-
Hρθε και το δικο μας μπιλιετάκι .. μονο 1850 Ευρώ
Ευτυχώς την ΔΕΗ θα την πληρώσει ο ιδιοκτήτης..
Τελικά με την ανευ όρων επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι αληταράδες στα ακίνητα, μάλλον ήταν σωστή απόφαση που αναβάλλαμε με την συζυγο την αγορά σπιτιού.. συν οτι οι τιμές εχουν παρει την κατιούσα
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Άντε να κάνω και 'γω μια ηλίθια ερώτηση: νομιμοποιούνται (και με ποιον νόμο; ) να σου 'κόψουν το ρεύμα' αν δεν πληρώσεις ένα χαράτσι που αφορά ιδιοκτησία και όχι κατανάλωση ρεύματος ;
Υπάρχει περίπτωση να δικαιωθεί κάποιος σε δικαστήριο, αν αρνηθεί να πληρώσει κάτι τέτοιο;Μαζικές προσφυγές κύριοι .. Μπορει να ειναι μια λύση
ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΜΩΣ !!
-
Τύπωσα και το 'εκκαθαριστικό' μου (σιγά μην περιμένω το ταχυδρομείο) ...
Να πάω να πλερώσω τώρα, πριν μου έρθει η (από καιρόοοο αναμενόμενη) επιστροφή φόρου και να ρισκάρω να γίνει συμψηφισμός και να μου επιστραφεί μειωμένο το ποσό ή να περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή (δηλ. 30/09) ;Θα γίνει τελικά συμψηφισμός ή όχι ;
-
Διάβασα ότι θα γίνει. Δεν περιμένεις καλύτερα?
-
Eίναι έγκυρο αν το εκτυπώσω από το gsis ?
-
Ναι, εγώ έτσι το πληρωσα.
-
Ουαου,τρεχοντας πατε και πληρωνετε,θα χαρει ο Μπενυ
-
Μην πληρώνετε ρεε!! Ο σύλλογος Ελλήνων φορολογουμένων (κι όμως υπάρχει...) υπάρχει περίπτωση να προσφύγει κατά του “τέλους ακινήτων”.
-
Oxι εγώ το εκκαθαριστικό λέω που έχω επιστροφή.
-
-
Έχει ληφθεί πρόνοια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πολύτεκνους, επιδοτούμενους ανέργους και ανάπηρους;
Φυσικά. Είναι προφανές ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το τέλος να είναι απολύτως αναλογικό. Ειδικότερα, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.
[/quote]
http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/3396154d-71a0-4728-b86d-6779732427e9Ημουν ανεργος και επιδοτουμενος απο τον οαεδ απο 1/8/10 εως 31/7/11.
Το σπιτι ειναι 50-50% με την συζηγο.Λογικα θα πληρωσει μονο η συζηγος? -
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ημουν ανεργος και επιδοτουμενος απο τον οαεδ απο 1/8/10 εως 31/7/11.
Το σπιτι ειναι 50-50% με την συζηγο.Λογικα θα πληρωσει μονο η συζηγος?Αυτό πάει ανάλογα με τα ποσοστά ιδιοκτησίας του ακινήτου ή με το ποιος εμφανίζεται ως πελάτης στο λογαριασμό της ΔΕΗ;
χ2 -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ημουν ανεργος και επιδοτουμενος απο τον οαεδ απο 1/8/10 εως 31/7/11.
Το σπιτι ειναι 50-50% με την συζηγο.Λογικα θα πληρωσει μονο η συζηγος?Αυτό πάει ανάλογα με τα ποσοστά ιδιοκτησίας του ακινήτου ή με το ποιος εμφανίζεται ως πελάτης στο λογαριασμό της ΔΕΗ;
χ2και αυτη λογικη απορια!
ενω ειμαστε 50-50 συνιδιοκτησια στη Δεη φαινομαι μονο εγω.
Μηπως δεν πληρωσω καθολου? -
Μου ήρθε από γνωστό (με προώθηση) το κάτωθι κείμενο.
Υπάρχει κάποιος δικηγόρος ή σχετικός να μας πει αν ισχύουν αυτά που αναγράφονται και αν θα είχε αξία η χρησιμοποίησή του;'
ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣΕπί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς αρ. 29. Ν.3986/2011
Του κατοίκου……………με ΑΦΜ………….
ΠΡΟΣ Την Δ.Ο.Υ
Για τη διεκδίκηση της επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς
ποσού ευρώΔηλώνω και με την παρούσα ότι η επιβληθείσα, δυνάμει της υπ' αρ.... ειδοποίησης, σε βάρος μου έκτακτης εισφοράς αρ. 29 Ν.3986/2011 ποσού ευρώ
(υπ' αρ. χρημ. καταλ ) ΔΕΝ είναι σύννομη, διότι η διάταξη αυτή δεν
είναι δυνατό να εφαρμοσθεί, αντιβαίνουσα σε ρητές συνταγματικές διατάξεις.
Ειδικότερα:Α. Η υπό της άνω διατάξεως επιβολή αναδρομικής φορολογικής επιβάρυνσης
Δια της εν λόγω διατάξεως αρ. 29 Ν.3986/2011 επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στο συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 (διαχειριστικής χρήσης 2010) εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 12.000,00 €.
Δηλαδή διώκεται εν έτει 2011 η επιβολή φορολογικής επιβάρυνσης για ήδη φορολογηθέντα εισοδήματα του έτους 2010.
Συνεπώς η επιβληθείσα εισφορά αντίκειται στην διάταξη της παρ. 2 αρ. 78 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από τις προθεσμίες του οικονομικού έτος κατά το οποίο επιβλήθηκε.Β. Η υπό του αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.
Στην παρ. 2 του ιδίου αρ. 29 Ν.3986/2011 καθορίζεται ο τρόπος κλιμακώσεως της εκτάκτου εισφοράς, εκκινώντας από το ποσό των 120 € για ετήσιο συνολικό εισόδημα 12.001,00 € και άνω.
Εντούτοις, η καθιερούμενη στην άνω διάταξη κλίμακα προσκρούει στην κατοχυρωθείσα δια της παρ. 5 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας κατά την οποία « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Και τούτο διότι δια της άνω κλίμακας ο φορολογούμενος που δήλωσε καθαρό εισόδημα 12.000,00 € δεν επιβαρύνεται με την εν λόγω εισφορά, ενώ ο δηλώσας εισόδημα κατά 1 μόλις ευρώ μεγαλύτερο (12.001,00 €) υπόκειται σε εισφορά .
Σημειωτέον ότι αντίστοιχη παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας παρατηρείται σε όλα τα κλιμάκια εισοδήματος, βάσει των οποίων υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά, δηλαδή για διαφορές 1 μόνο ευρώ ο φορολογούμενος υπόκειται σε πολλαπλάσια επιβάρυνση.Γ. Η υπό της ίδιας διατάξεως παραβίαση, πολλαπλή μάλιστα, της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως .
Γ1.Η εν λόγω εισφορά καταλαμβάνει και έσοδα απαλλασσόμενα της φορολογίας επ' ονόματι των φυσικών προσώπων ή αυτοτελώς φορολογηθέντα με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης (π.χ. μερίσματα, τόκοι κλπ), τα οποία εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου φορολογουμένου εάν θα περιληφθούν στην υποβαλλόμενη υπ' αυτού δήλωση φορολογίας εισοδήματος του αντίστοιχου έτους.
Ωστόσο, ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς και επί των άνω εσόδων συνιστά παραβίαση της θεσπισθείσας δια της παρ.2 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά την οποία « οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».
Και τούτο διότι ο συνυπολογισμός των εν λόγω εσόδων άγει σε προφανή άνιση μεταχείριση τον φορολογούμενο που περιέλαβε αυτά στη δήλωση του και αυτόν που εξίσου νομίμως (δεδομένου ότι δε θεσπίζεται σχετική υποχρέωση δηλώσεως αυτών) δεν τα δήλωσε καθόλου.
Γ2. Ετέρα παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας αποτελεί ασφαλώς και η υπό της άνω διατάξεως επιβολή της εισφοράς μόνο σε φυσικά πρόσωπα, ενώ τα νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά τεκμήριο έχουν ασυγκρίτως μεγαλύτερα φοροδοτική ικανότητα, δεν υπάγονται στην άνω εισφορά, εξαιρούμενα οιασδήποτε συμμετοχής στο εκτάκτως επιβαλλόμενο φορολογικό βάρος.Δ. Η δια της περ. 5 παρ.5 αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση του αρ. 20 παρ. 1 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας.
Στην εν λόγω περ. 5 παρ. 5 του άνω αρ. 29 Ν. 3986/2011 προβλέπεται ρητώς ότι η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που βεβαιώνεται κατά τις διατάξεις της παρ. 5 αυτού.
Εντούτοις, η εν λόγω πρόβλεψη αντίκειται ευθέως στην διάταξη της παρ. 1 αρ. 20 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας, η οποία καταλαμβάνει και την προσωρινή προστασία, καθιερούμενη από την διάταξη του αρ. 2 Ν.820/1978, η οποία, ως γενική διάταξη περί αναστολής εισπράξεως αμφισβητούμενου με προσφυγή φόρου, έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις.
Για τους παραπάνω λόγους η ως άνω διάταξη αρ. 29 Ν.3986/2011 περί επιβολής έκτακτης εισφοράς, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ως αντικείμενη στις προαναφερθείσες Συνταγματικές διατάξεις, δεδομένου ότι σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν νοείται ανατροπή της κατάστασης που διαμορφώθηκε κατ' εφαρμογή των νόμων αυτής, άγουσα κατ' ουσία σε κατάλυση αυτών.Κατόπιν τούτου, υπείκων στην αδήριτη ανάγκη αποφυγής δυσμενών συνεπειών, προβαίνω σήμερα στην καταβολή του ποσού των
ευρώ ……. ..αφορώντος (την πρώτη εκ των προβλεπομένων του άνω αρ. 29
Ν.3986/2011 ……………. Δόσεων) ή (το σύνολο) της επιβληθείσας σε βάρος μου εισφοράς συνολικού ποσού ……………. με την ρητή επιφύλαξη της αναζητήσεως του ποσού τούτου ως και των λοιπών καταβληθησομένων δόσεων της άνω εισφοράς δια παντός νομίμου μέσου ή διαδικασίας και δυνάμει αποφάσεως οιασδήποτε διοικητικής Αρχής ή Δικαστηρίου.Με την προσήκουσα τιμή
Ο καταβάλλων με επιφύλαξη
φορολογούμενος' -
Όλο το μακρυνάρι που παρέθεσες είναι καλό για δικόγραφο και όχι για δήλωση επιφύλαξης.
Δεν έχει κάποια αξία : έχεις τα ίδια δικαιώματα είτε επιφυλαχθείς είτε όχι.
Αν θέλεις να το κάνεις σώνει και καλά γράψε στο τέλος ένα 'επιφυλάσσομαι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μου' έτσι να υπάρχει.
Αιντε αν έχεις κέφια βάλε 'επιφυλάσσομαι ρητώς όπως προσφύγω ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων κατά του ατομικού σημειώματος τάδε '.Μπούρδες πάντως, το κρίσιμο είναι αν θα προσφύγεις στα δικαστήρια και όχι αν θα προσθέσεις μια επιφύλαξη η οποία δεν έχει κάποια νομική αξία.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όλο το μακρυνάρι που παρέθεσες είναι καλό για δικόγραφο και όχι για δήλωση επιφύλαξης.
Δεν έχει κάποια αξία : έχεις τα ίδια δικαιώματα είτε επιφυλαχθείς είτε όχι.
Αν θέλεις να το κάνεις σώνει και καλά γράψε στο τέλος ένα 'επιφυλάσσομαι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μου' έτσι να υπάρχει.
Αιντε αν έχεις κέφια βάλε 'επιφυλάσσομαι ρητώς όπως προσφύγω ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων κατά του ατομικού σημειώματος τάδε '.Μπούρδες πάντως, το κρίσιμο είναι αν θα προσφύγεις στα δικαστήρια και όχι αν θα προσθέσεις μια επιφύλαξη η οποία δεν έχει κάποια νομική αξία.
Καλώς!
Είναι όμως συνταγματική η έκτατη εισφορά, η εισφορά επιτηδεύματος και η εισφορά μέσω Δ.Ε.Η.;
Αν μαζικά, αρνούμασταν όλοι οι πολίτες (λέμε τώρα) να πληρώσουμε τα παραπάνω, (όχι τον φόρο εισοδήματος) τί θα γινόταν;
Κι αν αύριο ξυπνήσουν οι φωστήρες μας και ζητήσουν νέα εισφορά αέρα(που αναπνέουμε) και νερού και δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν τί θα γίνει;
Και έτσι όπως δείχνει να πηγαίνει η κατάσταση, μάλλον με έκτατες εισφορές θα παίζεται το παιχνίδι, γιατί από φόρο εισοδήματος δεν νομίζω να εισπράττουν και πολλά! -
Πάντως οι παλαιότεροι θα θυμάστε την έκτακτη εισφορά που είχε επιβληθεί το 1978 για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από το σεισμό. Μάλιστα ερχόταν για μερικά χρόνια συνέχεια.
-
*Δεν θα αποκλείαμε όμως το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κι εδώ, ιδίως αν η ύφεση συνεχιστεί επί μακρόν, σύνδεσμοι φορολογούμενων πολιτών (taxpayers leagues) που θα απαιτήσουν κόψιμο των δημοσίων δαπανών γιατί οι ίδιοι έχουν οικονομικά εξαντληθεί, όπως στη Μεγάλη Ύφεση στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στις ΗΠΑ.
Βλέπετε, η Μεγάλη Ύφεση δεν έκανε μόνο μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού να στραφούν υπέρ της κρατικής παρέμβασης στην οικονομία.
Οδήγησε επίσης άλλα σε εξέγερση εναντίον της υπερφορολόγησής τους.
Μια τέτοια περίπτωση ήταν η Ένωση των Φορολογούμενων Ιδιοκτητών Ακινήτων (Association of Real Estate Taxpayers) στην πόλη του Σικάγου, που καθοδήγησε στη μεγαλύτερη απεργία εναντίον των φόρων στην Ιστορία των ΗΠΑ.
Η Ένωση είχε μάλιστα στο απόγειό της, το 1933, εκπομπή σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με τους ιστορικούς.
Ήταν τόσο μεγάλη η δύναμη των απεργών που ο τότε δήμαρχος του Σικάγου απείλησε να τους κόψει το νερό αν δεν έκαναν πίσω, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από το Κογκρέσο να στείλει «λεφτά ή στρατό» στην πόλη του, χωρίς να συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο, σύμφωνα με τους ιστορικούς.
Τι σύμπτωση! Το 2011, στην Ελλάδα, το υπουργείο Οικονομικών απειλεί να διακόψει την ηλεκτροδότηση των ακινήτων σε όσους δεν πληρώσουν τον νέο φόρο στα ακίνητα.*
-
Να ρωτησω και εγω κατι για την εκτακτη εισφορα αλληλεγγυης τελικα στον υπολογισμο διαβασα οτι θα εξαιρεθουν η αποζημιωσεις απολυσεις τα επιδοματα ανεργιας και τα εφαπαξ και εδω θελω να ρωτησω επειδη ο πατερας μου ειναι στην συνταξη και ειχε παρει πριν κανενα 10 μηνο το εφαπαξ αυτο εξαιρειτε απο τον υπολογισμο της εκτακτης εισφορας????γιατι διαβαζω για πολλα λαθη στα εκαθαριστηκα και πρεπει να το προσεξουμε ωστε να παμε στις εφοριες για επαναυπολογισμο της εισφορας και διορθωση!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Σε ακίνητο που είναι κενό, χωρίς ρεύμα εδω και χρόνια, τί γίνεται....???
Άγνωστο, χρήζει διευκρίνισης καθότι δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαριστεί αν ο φόρος συνδέεται με τη ρευματοδότηση ή μη του ακινήτου ή απλά με την ιδιοκτησία.
Eυχαριστώ για την απάντηση....Για να δουμε τί λυση θα βρούνε, γιατί δεν αφορά λιγους αυτό. Τα ξενοικιαστα καταστήματα και διαμερισματα με κομμένο το ρεύμα ειναι παρα πολλά.....
Κι αν αύριο ξυπνήσουν οι φωστήρες μας και ζητήσουν νέα εισφορά αέρα(που αναπνέουμε) και νερού και δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να σκαρφιστούν τί θα γίνει;
Και έτσι όπως δείχνει να πηγαίνει η κατάσταση, μάλλον με έκτατες εισφορές θα παίζεται το παιχνίδι, γιατί από φόρο εισοδήματος δεν νομίζω να εισπράττουν και πολλά!Δεν υπάρχει 'αν'....! Είναι βέβαιο οτι στο μέλλον θα προκύψουν κι αλλα χαράτσια για όσο δεν βγαίνουν τα νούμερα...!! 'Η θα δειξει + υπερ των εσόδων η πραξη έσοδα - έξοδα κατα την εκτέλεση του προυπολογισμού, ή αλλιώς και το σκατό του Ελληνα που έγινε παξιμάδι, θα φορολογηθεί ως παξιμάδι και θα εκδίδει και παραστατικά γι΄αυτήν του δραστηριότητα..!!!
Οσον αφορά συνταγματικότητες, δημοκρατίες, νομιμότητα και λοιπές παπαριές που ρωτανε πολλοί σχετικά με το μετρο αυτό, αλλά και άλλα, ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους, πως απο τη στιγμή που κρεμεται απο πάνω μας η δαμόκλεια σπάθη της χρεοκοπίας, ο λαός με τη στάση του μέχρι τωρα, έχει αποδεχθεί να δώσει και κώλο προκειμένου αυτή να μην έρθει ποτέ....Οπότε έννοιες σαν τις παραπάνω, είναι αστείο να τις επικαλούμαστε...
-
Είπαν στο mega ότι για να μην πληρώσεις θα πρέπει να το έχεις κενό τον χώρο για 7 (!) χρόνια. Αλλιώς πληρώνεις.
Για αυτούς που τους μπήκε ιδέα για διακοπή της ΔΕΗ....
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος