-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
είδα τις προάλλες στο MediaMarkt μπρίκι που φτιάχνει εσπρέσσο και το βάζεις είτε στο μάτι είτε σε γκαζάκι και μια συσκευή σαν μικρός βραστήρας με μιξεράκι που είναι για αφρόγαλα. γίνεται δουλειά μ'ένα τέτοιο σετάκι?aeroccino?
το μπρίκι δεν κάνει δουλειά, στην ανάγκη μόνο και πάλι με τεράστιες παραχωρήσεις.
-
Γιατί τόσο μίσος για το κλασικό μπρικάκι; Δε νομίζω ότι είναι τόσο άσχημος ο καφές που φτιάχνει...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
είδα τις προάλλες στο MediaMarkt μπρίκι που φτιάχνει εσπρέσσο και το βάζεις είτε στο μάτι είτε σε γκαζάκι και μια συσκευή σαν μικρός βραστήρας με μιξεράκι που είναι για αφρόγαλα. γίνεται δουλειά μ'ένα τέτοιο σετάκι?
aeroccino?
το μπρίκι δεν κάνει δουλειά, στην ανάγκη μόνο και πάλι με τεράστιες παραχωρήσεις.
ναι aeroccino. όσο για το μπρίκι το επέλεξα επειδή δε σκοπεύω να κάνω καθημερινά τέτοιο καφέ. ποιες είναι οι παραχωρήσεις δλδ που πρέπει να κάνεις ?
-
είδα τις προάλλες στο MediaMarkt μπρίκι που φτιάχνει εσπρέσσο και το βάζεις είτε στο μάτι είτε σε γκαζάκι και μια συσκευή σαν μικρός βραστήρας με μιξεράκι που είναι για αφρόγαλα. γίνεται δουλειά μ'ένα τέτοιο σετάκι?
aeroccino?
ναι aeroccino. όσο για το μπρίκι το επέλεξα επειδή δε σκοπεύω να κάνω καθημερινά τέτοιο καφέ. ποιες είναι οι παραχωρήσεις δλδ που πρέπει να κάνεις ?
οι παραχωρήσεις είναι οτι λόγω μικρότερης πίεσης ο καφές βγαίνει πιο νερουλός και σε πυκνότητα και σε γεύση(τι γεύση εν μέρει το σώζεις παίρνοντας πιο δυνατή ποικιλία)
επειδή το νερό φτάνει σε θερμ/σια βρασμού για να δουλέψει πικρίζει το καφέ. αν τα βάλεις δίπλα δίπλα με μια μηχανή και δοκιμάσεις θα γευτείς άμεσαπιστεύω τη διαφορά.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
aeroccino?
οι παραχωρήσεις είναι οτι λόγω μικρότερης πίεσης ο καφές βγαίνει πιο νερουλός και σε πυκνότητα και σε γεύση(τι γεύση εν μέρει το σώζεις παίρνοντας πιο δυνατή ποικιλία)
επειδή το νερό φτάνει σε θερμ/σια βρασμού για να δουλέψει πικρίζει το καφέ. αν τα βάλεις δίπλα δίπλα με μια μηχανή και δοκιμάσεις θα γευτείς άμεσαπιστεύω τη διαφορά.
Δεν θα ξερεις τι πινεις
-
http://www.youtube.com/watch?v=3fc9N6fL ... r_embedded
Ο σωστός μεζές για espresso. Δια χειρός Silvio...
-
δε θέλω να πληρώσω 500€ για εσπρεσσιέρα ούτε ψάχνω την προσεγμένη και τέλεια γεύση και άρωμα. απλώς να βγάζει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. υπάρχει κ η λύση που είναι ένα μακρυνάρι χειρός που το τρομπάρεις για να φτάσει τα 16bar
-
πήρα την izzy c-201 spicy red
μια χαρά τον φτιάχνει
πού μπορώ να βρω αεροστεγές βάζο για να βάζω τον καφέ ? επειδή δε σκοπεύω να φτιάχνω και κάθε μέρα. θα πάρω και μερίδες αλλά γι'αρχή πήρα illy σε σκόνη.
-
πήρα την izzy c-201 spicy redμια χαρά τον φτιάχνει
πού μπορώ να βρω αεροστεγές βάζο για να βάζω τον καφέ ? επειδή δε σκοπεύω να φτιάχνω και κάθε μέρα. θα πάρω και μερίδες αλλά γι'αρχή πήρα illy σε σκόνη.
επειδή διάβασα κάποια άλλα πράματα σε κάποια άλλα φόρα και γενικά στο νετ, μήπως η καλύτερη απ'τις φθηνές είναι η Saeco??
-
Σε πολλά μαγαζιά. Πάρε μόνο κάτι σαν το παρακάτω, γυάλινο και με σιλικόνη στο χείλος:
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε πολλά μαγαζιά. Πάρε μόνο κάτι σαν το παρακάτω, γυάλινο και με σιλικόνη στο χείλος:
Πόσο μπορεί να κρατήσει ο αλεσμένος εκεί μέσα?
-
Υποθέτω όσο κρατάει σε κάθε βάζο-τάπερ. Είναι αεροστεγές αλλά πάλι μένει αέρας μέσα. Μήπως εννοείς κάτι άλλα που υπάρχει δυνατότητα αφαίρεσης του αέρα?
Πάντως ελληνικό καφέ σε ίδιο βάζο σαν αυτό που έβαλε ο Μάνος έχω αφήσει 2 μήνες και δεν υπήρχε πρόβλημα
-
Αν είσαι μερακλής, πάρε κι ένα μύλο για καφέ, ώστε να έχεις πάντα φρέσκο
Αν φυλάς τους κόκκους μέσα σε τέτοια συσκευασία είσαι κομπλέ για μεγάλο διάστημα -
βρήκα στο σούπερμαρκετ της γειτονιάς μου βάζο που κλείνει αεροστεγώς και έχει βαλβίδα που αφαιρεί τον αέρα από μέσα, δεν αφήνει όμως τον εξωτερικό να περάσει μέσα. θα κοιτάξω κι αλλού κ αν δε βρω κάτι καλύτερο θα το χτυπήσω (~9€ )
-
δώσε και μένα μπάρμπα.
πως αφαιρείται ο αέρας όμως?πάντως με 250γρ ανα συσκευασία, δεν προλαβαίνουν να μπαγιατέψουν οι κόκκοι μου.
-
Aυτά λειτουργούν με μια μικρή τρόμπα (9€ με τρόμπα μου φαίνεται τζάμπα, μήπως τη δίνουν χωριστά; ).
Αλλά να τρομπάρεις κάθε τρεις και λίγο είναι κάπως... -
Κάποιοι το έχουν για επάγγελμα
Αν σας ενοχλεί η τρόμπα,υπάρχουν κάποια ταπεράκια που απλά πατάς το καπάκι είδει τρόμπας και βγάζει τον αέρα
-
βρήκα στο σούπερμαρκετ της γειτονιάς μου βάζο που κλείνει αεροστεγώς και έχει βαλβίδα που αφαιρεί τον αέρα από μέσα, δεν αφήνει όμως τον εξωτερικό να περάσει μέσα. θα κοιτάξω κι αλλού κ αν δε βρω κάτι καλύτερο θα το χτυπήσω (~9€ )Δεν χρειαζεται , να αγοραζεις ποσοτητα για 5-6 ημερες κ να την αποθηκευεις σε ενα κοινο βαζο , αυτα απο μουσταρδα ,αφου πρωτα το πλυνεις καλα .
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν είσαι μερακλής, πάρε κι ένα μύλο για καφέ, ώστε να έχεις πάντα φρέσκοΑλήθεια, μύλο που βρίσκουμε; Σε coffeeway ή σχετικά μαγαζιά; Γιατί σε σούπερμάρκετ δεν έχω πετύχει ποτέ.
Και φαντάζομαι ότι beans παίρνουμε πάλι από τα ειδικευμένα μαγαζιά μόνο, σωστά;
-
Σε κανα λουμίδη; Τίποτα τέτοιο πιστεύω. Πράκτικερ είχε καφετιέρες αλλά δεν θυμάμαι για μύλο.
Κόκκους βρίσκεις παντού. Από σούπερμαρκετ illy (αυτόν παίρνω αλλά αλεσμένο εγώ) μέχρι...starbucks...
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)