-
Είμαι μεγάλος λάτρης του καφέ, ειδικά του εσπρέσο! Σε όλες του μάλιστα τις εκδοχές (cappucino, freddo κτλ). Από μάρκες γουστάρω illy αν και θα πιω σχεδόν τα πάντα αδιαμαρτύρητα!
Πριν από καιρό είχα αγοράσει μία καφετιέρα για εσπρέσο/καπουτσίνο από τα Carrefur, της γνωστής και αξιόπιστης bluesky (μην γελάτε είχα αφραγκίες!). Είχε τα βασικά συν ατμό για αφρόγαλα, αλλά όπως καταλαβαίνετε (όσοι ξέρουν!) παρά τις αλχημείες μου για να την φέρω στη σωστή θερμοκρασία και το καϊμάκι ήταν φτωχό και το αφρόγαλα κάπως περίεργο! Τα έβγαλε τα 50 ευρώ της πάντως.
Έχει λοιπόν κανείς να προτείνει καμιά καλή καφιετιέρα στα 250-300 ευρώ? Δεν θέλω να πάω απλώς να πάρω μία γιατί είναι πολλά λεφτά για πειράματα! Είδα μια της Kruss αλλά με παραξένευσε η απουσία ροδέλας για τον ατμό (είχε απλώς κουμπί)
Τέλος να σχολιάσω και την άθλια ποιότητα του καφέ σε πολλά ελληνικά μαγαζιά. Πόσες φορές έχω δει freddo σε ποτήρι του καφέ με 2 παγάκια δεν λέγεται! Ευτυχώς ξεψάρωσα και τον δίνω πίσω.
Αυτά για τώρα!
-
Είμαι μεγάλος λάτρης του καφέ, ειδικά του εσπρέσο! Σε όλες του μάλιστα τις εκδοχές (cappucino, freddo κτλ). Από μάρκες γουστάρω illy αν και θα πιω σχεδόν τα πάντα αδιαμαρτύρητα!
Πριν από καιρό είχα αγοράσει μία καφετιέρα για εσπρέσο/καπουτσίνο από τα Carrefur, της γνωστής και αξιόπιστης bluesky (μην γελάτε είχα αφραγκίες!). Είχε τα βασικά συν ατμό για αφρόγαλα, αλλά όπως καταλαβαίνετε (όσοι ξέρουν!) παρά τις αλχημείες μου για να την φέρω στη σωστή θερμοκρασία και το καϊμάκι ήταν φτωχό και το αφρόγαλα κάπως περίεργο! Τα έβγαλε τα 50 ευρώ της πάντως.
Έχει λοιπόν κανείς να προτείνει καμιά καλή καφιετιέρα στα 250-300 ευρώ? Δεν θέλω να πάω απλώς να πάρω μία γιατί είναι πολλά λεφτά για πειράματα! Είδα μια της Kruss αλλά με παραξένευσε η απουσία ροδέλας για τον ατμό (είχε απλώς κουμπί)
Τέλος να σχολιάσω και την άθλια ποιότητα του καφέ σε πολλά ελληνικά μαγαζιά. Πόσες φορές έχω δει freddo σε ποτήρι του καφέ με 2 παγάκια δεν λέγεται! Ευτυχώς ξεψάρωσα και τον δίνω πίσω.
Αυτά για τώρα!
-
Είμαι μεγάλος λάτρης του καφέ, ειδικά του εσπρέσο! Σε όλες του μάλιστα τις εκδοχές (cappucino, freddo κτλ). Από μάρκες γουστάρω illy αν και θα πιω σχεδόν τα πάντα αδιαμαρτύρητα!
Πριν από καιρό είχα αγοράσει μία καφετιέρα για εσπρέσο/καπουτσίνο από τα Carrefur, της γνωστής και αξιόπιστης bluesky (μην γελάτε είχα αφραγκίες!). Είχε τα βασικά συν ατμό για αφρόγαλα, αλλά όπως καταλαβαίνετε (όσοι ξέρουν!) παρά τις αλχημείες μου για να την φέρω στη σωστή θερμοκρασία και το καϊμάκι ήταν φτωχό και το αφρόγαλα κάπως περίεργο! Τα έβγαλε τα 50 ευρώ της πάντως.
