-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Λοιπον .... κατι αρχιζει να μη μου ερεσει με τον καφε της nespresso ... και υποπτευομαι πολλα...
Μιλωντας προχθες με ενα ισπανο κατασκευαστη απο πλαστικες καψουλες (προς αντικατασταση των nespresso) μου ειπε το εξης κουφο (αλλα διολου παραξενο, και πολυ πιθανον αφου προκειται για ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ εταιρεια (nestle)) .Μου ειπε λοιπον οτι το καιμακι της nespresso δεν ειναι φισιολογικο και διαρκει και πολυ περισσοτερο απο ενα κανονικο καιμακι εσπρεσσο .... για να πετυχουν λεει αυτο το αποτελεσμα προσθετουν μια ουσια μεσα στον καφε (ενα ενζυμο που προερχεται απο την κοιλια του χοιρινου αν δε κανω λαθος) για να διατηρειται το καιμακι.
Προσοχη η νεστλε ειδικευεται στον στιγμιαιο καφε ... αρα εχει πολυ τεχνογνοσια πανω σ αυτο
Κατι αλλο που παρατηρησα (δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου , αλλα δεν νομιζω ) πινω καθε μερα καπουτσινο το πρωι, απο τοτε που πινω νεσπρεσσο νοιωθω σαν να με ο καφες και πειναω υπερβολικα....
Αυτο το Θερισμα το ενοιωθα μονο πριν απο πολλα χρονια σαν φοιτητης που επινα φραπε......
Και ποιος μου λεει εμενα οτι αυτος ο παντα τελειο-καιμακλιδικος καφες δεν ειναι μακρινο αδερφακι του φραπε ??Αρα την πατησα που εκανα γρηγορα την επιλογη μου (επεσα και γω θυμα του μαρκετινκ) και τωρα παω για το real thing Gaggia
Γνωριζει κανεις τιποτα παραπανω για τον καφε της nespresso ??
+1 για το θέρισμα. Τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω και προσωπικά δεν νομίζω πως υφίστανται
-
Και αυτο που λες το λεει επισης εδω :
Questa schiuma persiste generalmente per** non più di un minuto**μεταφραζω : το καιμακι του εσπρεσσο μενει μονο για ενα λεπτο ... του νεσπρεσσο ομως ?
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
..... το καιμακι του εσπρεσσο μενει μονο για ενα λεπτο ... του νεσπρεσσο ομως ?Στο στομάχι σου? Για πάντα, μέχρι να δουλέψει ο 'θερισμός'!!!
-
Δικαιολογίες παίξετε κ πατε να το ρίξετε στον νεσπρεσσο
Εγω πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο
Ίσως φταίει που πειναω συνεχεια
-
Έχω δοκιμάσει όλες τις ποικιλίες nespresso και είναι ΟΛΕΣ απαράδεκτες. Κάνοντας σύγκριση με τον κανονικό επαγγελματικής μηχανής, ουδεμία σχέση έχουν. Μου θυμίζει περισσότερο δυνατό φίλτρου παρά espresso. Η μηχανή9krups αυτόματη) μετακόμισε μόνιμα στην αποθήκη του κήπου, και εκεί θα μείνει...
-
Και μιά συνταγούλα, γιά όσους θέλουν να πιούν κάτι με espresso, αλλά όχι cappuccino / macchiato ή άλλα παρασκευάσματα τύπου flocafe (καραμέλες κλπ):
Ονομάζεται braziliano και δεν τον έχω βρεί πουθενά στην Αθήνα, ενώ τον έμαθα εδώ, που σερβίρει τον καλύτερο στη Νάπολι.
Εχουμε και λέμε:
Φτιάχνουμε μια δόση espresso, σε ένα γυάλινο ποτηράκι, απο αυτά με την αλουμινένια λαβή, αφού και το σκεύος παίζει το ρόλο του ...
