-
σημερα ειπε ενας που εδειχνε να ξερει... οτι αν δεν βγει παλι αποφαση απο τον υπουργο δεν ισχυει η περυσινη αποφαση για ηλεκτρονικη υποβολη που λενε τα καναλια... ελεγε δε οτι θα πεσει το συστημα προς το τελος της προθεσμιας...
-
Θα γίνει της ...νας φέτος.
Παππουδια και 18χρονα στις εφορίες για κλειδαριθμο.
Στις βεβαιώσεις αποδοχών χάος για το που θα μπει το κουτάκι της παρακρατησης λόγω έκτακτης εισφοράς και στις τράπεζες χάος για να παραδώσουν στην γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, αρχεία με υπεραξίες ομολόγων, κλπ, κλπ.
231 πεδίο όλα τα λεφτα φέτος έσοδα απο κινητές αξίες. Οι υπεραξίες απο ομολογα μπαίνουν στην κλίμακα και ήδη κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Θα γίνει της ...νας φέτος.
Παππουδια και 18χρονα στις εφορίες για κλειδαριθμο.
Στις βεβαιώσεις αποδοχών χάος για το που θα μπει το κουτάκι της παρακρατησης λόγω έκτακτης εισφοράς και στις τράπεζες χάος για να παραδώσουν στην γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, αρχεία με υπεραξίες ομολόγων, κλπ, κλπ.
231 πεδίο όλα τα λεφτα φέτος έσοδα απο κινητές αξίες. Οι υπεραξίες απο ομολογα μπαίνουν στην κλίμακα και ήδη κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους.Αν δεν τα δηλωσουν θα χασουν τον υπνο τους .?
-
Ερώτηση:
Και εγώ που τυπικά είμαι άνεργος* και δεν έχω ούτε εισόδημα όυτε περιουσία θα πρέπει να κάνω δηλωση???*Ντάξει στον ΟΑΕΔ δεν είμαι.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ερώτηση:
Και εγώ που τυπικά είμαι άνεργος* και δεν έχω ούτε εισόδημα όυτε περιουσία θα πρέπει να κάνω δηλωση???*Ντάξει στον ΟΑΕΔ δεν είμαι.
Δεν ενδιαφέρει τι κάνεις τώρα, αλλά τι έκανες το 2012. Και ναι, το επίδομα ανεργίας δηλώνεται.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ερώτηση:
Δεν ενδιαφέρει τι κάνεις τώρα, αλλά τι έκανες το 2012. Και ναι, το επίδομα ανεργίας δηλώνεται.
Δεν είχα κανένα εισόδημα, ούτε επίδομα ανεργίας
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ερώτηση:
θα κανεις μια μηδενικη δήλωση, και οντας μηδενικά εισοδήματα δεν θα σου προσμετρηθει ουτε το τεκμηριο των 3000 ευρώ. Ειναι υποχρεωτικό πάντως να κάνεις απο την στιγμη δε που δεν δηλωνεσαι και απο καπου ως προστατευομενο μέλος.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ερώτηση:
θα κανεις μια μηδενικη δήλωση, και οντας μηδενικά εισοδήματα δεν θα σου προσμετρηθει ουτε το τεκμηριο των 3000 ευρώ. Ειναι υποχρεωτικό πάντως να κάνεις απο την στιγμη δε που δεν δηλωνεσαι και απο καπου ως προστατευομενο μέλος.
Το οτι δεν θα προσμετρηθει το τεκμηριο των 3000 απο που προκυπτει; γιατι κι εγω που ειμαι μη επιδοτουμενος ανεργος (γραμμενος στον οαεδ), με μηδενικο εισοδημα, και υποτιθεται οτι τα τεκμηρια ειναι μαχητα για τους μακροχρονια ανεργους, πηγα στην εφορια και μου ειπαν οτι μετρανε κανονικα (κι επειδη εχω και 1600 αυτοκινητο παω στα 6200 ευρω μαλιστα). Πρεπει να βαλω και 25% αποδειξεις για το ποσο αυτο κι αν δεν τις βαλω πληρωνω κι εξτρα προστιμο πανω στο φορο.
Α...και φυσικα δεν τους ενοιαζε που δεν εχω ιδιωτικο χωρο σταθμευσης (οπως απαιτειται) και αρα τυπικα δεν μπορουσα να παραδωσω πινακιδες και να γλυτωσω εστω απο ολοκληρο η μερος του τεκμηριου του αυτοκινητου.
Αν λοιπον δεν μπορει ενας μακροχρονια ανεργος με μηδενικο εισοδημα, με ολα τα σχετικα αποδεικτικα στοιχεια απο οαεδ κτλ (και που υποτιθεται μαλιστα οτι γι αυτον ειναι μαχητα), να ξεφυγει απο τα τεκμηρια...πως θα ξεφυγει καποιος που δεν εχει καν μια καρτα οαεδ να αποδειξει οτι ηταν ανεργος το 2012;
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
γεια
ρε παιδια θα μου στριψει , εγω ειχα μεινει με την εντυπωση οτι οι συνταξιουχοι μπορουσαν να υποβαλουν και φετος γραπτη δηλωση στην εφορια
http://www.taxplus.gr/blog/?p=81
Εξαιρέσεις από την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικής δήλωσης
Όσοι έχουν εισοδήματα έως 12.000 και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν χειρόγραφες δηλώσεις στην αρμόδια Εφορία της περιοχής τους, αν δεν θέλουν να κάνουν δήλωση ηλεκτρονικά.
τωρα ομως ολες οι εφημεριδες γραφουν οτι ολες οι δηλωσεις μονο ηλεκτρονικα
πες τε μου τι ισχυει?
αν ειναι μονο ηλεκτρονικα φωτια που μου αναψαν , να παρω κλειδαριθμο για την
κατακοιτη μανα .(ειδικα αμα θελει συμβολαιογραφο)τα γεωργικα εισοδηματα απο επιδοτησεις δηλωνονται? παλια δεν δηλωνοντουσαν.
και τελευταια ερωτηση .αν υπαρχουν λογαριασμοι που εχουν τοκους 5-6 ε
δεν νομιζω να χρειαζεται βεβαιωση απο τραπεζα ετσι δεν ειναι? βαζουμε ενα ποσο εκει περα και τελειωνει.ευχαριστω
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Ερώτηση:
Το οτι δεν θα προσμετρηθει το τεκμηριο των 3000 απο που προκυπτει; γιατι κι εγω που ειμαι μη επιδοτουμενος ανεργος (γραμμενος στον οαεδ), με μηδενικο εισοδημα, και υποτιθεται οτι τα τεκμηρια ειναι μαχητα για τους μακροχρονια ανεργους, πηγα στην εφορια και μου ειπαν οτι μετρανε κανονικα (κι επειδη εχω και 1600 αυτοκινητο παω στα 6200 ευρω μαλιστα). Πρεπει να βαλω και 25% αποδειξεις για το ποσο αυτο κι αν δεν τις βαλω πληρωνω κι εξτρα προστιμο πανω στο φορο.
Α...και φυσικα δεν τους ενοιαζε που δεν εχω ιδιωτικο χωρο σταθμευσης (οπως απαιτειται) και αρα τυπικα δεν μπορουσα να παραδωσω πινακιδες και να γλυτωσω εστω απο ολοκληρο η μερος του τεκμηριου του αυτοκινητου.
Αν λοιπον δεν μπορει ενας μακροχρονια ανεργος με μηδενικο εισοδημα, με ολα τα σχετικα αποδεικτικα στοιχεια απο οαεδ κτλ (και που υποτιθεται μαλιστα οτι γι αυτον ειναι μαχητα), να ξεφυγει απο τα τεκμηρια...πως θα ξεφυγει καποιος που δεν εχει καν μια καρτα οαεδ να αποδειξει οτι ηταν ανεργος το 2012;
Επρεπε να το διευκρινήσω... εφόσον δεν δηλώσεις κανενα εισόδημα, αλλα και δεν έχεις και καποιο αλλο τεκμαρτο εισόδημα (σε σενα το αμάξι).. τοτε δεν σου υπολογίζει αυτά τα 3κ...
ps: χαρα στο κουράγιο σου που το γραψες ολο αυτό απο κινητο
-
ρε μλκ αυτό σκέφτηκα ακριβώς μόλις είδα το ταπατοκ από κάτω.
-
Ερώτηση:
Επρεπε να το διευκρινήσω... εφόσον δεν δηλώσεις κανενα εισόδημα, αλλα και δεν έχεις και καποιο αλλο τεκμαρτο εισόδημα (σε σενα το αμάξι).. τοτε δεν σου υπολογίζει αυτά τα 3κ...
Επρεπε κι εγω να διευκρινισω οτι για το αμαξι τους ειπα μετα, αφου ειχα ηδη φαει το ακυρο για το τεκμηριο διαβιωσης.
Και παλι λεω, ολα αυτα με καρτα ανεργιας και μακροχρονια ανεργος..πως λοιπον θα καταφερει να το αποφυγει καποιος που δεν εχει ουτε αυτο το στοιχειωδες;ps: χαρα στο κουράγιο σου που το γραψες ολο αυτό απο κινητο
ρε μλκ αυτό σκέφτηκα ακριβώς μόλις είδα το ταπατοκ από κάτω.
Δηλαδη εχετε δοκιμασει να γραψετε σε landscape mode σε 4.7 ιντσες και δεν σας βολεψε; εμενα με βολευει μια χαρα!
-
πληροφοριακα το ika.gr ανοιξε και δίνει κανονικά βεβαιωσεις! Ηδη εβγαλα τις πρωτες 4...
Θελει το Α.Μ, το ΑΜ ΔΙΑΣ, το ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Επρεπε κι εγω να διευκρινισω οτι για το αμαξι τους ειπα μετα, αφου ειχα ηδη φαει το ακυρο για το τεκμηριο διαβιωσης.
Και παλι λεω, ολα αυτα με καρτα ανεργιας και μακροχρονια ανεργος..πως λοιπον θα καταφερει να το αποφυγει καποιος που δεν εχει ουτε αυτο το στοιχειωδες;Έχουν κάνει τόσο περιοριστικές τις προυποθέσεις για τους ανέργους που πραγματικά πρέπει να αφορά ελάχιστους. Εγώ επειδή δήλωσα 500 ευρώ εισόδημα από μισθώματα, δεν μπορούσα να απαλλαγώ ως άνεργος από την εισφορά αλληλεγγύης και αναγκάστηκα να πληρώσω πολλαπλάσια εισφορά για τα εισοδήματα του 2011 .....
-
πληροφοριακα το ika.gr ανοιξε και δίνει κανονικά βεβαιωσεις! Ηδη εβγαλα τις πρωτες 4...Θελει το Α.Μ, το ΑΜ ΔΙΑΣ, το ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Tι είναι το ΑΜ ΔΙΑΣ;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
πληροφοριακα το ika.gr ανοιξε και δίνει κανονικά βεβαιωσεις! Ηδη εβγαλα τις πρωτες 4...
Θελει το Α.Μ, το ΑΜ ΔΙΑΣ, το ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Tι είναι το ΑΜ ΔΙΑΣ;
ερρρμμμ ουτε και γω ξέρω*, πάντως στα χαρτιά της αλληλογραφιας με το ΙΚΑ ολα αυτά αναφέρονται.
*Υποθέτω έχει να κάνει με το διατραπεζικο συστημα ΔΙΑΣ...
Ρωτήστε τον ΙΚΑτζη του φορουμ. Cosnee το μπαλακι σε σενα...
-
O Α.Μ. ΔΙΑΣ είναι ο αριθμός που εμφανίζεται στα τρίμηνα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων, έχει πολλά ψηφία, αν θυμάμαι καλά 15
-
Τώρα δέσαμε. Αντε να το βρει αυτό ο πεθερός.....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Τώρα δέσαμε. Αντε να το βρει αυτό ο πεθερός........πόσο μάλλον ο... συμπέθερος από τα Τίρανα!..
-
Ως ελευθερος επαγγελματιας μπορω να κανω δηλωση οτι καλιεργω ενα στρεμα με ελαιοδεντρα? το χειμωνα να ¨κοψω¨ ςνα τιμολογιο πωλησης ποσοτητας λαδιου και του χρονου να παρουσιασω γεωργικα-ελαχιστα, εισοδηματα?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος