-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Καλημέρα.Εδώ και καιρό επεξεργάζομαι την ιδέα της αλλαγής αυτοκινητου.Με δεδομένο ότι είμαι ελεύθερος επαγγελματίας σκέφτομαι τη λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης.Έχω την ενημέρωση ότι για αυτοκίνητο μέχρι 1600κ.ε. και για συμβόλαιο χωρίς εξαγορά ,μπορώ να συμπεριλάβω στα έξοδά μου το 70% του μισθώματος (συμπ. του ΦΠΑ).Επειδή ,νομίζω, την άνοιξη στο φορολογικό νομοσχέδιο υπήρχαν κάποιες αλλαγές και σ'αυτόν τον τομέα,μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει-διορθώσει την πληροφόρησή μου ή να με παραπέμψει σε κάποιο site για ενημερωση;
N.3842/2010 Άρθρο 11 παρ. 5
Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της περίπτωσης β' της παραγράφου 1 του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε. αντικαθίστα νται ως εξής:
«Ειδικά για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με κυλινδρισμό μέχρι χίλια εξακόσια (1.600) κυβικά εκατο στά, εκπίπτουν οι δαπάνες συντήρησης, επισκευής, κυ κλοφορίας και αποσβέσεων και τα μισθώματα που κατα βάλλονται σε εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης ή οποιονδήποτε τρίτο, σε ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) του ύψους αυτών, εφόσον τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της επιχείρησης. Για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού εκπίπτει, με τις ίδιες προϋποθέσεις, ποσοστό τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) των πιο πάνω δαπανών.»Είσαι 'τυχερός' γιατί σαν Ελεύθερος Επαγγελματίας εξέπιπτε πολύ μικρότερο ποσοστό των δαπανών για το αυτοκίνητο προ των τροποποιήσεων του 3842.
Πως αποδυκνύει ένας ελέυθερος επαγγελματίας την χρήση ΙΧ στην εργασία του? Δηλαδή ένας ηλεκτρολόγος ή ενας υδραυλικός δικαιολογεί την χρήση ενός Passat? Παράξενο δεν είναι?
Υπάρχει ειδικό θέμα http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=41768 [Mod]
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Καλημέρα.Εδώ και καιρό επεξεργάζομαι την ιδέα της αλλαγής αυτοκινητου.Με δεδομένο ότι είμαι ελεύθερος επαγγελματίας σκέφτομαι τη λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης.Έχω την ενημέρωση ότι για αυτοκίνητο μέχρι 1600κ.ε. και για συμβόλαιο χωρίς εξαγορά ,μπορώ να συμπεριλάβω στα έξοδά μου το 70% του μισθώματος (συμπ. του ΦΠΑ).Επειδή ,νομίζω, την άνοιξη στο φορολογικό νομοσχέδιο υπήρχαν κάποιες αλλαγές και σ'αυτόν τον τομέα,μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει-διορθώσει την πληροφόρησή μου ή να με παραπέμψει σε κάποιο site για ενημερωση;
N.3842/2010 Άρθρο 11 παρ. 5
Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της περίπτωσης β' της παραγράφου 1 του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε. αντικαθίστα νται ως εξής:
«Ειδικά για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με κυλινδρισμό μέχρι χίλια εξακόσια (1.600) κυβικά εκατο στά, εκπίπτουν οι δαπάνες συντήρησης, επισκευής, κυ κλοφορίας και αποσβέσεων και τα μισθώματα που κατα βάλλονται σε εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης ή οποιονδήποτε τρίτο, σε ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) του ύψους αυτών, εφόσον τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της επιχείρησης. Για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού εκπίπτει, με τις ίδιες προϋποθέσεις, ποσοστό τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) των πιο πάνω δαπανών.»Είσαι 'τυχερός' γιατί σαν Ελεύθερος Επαγγελματίας εξέπιπτε πολύ μικρότερο ποσοστό των δαπανών για το αυτοκίνητο προ των τροποποιήσεων του 3842.
Πως αποδυκνύει ένας ελέυθερος επαγγελματίας την χρήση ΙΧ στην εργασία του? Δηλαδή ένας ηλεκτρολόγος ή ενας υδραυλικός δικαιολογεί την χρήση ενός Passat? Παράξενο δεν είναι?