Έχει λοιπόν κανείς να προτείνει καμιά καλή καφιετιέρα στα 250-300 ευρώ? Δεν θέλω να πάω απλώς να πάρω μία γιατί είναι πολλά λεφτά για πειράματα! Είδα μια της Kruss αλλά με παραξένευσε η απουσία ροδέλας για τον ατμό (είχε απλώς κουμπί)
Τέλος να σχολιάσω και την άθλια ποιότητα του καφέ σε πολλά ελληνικά μαγαζιά. Πόσες φορές έχω δει freddo σε ποτήρι του καφέ με 2 παγάκια δεν λέγεται! Ευτυχώς ξεψάρωσα και τον δίνω πίσω.
Αυτά για τώρα!
-
Exουμε εδω και μερικα χρονια εσπρεσσιέρα krupps. Συνεργάζεται με τη Νεσπρέσσο (Νεστλε) και παίρνει καφέ μονάχα σε κάψουλες. Συγκεκριμένη δόση καφέ, η κάψουλα ανοίγει αυτόματα μόλις μπει στη μηχανή, οπότε δεν αλλοιώνεται η γεύση και η μυρωδιά του καφέ.
Κάνει εξαιρετικό καϊμάκι, πολύ καλύτερο από πολλά καφέ.
Σηκώνει αρκετή πίεση (δεν είναι με στρόφιγγα αλλά με διακόπτη) και αν ξέρεις μπορείς να κάνεις καλό αφρόγαλα.Είναι λίγο ακριβές οι κάψουλες.
-
Δεν εισαι ο μονος, δες και αυτο
http://www.coffee-forum.net/coffee/Best ... 82654.html
-
Ναι είδα και με κάψουλες, αλλά θέλω illy, όχι Nestle που δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν νομίζω να βγάζει η illy κάψουλες...
Γενικά η Krups έχει καλή φήμη. Περίεργο μου φαίνεται το αφρόγαλα χωρίς στρόφιγγα, αν και υποψιάζομαι ότι είναι θέμα συνήθειας!
ΥΓ. Τσεκαρώ και άλλα forums απλώς θέλω να δω καφετιέρες που μπορώ εύκολα να βρω στην Ελλάδα! Thanks για το link!
-
Με ακούμπησες σε ευαίσθητο σημείο τώρα
Φυσικά Bezzera
Γιατί εκτός απο το πανέμορφο logo βγάζει και καταπληκτικό καφέ.
μονο που ειναι κάπως ακριβούλες
-
Σαν το σήμα του ιατρικού συλλόγου είναι!
Σοβαρά τώρα, thanks, θα το ψάξω και για αυτές! Ας έχει και 350+ ρε γαμώτο, για το μεράκι μου την θέλω. Αλλά στα 400+ ξεφεύγουμε. (πόσο μάλλον στα 500+ που έχει πολλές φοβερές καφετιέρες!)
Edit:
Αχεμ, όταν λες 'κάπως ακριβούλες' δεν εννοείς γύρω στα 1500 ε? Γιατί πιο φτηνή δεν βρίσκω. Δεν θέλω να ανοίξω καφετέρια! -
Τον Lavvazza τον εχεις δοκιμασει?
Νομιζω οτι ειναι καλυτερος απο τον illy και εχει και πιο εντονο αρωμα.
Οι καψουλες πιστευω οτι ερχονται πιο ακριβα, ειδικα αν καποιος πινει πολλους καφεδες την ημερα
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Τον Lavvazza τον εχεις δοκιμασει?Νομιζω οτι ειναι καλυτερος απο τον illy και εχει και πιο εντονο αρωμα.
Οι καψουλες πιστευω οτι ερχονται πιο ακριβα, ειδικα αν καποιος πινει πολλους καφεδες την ημερα
Για να σου πω την αλήθεια όχι. Θα το έχω υπόψην μου!
-
Εγώ είμαι του freddo . Είτε capouchinno είτε espresso !!!
Να χιονίζει και να πίνω κάραμελ-εσπρέσσο !!!!!!!!!!!!!! -
Έχω από πρόπερσι μια GRIMAC, αγορασμένη από τα Coffeway για να αντικαταστήσει μια Krupps που απεβίωσε πλήρης ημερών.
Όπως και όλες οι οικιακές μηχανές (=χαμηλή έως μέτρια πίεση) έχει πρόβλημα με το βούλωμα του τσουτσουνιού που βγάζει τον ατμό, οπότε θέλει καθαρισμα με ειδικό υγρό (Calcor) ή ξύδι και μετά ατέλειωτα ξεβγάλματα με νεράκι.
Eίναι η πρώτη μου, μετά από 20 χρόνια καθημερινών εσπρέσσο-καπουτσίνο, που παίρνει μερίδες. Mπορώ να πω ότι μετάνοιωσα για το σύστημα μερίδες, πρώτα γιατί είναι αισθητά ακριβότερο (και πίνουμε καθημερινά κάμποσους σπίτι) και έπειτα επειδή μου έχει αφαιρέσει τη χαρά του να ρυθμίζω μόνος μου τη δόση, ανάλογα με τα κέφια μου.
Άλλωστε οι Iταλοί λένε ότι ένας καλός καφές εξαρτάται από τα 3 'M'
Macchina, Mistura, Mano (Mηχανή, Xαρμάνι, Xέρι). Tο τελευταίο, με τις μερίδες πάει χαμένο.
Πάντως μερίδες έχω βρει Illy (και χωρίς καφεΐνη), Lavazza και Douwe Egberts). -
Εγω εχω και με τις καψουλες αλλά εχω και μια ιταλικη καφετιερα με μύλο και ολα τα σχετικα.
Αν εισαι μερακλης και εχεις διαθεση και χρονο, θα το ευχαριστηθεις καλυτερα με μια καφετιέρα με μύλο.
-
καλοκαιράκι φραπεδάκι - θάλασσα
και το καπουτσινάκι καλό είναι
κατά τα άλλα δεν ξέρω πολλά για μηχανές -
angel rabbit έχεις εμπειρία απ' ότι βλέπω!
Λες να πάρω μια Krups γύρω στα 250 και θα είμαι OK? Το μόνο που με σταματάει είναι που δεν έχει στρόφιγγα για τον ατμό αλλά ένα διακόπτη. Βέβαια για κάτι 'advanced steam systems for milk (TM) (C)' λέει αλλά δεν εντυπωσιάζομαι!Κάψουλες δεν θέλω, είμαι παραδοσιακός εγώ! illy σε κόκους παίρνω και τον αλέθω σε ένα μικρό μηχάνημα άγνωστης μάρκας, δώρο γνωστού!
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
angel rabbit έχεις εμπειρία απ' ότι βλέπω!
Λες να πάρω μια Krups γύρω στα 250 και θα είμαι OK? Το μόνο που με σταματάει είναι που δεν έχει στρόφιγγα για τον ατμό αλλά ένα διακόπτη. Βέβαια για κάτι 'advanced steam systems for milk (TM) (C)' λέει αλλά δεν εντυπωσιάζομαι!Κάψουλες δεν θέλω, είμαι παραδοσιακός εγώ! illy σε κόκους παίρνω και τον αλέθω σε ένα μικρό μηχάνημα άγνωστης μάρκας, δώρο γνωστού!
Ψάξε μόνο την πίεση να είναι τουλάχιστον 15 bar!
Tη ρόδα (στρόφιγγα) τη θεωρώ καλύτερη λύση, αφού μπορείς να ρυθμίσεις την ποσότητα του ατμού, αντίθετα με το διακόπτη που είναι OFF ή ON, αν κατάλαβα καλά. Aυτά για τον cappuccino.
O καφές σε κόκους είναι φυσικά ο πιο φρέσκος αν δεν βαριέσαι να αλέθεις,που δεν φαίνεται να βαρυέσαι, και καλά κάνεις! -
Ε ναι, οι πιο πολλές στα 15 είναι. Και εγώ δεν κατάλαβα τι ρόλο βαράει ο διακόπτης, πως θα παίξεις με την δύναμη του ατμού χωρίς στρόφιγγα. Λες να ζητήσω test drive?
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Τον Lavvazza τον εχεις δοκιμασει?Νομιζω οτι ειναι καλυτερος απο τον illy και εχει και πιο εντονο αρωμα.
+1
-
Δεν μπορώ να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, γιατί δεν έχω κάνει έρευνα αγοράς για καφετιέρες. Πιστεύω όμως ότι ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής θα υπάρχουν πολλές καλές μηχανές. Όμως, η ποιότητα του καφέ εξαρτάται πάρα πολύ από τις συνθήκες φιλτραρίσματος, ίσως πολύ περισσότερο από την ίδια τη μηχανή (για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής). Παραθέτω μερικές εμπειρίες βελτιστοποίησης, βασισμένες μόνο σε προσωπική πείρα (άρα αμφισβητήσιμες, αν κάποιος ξέρει καλύτερα το θέμα).
- Η πίεση φιλτραρίσματος είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την ποιότητα του καϊμακιου. Η πίεση φιλτραρίσματος εξαρτάται από:
a. την πίεση της μηχανής που πρέπει να είναι 15 bar. Αν δεν είναι 15 bar παίρνουμε άλλη, ή πηγαίνουμε να πιούμε espresso σε μια καφετέρια που έχουμε σταμπάρει ότι έχει καλό καφέ και ωραία πιπίνια (το δεύτερο προαιρετικό αλλά βοηθάει). Αν είναι 15 bar την καθαρίζουμε τακτικά με νερό και ξύδι για να συνεχίσει να είναι.
b. την αντίθλιψη (αντίσταση στη ροή) που συναντά το νερό μέσα στο κουπάκι φιλτραρίσματος του καφέ. Αυτή θέλουμε να είναι μεγάλη. Αν το νερό δε συναντά αντίσταση στο κουπάκι, η πίεση φιλτραρίσματος μειώνεται και το καϊμάκι πάει περίπατο. Αν το νερό συναντάει αντίσταση στο κουπάκι, η πίεση φιλτραρίσματος αυξάνεται και παίρνουμε πλούσιο καϊμάκι. Η αντίθλιψη με τη σειρά της, εξαρτάται πρωτίστως από την ποσότητα του καφέ: Πολύς καφές-> μεγάλη αντίθλιψη-> καλό καϊμάκι. Λίγος καφές-> μικρή αντίθλιψη-> όχι καϊμάκι. Φυσικό επακόλουθο είναι ότι μια μηχανή φτιαγμένη για να κάνει 2 φλιτζάνια espresso, δεν μπορεί να κάνει 1 φλιτζάνι espresso με καϊμάκι. Μόνο 2 ταυτόχρονα. Στο γραφείο είχαμε μια Gaggia που έπαιρνε ένα πρόσθετο λαστιχένιο δισκάκι κάτω από το κουπάκι του καφέ, για να αυξάνει την αντίθλιψη αν ήθελες να κάνεις 1 μόνο φλιτζάνι espresso. - Ο καφές για να κρατήσει το άρωμά του πρέπει να προθερμαίνεται. 2-3 λεπτά είναι το βέλτιστο, με περισσότερα ταγγιάζει πολύ άσχημα και γίνεται μια στυφή αηδία. Αν η καφετιέρα έχει σύστημα προθέρμανσης του καφέ είμαστε ευτυχείς, αν δεν έχει, αφού ζεσταθεί το νερό κάνουμε μια φορά τη διαδικασία παρασκευής καφέ χωρίς να βάλουμε καφέ στο κουπάκι, και κατόπιν βάζουμε τον καφέ στο κουπάκι που έχει πλέον ζεσταθεί από το νερό.
- Επειδή ο espresso είναι 2 γουλιές όλος κι όλος, μόλις έρχεται σε επαφή με το φλιτζάνι κρυώνει. Γιαυτό και τα φλιτζάνια θέλουν προθέρμανση. Αν η καφετιέρα έχει σύστημα προθέρμανσης του φλιτζανιού είμαστε ευτυχείς, αν δεν έχει, κάνουμε ότι και πιο πάνω και φροντίζουμε το ζεστό νερό να πέφτει στο φλιτζάνι.
- Από μάρκες καφέ, παλιά είχα καταλήξει στο Lavazza Qualita Oro, το οποίο πίνω εδώ και χρόνια. Σε πρόσφατη επίσκεψη στην Ιταλία είδα ότι παίζει πολύ ο Danesi, τον οποίο λέω να δοκιμάσω.
- Τακτικές επισκέψεις στην Ιταλία είναι απαραίτητες, για να μας φύγει η μαγκιά ότι και καλά πίνουμε espresso εδώ πέρα. Καμία σχέση.
Αυτά είχα να πω, επαναλαμβάνω ότι το πόνημά μου βασίζεται μόνο σε προσωπικές εμπειρίες, αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο ευχαρίστως θα το ακούσω.
- Η πίεση φιλτραρίσματος είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την ποιότητα του καϊμακιου. Η πίεση φιλτραρίσματος εξαρτάται από:
-
Lavazza.
Μια φορά πήρα ελλείψει άλλου έναν γερμανικό, νομίζω Egberts ή κάπως έτσι. Χάλια ήταν.
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)