-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχει σημασία που είναι παλιό μοντέλο?τα αξίζει τα λεφτά της ?
Μια χαρά είναι...
Αν την βρείς σε κατάστημα Go for it. -
Uploaded with ImageShack.us
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
έχει σημασία που είναι παλιό μοντέλο?
τα αξίζει τα λεφτά της ?
Μια χαρά είναι...
Αν την βρείς σε κατάστημα Go for it.την πήρα την Παρασκευή
θα πάω μετά να πάρω και το Αεροτσίνο.
καλή είναι, αν και δεν έχω δοκιμάσει ακόμα όλες τις ποικιλίες για να καταλήξω. σκέφτομαι λοιπόν, να κρατήσω αυτήν σαν κύρια ή την παλιά
-
πηρα χθες τη μηχανουλα της nespresso με τη γαλατιερα ......
και σωθηκα .... πολυ καλος καφες και καπουτσινο ....
Τερμα τα 3 ευρα στις καφετεριες ..... -
καλημερα ξερει κανεις εαν υπαρχουν καψουλες illy για την καφετιερα της nespresso ?
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
καλημερα ξερει κανεις εαν υπαρχουν καψουλες illy για την καφετιερα της nespresso ?Όχι.
Αν θές αγοράζεις καφέ και γεμιζεις μια ήδη χρησιμοποιημένη κάψουλα. Κλείνεις με αλουμινόχαρτο και είσαι έτοιμος. Μπορείς να δείς βιντεάκια στον σωλήνα -
πειράζει όταν θες να φτιάξεις φρέντο εσπρέσσο να χτυπήσεις σε μίξερ τον εσπρέσσο με τη ζάχαρη και τα παγάκια ή 'χαλάει' ? επειδή είναι βαρετό να χτυπάς με το κουταλάκι πρώτα τη ζάχαρη, μετά 2 παγάκια να λιώσουν και μετά άλλο ένα για να κρυώσει ..
-
Ό,τι θες κάνεις...
Εγώ συνήθως δε χτυπάω τίποτα : γεμίζω παγάκια ένα ψηλό ποτήρι και ρίχνω μέσα τον εσπρέσο (αφού έχω διαλύσει καλά τη ζάχαρη) και μετά από πάνω το αφρόγαλα...
Αντ'αυτού μπορείς να χτυπήσεις στο σέικκερ τον εσπρέσο με τη ζάχαρη και κάνα δυο παγάκια και μετά να τον βάλεις στο ποτήρι με τα παγάκια (λιγότερα). -
δεν χρειάζεσαι ζάχαρη.
-
Αυτό μπορώ να το καταλάβω στο πούρο εσπρεσσάκι που πίνω (όπου και βάζω πολύ λίγη ζάχαρη), στο φρέντο καπουτσίνο και λοιπά @@ δε βλέπω το λόγο να μη βάλω στο διπλό εσπρέσσο που πετάω μέσα μια κοφτή κουταλιά ζάχαρη, κακά τα ψέμματα δεν είναι καφές αυτό.
-
Λίγη ζάχαρη αναδεικνύει την γεύση τα αρώματα του espresso.
-
Επειδή έχω αγανακτήσει με τον καφέ που πασάρουν έξω λέω να προχωρήσω σε αγορά εσπρεσιέρας για να φτιάχνω τον καπουτσίνο μου.
Είδα την προσφορά της νεσπρέσο με δώρο το aeroccino αλλά η ισόβια παντρειά με τη nestle είναι ψιλοτραγική φάση οπότε κοίταξα για οικονομικές λύσεις σε 'κλασικές' μηχανές.
Κατέληξα σε αυτήν από την Kenwood αλλά θέλω και τη γνώμη σας για το τι παίζει.
Μάλλον αργότερα θα αγοράσω ξεχωριστά το aeroccino αφού έχω διαβάσει καλά σχόλια γενικά. -
εγώ πάλι βρήκα την υγειά μου με τη νεσπρέσσο γιατί αν φτιάχνεις καθημερινά εσπρεσσοκαφέ βαριέσαι τα βάλε βγάλε πλύνε ξέβγαλε κτλπ.
ακόμα είμαι στη φάση που δοκιμάζω τις ποικιλίες νεσπρέσσο που είχε μέσα για να κατασταλάξω
το αεροτσίνο δε το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. αλήθεια, ποια κάψουλα είναι καλύτερη για (ζεστό) καπουτσίνο ? διπλό πάντα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εγώ πάλι βρήκα την υγειά μου με τη νεσπρέσσο γιατί αν φτιάχνεις καθημερινά εσπρεσσοκαφέ βαριέσαι τα βάλε βγάλε πλύνε ξέβγαλε κτλπ.ακόμα είμαι στη φάση που δοκιμάζω τις ποικιλίες νεσπρέσσο που είχε μέσα για να κατασταλάξω
το αεροτσίνο δε το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. αλήθεια, ποια κάψουλα είναι καλύτερη για (ζεστό) καπουτσίνο ? διπλό πάντα
για καπουτσινο ειναι καλες οι ristretto , indriya , και apreggio . ολοι οι αλλοι καφεδες δεν προτεινονται για γαλα...
-
Ο χρήστης tonimer έγραψε:
Επειδή έχω αγανακτήσει με τον καφέ που πασάρουν έξω λέω να προχωρήσω σε αγορά εσπρεσιέρας για να φτιάχνω τον καπουτσίνο μου.
Είδα την προσφορά της νεσπρέσο με δώρο το aeroccino αλλά η ισόβια παντρειά με τη nestle είναι ψιλοτραγική φάση οπότε κοίταξα για οικονομικές λύσεις σε 'κλασικές' μηχανές.
Κατέληξα σε αυτήν από την Kenwood αλλά θέλω και τη γνώμη σας για το τι παίζει.
Μάλλον αργότερα θα αγοράσω ξεχωριστά το aeroccino αφού έχω διαβάσει καλά σχόλια γενικά.Εχω μια gaggia εδω και πέντε χρόνια.Λειτουργεί καθημερινά και ο καφές της είναι super!
Βέβαια μετά απο πολλές δοκιμές και σύμφωνα με τα δικά μου γούστα,κατέληξα οτι συνεργάζεται καλύτερα με illy
Τώρα για την επιλογή σου..kenwood.. και πολυκαφετιέρα; -
Εγώ ένα χρόνο μετά έχω αρχίσει να ψιλοσιχαίνομαι τις επαγγελματικές καψούλες της Nespresso
-
έλα αλέκοοοο
-
Βασικά δεν είναι πολυκαφετιέρα. Μόνο espresso φτιάχνει. Το θέμα είναι ότι με προβληματίζει το όνομα της Kenwood όχι γιατί δεν είναι γνωστή αλλά γιατί είναι γνωστή για τα... μίξερ της!
Στο budget που σκέφτομαι να διαθέσω παίζουν οι επιλογές της νεσπρέσο και και οι χαμηλού κόστους καφετιέρες από τις οποίες σκέφτομαι αυτή. Προς το παρόν δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσω σε ακριβότερες όπως η gaggia για παράδειγμα.
-
την kenwood μην την πάρεις, πάρε κάτι σε krups AEG κλπ που κυκλοφορούν σε αυτήν την κατηγορία τιμής.
καλύτερα ακόμα δες http://www.kotsovolos.gr/site/product.j ... d=10039851
και εγώ σε μια παρόμοια προσφορά πήρα τη δική μου και δεν μετάνιωσα. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
την kenwood μην την πάρεις, πάρε κάτι σε krups AEG κλπ που κυκλοφορούν σε αυτήν την κατηγορία τιμής.
καλύτερα ακόμα δες http://www.kotsovolos.gr/site/product.j ... d=10039851
και εγώ σε μια παρόμοια προσφορά πήρα τη δική μου και δεν μετάνιωσα.99 ευρώ έναντι 205 στο κατάστημα; σοκ και δέος αν δεν πουλάνε τίποτα παπάτζες μέσω ίντερνετ!
Για τις Krups έχω διαβάσει πολλά αντικρουόμενα σχόλια και συχνές βλάβες από ξεραμένα λάστιχα στεγανοποίησης. Για τις AEG απλά δεν ξέρω.
Ευχαριστώ πάντως για τις προτάσεις!
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)