-
εκει που εχει το αφμ σας αλλαξτε και βαλτε το αφμ της συζηγου.Ετσι εκανα γαμω το σπιτακι τους.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
^Aυτή την απορία έχωΜπες στην εφαρμογη του Ε9 όπου μπορεις να αλλάξεις ΑΦΜ. Εκεί τα έχεις ξεχωριστά.
ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΙ ΤΡΕΛΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ;
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Αφου γινεται κοινή δήλωση δε νομίζω να βγαζει ξεχωριστά τον ΕΝΦΙΑ
Ξεχωριστά βγαίνει για τον καθένα !!!
Ρε παιδιά , υπάρχει κανας λογιστης στο φόρουμ;; Εχω την ψιλη κυριοτητα στο διαμερισματάκι μου και μου βγήκε ΕΝΦΙΑ 146 ευρω , ο πατερας μου εχει την επικαρπία και του βγηκε ΕΝΦΙΑ 37 ευρω. Σωστα ή κατι παίζει;; ο επικαρπωτης δε πληρωνει τον φορο όλον;;;;; Ευχαριστω.
Ξερει κανείς;;;;;;
Τι ισχύει για επικαρπία και ψιλή κυριότητα
Αν σε ένα ακίνητο συστάθηκε επικαρπία, ο συνολικός ΕΝ.Φ.Ι.Α. που βαρύνει το ακίνητο επιμερίζεται μεταξύ του ψιλού κυρίου και του επικαρπωτή ως εξής:
- Αν ο επικαρπωτής είναι φυσικό πρόσωπο, ο φόρος που αναλογεί στο δικαίωμα αυτό ορίζεται ως ποσοστό του φόρου που αναλογεί στην πλήρη κυριότητα του ακινήτου, ανάλογα με την ηλικία του επικαρπωτή ως εξής:
α) Στα 8/10, αν ο επικαρπωτής δεν έχει υπερβεί το 20ό έτος της ηλικίας του.
β) Στα 7/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 20ό έτος της ηλικίας του.
γ) Στα 6/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 30ό έτος της ηλικίας του.
δ) Στα 5/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας του.
ε) Στα 4/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 50ό έτος της ηλικίας του.
στ) Στα 3/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του.
ζ) Στα 2/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας του.
η) Στο 1/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 80ό έτος της ηλικίας του.
-
Μολις μπηκαν τα επιδοματα αδειας για τους μισθωτους,ηρθαν και τα ΕΝΦΙΑ,ειναι τυχαιο;δεν νομιζω,ευχαριστω.
-
και εγω φετος πληρωνω παραπανω, παροτι τα ποσα ειναι μικροτερα.Αυτο γιατι φετος πληρωνουν και τα ανοικιαστα που ειχα κοψει το ρευμα.
οπως ειχε πει ο Μπενυ,το εετηδε-> ενφια ειναι ενα ασφαλιστρο κινδυνου για να μην χασει ο Ελληνας τις περιουσιες του.
αμα γκαστρωθει η μανουλα σου σε παρτουζα με κοκες και αραπηδες τετοιες μαλακιες λες,και υπαρχουν και οι μαλακες που σε ψηφιζουν κιολας.Υπαρχουν βεβαια και οι πιο μεγαλοι μαλακες που τσακωνονται στα φορουμ οτι ετσι πρεπει να γινει.γτσσκ.
-
Οκ,μπήκα στο Ε9 με το άλλο ΑΦΜ.Τώρα πού βλέπω το ρημαδοενφια?
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Οκ,μπήκα στο Ε9 με το άλλο ΑΦΜ.Τώρα πού βλέπω το ρημαδοενφια?αριστερα θα δεις 3 επιλογες ,η μεσαια ειναι.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Ο ΕΝΦΙΑ είναι ξεχωριστά για κάθε ΑΦΜ (π.χ. σε ένα ζευγάρι θα πρέπει να κάνει ξεχωριστά login ο καθένας στο taxis για να δεί το σύνολο, τις δόσεις και να εκτυπώσει ταυτότητες πληρωμής)...
Πως θα κάνει ξεχωριστά Log in? Αφού έναν κωδικό έχουν.
Τι να σου πω, οι γονείς μου έχουν ξεχωριστό login/pass. Θα μπορείς να το δεις από το Ε9 όπως λένε τα παιδιά...
-
Αφου γινεται κοινή δήλωση δε νομίζω να βγαζει ξεχωριστά τον ΕΝΦΙΑ
Ξεχωριστά βγαίνει για τον καθένα !!!
Ρε παιδιά , υπάρχει κανας λογιστης στο φόρουμ;; Εχω την ψιλη κυριοτητα στο διαμερισματάκι μου και μου βγήκε ΕΝΦΙΑ 146 ευρω , ο πατερας μου εχει την επικαρπία και του βγηκε ΕΝΦΙΑ 37 ευρω. Σωστα ή κατι παίζει;; ο επικαρπωτης δε πληρωνει τον φορο όλον;;;;; Ευχαριστω.
Ξερει κανείς;;;;;;
Τι ισχύει για επικαρπία και ψιλή κυριότητα
Αν σε ένα ακίνητο συστάθηκε επικαρπία, ο συνολικός ΕΝ.Φ.Ι.Α. που βαρύνει το ακίνητο επιμερίζεται μεταξύ του ψιλού κυρίου και του επικαρπωτή ως εξής:
- Αν ο επικαρπωτής είναι φυσικό πρόσωπο, ο φόρος που αναλογεί στο δικαίωμα αυτό ορίζεται ως ποσοστό του φόρου που αναλογεί στην πλήρη κυριότητα του ακινήτου, ανάλογα με την ηλικία του επικαρπωτή ως εξής:
α) Στα 8/10, αν ο επικαρπωτής δεν έχει υπερβεί το 20ό έτος της ηλικίας του.
β) Στα 7/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 20ό έτος της ηλικίας του.
γ) Στα 6/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 30ό έτος της ηλικίας του.
δ) Στα 5/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας του.
ε) Στα 4/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 50ό έτος της ηλικίας του.
στ) Στα 3/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του.
ζ) Στα 2/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας του.
η) Στο 1/10, αν ο επικαρπωτής έχει υπερβεί το 80ό έτος της ηλικίας του.
1000000000000000 ευχαριστω. Καλό καλοκαίρι.
-
Α, και να μην ξεχάσω ΓΤΣΤ ΚΑΙ ΓΤΜΠΤΠ...
-
Ξέρει κανείς να μου πει γιατί ήρθε ενφια στον πατέρα μου ενώ μέσα στο 14 έζησε μόλις 1 μήνα;
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Οκ,μπήκα στο Ε9 με το άλλο ΑΦΜ.Τώρα πού βλέπω το ρημαδοενφια?
αριστερα θα δεις 3 επιλογες ,η μεσαια ειναι.
εκει που λεει εκτυπωσεις
Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2014 (σε αρχείο .pdf) αρκει να εχεις βαλει αφμ συζηγου
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Αργεί να εμφανιστεί στο σύστημα η πληρωμή. Κοίτα σε 3-4 μέρες ξανά.
Sent from my SM-N9005
Μα αυτό λεω.
Στα στοιχεία πληρωμών στην(προσωποιημένη ο θεός να την κάνει πληροφόρηση)εμφανίζεται κανονικά η πληρωμή στο σύστημά τους και έγινε 30/7.Τα πρόσθετα τέλη και οι προσαυξήσεις θα εξαφανιστούν σε λίγες ημέρες. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι (απ' όσο θυμάμαι).
Sent from my SM-N9005
-
Ο ΕΝΦΙΑ είναι ξεχωριστά για κάθε ΑΦΜ (π.χ. σε ένα ζευγάρι θα πρέπει να κάνει ξεχωριστά login ο καθένας στο taxis για να δεί το σύνολο, τις δόσεις και να εκτυπώσει ταυτότητες πληρωμής)...
Πως θα κάνει ξεχωριστά Log in? Αφού έναν κωδικό έχουν.
αίτηση για κλειδάριθμο και πρωί πρωί στο μητρώο να πιάσει ουρά (η σύζυγος)
το είπα στη μάνα μου για να τη τσιγκλήσω και φρίκαρε
εν τω μεταξύ έχει πλάκα ο ενφια, ποσά στη τύχη
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ξερουμε ποτε στελνουν την επιστροφη?Αν δεν αναγράφεται στο εκκαθαριστικό συγκεκριμένη ημερομηνία πίστωσης του τραπεζικού σου λογαριασμού, πρέπει υποχρεωτικά να επισκεφτείς την ΔΟΥ σου (τμήμα εσόδων). Αν δεν χρωστάς κάτι για να κάνουν συμφηφισμό, μάλλον δεν έχεις υποβάλει φορολογική δήλωση κάποιο έτος από το 2009 έως το 2012 (οικονομικά 2010-2013) οπότε συμπληρώνεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ήσουν υπόχρεος για υποβολή φορολογικής δήλωσης και τους δίνεις μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου της τράπεζας που φαίνεται ο ΙΒΑΝ. Κάνοντας αυτό θα μπουν τα λεφτά μετά από 2-3 μέρες.
Ξέρει κανείς να μου πει γιατί ήρθε ενφια στον πατέρα μου ενώ μέσα στο 14 έζησε μόλις 1 μήνα;
Γιατί ο ΕΝΦΙΑ αφορά ακίνητα που υπήρχαν την 01/01/2014 (άρα το 2013).
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Αν δεν αναγράφεται στο εκκαθαριστικό συγκεκριμένη ημερομηνία πίστωσης του τραπεζικού σου λογαριασμού, πρέπει υποχρεωτικά να επισκεφτείς την ΔΟΥ σου (τμήμα εσόδων). Αν δεν χρωστάς κάτι για να κάνουν συμφηφισμό, μάλλον δεν έχεις υποβάλει φορολογική δήλωση κάποιο έτος από το 2009 έως το 2012 (οικονομικά 2010-2013) οπότε συμπληρώνεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ήσουν υπόχρεος για υποβολή φορολογικής δήλωσης και τους δίνεις μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου της τράπεζας που φαίνεται ο ΙΒΑΝ. Κάνοντας αυτό θα μπουν τα λεφτά μετά από 2-3 μέρες..
Παθών!
και μάλιστα δεν μπορώ να βγάλω και οnline φορολογική ενημερότητα -
Σωστά, ούτε φορολογική ενημερότητα βγάζει το taxis αν δεν έχει υποβληθεί έστω και μία φορολογική δήλωση την τελευταία πενταετία. Θα πρέπει να πας στην ΔΟΥ σου, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ήσουν υπόχρεος για υποβολή δήλωσης το τάδε έτος και ένα μεροκάματο χαμένο επειδή είναι λαλάκες. Το κορυφαίο είναι ότι ακόμα και αν τους πας μια φορά την υπεύθυνη δήλωση και πάρεις ενημερότητα από την ΔΟΥ, το taxis δεν ενημερώνεται οπότε όταν ξαναχρειαστείς κάνεις τα ίδια
-
Αρε παππού μας γ@μησες.
Κληρονόμησα 7 στρ. Χωράφι Εντός οικισμού σε ορεινό αγονο χωριό με 125 κατοίκους τσοπάνηδες 60 χλμ απο τον πολιτισμό και βγάζουν τα καριολια αξία 50,000 το στρέμμα = 350,000 αξία ακινήτου. και τον σχετικό φόρο.
Θα ψάξω μήπως έχω κανει κάτι λάθος στο Ε9 που δεν νομίζω.
Αν δεν έχω κανει λάθος μπορώ να κάνω κάποια προσφυγή? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν δεν έχω κανει λάθος μπορώ να κάνω κάποια προσφυγή?Στην εκκαθάριση του ΕΝ.ΦΙ.Α. αναγράφεται το εξής:
Σημείωση: Σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής αυτής πράξης, ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει, εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή, κατά το άρθρο 63 του ΚΦΔ, με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γ.Γ.Δ.Ε. ΄Ασκηση προσφυγής κατά της πράξης απευθείας στα Διοικητικά Δικαστήρια είναι απαράδεκτη.
Ο φόρος καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης, ή σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.Sent from my SM-N9005
-
Αν δεν πληρωσουμε ή πληρωσουμε καθυστερημενα τι τοκο εχει?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος