-
σε ποια εκδοχή της δημοκρατίας η δικαστική εξουσία δεν δέχεται πιέσεις?
ακόμα και στην ιδανική, πιέσεις δέχεται αλλά δεν υποκύπτει.
στη πραγματική, αυτή που ζούμε δλδ, το τρώει ασάλιωτα χωρίς αντίσταση αρκεί να μην πειραχτούν τα κεκτημένα, το τσιφλικάκι ημών.
οι άλλοι μπορείτε να πα να ...θείτε.η κατάληξη του θέματος ήταν αναμενόμενη, και σε αντίθεση με πολλές άλλες αποφάσεις, λογική και προς όφελος του συνόλου/πόπολου.
-
Σχετικά με τη τις μεταβολές στο Ε9 του 2012.Απέκτησα με δωρεά από τους γονείς δύο αγροτεμάχια με συμβόλαια του 2012.Όμως η μετεγγραφή στο υποθηκοφυλάκειο έγινε για το ένα αγροτεμάχιο το Δεκέμβριο του 2012 και για το άλλο τον Ιανουάριο του 2013.Αναφορικά με την υποβολή Ε9,η μεταβολή του 2012 θα περιλάβει και τα δύο ακίνητα,(ή αλλιώς μετράει η ημερομηνία υπογραφής συμβολαίων) ή το ένα αφορά το 2012 και το άλλο το 2013 (δηλ. η μεταβολή ισχύει με τη μετεγγραφή στο υποθυκοφυλάκειο);
-
Με αυστηρά νομικούς όρους, η μεταβίβαση της κυριότητας ακινήτου επέρχεται μόνο με τη μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο..
Η εφορία βέβαια δε νομίζω να έχει πρόβλημα και με το άλλο σενάριο.. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Με αυστηρά νομικούς όρους, η μεταβίβαση της κυριότητας ακινήτου επέρχεται μόνο με τη μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο..
Η εφορία βέβαια δε νομίζω να έχει πρόβλημα και με το άλλο σενάριο..Κι εγώ έχω την αίσθηση ότι αν δεν μετεγγραφεί ένα ακίνητο στο υποθηκοφυλακείο ή το κτηματολόγιο,όσα συμβόλαια και να υπογράψεις δε σου ανήκει.Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...
-
Το υποθηκοφυλακείο αργεί και μπορεί να κάνει μήνες για τη μεταγραφή.
Το ακίνητο δεν είναι δικό σου μέχρι τη μεταγραφή, δηλαδή ο πωλητής (αν είναι απατεώνας) μπορεί να το πουλήσει και σε άλλον.Όμως νομίζω ότι ημερομηνία κτήσης του ακινήτου είναι η ημερομηνία του συμβολαίου.
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Σχετικά με τη τις μεταβολές στο Ε9 του 2012.Απέκτησα με δωρεά από τους γονείς δύο αγροτεμάχια με συμβόλαια του 2012.Όμως η μετεγγραφή στο υποθηκοφυλάκειο έγινε για το ένα αγροτεμάχιο το Δεκέμβριο του 2012 και για το άλλο τον Ιανουάριο του 2013.Αναφορικά με την υποβολή Ε9,η μεταβολή του 2012 θα περιλάβει και τα δύο ακίνητα,(ή αλλιώς μετράει η ημερομηνία υπογραφής συμβολαίων) ή το ένα αφορά το 2012 και το άλλο το 2013 (δηλ. η μεταβολή ισχύει με τη μετεγγραφή στο υποθυκοφυλάκειο);Το 2012 τα απέκτησες και τα 2 : για τη συμπλήρωση του Ε9 ημερομηνία κτήσης θεωρείται η ημερομηνία σύνταξης του συμβολαίου.
-
Μπορώ να πάω αύριο να ρυθμίσω στην εφορία με τις 48 δόσεις ή δέν γίνεται ακόμα?
-
Αύριο όχι. Αργία Πρωτομαγιάς για το Δημόσιο.
Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι μπορούν να το κάνουν μέσα σε αυτές τις ημέρες ή θα μου λένε οτι δέν τους έχει έρθει η εγκύκλιος και άλλα χαριτωμένα?
-
Black – out στο νέο taxis λόγω λανθασμένης εντολής εκτύπωσης!
Black - out έχει παρουσιασθεί από το μεσημέρι στην εφαρμογή πληρωμών του νέου taxis με το οποίο έχουν συνδεθεί 23 εφορίες.
Το πρόβλημα, που δεν επιτρέπει σε χιλιάδες φορολογούμενους να προχωρήσουν στην πληρωμή φορολογικών τους υποχρεώσεων, όπως για παράδειγμα δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη, προέκυψε όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μία υπάλληλος εφορίας έδωσε κατά λάθος την εντολή εκτύπωσης ενός εγγράφου επί 10 χιλιάδες φορές.
Το αποτέλεσμα ήταν από εκείνη τη στιγμή να μπλοκάρει το σύστημα πληρωμών και σε όλες τις υπόλοιπές εφορίες (π.χ. ΦΑΕ Αθηνών, ΔΥΟ μεγάλων επιχειρήσεων) οι οποίες είναι διασυνδεδεμένες με το νέο taxis.
Πρακτικά διεκόπησαν όλες συναλλαγές πληρωμών, οι εφορίες δεν μπορούσαν να δουν στο σύστημα τις πληρωμές ΦΠΑ που έγιναν την Παρασκευή, ενώ δεν μπόρεσαν σήμερα να κλείσουν ταμείο και να καταμετρηθούν τα ποσά που εισέπραξε το δημόσιο.
Το πρόβλημα δεν μπόρεσε να λυθεί άμεσα διότι λόγω των αδειών του Πάσχα δεν μπορούσε να βρεθεί επαρκής αριθμός τεχνικών για να το επιλύσει.
Η λύση που προς το παρόν προκρίνεται είναι να παραμείνουν λογιστικά ανοιχτές μέχρι και αύριο το πρωί συγκεκριμένες εφορίες προκειμένου στο μεσοδιάστημα να γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Στο ΥΠΟΙΚ εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση μερικών ημερών για τη εξόφληση οφειλών που λήγουν αύριο, τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου προκειμένου να μην χρεωθούν με προσαυξήσεις όσοι δεν κατάφεραν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους λόγω του τεχνικού προβλήματος.
Δημητρέλης Σπύρος
Πηγή:www.capital.gr
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
:ysterical:Black – out στο νέο taxis λόγω λανθασμένης εντολής εκτύπωσης!
Black - out έχει παρουσιασθεί από το μεσημέρι στην εφαρμογή πληρωμών του νέου taxis με το οποίο έχουν συνδεθεί 23 εφορίες.
Το πρόβλημα, που δεν επιτρέπει σε χιλιάδες φορολογούμενους να προχωρήσουν στην πληρωμή φορολογικών τους υποχρεώσεων, όπως για παράδειγμα δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη, προέκυψε όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μία υπάλληλος εφορίας έδωσε κατά λάθος την εντολή εκτύπωσης ενός εγγράφου επί 10 χιλιάδες φορές.
Το αποτέλεσμα ήταν από εκείνη τη στιγμή να μπλοκάρει το σύστημα πληρωμών και σε όλες τις υπόλοιπές εφορίες (π.χ. ΦΑΕ Αθηνών, ΔΥΟ μεγάλων επιχειρήσεων) οι οποίες είναι διασυνδεδεμένες με το νέο taxis.
Πρακτικά διεκόπησαν όλες συναλλαγές πληρωμών, οι εφορίες δεν μπορούσαν να δουν στο σύστημα τις πληρωμές ΦΠΑ που έγιναν την Παρασκευή, ενώ δεν μπόρεσαν σήμερα να κλείσουν ταμείο και να καταμετρηθούν τα ποσά που εισέπραξε το δημόσιο.
Το πρόβλημα δεν μπόρεσε να λυθεί άμεσα διότι λόγω των αδειών του Πάσχα δεν μπορούσε να βρεθεί επαρκής αριθμός τεχνικών για να το επιλύσει.
Η λύση που προς το παρόν προκρίνεται είναι να παραμείνουν λογιστικά ανοιχτές μέχρι και αύριο το πρωί συγκεκριμένες εφορίες προκειμένου στο μεσοδιάστημα να γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Στο ΥΠΟΙΚ εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση μερικών ημερών για τη εξόφληση οφειλών που λήγουν αύριο, τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου προκειμένου να μην χρεωθούν με προσαυξήσεις όσοι δεν κατάφεραν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους λόγω του τεχνικού προβλήματος.
Δημητρέλης Σπύρος
Πηγή:www.capital.gr
Γιδι η υπαλληλος ή αυτοι που φταιξαν το συστημα και και χρειαζονται ορδες τεχνικων για να το επαναφερουν
-
Κοιτάω τα φετινά έντυπα Ε1 και Ε3 και δεν μπορώ να βρω πού στην ευχή είναι ο κωδικός στον οποίο δηλώνεται ότι ένα πρόσωπο έκανε έναρξη επαγγέλματος μέσα στα τελευταία 5 έτη και συνεπώς απαλλάσσεται από το τέλος επιτηδεύματος, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 3 Ν. 3986/2011 (όπως μεταγενέστερα τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα). Καμιά ιδέα;
Ο 017 στο Ε1 (γέννηση από 01.01.1982 και μετά) έχει σχέση με το αφορολόγητο των 9.000. Για το τέλος επιτηδεύματος τι παίζει;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Κοιτάω τα φετινά έντυπα Ε1 και Ε3 και δεν μπορώ να βρω πού στην ευχή είναι ο κωδικός στον οποίο δηλώνεται ότι ένα πρόσωπο έκανε έναρξη επαγγέλματος μέσα στα τελευταία 5 έτη και συνεπώς απαλλάσσεται από το τέλος επιτηδεύματος, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 3 Ν. 3986/2011 (όπως μεταγενέστερα τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα). Καμιά ιδέα;Ο 017 στο Ε1 (γέννηση από 01.01.1982 και μετά) έχει σχέση με το αφορολόγητο των 9.000. Για το τέλος επιτηδεύματος τι παίζει;
δεν το δηλώνεις! Το ξέρει η εφορία για σένα και ανάλογα σε τακτοποιει στην εκκαθάριση...
-
Α, όμορφα. Ευχαριστώ!
-
Υπάρχουν διαφορές φέτος στο Ε1 σε σχέση με πέρσι?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Υπάρχουν διαφορές φέτος στο Ε1 σε σχέση με πέρσι?ναι
-
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Υπάρχουν διαφορές φέτος στο Ε1 σε σχέση με πέρσι?
ναι
τι ναι σκέτο ΡΕ
Ασε το κατέβασα θα το δω μόνος μου, που να σου καεί το S4
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι ναι σκέτο ΡΕ
γιατι πασά μου? Το ηθελες με αφρόγαλα?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
τι ναι σκέτο ΡΕ
γιατι πασά μου? Το ηθελες με αφρόγαλα?
nevermind