Παρασκευάζουμε σε ένα μπρίκι κακάο, όχι ετοιματζίδικη σοκολάτα, αλλά με 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη (ΠΑΥΛΙΔΗΣ που ειναι πιο σκούρος απο τον ΙΟΝ), την οποία για να μην σβωλιάσει, διαλύουμε σε 100 γρμ νερό βρύσης, προσθέτοντας 1 κουταλάκι (μικρό του espresso) ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε γκαζάκι, ανακατεύοντας στην αρχή, μέχρι να βράσει και να φουσκώσει το κακάο.
Ρίχνουμε το κακάο πάνω απο τον espresso στο γυάλινο φλυτζάνι και προσθέτουμε στην κορυφή το αφρόγαλα που φτιάχνουμε, όπως για τον cappuccino.
Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας, ή σκόνη κακάο και συμπληρώνουμε κατά βούληση ζάχαρη.
**Edit: **Ηθελα να μάθω, ποιός άσχετος λανσάρισε στα cafe-bar την κανέλλα πάνω απο τον cappuccino.
ΟΧΙ!!! Αν βάλουμε σκόνη - που κανονικά δεν πρέπει - τουλάχιστον να ειναι ΚΑΚΑΟ!!! -
Εμένα η κρέμα (καϊμάκι) που βγάζει η μηχανή Nespresso μου φαίνεται αφρώδης και σχετικά αγευστη.
Αυτό με κάνει να συμπεραίνω ότι μέ κάποιον άλλο τεχνητό τρόπο δημιουργείται (ίσως με αέρα).
Κάποιος που έχει πιεί πραγματικά καλό εσπρέσσο το καταλαβαίνει αμέσως.Ο καλός εσπρέσσο για να γίνει χρειάζεται τα εξής:
Καλό καφέ σε κόκκους
Πάρα πολύ καλό μυλο καφέ
Αξιοπρεπή καφετιέρα (γράφω αξιοπρεπή για να δείξω τον ρόλο που παίζει ο μύλος)
Η δόση του καφέ να κοπεί ακριβώς πρίν την περασκευή του ροφήματος
9 Bar πίεση και 92 βαθμους Κελσίου νερό σταθερά.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι το σωστό πατημα του καφέ στην 'κουτάλα' για να περάσει ομοιόμορφα το νερό από ολη την επιφάνεια του καφε και όχι μονόμπαντα
Ο καφές ανάλογα με την δόση (μονός 8 γραμμάρια ή διπλός 16 γραμμάρια καφέ) πρέπει να δίνει 25 ή 50 ml αντίστοιχα μέσα σε 25-30 δευτερόλεπτα, ούτε πιό σύντομα ούτε πιό αργά.(ό χρόνος που θα βγεί ή συγκεκριμένη ποσότητα ρυθμίζεται με την πίεση που ασκούμε στον κομμένο καφέ στην 'κουτάλα', με ένα μεταλλικό καλής ποιότητας Tamper, το οποίο να εφαρμόζει ακριβώς στό φίλτρο.Τότε η κρέμα του είναι πλούσια και πυκνή με καφεκόκκινο χρώμα και ο καφές σχεδόν γλυκίζει στην γεύση, με πλήρες άρωμα και ελάχιστη καφείνη.
Δυστυχώς σπανίως βρίσκεις καλό καφέ σε καφετέρια διότι οι περισσότεροι χειριστές των μηχανών είναι παντελώς άσχετοι, παρ ότι μπορεί να έχουν άριστο εξοπλισμό.
Καλό εσπρέσσο έχω πιεί μόνο στου Zonars στην πανεπιστημίου αν και δεν έχω πάει το τελευταίο διάστημα και δεν γνωρίζω τι 'παίζει' σήμερα. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ηθελα να μάθω, ποιός άσχετος λανσάρισε στα cafe-bar την κανέλλα πάνω απο τον cappuccino.+100000000
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Εμένα η κρέμα (καϊμάκι) που βγάζει η μηχανή Nespresso μου φαίνεται αφρώδης και σχετικά αγευστη.
Αυτό με κάνει να συμπεραίνω ότι μέ κάποιον άλλο τεχνητό τρόπο δημιουργείται (ίσως με αέρα).
Κάποιος που έχει πιεί πραγματικά καλό εσπρέσσο το καταλαβαίνει αμέσως.Ο καλός εσπρέσσο για να γίνει χρειάζεται τα εξής:
Καλό καφέ σε κόκκους
Πάρα πολύ καλό μυλο καφέ
Αξιοπρεπή καφετιέρα (γράφω αξιοπρεπή για να δείξω τον ρόλο που παίζει ο μύλος)
Η δόση του καφέ να κοπεί ακριβώς πρίν την περασκευή του ροφήματος
9 Bar πίεση και 92 βαθμους Κελσίου νερό σταθερά.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι το σωστό πατημα του καφέ στην 'κουτάλα' για να περάσει ομοιόμορφα το νερό από ολη την επιφάνεια του καφε και όχι μονόμπαντα
Ο καφές ανάλογα με την δόση (μονός 8 γραμμάρια ή διπλός 16 γραμμάρια καφέ) πρέπει να δίνει 25 ή 50 ml αντίστοιχα μέσα σε 25-30 δευτερόλεπτα, ούτε πιό σύντομα ούτε πιό αργά.(ό χρόνος που θα βγεί ή συγκεκριμένη ποσότητα ρυθμίζεται με την πίεση που ασκούμε στον κομμένο καφέ στην 'κουτάλα', με ένα μεταλλικό καλής ποιότητας Tamper, το οποίο να εφαρμόζει ακριβώς στό φίλτρο.Τότε η κρέμα του είναι πλούσια και πυκνή με καφεκόκκινο χρώμα και ο καφές σχεδόν γλυκίζει στην γεύση, με πλήρες άρωμα και ελάχιστη καφείνη.
Δυστυχώς σπανίως βρίσκεις καλό καφέ σε καφετέρια διότι οι περισσότεροι χειριστές των μηχανών είναι παντελώς άσχετοι, παρ ότι μπορεί να έχουν άριστο εξοπλισμό.
Καλό εσπρέσσο έχω πιεί μόνο στου Zonars στην πανεπιστημίου αν και δεν έχω πάει το τελευταίο διάστημα και δεν γνωρίζω τι 'παίζει' σήμερα.Εσυ που μαλλον εισαι γνωστης .... τι μηχανη εχεις ??
-
Πιό σωστά να ρωτας τι μύλο έχω! Μazzer mini electronic.
Tamper εχω Reg Barber και
Μηχανή Gaggia, είχα προοπτική να την αλλάξω με μια πραγματικά καλή (1500+ ευρώ), αλλά μάλλον λόγω κρίσης θα παραμείνω στην πιστή Gaggia για αρκετό καιρό ακόμα.Μου δίνει εξαιρετικό καφέ αν και όπως είναι φυσιολογικό για το είδος της μηχανής, μερικές φορές (αλλά λίγες ευτυχώς), αποτυγχάνει.
Απλώς αντί για εξαιρετικό ήθελα τον άριστο καφέ, αλλά... λεφτά δεν υπάρχουν -
Παντως αν αγόραζα τώρα μια καφετιέρα στο επίπεδο της Gaggia, θα προτιμούσα αυτήν:
http://www.espressocoffeeshop.it/rancil ... chine.htmlΓια μύλο δεν το συζητώ! Mazzer mini electronic
Κορυφαίος
Μην αγοράσετε ποτε φτηνό μύλο (δεν θα έχετε καλό καφέ), είναι μία επένδυση που θα την έχετε για χρόνια όσες μηχανές και να αλλάξετε και είναι βασικότερο εξάρτημα ακόμα και από την μηχανή, για τον καλό καφέ. -
Θέλω να διορθώσω κάτι που έγραψα πιό πριν για να μην μπερδευτείτε.
Τον χρόνο των 25-30 δευτερολέπτων στα απαιτούμενα ml, είναι ευκολώτερο και άρα πιό σωστό για ίδια αποτελέσματα, να τον ρυθμίσουμε κρατώντας την πίεση που ασκήσαμε στον κομμένο καφέ σταθερή (είναι ευκολώτερο να μάθεις να ασκεις σταθερά μια πίεση 15 κιλών) και ρυθμίζοντας το πάχος του αλεσμένου κόκκου από τον μύλο όταν κάνουμε τις προκαταρτικές δοκιμές μας. -
Αυτή τη μηχανή θα ήθελα...Άλλά πάει γύρω στο διχίλιαρο...
http://www.systermann.de/gastronomieger ... al-mit-pid -
για οικιακή χρήση όλα αυτά ?
-
Από ότι ξέρω η Gaggia γενικά είναι από τις καλύτερες μηχανές για espresso. Άλλο αν μοιάζουν με μηχανές του κιμά (από πλευράς εξωτερικού σχεδιαμού και μόνο).
Από εκεί και πέρα δεν έχω πάρει μηχανή για ένα και μόνο λόγο. Στο σπίτι πίνω εσπρεσσάκι μόνο το ΣΚ. Αυτό καθιστά τη σχέση κόστους οφέλους απαγορευτική για να δώσω 200+ ευρώ για να πάρω μια αξιοπρεπή μηχανή και με κάποια αποδεκτή εμφάνιση (το έτερο ήμισυ έχει ένα θέμα με αυτό ). Οπότε δυστυχώς περιορίζομαι στο παραδοσιακό μπρικάκι της Bialletti.
Στο γραφείο έχουμε Nespresso και μπορώ να πω ότι έχω δοκιμάσει 2-3 γεύσεις αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν συγκρίνεται με άλλους καφέδες που μπορείς να προμηθευτείς στην αγορά. Προσφέρει όμως σταθερή ποιότητα και αφάνταστη ευκολία. Αυτό είναι όλο. -
σούταρα τη nespresso από main και έβαλα πίσω την izzy. δε συμφέρει για κάθε μέρα η κάψουλα
-
Για την Nespresso η γνώμη μου είναι, ότι δίνει μέτριο αλλά σαφώς όχι κακό καφέ, έχει όμως και αρκετα πλεονεκτήματα.
Εχεις μονίμως σταθερά αποτελέσματα και όχι διακυμάνσεις στην γεύση
Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις γνώση ούτε να προπονηθεις στην τεχνική. Για τον λόγο αυτόν μπορεί οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας να φτιάξει καφέ.
Ταχύτατα και κυρίως καθαρά.Για όσους προσπαθουν να βελτιώσουν την ποιότητα του εσπρέσσο τους με τις κλασσικές μηχανές, θα πρότεινα να πετάξουν σαν πρώτο βήμα το πλαστικό ταμπερ και να αγοράσουν ένα μεταλλικό το οποίο να εφαρμόζει ακριβώς (0,5 έως 1 χιλιοστό το πολύ, μικρότερο σε διάμετρο από το φίλτρο της καφετιέρας)
Eνα βίντεο για δείτε την κατασκευή των ταμπερ αλλά και για το πώς πιέζεται σωστά ο καφές. http://www.youtube.com/watch?v=Dr9nmgSv0kE -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
σούταρα τη nespresso από main και έβαλα πίσω την izzy. δε συμφέρει για κάθε μέρα η κάψουλαΑλλος ενας ευχαριστημενος πελατης απο την izzy
http://www.net-electric.gr/catalog/izzy ... -5553.html
-
Μια πληρως αυτοματη εσπρεσιερα,θα λεγατε οτι εχει συγκεκριμενη διαρκεια ζωης ή οσο παει αφου συντηρείται;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μια πληρως αυτοματη εσπρεσιερα,θα λεγατε οτι εχει συγκεκριμενη διαρκεια ζωης ή οσο παει αφου συντηρείται;Έχω μία Crups από το 2000 (δώρο γάμου). Βγάζει 2-3 καφέδες μ.ο. ημερησίως για 10 χρόνια τώρα!!!! Δείχνει ότι είναι μια χαρά και δεν έχει καμία βλάβη (ούτε συντήρηση, έκτος των αλάτων).
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)