-
Καλά θα ήταν. Σε αυτά που αξίζουν γίνεται ιδιόχρηση οπότε ενοίκιο yok
Εκτός από το αντισυνταγματικό του μέτρου, χιλιοπληρωμένα σπίτια κλπ ξες ποια είναι η παπαριά? Απ'αυτά τα χρήματα που θα πάνε στα χαράτσια ένα μεγάλο μέρος θα πήγαινε για αγορά αγαθών/υπηρεσιών και έτσι θα γυρνούσε λίγο χρήμα στην αγορά. Τώρα ναι μεν θα μπει στο κρατικό ταμείο χρήμα αλλά αντιπαραγωγικό αφού η αγορά πάει φούντο. Επιπλέον αν συνεχιστεί αυτό το βιολί σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρωθούν καθώς οι αποταμιεύσεις τελειώνουν...
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Καλώς τηνε κι ας άργησε
(στην επιστροφή του φόρου αναφέρομαι)
Για λέγε, για λέγε.
Η δική μου επιστροφή ήταν 2.800 τα οποία βλέπω ακόμα στο εκκαθαρισστικό μου στο taxisnet.
Είχα ξεγράψει ότι αυτά θα μου γυρίσουν ποτέ πίσω, ιδίως μετά την επίσκεψή μου για την πληρωμή των 'έκτακτων' όπου η υπάλληλος μου είπε να μην πληρώσω γιατί θα συμψηφιστούν με την επιστροφή.Εγώ πλήρωσα κανονικά και εμπρόθεσμα τα έκτακτα (ολόκληρο το ποσό). Ο έλεγχος της δήλωσης (προσκόμιση παραστατικών στην εφορία) έγινε τέλη Ιουνίου και η επιστροφή μπήκε προχθές (δηλαδή σχεδόν 5 μήνες μετά τον έλεγχο) στον τραπεζικό λ/σμό που είχα δηλώσει στο Ε1.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Διάβασα ότι όσοι δικαιούνται μειωμένο τέλος, πρέπει πρώτα να πληρώσουν το πλήρες ποσό (που αντιστοιχεί στα τετραγωνικά τους) στο λογαριασμό και έπειτα να κανουν αίτηση για επιστροφή της διαφοράς. Ισχύει;
Ποιοι δικαιούνται μειωμένο?
-
Άνεργοι, ανάπηροι κλπ.
-
Παντως για ριξτε μια ματια στη τιμη ζωνης που γραφει στο λογαριασμο της ΔΕΗ και αν ειναι λαθος γραμμη στο Δημο για διορθωση.Οχι στην εφορια, στον Δημο μιας και αυτος εδωσε τα στοιχεια στη ΔΕΗ.
Σε φιλο εβαλαν την ιδια τιμη ζωνης με τα σπιτια που ειναι την απεναντι μερια του δρομου και που εχουν ακριβοτερη τιμη.... -
Κόντρα στη κρίση, εμείς αγοράζουμε αμάξι.
Η αξία του θα είναι περίπου 15.000-16.000 και τα λεφτά θα τα δώσει συγγενής.
Το αμάξι θα μπει 50-50 στο όνομα της αδελφής μου και στο δικό μου.
Πως μπορώ να βρω τι θα κάνω με την εφορία και τι θα πληρώσω; -
Δήλωση φόρου δωρεάς μετρητών.
Θα πάτε στην εφορία, στο τμήμα δωρεών με το συγγενή που πληρώνει το αυτοκίνητο να συμπληρώσετε μια δήλωση δωρεάς για σένα και μια για την αδελφή σου για το μισό ποσό έκαστος, αντίγραφα των οποίων θα βάλετε στις φορολογικές σας δηλώσεις του χρόνου μαζί με την απόδειξη του αυτοκινήτου για να καλύψετε το τεκμήριο αγοράς.Ο φόρος είναι:
Α) Από συγγενείς Α' κατηγορίας 10% (10% χ 16000 = 1600 €)
Β) Από συγγενείς Β' κατηγορίας 20% (20% χ 16000 = 3200 €)
Γ) Από συγγενείς Γ' κατηγορίας 40% (40% χ 16000 = 6400 €)Στην Α΄ κατηγορία υπάγονται: α) ο σύζυγος του κληρονομουμένου, β) το πρόσωπο το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον κληρονομούμενο κατά τις διατάξεις του ν. 3719/2008 και το οποίο λύθηκε με το θάνατο αυτού, εφόσον η συμβίωση είχε διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών, γ) οι κατιόντες πρώτου βαθμού (τέκνα από νόμιμο γάμο, τέκνα χωρίς γάμο έναντι της μητέρας, αναγνωρισθέντα εκούσια ή δικαστικά έναντι του πατέρα, νομιμοποιηθέντα με επιγενόμενο γάμο ή δικαστικά έναντι και των δύο γονέων), δ) οι κατιόντες εξ αίματος δεύτερου βαθμού και ε) οι ανιόντες εξ αίματος πρώτου βαθμού.
Στη Β΄ κατηγορία υπάγονται: α) οι κατιόντες εξ αίματος τρίτου και επόμενων βαθμών, β) οι ανιόντες εξ αίματος δεύτερου και επόμενων βαθμών, γ) τα εκούσια ή δικαστικά αναγνωρισθέντα τέκνα έναντι των ανιόντων του πατέρα που τα αναγνώρισε, δ) οι κατιόντες του αναγνωρισθέντος έναντι του αναγνωρίσαντος και των ανιόντων αυτού, ε) οι αδελφοί (αμφιθαλείς ή ετεροθαλείς), στ) οι συγγενείς εξ αίματος τρίτου βαθμού εκ πλαγίου, ζ) οι πατριοί και οι μητριές, η) τα τέκνα από προηγούμενο γάμο του συζύγου, θ) τα τέκνα εξ αγχιστείας (γαμπροί - νύφες) και ι) οι ανιόντες εξ αγχιστείας (πεθεροί - πεθερές).
Στη Γ΄ κατηγορία υπάγεται οποιοσδήποτε άλλος εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγενής ή εξωτικός.
[ΠΜ]
-
Εγώ είχα επιστροφή πάνω από 1500 και μου ζητήθηκε έλεγχος. Πήγα,πρώτη φορά για έλεγχο, με ψαρώσανε και με είχανε να αγχώνομαι αφού κάνανε λάθος και ζητάγανε καταστάσεις που τελικά μάλλον δεν χρειαζότανε. Πάει αυτό.
Μου στέλνουν και το χαράτσι αλληλεγγύης. Τους κάνω αίτηση να μην υπολογίσουν επιδόματα εγκυμοσύνης κλπ. Κι εκεί ψαχνόντουσαν για το αν δικαιούμαι ή όχι επανεκκαθάριση. Τελικά το δεχτήκανε.
Κάποια στιγμή έγινε κατάθεση της επιστροφής στην τράπεζα!! Δεν έγινε συμψηφισμός ίσως γιατί με την επανεκκαθάριση άργησε. Τώρα ήρθε και η νέα λίγο μειωμένη επανεκκαθάριση. Επειδή λείπω δεν την πλήρωσα εγκαίρως...
Αν την πληρώσω καθυστερημένα έχω ποινή;
Και αν δεν την πληρώσω καθόλου (το σκέφτομαι πολύ) τι θα μου κάνουν;; -
ω δεν εχω λαβει ουτε εκκαθαριστικο ,ουτε την εκτακτη αλληλεγγυης.Πηγα στην ΔΟΥ μου και μου ειπαν οτι εχει φυγει απο αυτους η δηλωση μου και εχει παει στα κεντρικα.
8 μηνες και δεν ακομα. -
Σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 είναι απόγευμα και κανένα ακόμα νέο...μόνο ανακοινώσεις!!!
-
Από πότε ισχύει το αφορολόγητο των 5000 € ; Από 1-1-11 θα φορολογηθούμε με βάση αυτό;
Επίσης ξέρει κανείς τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις για το 12 ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Από πότε ισχύει το αφορολόγητο των 5000 € ; Από 1-1-11 θα φορολογηθούμε με βάση αυτό;Από 1/1/2012 θα ισχύει οπότε θα έχουμε ένα κούρεμα στους μισθούς (και θα ισχύει αναδρομικά από το 2011). Συν την εισφορά αλληλεγγύης του 2012 η οποία θα παρακρατείται από το μισθό, συν την εισφορά αλληλεγγύης του 2011 η οποία θα μας έρθει (όπως έγινε φέτος) το Σεπτέμβριο του 2012. Κάτι άλλο;
-
H εισφορά θα παρακρατείται μηνιαίως Ερνανι.
Δηλ η φορολογική που θα κάνουμε τον Μάϊο του 12 για το 11 θα υπολογιστεί με αφορόλογητο 5Κ ; ΩΘΜ!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
[...]
Δηλ η φορολογική που θα κάνουμε τον Μάϊο του 12 για το 11 θα υπολογιστεί με αφορόλογητο 5Κ ; ΩΘΜ!Ακριβώς.
H εισφορά θα παρακρατείται μηνιαίως Ερνανι.
[...]Μηνιαίως για το 2012. Αλλά θα μας έρθει και ραβασάκι το φθινόπωρο του 2012 για το 2011.
-
ξεχασατε το χαρατσι μεσω ΔΕΗ
-
Η μείωση του αφορολόγητου στις 5000€ έχει ήδη ψηφισθεί (τον Αύγουστο αν θυμάμαι καλά) και ισχύει για τα εισοδήματα από 01/01/2011. Ταυτόχρονα άλλαξε η διάταξη για τις αποδείξεις, με την οποία πλέον απαιτούνται αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος από 5000€ και άνω, ενώ η μέγιστη μείωση φόρου λόγω αποδείξεων είναι 300€ (για τη χρήση 2011) και 0€ για τη χρήση 2012 και μετά.
Παρεμπιπτόντως εχει ανοίξει η εφαρμογή για το Ε9 και η προθεσμία υποβολής είναι η 22/12/2012.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Η μείωση του αφορολόγητου στις 5000€ έχει ήδη ψηφισθεί (τον Αύγουστο αν θυμάμαι καλά) και ισχύει για τα εισοδήματα από 01/01/2011. Ταυτόχρονα άλλαξε η διάταξη για τις αποδείξεις, με την οποία πλέον απαιτούνται αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος από 5000€ και άνω, ενώ η μέγιστη μείωση φόρου λόγω αποδείξεων είναι 300€ (για τη χρήση 2011) και 0€ για τη χρήση 2012 και μετά.............................Με πεντε λεξεις δηλαδη:Ξεχαστε τις μεγαλες επιστροφες φορου.
Δεν ξερω αν ισχυσουν οπως μεχρι τωρα οι αποδειξεις γιατρων κλπ.Αν ναι,μονο απο κει βλεπω φως για μικρη φορολογηση.. -
Μα ποιες επιστροφές, δεν πιστεύω να υπάρξει άνθρωπος με ΑΦΜ, που ΔΕΝ θα πληρώνει φόρους από ΄δω και στο εξής ...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Η μείωση του αφορολόγητου στις 5000€ έχει ήδη ψηφισθεί (τον Αύγουστο αν θυμάμαι καλά) και ισχύει για τα εισοδήματα από 01/01/2011. Ταυτόχρονα άλλαξε η διάταξη για τις αποδείξεις, με την οποία πλέον απαιτούνται αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος από 5000€ και άνω, ενώ η μέγιστη μείωση φόρου λόγω αποδείξεων είναι 300€ (για τη χρήση 2011) και 0€ για τη χρήση 2012 και μετά.Παρεμπιπτόντως εχει ανοίξει η εφαρμογή για το Ε9 και η προθεσμία υποβολής είναι η 22/12/2012.
Υποχρέωση για Ε9 έχουμε όλοι ξανά, ή όσοι έχουν μεταβολές;
-
Προχθες μιλωντας με την λογιστρια μου λογω οτι εντος του 11 εχω μεταβολη σε ακινητη περιουσια μου ειπε οτι θα κανουμε για φετος Ε9. Αλλιως θα το γλυτωνα το επιπλεον χαρτομανι. Σε περπτωση που δεν υπαρχει καποια μεταβολη δεν χρειαζεται.
Sent post using 'φρυκτωριες'!
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος