Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    • 1
    • 2
    • 45
    • 46
    • 47
    • 48
    • 49
    • 240
    • 241
    • 47 / 241
    Αντίλογος
    11
    4801
    25829
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mirage last edited by

      Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
      Λοιπον .... κατι αρχιζει να μη μου ερεσει με τον καφε της nespresso ... και υποπτευομαι πολλα...
      Μιλωντας προχθες με ενα ισπανο κατασκευαστη απο πλαστικες καψουλες (προς αντικατασταση των nespresso) μου ειπε το εξης κουφο (αλλα διολου παραξενο, και πολυ πιθανον αφου προκειται για ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ εταιρεια (nestle)) .Μου ειπε λοιπον οτι το καιμακι της nespresso δεν ειναι φισιολογικο και διαρκει και πολυ περισσοτερο απο ενα κανονικο καιμακι εσπρεσσο .... για να πετυχουν λεει αυτο το αποτελεσμα προσθετουν μια ουσια μεσα στον καφε (ενα ενζυμο που προερχεται απο την κοιλια του χοιρινου αν δε κανω λαθος) για να διατηρειται το καιμακι.
      Προσοχη η νεστλε ειδικευεται στον στιγμιαιο καφε ... αρα εχει πολυ τεχνογνοσια πανω σ αυτο
      Κατι αλλο που παρατηρησα (δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου , αλλα δεν νομιζω ) πινω καθε μερα καπουτσινο το πρωι, απο τοτε που πινω νεσπρεσσο νοιωθω σαν να με ο καφες και πειναω υπερβολικα....
      Αυτο το Θερισμα το ενοιωθα μονο πριν απο πολλα χρονια σαν φοιτητης που επινα φραπε......
      Και ποιος μου λεει εμενα οτι αυτος ο παντα τελειο-καιμακλιδικος καφες δεν ειναι μακρινο αδερφακι του φραπε ??

      Αρα την πατησα που εκανα γρηγορα την επιλογη μου (επεσα και γω θυμα του μαρκετινκ) και τωρα παω για το real thing Gaggia

      Γνωριζει κανεις τιποτα παραπανω για τον καφε της nespresso ??

      +1 για το θέρισμα. Τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω και προσωπικά δεν νομίζω πως υφίστανται

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • L
        leftgalan last edited by

        Και αυτο που λες το λεει επισης εδω :
        Questa schiuma persiste generalmente per** non più di un minuto**

        μεταφραζω : το καιμακι του εσπρεσσο μενει μονο για ενα λεπτο ... του νεσπρεσσο ομως ?

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • D
          dbekos last edited by

          Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
          ..... το καιμακι του εσπρεσσο μενει μονο για ενα λεπτο ... του νεσπρεσσο ομως ?

          Στο στομάχι σου? Για πάντα, μέχρι να δουλέψει ο 'θερισμός'!!!

          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • D
            dmitspan last edited by

            Δικαιολογίες παίξετε κ πατε να το ρίξετε στον νεσπρεσσο

            Εγω πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο

            Ίσως φταίει που πειναω συνεχεια

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • K
              kyr80 last edited by

              Έχω δοκιμάσει όλες τις ποικιλίες nespresso και είναι ΟΛΕΣ απαράδεκτες. Κάνοντας σύγκριση με τον κανονικό επαγγελματικής μηχανής, ουδεμία σχέση έχουν. Μου θυμίζει περισσότερο δυνατό φίλτρου παρά espresso. Η μηχανή9krups αυτόματη) μετακόμισε μόνιμα στην αποθήκη του κήπου, και εκεί θα μείνει...

              1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • D
                dbekos last edited by

                Και μιά συνταγούλα, γιά όσους θέλουν να πιούν κάτι με espresso, αλλά όχι cappuccino / macchiato ή άλλα παρασκευάσματα τύπου flocafe (καραμέλες κλπ):
                Ονομάζεται braziliano και δεν τον έχω βρεί πουθενά στην Αθήνα, ενώ τον έμαθα εδώ, που σερβίρει τον καλύτερο στη Νάπολι.
                Εχουμε και λέμε:
                Φτιάχνουμε μια δόση espresso, σε ένα γυάλινο ποτηράκι, απο αυτά με την αλουμινένια λαβή, αφού και το σκεύος παίζει το ρόλο του ...
                Παρασκευάζουμε σε ένα μπρίκι κακάο, όχι ετοιματζίδικη σοκολάτα, αλλά με 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη (ΠΑΥΛΙΔΗΣ που ειναι πιο σκούρος απο τον ΙΟΝ), την οποία για να μην σβωλιάσει, διαλύουμε σε 100 γρμ νερό βρύσης, προσθέτοντας 1 κουταλάκι (μικρό του espresso) ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε γκαζάκι, ανακατεύοντας στην αρχή, μέχρι να βράσει και να φουσκώσει το κακάο.
                Ρίχνουμε το κακάο πάνω απο τον espresso στο γυάλινο φλυτζάνι και προσθέτουμε στην κορυφή το αφρόγαλα που φτιάχνουμε, όπως για τον cappuccino.
                Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας, ή σκόνη κακάο και συμπληρώνουμε κατά βούληση ζάχαρη.
                **Edit: **Ηθελα να μάθω, ποιός άσχετος λανσάρισε στα cafe-bar την κανέλλα πάνω απο τον cappuccino.
                ΟΧΙ!!! Αν βάλουμε σκόνη - που κανονικά δεν πρέπει - τουλάχιστον να ειναι ΚΑΚΑΟ!!!

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • Y
                  y-v last edited by

                  Εμένα η κρέμα (καϊμάκι) που βγάζει η μηχανή Nespresso μου φαίνεται αφρώδης και σχετικά αγευστη.
                  Αυτό με κάνει να συμπεραίνω ότι μέ κάποιον άλλο τεχνητό τρόπο δημιουργείται (ίσως με αέρα).
                  Κάποιος που έχει πιεί πραγματικά καλό εσπρέσσο το καταλαβαίνει αμέσως.

                  Ο καλός εσπρέσσο για να γίνει χρειάζεται τα εξής:
                  Καλό καφέ σε κόκκους
                  Πάρα πολύ καλό μυλο καφέ
                  Αξιοπρεπή καφετιέρα (γράφω αξιοπρεπή για να δείξω τον ρόλο που παίζει ο μύλος)
                  Η δόση του καφέ να κοπεί ακριβώς πρίν την περασκευή του ροφήματος
                  9 Bar πίεση και 92 βαθμους Κελσίου νερό σταθερά.
                  Πολύ σημαντικό επίσης είναι το σωστό πατημα του καφέ στην 'κουτάλα' για να περάσει ομοιόμορφα το νερό από ολη την επιφάνεια του καφε και όχι μονόμπαντα
                  Ο καφές ανάλογα με την δόση (μονός 8 γραμμάρια ή διπλός 16 γραμμάρια καφέ) πρέπει να δίνει 25 ή 50 ml αντίστοιχα μέσα σε 25-30 δευτερόλεπτα, ούτε πιό σύντομα ούτε πιό αργά.(ό χρόνος που θα βγεί ή συγκεκριμένη ποσότητα ρυθμίζεται με την πίεση που ασκούμε στον κομμένο καφέ στην 'κουτάλα', με ένα μεταλλικό καλής ποιότητας Tamper, το οποίο να εφαρμόζει ακριβώς στό φίλτρο.

                  Τότε η κρέμα του είναι πλούσια και πυκνή με καφεκόκκινο χρώμα και ο καφές σχεδόν γλυκίζει στην γεύση, με πλήρες άρωμα και ελάχιστη καφείνη.

                  Δυστυχώς σπανίως βρίσκεις καλό καφέ σε καφετέρια διότι οι περισσότεροι χειριστές των μηχανών είναι παντελώς άσχετοι, παρ ότι μπορεί να έχουν άριστο εξοπλισμό.
                  Καλό εσπρέσσο έχω πιεί μόνο στου Zonars στην πανεπιστημίου αν και δεν έχω πάει το τελευταίο διάστημα και δεν γνωρίζω τι 'παίζει' σήμερα.

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • L
                    leftgalan last edited by

                    Ο χρήστης dbekos έγραψε:
                    Ηθελα να μάθω, ποιός άσχετος λανσάρισε στα cafe-bar την κανέλλα πάνω απο τον cappuccino.

                    +100000000

                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • L
                      leftgalan last edited by

                      Ο χρήστης y.v έγραψε:
                      Εμένα η κρέμα (καϊμάκι) που βγάζει η μηχανή Nespresso μου φαίνεται αφρώδης και σχετικά αγευστη.
                      Αυτό με κάνει να συμπεραίνω ότι μέ κάποιον άλλο τεχνητό τρόπο δημιουργείται (ίσως με αέρα).
                      Κάποιος που έχει πιεί πραγματικά καλό εσπρέσσο το καταλαβαίνει αμέσως.

                      Ο καλός εσπρέσσο για να γίνει χρειάζεται τα εξής:
                      Καλό καφέ σε κόκκους
                      Πάρα πολύ καλό μυλο καφέ
                      Αξιοπρεπή καφετιέρα (γράφω αξιοπρεπή για να δείξω τον ρόλο που παίζει ο μύλος)
                      Η δόση του καφέ να κοπεί ακριβώς πρίν την περασκευή του ροφήματος
                      9 Bar πίεση και 92 βαθμους Κελσίου νερό σταθερά.
                      Πολύ σημαντικό επίσης είναι το σωστό πατημα του καφέ στην 'κουτάλα' για να περάσει ομοιόμορφα το νερό από ολη την επιφάνεια του καφε και όχι μονόμπαντα
                      Ο καφές ανάλογα με την δόση (μονός 8 γραμμάρια ή διπλός 16 γραμμάρια καφέ) πρέπει να δίνει 25 ή 50 ml αντίστοιχα μέσα σε 25-30 δευτερόλεπτα, ούτε πιό σύντομα ούτε πιό αργά.(ό χρόνος που θα βγεί ή συγκεκριμένη ποσότητα ρυθμίζεται με την πίεση που ασκούμε στον κομμένο καφέ στην 'κουτάλα', με ένα μεταλλικό καλής ποιότητας Tamper, το οποίο να εφαρμόζει ακριβώς στό φίλτρο.

                      Τότε η κρέμα του είναι πλούσια και πυκνή με καφεκόκκινο χρώμα και ο καφές σχεδόν γλυκίζει στην γεύση, με πλήρες άρωμα και ελάχιστη καφείνη.

                      Δυστυχώς σπανίως βρίσκεις καλό καφέ σε καφετέρια διότι οι περισσότεροι χειριστές των μηχανών είναι παντελώς άσχετοι, παρ ότι μπορεί να έχουν άριστο εξοπλισμό.
                      Καλό εσπρέσσο έχω πιεί μόνο στου Zonars στην πανεπιστημίου αν και δεν έχω πάει το τελευταίο διάστημα και δεν γνωρίζω τι 'παίζει' σήμερα.

                      Εσυ που μαλλον εισαι γνωστης .... τι μηχανη εχεις ??

                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • Y
                        y-v last edited by

                        Πιό σωστά να ρωτας τι μύλο έχω! Μazzer mini electronic.
                        Tamper εχω Reg Barber και
                        Μηχανή Gaggia, είχα προοπτική να την αλλάξω με μια πραγματικά καλή (1500+ ευρώ), αλλά μάλλον λόγω κρίσης θα παραμείνω στην πιστή Gaggia για αρκετό καιρό ακόμα.

                        Μου δίνει εξαιρετικό καφέ αν και όπως είναι φυσιολογικό για το είδος της μηχανής, μερικές φορές (αλλά λίγες ευτυχώς), αποτυγχάνει.
                        Απλώς αντί για εξαιρετικό ήθελα τον άριστο καφέ, αλλά... λεφτά δεν υπάρχουν

                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • Y
                          y-v last edited by

                          Παντως αν αγόραζα τώρα μια καφετιέρα στο επίπεδο της Gaggia, θα προτιμούσα αυτήν:
                          http://www.espressocoffeeshop.it/rancil ... chine.html

                          Για μύλο δεν το συζητώ! Mazzer mini electronic
                          Κορυφαίος
                          Μην αγοράσετε ποτε φτηνό μύλο (δεν θα έχετε καλό καφέ), είναι μία επένδυση που θα την έχετε για χρόνια όσες μηχανές και να αλλάξετε και είναι βασικότερο εξάρτημα ακόμα και από την μηχανή, για τον καλό καφέ.

                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • Y
                            y-v last edited by

                            Θέλω να διορθώσω κάτι που έγραψα πιό πριν για να μην μπερδευτείτε.
                            Τον χρόνο των 25-30 δευτερολέπτων στα απαιτούμενα ml, είναι ευκολώτερο και άρα πιό σωστό για ίδια αποτελέσματα, να τον ρυθμίσουμε κρατώντας την πίεση που ασκήσαμε στον κομμένο καφέ σταθερή (είναι ευκολώτερο να μάθεις να ασκεις σταθερά μια πίεση 15 κιλών) και ρυθμίζοντας το πάχος του αλεσμένου κόκκου από τον μύλο όταν κάνουμε τις προκαταρτικές δοκιμές μας.

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • Y
                              y-v last edited by

                              Αυτή τη μηχανή θα ήθελα...Άλλά πάει γύρω στο διχίλιαρο...
                              http://www.systermann.de/gastronomieger ... al-mit-pid

                              1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • D
                                dmitspan last edited by

                                για οικιακή χρήση όλα αυτά ?

                                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • ?
                                  A Former User last edited by

                                  Από ότι ξέρω η Gaggia γενικά είναι από τις καλύτερες μηχανές για espresso. Άλλο αν μοιάζουν με μηχανές του κιμά (από πλευράς εξωτερικού σχεδιαμού και μόνο).

                                  Από εκεί και πέρα δεν έχω πάρει μηχανή για ένα και μόνο λόγο. Στο σπίτι πίνω εσπρεσσάκι μόνο το ΣΚ. Αυτό καθιστά τη σχέση κόστους οφέλους απαγορευτική για να δώσω 200+ ευρώ για να πάρω μια αξιοπρεπή μηχανή και με κάποια αποδεκτή εμφάνιση (το έτερο ήμισυ έχει ένα θέμα με αυτό ). Οπότε δυστυχώς περιορίζομαι στο παραδοσιακό μπρικάκι της Bialletti.
                                  Στο γραφείο έχουμε Nespresso και μπορώ να πω ότι έχω δοκιμάσει 2-3 γεύσεις αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν συγκρίνεται με άλλους καφέδες που μπορείς να προμηθευτείς στην αγορά. Προσφέρει όμως σταθερή ποιότητα και αφάνταστη ευκολία. Αυτό είναι όλο.

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • D
                                    dmitspan last edited by

                                    σούταρα τη nespresso από main και έβαλα πίσω την izzy. δε συμφέρει για κάθε μέρα η κάψουλα

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • Y
                                      y-v last edited by

                                      Για την Nespresso η γνώμη μου είναι, ότι δίνει μέτριο αλλά σαφώς όχι κακό καφέ, έχει όμως και αρκετα πλεονεκτήματα.
                                      Εχεις μονίμως σταθερά αποτελέσματα και όχι διακυμάνσεις στην γεύση
                                      Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις γνώση ούτε να προπονηθεις στην τεχνική. Για τον λόγο αυτόν μπορεί οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας να φτιάξει καφέ.
                                      Ταχύτατα και κυρίως καθαρά.

                                      Για όσους προσπαθουν να βελτιώσουν την ποιότητα του εσπρέσσο τους με τις κλασσικές μηχανές, θα πρότεινα να πετάξουν σαν πρώτο βήμα το πλαστικό ταμπερ και να αγοράσουν ένα μεταλλικό το οποίο να εφαρμόζει ακριβώς (0,5 έως 1 χιλιοστό το πολύ, μικρότερο σε διάμετρο από το φίλτρο της καφετιέρας)
                                      Eνα βίντεο για δείτε την κατασκευή των ταμπερ αλλά και για το πώς πιέζεται σωστά ο καφές. http://www.youtube.com/watch?v=Dr9nmgSv0kE

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • G
                                        giorgos123 last edited by

                                        Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
                                        σούταρα τη nespresso από main και έβαλα πίσω την izzy. δε συμφέρει για κάθε μέρα η κάψουλα

                                        Αλλος ενας ευχαριστημενος πελατης απο την izzy

                                        http://www.net-electric.gr/catalog/izzy ... -5553.html

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • T
                                          tiger last edited by

                                          Μια πληρως αυτοματη εσπρεσιερα,θα λεγατε οτι εχει συγκεκριμενη διαρκεια ζωης ή οσο παει αφου συντηρείται;

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • C
                                            cmarin last edited by

                                            Ο χρήστης Tiger έγραψε:
                                            Μια πληρως αυτοματη εσπρεσιερα,θα λεγατε οτι εχει συγκεκριμενη διαρκεια ζωης ή οσο παει αφου συντηρείται;

                                            Έχω μία Crups από το 2000 (δώρο γάμου). Βγάζει 2-3 καφέδες μ.ο. ημερησίως για 10 χρόνια τώρα!!!! Δείχνει ότι είναι μια χαρά και δεν έχει καμία βλάβη (ούτε συντήρηση, έκτος των αλάτων).

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 45
                                            • 46
                                            • 47
                                            • 48
                                            • 49
                                            • 240
                                            • 241
                                            • 47 / 241
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr