-
Ο χρήστης alexomon έγραψε:
Υπαρχει κανενα καλο ελληνικο εσπρεσσο e shop για την αγορα καφε?
Πρωτα θα μας ανεβασεις φωτο ,ειναι κανονας απαραβατος κ μετα θα σου πουμε που να προμηθευεσαι την δοση σου
Επισης μπορεις να δοκιμασεις κ τον pellini ,ειναι καφες του εμποριου ,πολυ καλλυτερος απο ιlly ....μονο που δεν θα τον βρεις σε ολα τα σουπερ μαρκετ .Τι φωτο?
Σαν αυτη
http://imageshack.us/photo/my-images/804/98703008.jpg/
Θελω να αγορασω μια μηχανη για το γραφειο που να δουλευει με σκονη (εχω μυλο) κ μεριδες ,νομιζω οτι αυτη που αγορασες εχει αυτη την δυνατοτητα η κανω λαθος
Επισης ,ποιες ειναι οι πρωτες εντυπωσεις .Θερμη παρακληση ,να εισαι αντικειμενικοςΑκυρον ,δεν ειναι καταλληλη για μεριδες μαλλον θα επισκευασω την san remo
-
Φιλε ΓΙΩΡΓΟΣ123 το αν εννοεις μεριδες τα pods τοτε η μηχανη μου εχει φιλτρο μεσα για αυτα.Εχει ενα φιλτρο που λεει pod και ενα αλλο που λεει 2-cup.Επειδη μεχρι τωρα εχω κανει απειρες εκχυλισεις για δοκιμη γιατι δεν ειχα προηγουμενη εμπειρια με κατι τετοιο δεν εχω μετανιωσει με την αγορα της.Ειναι αναλογα και τι θες.Επεισης το ματσουκι για το αφρογαλα 1 φορα που το δοκιμασα δεν ειχε παρα πολλη δυναμη αλλα τη δουλεια του την εκανε.Απο αξιοπιστια δεν μπορω να πω γιατι την εχω μονο μερικες μερες.Φωτο το απογευμα.......
-
Ερωτηση:Για την παραγωγη ενος espresso ποιο φιλτρο χρησιμοποιω,τ αυτο που γραφει pod η το αλλο το 2 cup?Αν χρησιμοποιω το 2cup ποσο καφε βαζω?Η το γεμιζω ολοκληρο σαν να φτιαχνω 2 και τον εναν τον πεταω?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
νεσπρέσσο στο σπίτι πίνουμε αποκλειστικά το indrian κάτι, προσωπικά για λύση σπιτιού, ειδικά αν φτιάξεις καπουτσίνο με υπερκαλύπτει+1
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
τελικα οσο πινω νεσπρεσσο στο γραφειο (λες και εχουν κανει συμβαση ρε παιδι μου, καθε δωματιο και μια καφετιερα ), τοσο καταληγω στο οτι δεν αξιζει.. αυτο το πραγμα που βγαζει σαν κρεμα ειναι 'απαραδεκτον δια πρακτορες'...Όσο ζω, δεν θα ξεχάσω την τραυματική εμπειρία της πρώτης (κ μοναδικής) φοράς που ήπια νεσπρέσο: Ένα απόγευμα στο σπίτι σου... :puke:
-
Ο χρήστης alexomon έγραψε:
Ερωτηση:Για την παραγωγη ενος espresso ποιο φιλτρο χρησιμοποιω,τ αυτο που γραφει pod η το αλλο το 2 cup?Αν χρησιμοποιω το 2cup ποσο καφε βαζω?Η το γεμιζω ολοκληρο σαν να φτιαχνω 2 και τον εναν τον πεταω?Στο κατω μερος της σελιδας γραφει οδηγιες χρησης (ο,57ΜΒ) ,ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ
http://www.benrubi.gr/el/products.html? ... .tpl&pop=0 -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ερωτηση:Για την παραγωγη ενος espresso ποιο φιλτρο χρησιμοποιω,τ αυτο που γραφει pod η το αλλο το 2 cup?Αν χρησιμοποιω το 2cup ποσο καφε βαζω?Η το γεμιζω ολοκληρο σαν να φτιαχνω 2 και τον εναν τον πεταω?
Στο κατω μερος της σελιδας γραφει οδηγιες χρησης (ο,57ΜΒ) ,ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ
http://www.benrubi.gr/el/products.html? ... .tpl&pop=0Ευχαριστω φιλε.Δεν μπορεσα να ανεβασω φωτο λογω ενος προβληματος που προεκυψε .αυριο
-
Τip για παρασκευή cappuccino με latte art :
Κοιτάζοντας κάποια videάκια , διαπίστωσα ότι χρησιμοποιούσαν χαμηλού ύψους κούπες, με μεγάλη διάμετρο ... χειλιών ( καθήστε ήσυχααααα ).Πειραματιζόμενος, είδα ότι η συγκεκριμένη κούπα στα δεξιά, βοηθάει σημαντικά για πολύ καλύτερο 'οπτικό' αποτέλεσμα, έναντι της κλασσικής του είδους αριστερά.
ΥΓ: Η τοποθέτησή τους στον πάγκο για αξιολόγηση, είναι τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με πολιτικές αντιλήψεις !!!
Είμαι ακόμα στην εξάσκηση, δεν υπόσχομαι 'παπάδες', αφού τους καλλιτέχνες δεν τους πιάνουμε με τίποτε , αλλά τις επόμενες ημέρες ελπίζω να έχω φωτό για σχολιασμό.
-
θα σκίσω τα πτυχία μου.
δε μπορώ ν'ακούω νοήμων άνθρωπο που ξέρει-υποθέτω-να φτιάχνει-σωστό εσπρέσσο να λέει ότι είναι καλός ο nespresso και τα pressurized σκευάσματα.
1 (Ενα) ! (θαυμαστικό) χρόνο έχω την ECM, δε λέω ότι είμαι άρχοντας ο σούπερ ο μαμάω, έναν απλό καφέ φτιάχνω για να τον απολαύσω και είναι πολύ καλύτερος από τους ετοιματζίδικους. Όσες φορές έχω δοκιμάσει απ'την izzy που χω δώσει στην αδερφή μου απορώ πώς έπινα αυτό το πράμα.
Ο χρήστης tm έγραψε:
Οταν επινα μονο νεσπρεσσο, ο καφες ηταν καταπληκτικος...
Τωρα που φτιαχνω εσπρεσσο σπιτι, ο νεσπρεσσο γινεται ανεκτος, ενω τεινει να παει προς το απαραδεκτος....+1
όχι τπτ άλλο δε με υποστηρίζει κ κανένας γμτκρτμ
Δημήτρη ωραίος
θα πάμε για κανά καφεδάκι αυτές τις μέρες που θα χαλαρώσω κ γω απ'τη δουλειά; -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θα πάμε για κανά καφεδάκι αυτές τις μέρες που θα χαλαρώσω κ γω απ'τη δουλειά;
Whenever you say, ... I 'm good to go !!!
-
Επειδή το θέμα νεσπρεσσο άρχισε να παίζει σαν μπαλάκι του τεννις ανάμεσα σε ασχ..... Ε όχι και τόσο σχετικούς ήθελα να πω θα έλεγα οτι ο καφές της illy είναι ΚΑΦΈΣ , και ο τρόπος λειτουργίας της καψουλομηχανουλας illy είναι πραγματικά αυτός του εσπρεσσο .
Ο καφές της nespresso βγαίνει σε 10 δευτερόλεπτα (αντι 25~30) και έχω πραγματικά τις αμφιβολίες μου εάν περιέχει μόνο αγνό καφε , διότι όπως έχω πει έχει ΎΠΟΠΤΟ καιμακι και άφρωδες και επισης μου προξενουσε ένα θερισμα στο στομάχι ,όπως ο στιγμιαίος καφές ..... Ασε που ο illy έχει 100 % arabica ενω ο άλλος έχει και robusta .....
Απλά δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ νεσπρεσσο και illy.
Τώρα το άλλο σπορ , (του μύλου , της καλής μηχανής κλπ κλπ ) σε βάζει σε βαθιά νερά και όσο παράξενο κι αν φαίνεται , θελει ΔΙΆΒΑΣΜΑ ...
Θα ικανοποιήσει πολυ γρήγορα αυτόν που πίνει cappuccino , αλλα για να φτάσει σε υψηλά επιππεδα στον espresso θελει μεγαλύτερη εμπειρία και τελικά μηχανή για ακριβά γούστα (2.000 €) .....Το αποτέλεσμα δε, είναι κάτι αιθεριο , απόλυτα ισσοροπημενο , σταθερό με πολύπλοκο αλλα διακριτο φάσμα γεύσεων και αρωματων ... Κάτι σαν το πολυ καλο κρασί ......
Γι αυτο εάν είναι να πάτε σε καψουλες , μην το σκέφτεστε πάρτε illy .... Τώρα όσο για τις πολλές γεύσεις του nespresso ...
-
Κατάφερα κι άνοιξα κάψουλα illy iperespresso
Παλούκι, αλλά εφηύρα ένα τρόπο, που δεν βρήκα όμοιο στο νετ. Είναι λίγο ακραίος βέβαια.Θα δοκιμάσω το αποτέλεσμα με κάποιο καφέ φρεσκοκομμένο. Δεν έχω και πολλές ελπίδες ότι θα βγει κάτι καλό, αλλά έχει πλάκα.
-
κανονισε να 'καρφωσεις βαλβιδα', καινουρια μηχανη!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παλούκι, αλλά εφηύρα ένα τρόπο, που δεν βρήκα όμοιο στο νετ. Είναι λίγο ακραίος βέβαια.Θα δοκιμάσω το αποτέλεσμα με κάποιο καφέ φρεσκοκομμένο. Δεν έχω και πολλές ελπίδες ότι θα βγει κάτι καλό, αλλά έχει πλάκα.
Πες μας γρήγορα τι γίνεται. Να παμε σκλαβενίτη!!!
-
Περίμενε, γιατί με τρομοκράτησε ο tm.
Δεν έχω καφέ, τον τέλειωσα και πρέπει να πάρω για δοκιμές. Πάντως δουλεύει (άδεια), αν και θέλει λίγο ψάξιμο ακόμα.
Προσοχή: ΔΕΝ το συνιστώ. Το ν' ανοίξεις την κάψουλα είναι πολύ μπελαλίδικο και το πόσες φορές μπορεί (?) να επαναχρησιμοποιηθεί είναι κάτι που δεν γνωρίζω.
Ξεκινάς με την προοπτική ότι θα χρησιμοποιείς μόνο κανονικές κάψουλες και βλέπεις μετά αν θα δουλέψει με πλάγιο τρόπο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επειδη εχω βασιμες υποψιες οτι το αποτελεσμα δεν ηταν καλο
Προτιθεμαι να στην παραχωρησω για ενα διστημα δοκιμαστικα κ αν δεν μεινεις ευχαριστημενος ,μου την επιστρεφεις κ παιρνεις τα χρηματα σου πισω
-
Και μπρίκα pressurized πήρες; Δεν πειράζει, δύσκολο πράγμα η κρέμα.
Για κοζάρετε τούτο 'δω το παλικάρι:
http://www.ekfrasis.info/tags/iperespresso.htmlΕιδικά την τελευταία παράγραφο 'Κλασσικές οικιακές μηχανές παρασκευής espresso'.
Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα απάντησης από κάτω. -
Με 1,5 ευρώ ό,τι καφέ θέλεις + μεγάλο muffin από τα Häagen-Dazs. Πάνω που σκεφτόμουν να πάρω για το γραφείο την εσπρεσιέρα από το Σκλαβενίτη.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Με 1,5 ευρώ ό,τι καφέ θέλεις + μεγάλο muffin από τα Häagen-Dazs. Πάνω που σκεφτόμουν να πάρω για το γραφείο την εσπρεσιέρα από το Σκλαβενίτη.Νομίζω πως πάλι πιο ακριβά σου βγαίνει. Εξαρτάται βέβαια τι θέλεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εξαρτάται βέβαια τι θέλεις.Μα το...... muffin φυσικά !!!
Ο φίλτατος Scotch, πάντα ειλικρινής, έχει δηλώσει ότι ο καφές δεν αποτελεί για αυτόν Α΄προτεραιότητα.
Απο μερικούς άλλους πάντως, που .... προφασίζονται το αντίθετο, περισσότερο ενδιαφέρον δείχνει !!!
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)