-
-
Οι κοινοι λογ/μοι λενε να μετρανε στον α δικαιουχο!
-
Και αν δεν είναι προϊόν αποταμίευσης αλλά κάποιος σε έβαλε επειδή ήθελε να σου αφήσει τα χρήματα?
Τι θα πούνε ό,τι υποκρύπτεται δωρεά ή κληρονομιά μη φορολογηθείσα?Τσίρκο Μεντράνο καλά είπε. Φαίνεται πως ή μέσα στον πανικό δεν ξέρουν τί λένε (μπας και τσιμπήσουν οι τροϊκανοί και σκάσουν το μπαγιόκο ) ή θέλουν να φύγουν όλα τα λεφτά
-
Κι εγώ εντυπωσιάζομαι από τις στιγμές που διαλέγουν να πάρουν μέτρα (αν τα πάρουν φυσικά) τα οποία, αν και προς τη σωστή κατεύθυνση επί της αρχής, τρομοκρατούν σήμερα ήδη φοβισμένους καταθέτες : δηλ. είναι κρεμασμένη η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού από 1 δαχτυλάκι και πάνε να το πατήσουν με τη μπότα
Από την άλλη άφησαν τελείως ελεύθερο το πόθεν έσχες στην αγορά ακινήτων, τελείως όμως (εκεί που πανηγύριζε ο cpp για την καθιέρωση πόθεν έσχες τα ξαμόλησαν όλα σε 6 μήνες ).
Πραγματικά αν είχαν αφήσει μια παρέα χιμπατζήδων να επιλέγει, πετώντας βελάκια, μέτρα από μια λίστα που κατάρτισε ένας 8χρονος ίως να είχαμε πιο έξυπνη φορολογική πολιτική.Πάντως η έννοια του περιουσολογίου και η 'καθιέρωση' ηλεκτρονικού χρήματος, πόθεν έσχες κλπ εννοείται ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά σήμερα στο χείλος της καταστροφής και όταν ο Αλή μπαμπάς και οι 40 κλέφτες ή ο λήσταρχος Νταβέλης σου ζητάνε λίστα με τα περιουσιακά σου στοιχεία, ε δεν τα δίνεις και εύκολα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πραγματικά αν είχαν αφήσει μια παρέα χιμπατζήδων να επιλέγει, πετώντας βελάκια, μέτρα από μια λίστα που κατάρτισε ένας 8χρονος ίως να είχαμε πιο έξυπνη φορολογική πολιτική. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και αν δεν είναι προϊόν αποταμίευσης αλλά κάποιος σε έβαλε επειδή ήθελε να σου αφήσει τα χρήματα?
Τι θα πούνε ό,τι υποκρύπτεται δωρεά ή κληρονομιά μη φορολογηθείσα?Τσίρκο Μεντράνο καλά είπε. Φαίνεται πως ή μέσα στον πανικό δεν ξέρουν τί λένε (μπας και τσιμπήσουν οι τροϊκανοί και σκάσουν το μπαγιόκο ) ή θέλουν να φύγουν όλα τα λεφτά
Ειναι γνωστο σε όλους οτι με τους κοινους λογ/μους απεφευγαν το φορο κληρονομιας σε μετρητα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όλες οι κινήσεις που κάνουν είναι σαν να θέλουν να προκαλέσουν bank run.προειδοποιουν για πολλοστη φορα, οτι ειναι μαλακας οποιος κραταει λεφτα στην Ελλαδα, για το καλο μας το κανουν
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ειναι γνωστο σε όλους οτι με τους κοινους λογ/μους απεφευγαν το φορο κληρονομιας σε μετρητα.
Κοίτα οι καταθέσεις , κυρίως σήμερα, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευαίσθητο ζήτημα καθώς εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού και κατόπιν ανευρίσκονται πολύ πολύ δύσκολα. Αν λοιπόν σου ξεφύγει κάτι στο σχεδιασμό της πολιτικής σου θα παρακολουθήσεις άναυδος να ξεκολλάει ο πάτος του ποτηριού και να χύνεται ΟΛΟ το περιεχόμενο σε 1 δευτερόλεπτο. Καθώς λοιπόν δεν είναι και τζιμάνια τα παιδιά που παλεύουν να κυβερνήσουν καλά θα κάνουν να μην παίζουν με το δοχείο με τη νιτρογλυκερίνη στην παιδική χαρά τους.
Ο Α δικαιούχος είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, με αυτό εννοώ ότι όταν πήγα να ανοίξω λογαριασμό με τη γυναίκα μου ή με τη μάνα μου και με ρώτησαν ποιος θα είναι 1ος δικαιούχος ρώτησα αν αυτό επηρεάζει κάτι, μου είπαν όχι και διάλεξα ό,τι μου ήρθε στην γκλάβα εκείνη τη στιγμή.
Τώρα δηλ. θα μου 'χρεώσουν' εμένα τις καταθέσεις της γυναίκας μου ή της μάνας μου πχ που δεν τις δικαιολογώ ή θα βρεθεί η γυναίκα μου χωρίς καταθέσεις επειδή μου κάπνισε εμένα να πετάξω πρώτο το δικο μου όνομα -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ναι. Όπως είναι γνωστό ότι κατ'αυτόν τον τρόπο το τραπεζικό σύστημα εμπλουτιζόταν με μερικά δισεκατομμύρια. Και οι ρυθμίσεις αυτές , όπως και άλλες, υπάρχουν για να εγγυώνται την σταθερότητα του συστήματος η οποία με αυτά που διαδίδουν δεν θ'αντέξει για πολύ.
υ.γ. αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο koutsan
-
Για τα εισοδήματα του 2012 που θα δηλωθούν στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 καθιερώνεται ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» για όλους.
Oι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν σε ειδικό έντυπο που θα συνοδεύει την κανονική φορολογική δήλωση, αναλυτικά στοιχεία για τις όλες τις καταναλωτικές δαπάνες, τις αποταμιεύσεις, τις αποκτήσεις περιουσιακών στοιχείων και τα ήδη υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία τους, καθώς και να υποβάλουν όλα τα προβλεπόμενα αποδεικτικά από τα οποία θα προκύπτει ότι τα ποσά που ξόδεψαν για καταναλωτικούς σκοπούς, αποταμίευσαν ή διέθεσαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων είναι αυτά που δήλωσαν και προήλθαν από νόμιμα εισοδήματα ή έσοδα.
Eιδικότερα οι φορολογούμενοι θα δίνουν αναλυτική αναφορά στην εφορία για:
Kάθε ευρώ που έχουν ξοδέψει από το διαθέσιμο εισόδημά τους και έχουν πάρει απόδειξη. Mε χθεσινή του δήλωση ο υπουργός Oικονομικών Eυάγ. Bενιζέλος αποκάλυψε ότι οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν το σύνολο των οικογενειακών δαπανών. Δεν θα δηλώνουν δηλαδή μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπόψη για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών, όπως ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μικρό ποσοστό περίπου 10% του εισοδήματος θα εξαιρεθεί από την συλλογή παραστατικών, αφού για κάποιες δαπάνες δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αποδείξεις όπως, για παράδειγμα, τα χρήματα που δίνουν οι παππούδες στα εγγόνια τους.
Tις αποταμιεύσεις σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ..
Δηλαδή στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος έχει ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ, θα πρέπει να δικαιολογήσει τι έκανε τα χρήματα αυτά.
Για παράδειγμα αν έχει 30.000 ευρώ σε καταναλωτικές δαπάνες (ενοίκια, ΔEH τρόφιμα κ.λ.π), ενώ του αναγνωρίζονται και 10% δαπάνες χωρίς παραστατικά δηλαδή 4.000 ευρώ, το υπόλοιπο ποσό των 6.000 ευρώ ή θα πρέπει να το έχει αποταμιεύσει ή να εξηγήσει πού δαπανήθηκε.
@koutsan
Σιγα το πρόβλημα να καναορισεις τον α δικαιουχο! -
Δεν θέλει και πολύ προσπάθεια για ν'αντιληφθεί κάποιος πως τα άνω δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. Ειδάλλως δεν θα κινηθεί απολύτως τπτ στην αγορά . Εκτός και αν αυτό θέλουν, όπως την κόβω και τους αποκαλώ συμμορίτες
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για τα εισοδήματα του 2012 που θα δηλωθούν στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 καθιερώνεται ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» για όλους.Oι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν σε ειδικό έντυπο που θα συνοδεύει την κανονική φορολογική δήλωση, αναλυτικά στοιχεία για τις όλες τις καταναλωτικές δαπάνες, τις αποταμιεύσεις, τις αποκτήσεις περιουσιακών στοιχείων και τα ήδη υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία τους, καθώς και να υποβάλουν όλα τα προβλεπόμενα αποδεικτικά από τα οποία θα προκύπτει ότι τα ποσά που ξόδεψαν για καταναλωτικούς σκοπούς, αποταμίευσαν ή διέθεσαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων είναι αυτά που δήλωσαν και προήλθαν από νόμιμα εισοδήματα ή έσοδα.
Eιδικότερα οι φορολογούμενοι θα δίνουν αναλυτική αναφορά στην εφορία για:
Kάθε ευρώ που έχουν ξοδέψει από το διαθέσιμο εισόδημά τους και έχουν πάρει απόδειξη. Mε χθεσινή του δήλωση ο υπουργός Oικονομικών Eυάγ. Bενιζέλος αποκάλυψε ότι οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν το σύνολο των οικογενειακών δαπανών. Δεν θα δηλώνουν δηλαδή μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπόψη για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών, όπως ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κ.ά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μικρό ποσοστό περίπου 10% του εισοδήματος θα εξαιρεθεί από την συλλογή παραστατικών, αφού για κάποιες δαπάνες δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αποδείξεις όπως, για παράδειγμα, τα χρήματα που δίνουν οι παππούδες στα εγγόνια τους.
Tις αποταμιεύσεις σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ..
Δηλαδή στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος έχει ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ, θα πρέπει να δικαιολογήσει τι έκανε τα χρήματα αυτά.
Για παράδειγμα αν έχει 30.000 ευρώ σε καταναλωτικές δαπάνες (ενοίκια, ΔEH τρόφιμα κ.λ.π), ενώ του αναγνωρίζονται και 10% δαπάνες χωρίς παραστατικά δηλαδή 4.000 ευρώ, το υπόλοιπο ποσό των 6.000 ευρώ ή θα πρέπει να το έχει αποταμιεύσει ή να εξηγήσει πού δαπανήθηκε.
@koutsan
Σιγα το πρόβλημα να καναορισεις τον α δικαιουχο!Να ρωτησω κατι.
Γιατι ειναι τοσο κακο αυτο;
Δηλαδη στα πλαισια να σταματησουν τη φοροδιαφυγη, να δηλωνεις που ξοδευεις τα χρηματα σου;
Τωρα ετσι θα μαζευεις απο ΠΑΝΤΟΥ αποδειξεις, σωστα;
Τι δεν εχω καταλαβει καλα;
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Εγω δεν εχω καταλαβει κατι αλλο:
Αν βγαζω 100.000€ τον χρονο και ξοδευω 15.000€ ας πουμε, για τα οποια εχω και τις αποδειξεις, και τα αλλα 85.000€ τα κραταω στην ακρη, αυτα τα 85.000€ τι θα γινουν; Επειδη πχ θα πω οτι τα κραταω στην ακρη δεν γινεται τιποτα; Φορολογουνται; Τι παιζει; Γιατι αν πχ εγω με 100.000€ πρεπει να τους γυρισω αποδειξεις για τα 90.000€ αλλα εγω εχω ξοδεψει μονο 15.000€, τοτε μενουν 75.000€ που δεν δικαιολογουνται αλλα εγω τα εχω βαλει στην ακρη και ειναι χοντρη ξεφτιλα να μου πουν: θα δωσεις το 10% απο τα χρηματα που δεν δικαιολογησες κι εμενα να μου φυγουν 7.500€ στο ακυρο (αν καταλαβα καλα χθες/προχθες, κατι τετοιο πρεπει να ειπωθηκε).
Εχω καταλαβει κατι τελειως λαθος;
-
@Nikos!
Γιατι αν βγαζω 40Κ και δηλωνω 20Κ, για τα παραπανω 20 ΔΕΝ προσκομιζω αποδειξεις και τα τρωω στα μπουζουκια, εκδρομες κλπ. -
Μπορω να δηλωνω μια ληστεια ετησιως;
Απο τους γνησιους ληστες εννοω και οχι τους γιαλαντζι που ειναι στα οικονομικα υπουργεια.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
@Nikos!
Γιατι αν βγαζω 40Κ και δηλωνω 20Κ, για τα παραπανω 20 ΔΕΝ προσκομιζω αποδειξεις και τα τρωω στα μπουζουκια, εκδρομες κλπ.Aπλά φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι που βγάζουν 40 κ δηλώνουν 20, από τα 20 κάποια θα πάνε σε καταθέσεις, κάποια σε ακίνητα κλπ.
Γαμώ το φακέλωμα όμως...
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
@Nikos!
Γιατι αν βγαζω 40Κ και δηλωνω 20Κ, για τα παραπανω 20 ΔΕΝ προσκομιζω αποδειξεις και τα τρωω στα μπουζουκια, εκδρομες κλπ.Δε θα πρεπει να δηλωσεις τις καταθεσεις σου;
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Μισό λεπτό παιδιά...
Τι σημαίνει 'βγάζω 40 και δηλώνω 20' ; -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μισό λεπτό παιδιά...
Τι σημαίνει 'βγάζω 40 και δηλώνω 20' ;Η εισαι ΙΥ ή είσαι συνταξιουχος ή ζεις στο εξώτερικό ή μας κάνεις πλάκα!
-
Το πρώτο ...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος