-
Δοκιμασε με αυτη σαν αρχη που ειναι κ οικονομικη
http://www.afoigeorgiou.gr/index.php?pa ... id=5&lang=
-
Καλύτερα στα διπλάσια λεφτά ~200€ μια Gaggia Evolution. ό,τι πληρώνεις παίρνεις έχω καταλάβει
-
Την απέρριψα γιατί η ποιότητα κατασκευής της μου φάνηκε τραγική ( και στα 59Ε στο electroworld)
Δεν καταλαβαίνω όμως τη λογική της nespresso. Λογικά οι συμβατές μηχανές θα έπρεπε να είναι πιο φτηνές ( επιδοτούμενες από τη μαμά εταιρεία ) γιατί θα στα πάρουν από τις κάψουλες. Αντίθετα η πιο φτηνή ξεκινά από τα 150Ε. Βλέπω το μαστίγιο...το καρότο που είναι?
-
Γνωριζεις ποσο στοιχιζει η μεγαλη krups (η αυτοματη) η η IZZY san remo ,δυστυχως δεν τηρησε καμια απο τις δυο, τις υποσχεσεις τους .
Δεν ισχυει παντα αυτο που λες κ συντομα θα στο αποδειξω ανεβαζοντας φωτο για να δει κ ο Μανος πως ειναι ο σωστος εσπρεσσο . -
Ξέρω βρε πως είναι ο σωστός.
Θέλετε να με βάλετε στα έξοδα, ε; Μ' έπιασαν οι τσιγγουνιές μου ή μάλλον ο εγωισμός μου (δεν θα με νικήσεις #%@#$%καφετιέρα, θα σε κάνω να δουλέψεις!!!), άσε που με βολεύει στον πάγκο η διπλή λόγω χώρου (έχω πολλές συσκευές αραδιασμένες).
Θα δούμε, θα της αλλάξω λαστιχάκι πρώτα.
-
Nescafe Dolce Gusto
Choose between 7 great drinks: Latte Macchiato, Frothy Cappuccino, Shot of Espresso, a rich Caffè Lungo, refreshing Cappuccino Ice, smooth Mocha and Hot Chocolatehttp://www.espresso-club.com/hot-bevera ... to-system/
The Tassimo Capsule System
http://www.tassimodirect.com/Tassimo/di ... rages.aspxΕνδιαφέρον.Ελλάδα δε νομίζω να υπάρχουν σε κάποιο κατάστημα εδώ.Μόνο μέσω ίντερνετ...χμ....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ξέρω βρε πως είναι ο σωστός.Θέλετε να με βάλετε στα έξοδα, ε; Μ' έπιασαν οι τσιγγουνιές μου ή μάλλον ο εγωισμός μου (δεν θα με νικήσεις #%@#$%καφετιέρα, θα σε κάνω να δουλέψεις!!!), άσε που με βολεύει στον πάγκο η διπλή λόγω χώρου (έχω πολλές συσκευές αραδιασμένες).
Θα δούμε, θα της αλλάξω λαστιχάκι πρώτα.
Δεν εχω βαλει ζαχαρη γιατι εγω τον πινω σκετο εσυ αν θελεις μπορεις να προσθεσεις μια τζουρα .Στην υγεια σου
Απο ενα μηχανακι της πλακας .
-
Η krups με νίκησε! Δεν παλεύεται άλλο, όσο κι αν βελτίωσα με δοκιμές το αποτέλεσμα. Γι' αυτό έκανα ήδη (από προχθές) την κίνησή μου (ενημέρωση με φωτοστόρυ όταν το επιτρέψει το ταχυδρομείο).
ΥΓ: πήρα Jacobs espresso για δοκιμή. Αίσχος, μάλλον θα πεταχτεί πριν τελειώσει.
-
manosk, δεν πήρες Gaggia Evolution τελικά;
Σχετικά με αυτό που είχες ρωτήσει παλιά, διαπίστωσα τελικά ότι στην Evolution είναι πολύ σημαντική η προθέρμανση.
Έξι λεπτάκια αναμμένη πριν παραχθεί ο καφές (και ας ανάβοσβήνει το πράσινο λαμπάκι ενδωμεταξύ), για να ζεσταθεί καλά, και μού βγάζει πάντα ικανοποιητικό καϊμάκι.
-
Άντε, να το πάρει το ποτάμι. Πήρα την Gaggia Espresso Pure, πρακτικά είναι σχεδόν ίδια με την Evolution, αλλά έχει ένα μικρό πλεονέκτημα (τελείως προσωπική επιλογή): είναι επίπεδη στο πάνω μέρος της για να ακουμπάω πράγματα (φλυτζάνι, κουταλάκι, καμιά φρουτιέρα ).
Την περιμένω. -
Καλοριζικη κ επιτυχιες αλλα μαλλον θα χρειαστεις κ ενα καλο χαρμανι.Αν βρεθεις Μαρουσι δοκιμασε τον Ριζοπουλο ,ειναι διπλα στον ηλεκτρικο .Δυνατο χαρμανι με εξαιρετικο αρωμα .
-
πόσο πήγε το μαλί μάνο?
αν δεν απατώμαι εσύ πρέπει να έχεις αλεστήρι για τον καφέ ε?καλοπιωτη
-
Όχι, ο dmitspan νομίζω αγόρασε πρόσφατα. 180 € μου ήρθε, αλλά αν είναι να πανηδονιστώ, χαλάλι .
-
ναι εγώ έχω πάρει το αλεστήρι MM της Gaggia. για να πω την αλήθεια, δεν έχω παρατηρήσει κάποια ουσιαστική διαφορά επίσης κάνει πολύ θόρυβο σα να τροχίζεις ένα πράμα.
Μάνο, δοκίμασες ποτέ στην Krups διαφορετική κοπή, πχ 1 κλικ πιο χοντρό κόκκο κατά το άλεσμα ?
-
Xάνει ατμό=πίεση, είτε από το βιδωτό στόμιο εισαγωγής νερού, είτε από το 'ποτηράκι'. Δοκίμασα πολλούς καφέδες, όχι δεν δοκίμασα διαφορετικά αλέσματα, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπήρχε ιδιαίτερη διαφορά λόγω του ανωτέρω προβλήματος.
-
Για να μην εχεις τυψεις ,εχω δοκιμασει τα παντα στο πιο χοντρο σου δινει ενα θολο πραμα ,στο πιο ψιλο καλυτερα που δεν δοκιμασες γιατι θα παθαινες οτι επαθα εγω .
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άντε, να το πάρει το ποτάμι. Πήρα την Gaggia Espresso Pure, πρακτικά είναι σχεδόν ίδια με την Evolution, αλλά έχει ένα μικρό πλεονέκτημα (τελείως προσωπική επιλογή): είναι επίπεδη στο πάνω μέρος της για να ακουμπάω πράγματα (φλυτζάνι, κουταλάκι, καμιά φρουτιέρα ).
Την περιμένω.Όταν με το καλό παραλάβεις φτιάξε γρήγορα εσπρεσάκι και ενημέρωσε γρήγορα...με ενδιαφέρει άμεσα!
-
Την παρέλαβα σήμερα.
Λοιπόοον...
Πρώτα πλύσιμο μερών, μετά γέμισμα με νερό, άδειασμα ενός ποτηριού με ζεστό νερό (όπως έλεγαν οι οδηγίες).
Αναμονή μερικά λεπτά, χρήση φίλτρου για 2 εσπρέσσο, πίεση με το tamper. Αποτέλεσμα ικανοποιητικό, όχι πολύ καλό. Πέταμα του καφέ, ούτως ή άλλως έτσι πρέπει όταν χρησιμοποιείς νέα καφετιέρα.
Αλλαγή φίλτρου, τοποθέτηση αυτού για 1 εσπρέσσο. Αποτέλεσμα καλό, όχι πολύ καλό. Επανάληψη. Τα ίδια συν το ότι κόλλησε όλος ο καφές στην καφετιέρα , το φίλτρο δηλαδή ήταν άδειο κι ο καφές έμεινε ψηλά με το σχήμα του φίλτρου.
Νέα δοκιμή: κάτι πήγε στραβά, μάλλον έβαλα λίγο καφέ, και έβγαλε νεροζούμι, νερό ελαφρώς καφετί δηλαδή. Χύσιμο φυσικά.
Διάβασμα οδηγιών ξανά, έγραφε ότι πρέπει να αφήσεις να τρέξει λίγο νερό πριν τοποθετήσεις το φίλτρο με τον καφέ. Άλλαξα και τη δοσολογία καφέ, έβαλα 2 κουταλάκια γεμάτα, όχι πολύ γεμάτα όμως, ούτε κοφτά.
Αποτέλεσμα: μπόλικη κρέμα. Πολύ καλά. Τον ήπια.Νέα δοκιμή, τον πάτησα ακόμα περισσότερο και πήγα για καπουτσίνο, να δούμε τι ψάρια πιάνει το ακροφύσιο για αφρόγαλα.
Λοιπόν:
καφές (με την τέταρτη προσπάθεια, που βρήκα τη μάλλον ιδανική μέθοδο): πάρα πολύ καλός
αφρόγαλα: ΑΡΙΣΤΟ, στεκόταν ακόμα και μετά από 10'.
Γενικά, πάρα πολύ καλός καπουτσίνο.Μικρό μειονέκτημα: πρέπει, αφού φτιάξεις τον καφέ και πατήσεις το δεύτερο κουμπί για τον ατμό, να περιμένεις λιγάκι να ζεσταθεί όσο πρέπει.
Το περιστροφικό κουμπί για τη δύναμη του ατμού εξαιρετικά βολικό, σε σχέση με την krups, που ήταν on-off και καιγόμουν από το αφρόγαλα που πεταγόταν. Και φυσικά συγκριτικά το αφρόγαλα της krups ήταν μάπα.
Πολύ ικανοποιημένος. Πανηδονίστηκα!
Τώρα έχω τα νεύρα μου μετά από τόσους που ήπια μαζεμένους.
-
Σε βλεπω ολο το βραδυ να ποσταρεις καντηλια
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Την παρέλαβα σήμερα.Λοιπόοον...
Πρώτα πλύσιμο μερών, μετά γέμισμα με νερό, άδειασμα ενός ποτηριού με ζεστό νερό (όπως έλεγαν οι οδηγίες).
Αναμονή μερικά λεπτά, χρήση φίλτρου για 2 εσπρέσσο, πίεση με το tamper. Αποτέλεσμα ικανοποιητικό, όχι πολύ καλό. Πέταμα του καφέ, ούτως ή άλλως έτσι πρέπει όταν χρησιμοποιείς νέα καφετιέρα.
Αλλαγή φίλτρου, τοποθέτηση αυτού για 1 εσπρέσσο. Αποτέλεσμα καλό, όχι πολύ καλό. Επανάληψη. Τα ίδια συν το ότι κόλλησε όλος ο καφές στην καφετιέρα , το φίλτρο δηλαδή ήταν άδειο κι ο καφές έμεινε ψηλά με το σχήμα του φίλτρου.
Νέα δοκιμή: κάτι πήγε στραβά, μάλλον έβαλα λίγο καφέ, και έβγαλε νεροζούμι, νερό ελαφρώς καφετί δηλαδή. Χύσιμο φυσικά.
Διάβασμα οδηγιών ξανά, έγραφε ότι πρέπει να αφήσεις να τρέξει λίγο νερό πριν τοποθετήσεις το φίλτρο με τον καφέ. Άλλαξα και τη δοσολογία καφέ, έβαλα 2 κουταλάκια γεμάτα, όχι πολύ γεμάτα όμως, ούτε κοφτά.
Αποτέλεσμα: μπόλικη κρέμα. Πολύ καλά. Τον ήπια.Νέα δοκιμή, τον πάτησα ακόμα περισσότερο και πήγα για καπουτσίνο, να δούμε τι ψάρια πιάνει το ακροφύσιο για αφρόγαλα.
Λοιπόν:
καφές (με την τέταρτη προσπάθεια, που βρήκα τη μάλλον ιδανική μέθοδο): πάρα πολύ καλός
αφρόγαλα: ΑΡΙΣΤΟ, στεκόταν ακόμα και μετά από 10'.
Γενικά, πάρα πολύ καλός καπουτσίνο.Μικρό μειονέκτημα: πρέπει, αφού φτιάξεις τον καφέ και πατήσεις το δεύτερο κουμπί για τον ατμό, να περιμένεις λιγάκι να ζεσταθεί όσο πρέπει.
Το περιστροφικό κουμπί για τη δύναμη του ατμού εξαιρετικά βολικό, σε σχέση με την krups, που ήταν on-off και καιγόμουν από το αφρόγαλα που πεταγόταν. Και φυσικά συγκριτικά το αφρόγαλα της krups ήταν μάπα.
Πολύ ικανοποιημένος. Πανηδονίστηκα!
Τώρα έχω τα νεύρα μου μετά από τόσους που ήπια μαζεμένους.
Τέλεια....μάλλον θα παω για αγορά άμεσα..
Και στην δικιά μου πρέπει πάντα να περιμένω 2-3 λεπτά για να φτιαχτεί σωστά το αφρόγαλο..μάλλον είναι tip της gaggia
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)