή' Τουρκία θα τον έκανε. Προφανώς είμαστε
υπολογίσιμος αντίπαλος και δεν εννοώ μόνο στρατιωτικά. Τα συμβάντα
με τα περι διάσωσης δεν τα σχολιάζω. Η απειλή με το όπλο από τον
Τούρκο στο πλήρωμα του ελληνικού Super Puma τελικά επιβεβαιώνεται.To μόνο που θέλω να πω εγώ είναι κρίμα για τον έλληνα πιλότο, ΚΡΙΜΑ!
-
ρε παιδια, εντάξει λέμε ήραμα, ψυχραιμία...ΑΛΛΑ ενα νέο παιδί χάθηκε ρε γμτ, επειδή οι τούρκοι έκαναν πάλι τα δικά τους...Δέν ξέρω..!!
(α και το φωτογραφικό τι χρείαζεται...Δεν εχουν Google Earth εκει??..Μήπως τελικά η πρόκληση είναι στο πετσί τους?)
-
Ο χρήστης face έγραψε:
ρε παιδια, εντάξει λέμε ήραμα, ψυχραιμία...ΑΛΛΑ ενα νέο παιδί χάθηκε ρε γμτ, επειδή οι τούρκοι έκαναν πάλι τα δικά τους...Δέν ξέρω..!!(α και το φωτογραφικό τι χρείαζεται...Δεν εχουν Google Earth εκει??..Μήπως τελικά η πρόκληση είναι στο πετσί τους?)
Τι να το κάνουν το Google Earth...από όσο ξέρω έχουν τουλάχιστον 2 δορυφόρους.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ρε παιδια, εντάξει λέμε ήραμα, ψυχραιμία...ΑΛΛΑ ενα νέο παιδί χάθηκε ρε γμτ, επειδή οι τούρκοι έκαναν πάλι τα δικά τους...Δέν ξέρω..!!
(α και το φωτογραφικό τι χρείαζεται...Δεν εχουν Google Earth εκει??..Μήπως τελικά η πρόκληση είναι στο πετσί τους?)
Τι να το κάνουν το Google Earth...από όσο ξέρω έχουν τουλάχιστον 2 δορυφόρους.
Αυτό ακριβώς..!!
-
19 χρόνια στην Μυτιλήνη τους βαρέθηκε η ψυχή μου .....
Μια φορά την εβδομάδα , θα με ξυπνήσουν και θα φάνε το συχτύρι της ζωής τους .....
Άκου εκεί η κάρπαθος είναι διεθνή ύδατα !!!!!
Σε λίγο θα φτάσουν να πούν οτι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να έχει εναέριο και θαλλάσσιο , χώρο ..... Τώρα για στεριά θα σας γελάσω ... -
Μπορεί να εξηγήσει κάποιος γνώστης τι γίνεται με τον εθνικό εναέριο χώρο, το FIR και την υποχρέωση υποβολής σχεδιου πτήσης;
Αν κατάλαβα καλά οι περισσότερες παραβιάσεις των Τούρκων αφορούν είσοδο στο FIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης και όχι στην παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου. Ενα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ έχει υποχρέωση να υποβάλλει σχέδιο πτήσης αν προκειται να μπει στο FIR άλλου μέλους του ΝΑΤΟ;
Εν πάσει περιπτώσει οι Τούρκοι πατάνε σε κάποιο διεθνές 'παραθυράκι' και τα κάνουν αυτά ή αποσκοπούν στη δημιουργία αυτού του παραθυρακίου (με απώτερο σκοπό να ρίξουν όλη τη μεσοτοιχία); -
Εγώ λέω ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ τους μαμημένους! Να δούμε αν θα ξανακάνουν μαμακίες.
Σηκώστε αεροπλάνα και πυραύλους και μαμήστε τους. Τα έχουμε χρυσοπληρώσει τα μαμημένα, ε, ή χρησιμοποιήστε τα ή μην τα αγοράζετε ρε αδερφέ!Όσο για πόλεμο: όχι, δεν θέλω πόλεμο, αλλά δεν θα κωλώσω κιόλας αν απειλούνε να μου πάρουν το σπίτι ή να πειράξουν τη χώρα μου. Έλεος πια με τους σκατόφλωρους: τίποτα δεν δίνεται τζάμπα σε αυτή τη ζωή.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Εγώ λέω ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ τους μαμημένους! Να δούμε αν θα ξανακάνουν μαμακίες.
Σηκώστε αεροπλάνα και πυραύλους και μαμήστε τους. Τα έχουμε χρυσοπληρώσει τα μαμημένα, ε, ή χρησιμοποιήστε τα ή μην τα αγοράζετε ρε αδερφέ!Όσο για πόλεμο: όχι, δεν θέλω πόλεμο, αλλά δεν θα κωλώσω κιόλας αν απειλούνε να μου πάρουν το σπίτι ή να πειράξουν τη χώρα μου. Έλεος πια με τους σκατόφλωρους: τίποτα δεν δίνεται τζάμπα σε αυτή τη ζωή.
Αν τους ρίξουν, έχουμε πόλεμο.-
Πέρα από αυτό, μια προειδοποίηση του στιλ 'Στην επόμενη παραβίαση, ρίχνουμε', δεν θα ήταν άσχημη. Ξεκινάει 'άλλο' παιχνίδι μετά βέβαια
-
HRDOUKAS, μην κοιτάς τις μαλακίες που μας λένε.
Η χώρα μας είχε σπεύσει να υπογράψει την ελεύθερη πτήση ΝΑΤΟικών αεροσκαφών στο FIR την περίοδο των Ολυμπιακών για την 'ασφαλή' διεξαγωγή των αγώνων. Οιι τούρκοι δεν κάνουν τίποτα παραπάνω, από το να εφαρμόζυν αυτή τη συμφωνία, που ισχύει ακόμα και σήμερα !Μπράβο μας !
Αντε, να δούμε πότε θα δώσουμε και κ....ράκι ! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πέρα από αυτό, μια προειδοποίηση του στιλ 'Στην επόμενη παραβίαση, ρίχνουμε', δεν θα ήταν άσχημη. Ξεκινάει 'άλλο' παιχνίδι μετά βέβαια
Δηλαδή, πώς θα τους προειδοποιήσουμε; Με ανακοίνωση;(δεν κάνω πλάκα) Πώς θα καταλάβουνε οι Τουρκοι ότι δεν λέμε μπαρούφες; Ανακοίνωση στην Ε.Ε; Δώσε καμιά ιδέα.
BBC Breaking news!!!!!Πάμε Πόλεμο???