-
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την τελευταία σου πρόταση ...
Πιστεύεις, πως ζευγάρι μισθωτών ΙΥ, με δύο παιδιά, ένα αυτοκίνητο, νοικιασμένο σπίτι, εισόδημα 36.000 € και αποδείξεις 22.000 €, κακώς παίρνει περί τα 3.000 επιστροφή ;(υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις σαν την παραπάνω...)
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πιστεύεις, πως ζευγάρι μισθωτών ΙΥ, με δύο παιδιά, ένα αυτοκίνητο, νοικιασμένο σπίτι, εισόδημα 36.000 € και αποδείξεις 22.000 €, κακώς παίρνει περί τα 3.000 επιστροφή ;(υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις σαν την παραπάνω...)
Oχι βεβαια μια χαρα για αυτόν, αλλα ηλεκτρολογος κλπ με εισόδημα 10,000euro και αποδειξεις 15,000 και καλα ανάλωση κεφαλαιου προηγούμενων χρήσεων είναι
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πιστεύεις, πως ζευγάρι μισθωτών ΙΥ, με δύο παιδιά, ένα αυτοκίνητο, νοικιασμένο σπίτι, εισόδημα 36.000 € και αποδείξεις 22.000 €, κακώς παίρνει περί τα 3.000 επιστροφή ;
(υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις σαν την παραπάνω...)Oχι βεβαια μια χαρα για αυτόν, αλλα ηλεκτρολογος κλπ με εισόδημα 10,000euro και αποδειξεις 15,000 και καλα ανάλωση κεφαλαιου προηγούμενων χρήσεων είναι
Αν κάνει τέτοια δήλωση θα τον σκίσουν, οπότε ...σιγά μην κάνει τέτοια δήλωση ...
(εκτός αν είναι , όπως είπες...)
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Επειδή πρέπει να τρέχω σε τράπεζες για την επιστροφή (δύσκολο γιατί πρέπει να φύγω απο τη δουλιά), μπορώ να ζητήσω από την ΔΟΥ μου τώρα (εκ των υστέρων) να μου καταθέσουν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό?Ναι, αλλά πρέπει να πας εκεί. Οι τράπεζες έχουν μεγαλύτερο ωράριο από τις ΔΟΥ.
Στη δική μου ΔΟΥ πάντως, για κατάθεση σε τράπεζα της επιστροφής μπορούσε να πάει και τρίτος χωρίς εξουσιοδότηση. Αρκεί να έχει μαζί του μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου σου (ή μιας επιταγής) που να φαίνεται ο κάτοχος του λογαριασμού (να είσαι εσύ δηλαδή) και το IBAN. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Oχι βεβαια μια χαρα για αυτόν, αλλα ηλεκτρολογος κλπ με εισόδημα 10,000euro και αποδειξεις 15,000 και καλα ανάλωση κεφαλαιου προηγούμενων χρήσεων είναιμε εισόδημα 10.000 τι να τις κάνει 15.000 αποδείξεις;
Το αφορολόγητο θέλει να 'πιάσει' μόνο, οπότε και ένα 1.000 είναι αρκετό. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Oχι βεβαια μια χαρα για αυτόν, αλλα ηλεκτρολογος κλπ με εισόδημα 10,000euro και αποδειξεις 15,000 και καλα ανάλωση κεφαλαιου προηγούμενων χρήσεων είναι
με εισόδημα 10.000 τι να τις κάνει 15.000 αποδείξεις;
Το αφορολόγητο θέλει να 'πιάσει' μόνο, οπότε και ένα 1.000 είναι αρκετό.Δηλαδή εσύ δεν ξερεις κανενα που δήλωσε 12,000 εισόδημα ενω εισπράτει πολλά παραπάνω μαύρα, έβαλε 15,000 αποδείξεις και πάει για 300 euro επιστροφή?
-
Και όχι μόνο αυτό αλλά και 25.000 ευρώ εισόδημα να έχει το ζευγάρι και να προσκομίσει 30.000 ευρώ ούτε ανάλωση κεφαλαίου χρειάζεται να επικαλεστεί ούτε τίποτα : έχει δικαίωμα ο καθένας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, να προσκομίσει όσες αποδείξεις γουστάρει χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογήσει τίποτα σε κανένα. Ο νόμος δε λέει τίποτα σχετικό αλλά ο cpp αρέσκεται να φτιάχνει ιστορίες τρόμου με εφοριακά 'σκισίματα' και κλάματα
-
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 12.000 ΕΥΡΩ (και προσκομίσει αποδείξεις 1200 ευρώ) : ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ, ΕΧΕΙ ΦΟΡΟ ΜΗΔΕΝ (0) : Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ 2 @@ ΕΞΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ
ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΟΥΜΕ ;
Διόρθωση : ο mjacob κάτω το λέει ορθά
δηλ. ίσως να έχει επιστροφή αλλά θα είναι ίδια είτε προσκομίσει 1200, 5,10 ή 15 χιλιάδες ευρώ αποδείξεις. Με το που πάει 1200 ευρώ αποδείξεις πιάνει το αφορολόγητο των 12.000, άρα έχει φόρο μηδέν, άρα αν του έχει παρακρατηθεί φόρος του επιστρέφεται αυτός ολόκληρος και δεν αλλάζει κάτι αν προσκομίσει παραπάνω αποδείξεις δεν παίρνει κάτι έξτρα.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Και όχι μόνο αυτό αλλά και 25.000 ευρώ εισόδημα να έχει το ζευγάρι και να προσκομίσει 30.000 ευρώ ούτε ανάλωση κεφαλαίου χρειάζεται να επικαλεστεί ούτε τίποτα : έχει δικαίωμα ο καθένας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, να προσκομίσει όσες αποδείξεις γουστάρει χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογήσει τίποτα σε κανένα. Ο νόμος δε λέει τίποτα σχετικό αλλά ο cpp αρέσκεται να φτιάχνει ιστορίες τρόμου με εφοριακά 'σκισίματα' και κλάματαΔεν πετάγεσαι στο θεμα ¨Τραπεζικες απορίες' που η εφορια κατάσχεσε τον τραπεζικο λογ/μο φίλου μας που δεν το περίμενε?
