-
Tο διπλό της Gaggia μια χαρά ρίχνει τον καφέ ακόμα και σε μικρό φλυτζανάκι του εσπρεσσο.
Εγώ το μονό το θεωρώ άχρηστο, άσε που για κάποιον που πρωτοξεκινάει το βρίσκω απίθανο να μπορέσει στο μονό να μάθει να πατάει σωστα με το τάμπερ.
Την Classic τώρα την βρίσκεις γύρω στα 200-250 ευρώ σε ηλεκτρονικό καστάστημα και είναι κατασκευαστικά, σαφώς ανώτερη μηχανή από την evolution -
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Tο διπλό της Gaggia μια χαρά ρίχνει τον καφέ ακόμα και σε μικρό φλυτζανάκι του εσπρεσσο.
Εγώ το μονό το θεωρώ άχρηστο, άσε που για κάποιον που πρωτοξεκινάει το βρίσκω απίθανο να μπορέσει στο μονό να μάθει να πατάει σωστα με το τάμπερ.Αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Όντως, δεν κρατάει καλή ισορροπία.
-
Συνεπώς αν θεωρήσουμε ότι θα μείνω στην Gaggia (και ανεβάσω λίγο το μπάτζετ), έχω τρεις επιλογές;
Classic
Evolution
Baby
Από τη σκοπιά του απλού χρήστη, μπορείτε να μου δώσετε συνοπτικά τα +/-;
-
Δεν έχουν αξιόλογες διαφορές στην πράξη.
Εννοώ ότι καλό καφέ κάνουν όλες, λειτουργίες όπως ο αυτοκαθαρισμός με 'τυφλό' φίλτρο είναι καλές, όχι όμως τόσο πια σημαντικές.
Για να δεις κάποια σημαντική βελτίωση, πρέπει να πας σε καφετιέρες άνω των 300 ευρώ. Πολύ, πολύ προτιμότερο να αγοράσεις έναν αξιοπρεπή μύλο κάποια στιγμή (γύρω στα 200 ευρώ). Αν και όποτε μπορέσεις/επιθυμήσεις.
Πάρε όποια ταιριάζει περισσότερο στην κουζίνα σου ή σου αρέσει περισσότερο [μάλλον τη baby], αυτό λέω εγώ. Ρώτα καλύτερα το πρόσωπο, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν έχουν αξιόλογες διαφορές στην πράξη..........Συμφωνώ σε όλα και να προσθέσω ότι Baby και Classic είναι πολύ πιό 'στιβαρές' κατασκευές απο την Evolution.
-
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια!
Το πρόσωπο είναι οκ και με τις τρεις
-
θα πάει κανείς Horeca?
εγώ μάλλον αύριο, δεν προλαβαίνω σήμερα -
Δευτέρα και Τριτη έχει τους τελικούς latte art και espresso αντιστοίχως, αλλά δυστυχώς δεν με βολεύουν οι ώρες...
-
Αν η κατάσταση είναι όπως τον περασμένο Νοέμβριο στο Γκάζι, δεν θα χάσεις και τίποτε....
-
Τελικα οι τελικοί, latte και barista είναι την Τρίτη.
Την Δευτερα έχει διαγωνισμό Cupping -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Τελικα οι τελικοί, latte και barista είναι την Τρίτη.
Την Δευτερα έχει διαγωνισμό Cuppingωραία...! την τρίτη θα έχω χρόνο να δω τους τελικούς!
-
Επανέρχομαι με σύντομη απορία. Ξέρουμε κάποιο καλό ιντερνετομάγαζο για να βρω τις διάφορες Gaggia;
-
Για την classic δες εδω http://www.amazon.co.uk/Gaggia-Classic- ... 16075031_6
Τις υπολοιπες τις βρισκεις κ στο skroutz ανετα
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Επανέρχομαι με σύντομη απορία. Ξέρουμε κάποιο καλό ιντερνετομάγαζο για να βρω τις διάφορες Gaggia;http://www.fastshopping.eu/en
βάλε στην αναζήτηση gaggia classic κ θα σου βγάλει με 205€ + 20€ έξοδα αποστολής απ'όσο λέει -
Merci!
Κάπου αλλού υπαινιχθήκατε ότι η Baby επιδέχεται 'αναβαθμίσεων'; Τι εννοείτε ακριβώς;
-
η κλασσική αναβάθμιση στη baby είναι αλλαγή OPV με τοποθέτηση αυτή της classic (οπότε αν πάρεις classic δε χρειάζεται να κάνεις κάτι) και τοποθέτηση PID. Αυτά δεν χρειάζονται γι'αρχή, αν πωρωθείς στην πορεία βλέπουμε
-
Οπότε εφ' όσον βρίσκω την κλάσικ σε καλή τιμή, θα πάρω αυτήν.
-
Σαφέστατα!
Εξ άλλου η μηχανή που υποτίθεται οτι κατασκευαστικά αντικατέστησε την Classic είναι η Βaby Class και όχι η απλή Baby (έτσι για να πάρεις μιά ιδέα τιμών) -
Αναμένω παραλαβή λοιπόν
Θα σας ενημερώσω σύντομα με τις πρώτες μου απόπειρες
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)