-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Τελικα εγω κανοντας μια βολτα πετυχα στα expert την izzy dayline cm4602s http://www.liveyourhome.gr/full_product ... 1316936939 στα 55 ευρω.Σκοπευα να παρω μια ποιο ακριβη μηχανη αλλα αφου την πετυχα και μου αρεσε την πηρα και οσο κρατησει.
Αναρωτιέμαι γιατί τόσες μερες ζητούσες την γνώμη μας.
Μεγειά σου και καλούς καφέδες!
Πρεπει να βγαλω κανα δυο καφεδες στην αρχη και να τους χυσω?
Γιατί τους υπόλοιπους θα τους πίνεις;
Μπορεις να απαντησεις σοβαρα?Το αν πινεται θα το κρινω εγω.
-
Σοβαρότατα απάντησα!
Πρώτα ρωτας τι φθηνό αυτοκίνητο να πάρεις! Παίρνεις απαντήσεις και στο τελος λες πήγα στο τζάμπο και αγόρασα ένα αυτοκινητάκι με πετάλια.
Ε! Ευχήθηκα καλοοδήγητοΚαι σίγουρα το πόσο απολαυστικά θα είναι τα ταξίδια μαζί του εσύ θα το κρίνεις.
Διατηρώ όμως το δικαίωμα να αναρωτηθώ αν θα κάνεις ταξίδια. -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Σοβαρότατα απάντησα!Πρώτα ρωτας τι φθηνό αυτοκίνητο να πάρεις! Παίρνεις απαντήσεις και στο τελος λες πήγα στο τζάμπο και αγόρασα ένα αυτοκινητάκι με πετάλια.
Ε! Ευχήθηκα καλοοδήγητοΚαι σίγουρα το πόσο απολαυστικά θα είναι τα ταξίδια μαζί του εσύ θα το κρίνεις.
Διατηρώ όμως το δικαίωμα να αναρωτηθώ αν θα κάνεις ταξίδια.Ναι ενταξει.Εγω αυτο ηθελα το αυτοκινητακι.Το αν θα κανω ταξιδια ειναι δικο μου προβλημα.Αληθεια εχεις διαβασει τι ρωταω απο πανω?
-
Αυτό είναι το ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις συμβουλές;
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Τελικα εγω κανοντας μια βολτα πετυχα στα expert την izzy dayline cm4602s http://www.liveyourhome.gr/full_product ... 1316936939 στα 55 ευρω.Σκοπευα να παρω μια ποιο ακριβη μηχανη αλλα αφου την πετυχα και μου αρεσε την πηρα και οσο κρατησει.
Αναρωτιέμαι γιατί τόσες μερες ζητούσες την γνώμη μας.
Μεγειά σου και καλούς καφέδες!
Πρεπει να βγαλω κανα δυο καφεδες στην αρχη και να τους χυσω?
Γιατί τους υπόλοιπους θα τους πίνεις;
-
Ο χρήστης alexomon έγραψε:
Σοβαρότατα απάντησα!
Πρώτα ρωτας τι φθηνό αυτοκίνητο να πάρεις! Παίρνεις απαντήσεις και στο τελος λες πήγα στο τζάμπο και αγόρασα ένα αυτοκινητάκι με πετάλια.
Διατηρώ όμως το δικαίωμα να αναρωτηθώ αν θα κάνεις ταξίδια.Ναι ενταξει.Εγω αυτο ηθελα το αυτοκινητακι.Το αν θα κανω ταξιδια ειναι δικο μου προβλημα.Αληθεια εχεις διαβασει τι ρωταω απο πανω?
Alexomon πέραν της πλάκας , έχουμε την τύχη σ αυτο το φόρουμ να έχουμε έναν y.v με απίστευτη γνώση πάνω στο θέμα καφές espresso . Φυσικά και έχει διαβάσει τι ρωτάς απο πάνω και σε πληροφορώ οτι έχει καταλάβει πολυ περισσότερα απ οτι νομίζεις ... Απλά είναι λίγο οξυθυμουλης
Οταν κάποιος ρωτάει το κανει γιατί 1ον δεν ξέρει και θελει να μάθει , και 2ον γιατί προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και χρήμα με τις γνώσεις και την εμπειρία των άλλων ....
Εντάξει εσυ δεν το πολυεψαξες (όπως είχα κανει κι εγώ στην αρχή και πήρα την nespresso) την οποια την δωρισα μετα απο ένα μήνα ....Απλά εντάξει πήρες ένα αυτοκινητακι απο τα τζαμπο .... Τι να κάνουμε τώρα ....με 55 ευρω δεν πίνεις ούτε ελληνικό ....
-
Και εγω που ειμαι ακομα ... στο μπρικι στο ματι της κουζινας απλως ενα σχετικα φτηνο αλλα 'επωνυμο' μηχανημα θα ... με παρεσερνε. Το διαπιστωσα και προσφατα στο πατρικο μου που το Dolce Gusto (αν το λενε ετσι) φτιαχνει ... 'τεμπελικο' καφε και οχι ποιοτικο. Ακομα και το σκετο ... Νες!
Αρκει να μαθαινουμε απο τα λαθη και οι εμπειροι ... να βοηθουν.Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Είπαμε, αν δεν ξεκινήσεις από τα χαμηλά δεν εκτιμάς μετά
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Είπαμε, αν δεν ξεκινήσεις από τα χαμηλά δεν εκτιμάς μετάΣυμφωνω απολυτως.Ετσι και εγω ξεκινησα πολυ χαμηλα για πρωτη φορα.Τελοσπαντων την εβαλα σε λειτουργια σημερα δοκιμασα τον illy και τον lavazza qualita oro.H κρεμα ειναι καλη ακομα και απο την πρωτη αποσταξη και δοκιμασα και το αφρογαλο(που δυσκολα θα χρησιμοποιησω γιατι δεν πινω capuccino) και ηταν μια χαρα.Δεν καταλαβαινω γιατι να ριξω ενα σορο λεφτα για κατι που δεν ξερω καν πως λειτουργει.Οταν θα αποκτησω περισσοτερη εμπειρια θα παω σε κατι ποιο ποιοτικο
-
Σωστά. Κ γω έτσι ξεκίνησα.
-
ε δεν το λες και παράδειγμα προς μίμηση αυτό ρε συ
-
Τσέκαρα τη μηχανή του LIDL. Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή για τα 50 ευρω.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τσέκαρα τη μηχανή του LIDL. Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή για τα 50 ευρω.Toν αποτέλειωσες το 'δάσκαλο' !!!
-
Nescafe Dolce Gusto (Melody) για μενα εδώ και κανα 2-3 βδομαδες, και ειμαι ευχαριστημένος έως τώρα. Ο καφές σαφώς καλύτερος από την αντίστοιχη Tassimo που έχουμε στο γραφείο, και η όλη διαδικασία αυτόματη και ευκολότατη. Την πήρα σε προσφορά 49 λίρες από το amazon (~60 ευρώ, ενώ εδώ έχει κανονική τιμή ~120-130 ευρώ) το οποίο ήταν εξαιρετική τιμή. Ουτως ή άλλως δεν ήθελα να επενδύσω σε κάτι ακριβότερο γιατί στην ουσία μόνο το σ/κ προλαβαίνω να πιω καφέ σπίτι.
Για οποιον το σκέφτεται λοιπόν, ποια από τις 'αυτόματες' να πάρει, θα έλεγα ότι για καφέ ΜΟΝΟ να πάει σε nespresso, αλλά για all-around μηχανή μεταξύ Dolce Gusto και Tassimo να προτιμήσει σαφώς την πρώτη.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σωστά. Κ γω έτσι ξεκίνησα.Δεν μας ειπες κ ποσο ψηλα εφτασες ,γιατι απο οτι κυκλοφορει στο φορουμ ,εσπρεσσο τελικα δεν πινεις
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Nescafe Dolce Gusto (Melody) για μενα εδώ και κανα 2-3 βδομαδες, και ειμαι ευχαριστημένος έως τώρα. Ο καφές σαφώς καλύτερος από την αντίστοιχη Tassimo που έχουμε στο γραφείο, και η όλη διαδικασία αυτόματη και ευκολότατη. Την πήρα σε προσφορά 49 λίρες από το amazon (~60 ευρώ, ενώ εδώ έχει κανονική τιμή ~120-130 ευρώ) το οποίο ήταν εξαιρετική τιμή. Ουτως ή άλλως δεν ήθελα να επενδύσω σε κάτι ακριβότερο γιατί στην ουσία μόνο το σ/κ προλαβαίνω να πιω καφέ σπίτι.Για οποιον το σκέφτεται λοιπόν, ποια από τις 'αυτόματες' να πάρει, θα έλεγα ότι για καφέ ΜΟΝΟ να πάει σε nespresso, αλλά για all-around μηχανή μεταξύ Dolce Gusto και Tassimo να προτιμήσει σαφώς την πρώτη.
τελικα οσο πινω νεσπρεσσο στο γραφειο (λες και εχουν κανει συμβαση ρε παιδι μου, καθε δωματιο και μια καφετιερα ), τοσο καταληγω στο οτι δεν αξιζει.. αυτο το πραγμα που βγαζει σαν κρεμα ειναι 'απαραδεκτον δια πρακτορες'..
Αν ειναι, δηλαδη, να μιλαμε για νεσπρεσο, δεν βλεπω κατι κολασιμο το να παρει καποιος μια πολυ φθηνη εσπρεσιερα με φιλτρο περφεκτ κριμ και να παιζει με καφε σουπερ μαρκετ..
Για ντολτσε γκουστο και τασιμο, δεν μπορω να πω, γιατι δεν εχω ιδεα -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Nescafe Dolce Gusto (Melody) για μενα εδώ και κανα 2-3 βδομαδες, και ειμαι ευχαριστημένος έως τώρα. Ο καφές σαφώς καλύτερος από την αντίστοιχη Tassimo που έχουμε στο γραφείο, και η όλη διαδικασία αυτόματη και ευκολότατη.Στον καπουτσίνο παντως διαπίστωσα ότι 'κρεμα' ή 'αφρογαλα' βασικά γαλα και μαλιστα δεν διαλύει όλη την σκόνη και το ίδιο και στην καψουλα του καφε. Πέρα το ότι πρέπει να έχουν και ζαχαρη και τον βγαζει απευθείας γλυκο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Nescafe Dolce Gusto (Melody) για μενα εδώ και κανα 2-3 βδομαδες, και ειμαι ευχαριστημένος έως τώρα. Ο καφές σαφώς καλύτερος από την αντίστοιχη Tassimo που έχουμε στο γραφείο, και η όλη διαδικασία αυτόματη και ευκολότατη.
Στον καπουτσίνο παντως διαπίστωσα ότι 'κρεμα' ή 'αφρογαλα' βασικά γαλα και μαλιστα δεν διαλύει όλη την σκόνη και το ίδιο και στην καψουλα του καφε. Πέρα το ότι πρέπει να έχουν και ζαχαρη και τον βγαζει απευθείας γλυκο.
Δεν σε πολυκατάλαβα. Τι εννοείς δεν διαλύει όλη την σκόνη?
-
Μεσα στην λευκή καψουλα έχει σκονη γάλα. Περνάει το ζεστο νερό και την διαλύει βγάζοντας γάλα. Κανονικά βεβαια με καποιο τροπο αφρόγαλα περίμενα αλλα τεσπα. Αρχικά βγαζει γαλα αλλα μετα απο λίγο ... βγάζει νερό 'με λευκή αποχρωση' χωρίς να συνεχίζει να διαλύει όμως το γαλα. Αν ανοιξεις την καψουλα θα δεις μια μαζα κρέμας (σχεδόν την μισή κάψουλα γεματη). Το ίδιο κανει και στην μαυρη (ή καφε δεν θυμαμαι) καψουλα του καφε.
Να επισημανω βεβαια ότι η ποσοτητα καφέ που βγαζει είναι οριακά για μικρό φλιτζάνι τσαγιού και όχι κούπας καφέ. -
(ΕΕ πως θα βγαλει η καψούλα γαλα?? Απο σκόνη + νερο!!! )
Παντως τη καπουτσινο να γινει τωρα απο σκόνη?? Σαν τα ετοιμα φακελακι που πουλανε στα ΣΜ θα ειναι!! Μπλιαχ
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)