-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Ρε παιδιά πήρα τον παρακάτω Lavazza. Σίγουρα πήρα τον σωστό? Γιατί δεν βγάζει καϊμάκι με τίποτα! Βάζω μια δόση και γίνεται κατράμι σαν γαλλικός! Βάζω μετά μια δόση illy και γίνεται μια χαρά! Μήπως έκανα καμιά μαλακία?Μήπως 'μετά' που βάζεις illy έχει ήδη ζεσταθεί η καφετιέρα, ενώ πριν είναι κρύα? Μήπως προθερμαίνεις υπερβολικά τον καφέ? Μήπως χρειάζεται να βάλεις μεγαλύτερη δόση καφέ?
-
Ξέρω να κάνω καφέ ρε παιδιά, μάλλον ο illy είναι πιο εύκολο να βγάλει καϊμάκι, τι να πω? Keep in mind ότι η μηχανή είναι της πλάκας αλλά και πάλι η διαφορά μεταξύ illy και Lavazza στο καϊμάκι είναι τεράστια αφού ο illy βγάζει αξιοπρεπώς την κρεμούλα ενώ ο άλλος ΤΙΠΟΤΑ! Μαύρο κατράμι! Θα ξαναδοκιμάσω πάντως!
-
Γενικα παντως ο αραβικος καφες ειναι βαρυς και εχει ελαχιστο εως καθολου καϊμάκι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Γενικα παντως ο αραβικος καφες ειναι βαρυς και εχει ελαχιστο εως καθολου καϊμάκι.Όχι, αντίθετα είναι πιο ελαφρύς και το καϊμάκι του πυκνό. Διάβασε λίγο εδώ:
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Γενικα παντως ο αραβικος καφες ειναι βαρυς και εχει ελαχιστο εως καθολου καϊμάκι.
Όχι, αντίθετα είναι πιο ελαφρύς και το καϊμάκι του πυκνό. Διάβασε λίγο εδώ:
Δεν ειδα πουθενα να αναφερεται αυτο που λες
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ειδα πουθενα να αναφερεται αυτο που λες
Tα 4 'M' των Iταλών
'Mischela' - Tο μείγμα: O αυθεντικός εσπρέσσο φτιάχνεται με την ανάμειξη πολλών ειδών καφέ σε διαφορετικές αναλογίες, προκειμένου να επιτευχθεί η ισορροπημένη γεύση. O αρμονικός συνδυασμός οξύτητας και πικράδας πραγματοποιείται με την ανάμειξη διαφόρων τύπων καφέ και τη δημιουργία ενός χαρμανιού. Oι ποικιλίες αλεσμένου καφέ ξεπερνούν τα 20 είδη, από τα οποία μόνο δύο κατακλύζουν την αγορά, οι κόκκοι Robusta και Arabica. O* καφές Arabica προτιμάται για το φίνο άρωμά του, αλλά και για τη μικρότερη περιεκτικότητά του σε καφεΐνη σε σχέση με την ποικιλία Robusta (περιέχει έως και 1/3 λιγότερη καφεΐνη από όσο τα χαρμάνια Robusta). **Ένας ισορροπημένος καφές δημιουργείται από την έντεχνη ανάμειξη και των δύο ειδών. *
Η τέχνη του espresso -
Το Robusta είναι ya ta baza παιδιά. Καλύτερα φραπέ παρά robusta. Γι αυτό άλλωστε είναι και σημαντικά φθηνότερος
-
Εγω εχω αυτη εδω,περιπου 1 μηνα τωρα (δώρο) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
-
Τι να πω και εγω που αγαπαω fredoccino (ξερω, δεν ειναι 'καφες' αλλα τι να κανουμε) και δεν υπαρχει τροπος να τον φτιαχνω σπιτι...
-
ρε γμτ αυτα τα μοτερακια του φραπε ειναι αισχος
αυτη τη στιγμη ειμαι πολυ εκνευρισμενος
ειχα ενα με μπαταριες -της πλακας, κρατησε λιγο
οταν ηρθε η αδερφη μου Αθηνα, μου λεει 'φταιει οτι ειναι με μπαταριες, πανε παρε κανενα με ρευμα ρε παλιοτσιφουτη'
παω λοιπον σε γνωστη αλυσιδα κοντα στο σπιτι, παιρνω ενα..
απο ενα σημειο και μετα εφευγε το σιδερακι μπροστα..
χθες τα εφτυσε τελειως, κατευθειαν στον καδο λοιπον, και με πολλα νευρα πρωι-πρωι (δεν ειχα πιει καφε ακομα) παω και παιρνω ενα αλλο. (κρατησα και την εγγυηση και την αποδειξη )
σημερα, εκει που δουλευε κανονικα, ξαφνικα εκοψε στροφες, παταγες το κουμπι και δουλευε στο ρελαντι.. μετα απο κανα πενταλεπτο και αρκετα μπινελικια αυστηρως ακαταλληλα πηρε στροφες..
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ;ή θα επιστρεψω στον παραδοσιακο τροπο του σέικερ ή θα αγορασω κανα επαγγελματικο εργαλειο
αισχος
ολα τα 'κινεζικα' μου πασαρουν
καμια μερα θα εκραγει και θα γινω πυροτεχνημα -
έδωσα τη χαλασμενη πίσω και την επομενη εβδομαδα παραλαμβάνω μια ολοκαίνουργια ψηφιακή με στρόφιγγα για το αφρογαλα!!!
θα ανεβασω φωτο μόλις την παραλαβω.!!!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
οταν ηρθε η αδερφη μου Αθηνα, μου λεει 'φταιει οτι ειναι με μπαταριες, πανε παρε κανενα με ρευμα ρε παλιοτσιφουτη'
χθες τα εφτυσε τελειως, κατευθειαν στον καδο λοιπον, και με πολλα νευρα πρωι-πρωι (δεν ειχα πιει καφε ακομα) παω και παιρνω ενα αλλο. (κρατησα και την εγγυηση και την αποδειξη )
σημερα, εκει που δουλευε κανονικα, ξαφνικα εκοψε στροφες, παταγες το κουμπι και δουλευε στο ρελαντι.. μετα απο κανα πενταλεπτο και αρκετα μπινελικια αυστηρως ακαταλληλα πηρε στροφες..
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ;ή θα επιστρεψω στον παραδοσιακο τροπο του σέικερ ή θα αγορασω κανα επαγγελματικο εργαλειο
αισχος
καμια μερα θα εκραγει και θα γινω πυροτεχνημαΒάλε το ποστ σου στα Τέχνικα-Βελτιώσεις [mod]
πλάκα κάνω.....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αισχος
καμια μερα θα εκραγει και θα γινω πυροτεχνημαΕγώ πήρα επιτραπέζιο Bluesky με 6 ευρώ και δουλεύει μια χαρά εδώ και χρόνια με πολλή χρήση!
BTW κατάφερα τον Lavazza να κάνει καϊμάκι, όχι τόσο πλούσιο όπως ο illy όμως... Χρειάζομαι νέα καφετιέρα....
-
Τα μοτεράκια με ρευμα ειναι πιο ευπαθη λογω της ΔΕΗ.
Καλυτερα με μπαταρίες.
Ειναι εντελως λοττο παντως, πια θα αντεξουν και πια οχι. -
Καλύτερα να πάρεις 3 μοτεράκια τραπεζιού με 6 ευρώ το ένα παρά τα πολύ πιο αδύναμα και ασύμφορα με μπαταρίες.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Βάλε το ποστ σου στα Τέχνικα-Βελτιώσεις [mod]
πλακα πλακα κι εγω.. ρελαντι.. χαμηλες στροφες
Εγώ πήρα επιτραπέζιο Bluesky με 6 ευρώ και δουλεύει μια χαρά εδώ και χρόνια με πολλή χρήση!
η πλακα ειναι οτι ειχε επιτραπεζιο και το σκεφτηκα, αλλα δεν ημουν σε καταλληλη φαση για να εχω σωστη κριση και να κανω σωστες αγορες (μολις ειχα ξυπνησει ) και ετσι ουτε καν ρωτησα ποσο κοστιζει..
keep gkademizing -
Ερωτησις προς τους... ειδικους!
Στα Media Markt, πουλιεται μια μηχανη Capuccini & Espresso, αλλα ΚΑΙ φιλτρου (!), με τα εξης χαρακτηριστικα:
izzy Μηχανη εσπρεσσο Combi Firenze C 91A
Ψηφιακο ρολοι-χρονομετρο, πιεση αντλιας 3.5 bar, ακροφυσιο ατμου με ρυθμιση ροης για τελειο capuccino, 4 φλυτζανια, καφετιερα φιλτορυ 8 εως 12 φλυτζανια, κρεμαστο φιλτρο, stop ροηςΤο εντυπωσιακο ειναι οτι κοστιζει μολις 50 ευρω.
Πιστευετε οτι θα ειναι πολυ μαπα το... καρπουζι, η θα ειναι εστω αποδεκτο για εναν πρωινο espresso για εναν coffee-geek-amateur σαν κι εμενα;
(Γιατι, ναι, μου αρεσει ο espresso και ο capuccino, αλλα σε αυτη τη φαση δε δινω 200, 300 η 1000 ευρω για μια μηχανη).
-
izzy ειναι η multinex αν θυμαμαι καλα.
Η πιεση ειναι πολυ χαμηλη πιστεύω,αλλα μαλλον κανει για την δουλεια που το θες,εαν εχει 2 χρονια εγγύηση ειναι ΟΚ. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
izzy ειναι η multinex αν θυμαμαι καλα.
Η πιεση ειναι πολυ χαμηλη πιστεύω,αλλα μαλλον κανει για την δουλεια που το θες,εαν εχει 2 χρονια εγγύηση ειναι ΟΚ.Αν κοστίζει 50 ευρώ, και 5 μήνες να δουλέψει και μετά να σκάσει, μια χαρά είναι
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ερωτησις προς τους... ειδικους!Στα Media Markt, πουλιεται μια μηχανη Capuccini & Espresso, αλλα ΚΑΙ φιλτρου (!), με τα εξης χαρακτηριστικα:
izzy Μηχανη εσπρεσσο Combi Firenze C 91A
Ψηφιακο ρολοι-χρονομετρο, πιεση αντλιας 3.5 bar, ακροφυσιο ατμου με ρυθμιση ροης για τελειο capuccino, 4 φλυτζανια, καφετιερα φιλτορυ 8 εως 12 φλυτζανια, κρεμαστο φιλτρο, stop ροης
**
Το εντυπωσιακο ειναι οτι κοστιζει μολις 50 ευρω.**Πιστευετε οτι θα ειναι πολυ μαπα το... καρπουζι, η θα ειναι εστω αποδεκτο για εναν πρωινο espresso για εναν coffee-geek-amateur σαν κι εμενα;
(Γιατι, ναι, μου αρεσει ο espresso και ο capuccino, αλλα σε αυτη τη φαση δε δινω 200, 300 η 1000 ευρω για μια μηχανη).
Τι είχες τι έχασες. Ακόμα και αν δε βγει καλή το κόστος της είναι όσο πέντε καφέδες σε μια καφετέρια.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)