Για ρωτα κάποιον με εισοδημα 12,000 και 15,000 αποδειξεις πόση επιστροφή του βγήκε?
Τελος πάντων με το υπάρχων σύστημα αποδείξεων η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το περυσινο -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για ρωτα κάποιον με εισοδημα 12,000 και 15,000 αποδειξεις πόση επιστροφή του βγήκε?
Το πραγματικό ερώτημα όμως, είναι πόση επιστροφή βγήκε και σε αυτόν που με 12.000 εισόδημα έδωσε 1.200 αποδείξεις
Ένα και μόνο παράδειγμα που ξέρω σίγουρα (μαζί κάναμε τ δήλωσή του) ήταν μισθωτός για μερικούς μήνες, είχε 13 κάτι εισόδημα.
Είτε έβαζε 1.300πόσο είτε 15.000 στις αποδείξεις, την ίδια επιστροφή είχε (τις παραπανίσιες κρατήσεις που του έγιναν σαν μισθωτός, επειδή δεν δούλεψε όλο το χρόνο). -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το πραγματικό ερώτημα όμως, είναι πόση επιστροφή βγήκε και σε αυτόν που με 12.000 εισόδημα έδωσε 1.200 αποδείξεις
Ένα και μόνο παράδειγμα που ξέρω σίγουρα (μαζί κάναμε τ δήλωσή του) ήταν μισθωτός για μερικούς μήνες, είχε 13 κάτι εισόδημα.
Είτε έβαζε 1.300πόσο είτε 15.000 στις αποδείξεις, την ίδια επιστροφή είχε (τις παραπανίσιες κρατήσεις που του έγιναν σαν μισθωτός, επειδή δεν δούλεψε όλο το χρόνο).Δε πιστεύω τις περισσευούμενες αποδείξεις να τις έδωσε αλλού;
-
ποιες περισσευούμενες;
Δεν είχε 15.000 αποδείξεις, δοκιμάζαμε το ποσό στη φόρμα να δούμε τι θα έγραφε. -
Λογικά θα είχε περισσότερες απ' όσες χρειαζόταν. Τις δήλωσε όλες (ακόμα και αυτές που ήταν περιττές);
-
εγώ ξέρω, ότι οι επιστροφές, ανάλογα με τα δικαιολογητικά που διαθέτει ο κάθε φορολογούμενος, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ξεπερνούν τον παρακρατηθέντα φόρο.
Στους ελεύθερους επαγγελματίες, γενικώς, που δεν προπληρώνουν κάποιο φόρο, όταν προσκομίζουν αποδείξεις υψηλότερες του εισοδήματος που δηλώνουν, τους χαρίζουν/δωρίζουν κάποια €,
μιας και μπήκαν στον κόπο να κάνουν δήλωση?
Ρωτάω, γιατί δεν ξέρω τί ακριβώς προβλέπεται... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Λογικά θα είχε περισσότερες απ' όσες χρειαζόταν. Τις δήλωσε όλες (ακόμα και αυτές που ήταν περιττές);Αυτό το έκανε ένας μ@λάκας που ξέρω, ήταν αφορολόγητος έτσι κι αλλιώς αλλά έβαλε αποδείξεις
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Λογικά θα είχε περισσότερες απ' όσες χρειαζόταν. Τις δήλωσε όλες (ακόμα και αυτές που ήταν περιττές);
Αυτό το έκανε ένας μ@λάκας που ξέρω, ήταν αφορολόγητος έτσι κι αλλιώς αλλά έβαλε αποδείξεις
Και γιατί είναι μ@λάκας?
Πάντως, για οποιοδήποτε ποσό πάνω από τα 6000€ χρειάζονταν κάποιες αποδείξεις, προκειμένου να επιστραφεί ο παρακρατηθείς φόρος... -
Ξερει κανενας ποτε θα αρχισει η υποβολη Ε9 μεσω taxisnet....ηταν προγραμματισμενο για 01 εως 30 Ιουνιου αλλα δεν βλεπω φως.....
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Αυτό το έκανε ένας μ@λάκας που ξέρω, ήταν αφορολόγητος έτσι κι αλλιώς αλλά έβαλε αποδείξεις
Και γιατί είναι μ@λάκας?
Πάντως, για οποιοδήποτε ποσό πάνω από τα 6000€ χρειάζονταν κάποιες αποδείξεις, προκειμένου να επιστραφεί ο παρακρατηθείς φόρος...Αν έχεις εισοδήματα μόνο από αυτά που μπαίνουν στον 659 τι να τις κάνεις τις αποδείξεις ;
-
Και για τον 659 ισχύει ότι έγραψα παραπάνω...
-
Δηλ. αν έχεις 20.000 ευρώ εισόδημα από τόκους καταθέσεων θα αλλάξει κάτι αν βάλεις αποδείξεις ;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος