-
ΜOD
-
ΜOD
-
Εχει σταματησει να ειναι αστειο αυτο που κανεις.[ΜOD]
-
είναι ανάγκη να πηδιέται κάθε θέμα?
τελευταία παίρνω ένα μίγμα κόκκων espresso από Coffeeway no name, μία ποικιλία γλυκόπιοτη και μία πιο δυνατή και βγαίνει ωραίο εσπρεσσάκι
-
Δοκιμασα καφε Costadoro σημερα...
Μετριες εντυπωσεις.Αυτος που πηρα μου φανηκε πολυ λεπτοκομμενος και οταν τον πιεσα ,αρκετα,εβλεπα το καφε να βγαινει με δυσκολια απο τη εσπρεσιερα.Απο κρεμα λιγα πραματα.
Νομιζω οτι ο Lavazza ο χρυσος μου αρεσε περισσοτερο... -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
είναι ανάγκη να πηδιέται κάθε θέμα?Λοιπόν, εγώ προσωπικά μετά από διάφορες δοκιμές τυποποιημένου καφέ, έχω καταλήξει στον Lavazza** Grand Creme **Espresso, όνομα και πράμα! Δίνει πολλή crema στην Gaggia μου.
Την έχουν ορισμένα Carrefour (π.χ. αυτό στην λεωφ. Καβάλας) σε μορφή beans, σε μεγάλη συσκευασία, για μόλις 15 ευρώ. Κρατάει πολύ - ένα μήνα τουλάχιστον!
-
όντως κάνει εντυπωσιακή κρέμα αλλά μου φαίνεται οτι έχει αρκετή οξύτητα το τελικό αποτέλεσμα και όχι κάτι ιδιαίτερο στη γεύση.
πολύ καλύτερη γεύση, αλλά απο κρέμα σε αποκαρδιώνει, ο lavazza ο μαύρος (σε κόκκους πάντα) που έχει συζητηθεί και παλιότερα στο thread.
-
Αυτό του να πατιέται απαλά ο καφές είναι μούφα. Κυρίως είναι αδυναμία της μηχανής. Αλλά τι να σου πει ο κατασκευαστής; 'Αυτό που σου πουλάω δεν βγάζει τον espresso όπως πρέπει, γιατί δεν μπορεί η μηχανή να ανεβάσει πίεση;'
Χωρίς να ξέρω και πολλά από οικιακές μηχανές, θα πρότεινα πιο χοντρό άλεσμα και πάτημα με την πίεση που πρέπει για να στρωθεί ομοιόμορφα.Έχω βαρεθεί να πίνω καφέδες από πολυμηχανήματα...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έχω βαρεθεί να πίνω καφέδες από πολυμηχανήματα...
σε καλώ στην ολλανδία για ένα καφεδάκι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Tσιγαρακι κερνας ή νε φερουμε απο Ελλαδα?
-
Φέρε τα λεπτά σου πούρα
-
Dεν μιλάω για καπνό
-
Α
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αυτό του να πατιέται απαλά ο καφές είναι μούφα. Κυρίως είναι αδυναμία της μηχανής. Αλλά τι να σου πει ο κατασκευαστής; 'Αυτό που σου πουλάω δεν βγάζει τον espresso όπως πρέπει, γιατί δεν μπορεί η μηχανή να ανεβάσει πίεση;'
Χωρίς να ξέρω και πολλά από οικιακές μηχανές, θα πρότεινα πιο χοντρό άλεσμα και πάτημα με την πίεση που πρέπει για να στρωθεί ομοιόμορφα.Έχω βαρεθεί να πίνω καφέδες από πολυμηχανήματα...
Πήρα ξανά '1 κλικ' πιο χοντροαλεσμένο. Τελικά ίσως θέλει 2 κλικ, γιατί αν και κατεβάζει νερό πιο εύκολα, ζορίζεται πάλι. Και χωρίς να το πατήσω με δύναμη (καλοστρωμένος ήταν πάντως).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πήρα ξανά '1 κλικ' πιο χοντροαλεσμένο. Τελικά ίσως θέλει 2 κλικ, γιατί αν και κατεβάζει νερό πιο εύκολα, ζορίζεται πάλι. Και χωρίς να το πατήσω με δύναμη (καλοστρωμένος ήταν πάντως).ρε μανο σε διαβάζω και σε λυπάμαι
δεν παίρνεις ενα μπρίκι να πιεις έναν τούρκικο με καιμάκι και φουσκάλες
(να ακούγεται και φρρρουυυπ οταν τον πίνεις οπως οι μπαρμπάδες στα καφενεία)
-
Μπα, μέρος της χαράς είναι και το να ψάχνεσαι
(αρκεί να μην γίνεται για δεκαετίες αυτό ) -
Ακριβώς.
Και τώρα, όπως είναι το πράγμα, πολύ καλός είναι ο καφές. Αλλά ψάχνω νέες γεύσεις. Πχ πήρα τον κολομβίας του Starbucks. Ακόμα καλύτερος για τα γούστα μου, όχι πολύ δυνατός, αρωματικός, ευχάριστος.
Αν δεν ψαχνόμουν, θα έμενα στον illy με κάψουλες, να μην παιδεύομαι κιόλας με τα πατητήρια και τα στρωσίματα.
Έχω και κάψουλες, αλλά για όταν βαριέμαι.(με τους ελληνικούς είχα ψάξει ακόμα περισσότερο, τελικά είχα καταλήξει για καθημερινή χρήση σε ένα καφεκοπτείο της brazita ή -από συσκευασμένους- στον Αρχοντικό του Λουμίδη )
-
Αργά το είδα...
Μου την έδωσαν οι Γερμανοί(στο μοναδικό πράγμα) με τις πολυκαφετιέρες τους. Και κάθε χρονιά ακόμα χειρότερα. Και το τελευταίο αρτοποιείο πήρε υπερπολυμηχάνημα για πιο γρήγορη παραγωγή. Στο χωριό της πεθεράς μου, έχω πιάσει παρτίδες με τον ένα, και των ρώτησα γιατί πέταξε μια de la corte που είχε. Πήρε μια wmf για πιο γρήγορα και καθαράmanosk@ πάρε ένα μικρό μύλο και κάνε δοκιμές μόνος σου. Σπίτι είχαμε έναν παλιώτερα που είχε μια σκάλα μόνο. Αν τον ήθελες πιο λεπτό, τον ξαναπερνούσες . Αλλά έκανε δουλειά
-
όταν δοκιμάσεις τον ολλανδικό καφέ, θα εκτιμήσεις ο,τιδήποτε σερβίρεται ως καφές ανα την υφήλιο
-
όταν δοκιμάσεις τον ολλανδικό καφέ, θα εκτιμήσεις ο,τιδήποτε σερβίρεται ως καφές ανα την υφήλιοΕκεί ασχολείστε με την επεξεργασία και καλλιέργεια άλλων φυτών. Με τους κόκκους καφέ θα ασχολείστε;
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)