Υπάρχει ειδικό θέμα http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=41768 [Mod]
Thanx a lot!!!Κατατοπιστικότατος και συγχαρητήρια για την δυνατότητα ανάγνωσης και ερμηνείας του ακριβούς κειμένου του νόμου.Να πώ την αλήθεια,το είχα βρεί κι εγώ ,αλλά αδυνατούσα (και δεν προσπάθησα πολύ)να ακολουθήσω το συντακτικό του...
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Να ελπίζουμε σε καμιά επιπλέον παράταση;;Παράταση στις προθεσμίες για φορολογικές - ασφαλιστικές εκκρεμότητες ζητεί η ΕΣΕΕ
NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010 14:00
Παράταση 30 ημερών στις προθεσμίες για φορολογικές, ασφαλιστικές και λοιπές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ζητά η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών.
Το αίτημα αυτό έρχεται με αφορμή «τις μεταβολές που έχουν επέλθει σε θέματα φορολογίας, αλλά και την δυσκινησία της αγοράς από τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών».
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Με την προηγούμενη παράταση που δόθηκε για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων επιβεβαιώνεται η πρόθεση του υπουργείου να διευκολύνει τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις στη σημερινή, δύσκολη για όλους, οικονομική συγκυρία.
Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένα τόσο το πλήθος των μεταβολών και των νέων διατάξεων σε θέματα φορολογίας (ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, περαίωση διαχειριστικών χρήσεων), όσο και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων, έχει προκύψει η απόλυτη ανάγκη επιπλέον χρόνου προσαρμογής. Για το λόγο αυτό, ζητούμε την παράταση των ακόλουθων οικονομικών υποχρεώσεων για 30 ημέρες τουλάχιστον:
-
προθεσμία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων προμηθευτών / πελατών,
-
προθεσμία καταβολής ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ
-
αναγγελίες τραπεζικών επιταγών Σεπτεμβρίου».
-
-
lol.
(χωρίς πλάκα, 6 χρόνια είμαι στη δουλειά, και έχω βαρεθεί να βρίσκομαι με συναδέλφους και η συζήτηση να είναι: 'προλαβαίνεις την τάδε προθεσμία;' 'και ναι και όχι, αλλά δε βαριέσαι, θα βγει ΠΟΛ με παράταση όπου να ναι...')
Για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις, η 30/09 ήταν ήδη λόγω μιας παράτασης, δεν πιστεύω ότι θα δοθεί δεύτερη.
Παρ'όλα αυτά μη βιαστείτε να πληρώσετε τα πρόστιμα -
Έτσι ακριβώς
Δε θυμάμαι να έχει δοθεί ποτέ παράταση αφού έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για δεύτερη παράταση. Εγώ πάντως θα περιμένω λίγο ακόμα πριν πάω να τους τα σκάσω. Έτσι κι αλλιώς μέχρι τέλος του χρόνου, αν δεν κάνω λάθος, δεν αυξάνεται το πρόστιμο.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έτσι ακριβώςΔε θυμάμαι να έχει δοθεί ποτέ παράταση αφού έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για δεύτερη παράταση. Εγώ πάντως θα περιμένω λίγο ακόμα πριν πάω να τους τα σκάσω. Έτσι κι αλλιώς μέχρι τέλος του χρόνου, αν δεν κάνω λάθος, δεν αυξάνεται το πρόστιμο.
Ειδικά για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις, η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή είχε πάρει 2-3 παρατάσεις και το 2008, και το 2009, και έφτασε τελικά τις 10/01 του επομένου και στις 2 περιπτώσεις. Το θέμα είναι οτι η προθεσμία παρατεινόταν το μεσημέρι της τελευταία μέρας πάντα, όχι πιο μετά. Οπότε για φέτος εκτιμώ ότι νέα παράταση δεν θα υπάρξει.
Εκτός βέβαια αν τους ξέφυγε επειδή έτρεχαν να στήσουν την περαίωση και τους ξέφυγε, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία -
Ειπαν σημερα οτι τις αποδειξεις θα τις παραλαβουν σε φακελλους με το συνολο απ'εξω.... και θα ελεγχθουν αποσπασματικα....
Επισης ειπαν οτι για διαθεσιμο ποθεν εσχες θα αφαιρουν την αξια ενος αλλου περιουσιακου στοιχειου που πουλησες πριν, απο την αξια αυτου που αγοραζεις τωρα,..... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Επισης ειπαν οτι για διαθεσιμο ποθεν εσχες θα αφαιρουν την αξια ενος αλλου περιουσιακου στοιχειου που πουλησες πριν, απο την αξια αυτου που αγοραζεις τωρα,.....Ποιός παραπληροφορούσε δια της τηλεοράσεως πάλι;
-
Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο που να σου λέει αν έχει εκκαθαριστεί η δήλωση αν δεν κατατέθηκε ηλεκτρονικά?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο που να σου λέει αν έχει εκκαθαριστεί η δήλωση αν δεν κατατέθηκε ηλεκτρονικά?https://www.gsis.gr/taxisnet/year2010/i ... /index.jsp
ΠΡΟΣΟΧΗ: H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου).
-
Επισης ειπαν οτι για διαθεσιμο ποθεν εσχες θα αφαιρουν την αξια ενος αλλου περιουσιακου στοιχειου που πουλησες πριν, απο την αξια αυτου που αγοραζεις τωρα,.....
Ποιός παραπληροφορούσε δια της τηλεοράσεως πάλι;
Ο αυτιας... πρωι πρωι και ο Παπαδακης νομιζω.... Οι εφημεριδες εχουνμια εγκυκλιο του υπουργειου που λεει και τα τεκμηρια διαβιωσης.... ΠΧ 2λιτρο εχει 4800 ευρω... σπιτι 120 τμ εχει νομιζω 4500 ευρω... κ.λ.π.
-
Επισης ειπαν οτι για διαθεσιμο ποθεν εσχες θα αφαιρουν την αξια ενος αλλου περιουσιακου στοιχειου που πουλησες πριν, απο την αξια αυτου που αγοραζεις τωρα,.....
Γιατί κατάλαβες τί θέλει να πει ο 224 ;
Θα κάνω μαντεψιά : ίσως εννοεί ότι όταν πας να δικαιολογήσεις εισόδημα ας πούμε από πώληση ενός σπιτιού το ποσό που εισέπραξες από την πώληση δεν θα γίνει δεκτό ολόκληρο αλλά η εφορία θα ανατρέξει στο σημείο που το απέκτησες και θα αφαιρέσει από το τίμημα που εισέπραξες από την πώληση το ποσό που κατέβαλλες για να το αγοράσεις (αν το αγόρασες) ή το ποσό του φόρου που πλήρωσες για τη δωρεά (αν στο δώρισαν) κοκ
Λέω εγώ τώρα... -
@ κουτσαν..
Ακριβως αυτο εννουσαν,.. ενταξει τωρα για την δικη μου διατυπωση....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γιατί κατάλαβες τί θέλει να πει ο 224 ;
Θα κάνω μαντεψιά : ίσως εννοεί ότι όταν πας να δικαιολογήσεις εισόδημα ας πούμε από πώληση ενός σπιτιού το ποσό που εισέπραξες από την πώληση δεν θα γίνει δεκτό ολόκληρο αλλά η εφορία θα ανατρέξει στο σημείο που το απέκτησες και θα αφαιρέσει από το τίμημα που εισέπραξες από την πώληση το ποσό που κατέβαλλες για να το αγοράσεις (αν το αγόρασες) ή το ποσό του φόρου που πλήρωσες για τη δωρεά (αν στο δώρισαν) κοκ
Λέω εγώ τώρα...Αυτό ακριβώς. (για να πω την αλήθεια εκεί πήγε το μυαλό μου αλλά ήθελα να το εξετάσω λίγο παραπάνω )
Διευκρινίζεται με την ΠΟΛ 1135/04.10.2010:
Με την παράγραφο 8 του άρθρου 92 του Ν.3842/2010 τροποποιήθηκε η παράγραφος 2 του άρθρου 19 του ΚΦΕ. Με βάση τις νέες διατάξεις κάθε ποσό που καταβλήθηκε για την απόκτηση των εσόδων που αναφέρονται στις περιπτώσεις της ίδιας παραγράφου τα μειώνει και το υπόλοιπο που προκύπτει είναι αυτό που περιορίζει ή καλύπτει τη συνολική ετήσια δαπάνη (π.χ. τα έσοδα από την πώληση μετοχών ή ακινήτων πρέπει να είναι μειωμένα με το κόστος αγοράς τους αν είχαν αγοραστεί, ή με το φόρο δωρεάς αν είχαν αποκτηθεί από δωρεά κ.ο.κ.). Εξαιρούνται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το κόστος απόκτησης των εσόδων αυτών είχε ληφθεί υπόψη ως τεκμήριο κατά τον προσδιορισμό του εισοδήματος του έτους που καταβλήθηκε και ο φορολογούμενος επικαλείται ανάλωση κεφαλαίου του έτους αυτού.
Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος πουλάει τη χρήση 2010 ένα ακίνητο το οποίο είχε αγοράσει τη χρήση 2005 και επικαλείται το έσοδο από την πώληση του ακινήτου για την κάλυψη ή τον περιορισμό της συνολικής ετήσιας δαπάνης, θα πρέπει από το έσοδο της πώλησης να αφαιρέσει το κόστος αγοράς του ακινήτου, εκτός αν η αγορά του ακινήτου αποτέλεσε την χρήση 2005 που αγοράστηκε τεκμήριο και ο φορολογούμενος επικαλείται εκτός από το έσοδο της πώλησης και ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το έτος 2005.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο που να σου λέει αν έχει εκκαθαριστεί η δήλωση αν δεν κατατέθηκε ηλεκτρονικά?
https://www.gsis.gr/taxisnet/year2010/i ... /index.jsp
ΠΡΟΣΟΧΗ: H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου).
thx
όταν λέει:
Αποτέλεσμα εκκαθάρισης : Πιστωτικό
Εκτιμώμενη ημερομηνία παραλαβής εκκαθαριστικού : 10/10/2010
Η επιστροφή σας θα γίνει από τη Δ.Ο.Υ. μετά από έλεγχο.*Τι θέλει να πει ο ποιητής?
-
Oτι ειναι πανω απο 1500€ η επιστροφη και θα κανουν ελενχο σε αυτα που εχεις δηλωσει;(ειμαι ασχετος με τα φορολογικα )
-
Δε βλέπω κάτι δυσνόητο
Θα πάρεις φράγκα πίσω αλλά αφού σε ελέγξουν πρώτα. Το εκκαθαριστικό θα το λάβεις γύρω στις 10/10. Κάνω κάπου λάθος ; -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δε βλέπω κάτι δυσνόητο
Θα πάρεις φράγκα πίσω αλλά αφού σε ελέγξουν πρώτα. Το εκκαθαριστικό θα το λάβεις γύρω στις 10/10. Κάνω κάπου λάθος ;Εγώ βλέπω κάτι δυσνόητο, τι σημαίνει έλεγχος. Και η επιστροφή μου δεν είναι πάνω από 1500€.
-
Τα 1500€ τα εγραψα γιατι κατι τετοιο ειχα διαβασει,οτι ειναι το οριο για ελενχο πριν τα επιστρεψουν.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δε βλέπω κάτι δυσνόητο
Θα πάρεις φράγκα πίσω αλλά αφού σε ελέγξουν πρώτα. Το εκκαθαριστικό θα το λάβεις γύρω στις 10/10. Κάνω κάπου λάθος ;Εγώ βλέπω κάτι δυσνόητο, τι σημαίνει έλεγχος. Και η επιστροφή μου δεν είναι πάνω από 1500€.
Την έχεις καταθέσει τη δήλωση ηλεκτρονικά ; Αν ναι ίσως σε φωνάξουν να πας όλα τα σχετικά από εκεί για να τα τσεκάρουν ότι είναι όπως τα δήλωσες.
Αν όχι μπορεί και να εννοούν απλά ότι βγάλανε μεν πιστωτικό αλλά προτού εκταμιεύσουν τα λεφτά θα ξανατσεκάρουν 'εσωτερικά' στην υπηρεσία τα στοιχεία...Σα να σου λένε δηλ. ότι θα περιμέεεενεις
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος