-
ΓΙΩΡΓΟΣ123 δεν σου κάνω κριτική για το που κ πως χρησιμοποιείς τα χρήματα σου.
ξαναδιάβασε εάν θες, το λέει και ο dmitspan τι εννοώ. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
100 ευρώ το κιλό είναι παραπάνω απο πολλά για τα δικά μου μέτρα.
δεν λέω σε κανέναν άλλο τι να κάνει, ο καθένας ας χρησιμοποιήσει τα χρήματα του σε αυτό που του προσφέρει τη καλύτερη ανταπόδοση.απλά μου ήρθε λίγο ξαφνικό.σχετικά με τον illy τα έχουμε ξαναπεί και τον θεωρώ παράλογα ακριβό οπότε μην το φέρνεις σαν παράδειγμα. στο taf βρίσκεις πολλούς specialty καφέδες στη τιμή του illy. φέρνω taf σαν παράδειγμα γιατί μπορεί ο καθένας να δει τι καφές και σε τι τιμή προσφέρεται.
Γνωριζω πολλους που πηγαινουν γηπεδο καθε κυριακη κ σκανε 50χ4=200 τον μηνα ,οι ιδιοι ανθρωποι μου κανουν κριτικη γιατι δινω 50 η 100 για καφε .
Αυτο με ενοχλει κ με εκνευριζει αφανταστα γι'αυτο αποφευγω συνηθως τετοιου ειδους συζητησεις .Γιώργο δε νομίζω να σου λένε γιατί δίνεις τόσα λεφτά, γουστάρεις και τα σκας και δε δίνεις σε κανέναν αναφορά. Αυτό που σε ρωτάνε τα παιδιά, κι εγώ, αν έχεις δοκιμάσει κι άλλους καφέδες, εκ των οποίων ένα παράδειγμα είναι ο taf που έχει πολλές ποικιλίες, για να καταλήξεις σ'αυτόν που πίνεις τώρα αλήθεια τι σώμα έχει ?
Εχω δοκιμασει κ δεν εχω καταληξει πουθενα κ σου συνιστω να μην μπεις σε αυτο το τρυπακι γιατι μια ζωη θα ψαχνεσαι κ δεν μπορεις να κανεις πισω .
Σου δινει την εντυπωση οτι ειναι πολυ ελαφρυς γεματος ομως γευση κ αρωματα ,οπως ακριβως, αν εχεις δοκιμασει ουισκι μικρης παραγωγης που δεν εχει καμια σχεση με αυτα που πινουμε .
Εγω εξακολουθω να πιστευω οτι αξιζουν τα λεφτα τους κ μπορουμε να τα κοψουμε απο καπου αλλου . -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ΓΙΩΡΓΟΣ123 δεν σου κάνω κριτική για το που κ πως χρησιμοποιείς τα χρήματα σου.
ξαναδιάβασε εάν θες, το λέει και ο dmitspan τι εννοώ.Δεν με πειραξε αυτο που εγραψες απλως πιστεψα οτι εισαι διατεθειμενος να πληρωσεις για κατι καλυτερο .Κανενα προβλημα
-
λοιπον χθες τελειωσα τον φρεσκοκαβουρδισμενο san pedro και το γυρισα σε narino supremo .... εκει καταλαβα την μεγαλη διαφορα που υπαρχει στους καφεδες ..... και ενω πριν μου αρεζε ο ναρινιο , τωρα βαζω 5-1 υπερ του σαν πεδρο ....
-
Νομίζω ότι αυτή η ιδέα του Δημήτρη γιά συνάντηση, πρέπει να αναφερθεί και εδώ.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=46536&start=0 -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Νομίζω ότι αυτή η ιδέα του Δημήτρη γιά συνάντηση, πρέπει να αναφερθεί και εδώ.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=46536&start=0Πραγματικά, με απασχόλησε αν έπρεπε να ανοίξω νέο τοπικό, ή να το postάρω εδώ!
Αλλά, αποφάσισα να ακολουθήσω τους κανόνες του forum, αφού το θέμα ανήκει στην ενότητα :
'Ανακοινώσεις-Εκδήλωσεις του Forum'
Ας ελπίσουμε ότι τώρα το παραπάνω link to post που παρέθεσε ο y.v, θα πάρει μπρός......
Edit: Αλλιώς , θα ζητήσω απο τους mod να μεταφερθεί στα 'Τεχνικά Θέματα-Βελτιώσεις', για επισκευή! -
Συζητωντας με καποιο φιλο , εμαθα οτι υπαρχει και ο ιταλικος τροπος παρασκευης του espresso στα bar del corso .
και γινεται ως εξης : κοβεις τον καφε πιο λεπτο .... τον πατας πολυ λιγο (ελαχιστα ομως ) και τον αφηνεις να ρεει για 35+ δευτερολεπτα ....Συγγνωμη αν κατι δεν λεω σωστα ας μας φωτισει καποιος :
image hosting -
[quote='leftgalan']Συζητωντας με καποιο φιλο , εμαθα οτι υπαρχει και ο ιταλικος τροπος παρασκευης του espresso στα bar del corso .
και γινεται ως εξης : κοβεις τον καφε πιο λεπτο .... τον πατας πολυ λιγο (ελαχιστα ομως ) και τον αφηνεις να ρεει για 35+ δευτερολεπτα ....Συγγνωμη αν κατι δεν λεω σωστα ας μας φωτισει καποιος :
Σχεδον σωστα ,δεν τον αφηνεις να ρεει για 35 .............αλλα μεσα σε 35 δλ παιρνεις την ποσοτητα που θελεις κλεινοντας κ ανοιγοντας την στροφιγκα ωστε ο ο καφες να σταζει κ οχι να ρεει ,ετσι η παραγομενη ποσοτητα ειναι κρεμωδης με πλουσιο καιμακι .
-
Απορία: Στα πόσα espresso την ημέρα κάνουν kick down τα νεύρα;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Απορία: Στα πόσα espresso την ημέρα κάνουν kick down τα νεύρα;Εγω πάντως ετοιμάζομαι τώρα γιά τον όγδοο (διπλό)! Χωρίς να βλεπω να καταλαμβάνει απελπισία την οικογένεια...
Αντιθέτως με το τι γίνεται, εάν δηλώσω ότι θα (ξανα)προσπαθήσω να κόψω το κάπνισμα.... -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Απορία: Στα πόσα espresso την ημέρα κάνουν kick down τα νεύρα;
Εγω πάντως ετοιμάζομαι τώρα γιά τον όγδοο (διπλό)! Χωρίς να βλεπω να καταλαμβάνει απελπισία την οικογένεια...
Αντιθέτως με το τι γίνεται, εάν δηλώσω ότι θα (ξανα)προσπαθήσω να κόψω το κάπνισμα....Και εγώ πρίν μια ωρίτσα ήπια τον 5ο της ημέρας (3 μονούς / 1 διπλό), και ειμαι περδίκι
-
Δηλαδή Δημήτρη τους δικούς μου τους μετράς 16;
-
Σαφώς! Και απορώ πως ακόμα γράφεις ...
-
-
-
-
Κέφια βλέπω!
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου βέβαια το προσληφθέν ποσό καφείνης είναι περίπου όσο 3-4 φραπέδες ή 5 red bull
-
Τι λέτε ρε παιδιά; Εγώ έναν καπουτσίνο ήπια το πρωί και .... 1:15 και γράφω στο forum
Αν είχα πιει τους καφέδες που λέτε... θα κοιμόμουν μόνο τα ΣΚ. -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Συζητωντας με καποιο φιλο , εμαθα οτι υπαρχει και ο ιταλικος τροπος παρασκευης του espresso στα bar del corso .
και γινεται ως εξης : κοβεις τον καφε πιο λεπτο .... τον πατας πολυ λιγο (ελαχιστα ομως ) και τον αφηνεις να ρεει για 35+ δευτερολεπτα ....Δεν το κάνουν μόνο οι Ιταλοι αλλά το κάνουν και οι περισσότεροι δικοί μας.
Το πόσο λεπτα θα ρυθμίσουμε τον μύλο μας να κόβει εξαρτάται από την πίεση που ασκούμε με το ταμπερ.
Την μεγαλύτερη σημασία όμως έχει η σταθερότητα στην πίεση πού ασκούμε, για να έχουμε ομοιομορφία στις εκχυλίσεις.
Υπολογίζοντας ένα ποσοστο λάθους 5% στην μία περίπτωση έχουμε 50gr και στην άλλη 750 gr
Επομένως είναι πολύ πιό ευκολο και σταθερό, να μάθουμε να πιέζουμε με 15 κιλά απ ότι με 1 κιλό.
Ασε που η μεγαλύτερη πίεση ώς ένα βαθμό αντισταθμίζει την όχι τοσο τέλεια κατανομή των μικρότερου μεγεθους μύλων που έχουμε στα σπίτια μας, μειώνοντας την πιθανότητα channeling και ανομοιογενούς εκχύλισης.
Είναι γενικά παραδεκτό, ότι τα 15 κιλά πίεσης δινουν τα καλύτερα και πιό σταθερά αποτελεσματα.Τα 35 δευτερόλεπτα δεν ισχύουν και είναι λάθος.
-
Καλησπερα και Χρονια Πολλα!
Οι μερες θα μου φερουν, τελικα, μια Rancilio Silvia V3, απο το espressocoffeeshop..
Ελπιζω να μου δωσουν τα δωρακια μου και να μην με γραψουν (tamper, καφες, καθαριστικο κλπ κλπ)
Χθες το μεσημερι, πηγαινα φουριοζος για μια Jura Ena5, αλλα δυστυχως τα coffeeway δεν ειχαν στοκ, παρα μονον την μηχανη που ειχαν σε display (ενα αθλιο χρωμα), η οποια μαλιστα ειχε χρησιμοποιηθει κι ολας..
Με τις υγειες μας κι εδω να ειμαστε, να τα λεμε!!
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)