-
Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής είναι μεταγενέστερη.
Σε κάθε περίπτωση, τα ΑΦΜ χ60-χ00 είναι FTW!
-
Που έχετε δει κάτι διαφορετικό από αυτό:
Προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. έτους 2011 (Αρχεία pdf)
-
Αυτό είδα και γω mjacob και την υπέβαλα χθες ξημερώματα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Που έχετε δει κάτι διαφορετικό από αυτό:
Προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. έτους 2011 (Αρχεία pdf)
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/7477
Ανακοίνωση σχετικά με τις παρατάσεις των προθεσμιών υποβολής εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ μέσω του TAXISnet και υποβολής εισοδήματος 2011, καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων 2011 για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)
Tuesday April 12, 2011 02:00 PMΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : press@minfin.grΑθήνα, 12 Απριλίου 2011
Ανακοίνωση σχετικά με τις παρατάσεις των προθεσμιών υποβολής εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ μέσω του TAXISnet και υποβολής εισοδήματος 2011, καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων 2011 για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων:
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι για την διευκόλυνση των πολιτών τα εξής:
-
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2010 με την χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του TAXISnet, μέχρι τις 20 Απριλίου.
-
Επιπλέον, παρατείνεται ως τις 5 Μαΐου 2011 η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των επαγγελματιών που ασκούν ατομική επιχείρηση ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας, η οποία έληγε στις 18 Απριλίου 2011, και ολοκληρωνόταν μέσα σε 11 μέρες, με εξαίρεση στις 26 Απριλίου 2011, με αρχή για το ψηφίο 1 στις 18 Απριλίου και λήξη για τα ψηφία 60, 70, 80, 90 και 00, όπως αντίστοιχα δόθηκε προθεσμία υποβολής και για τους τηρούντες βιβλία Α΄ και Β΄ κατηγορίας ή μη τηρούντες.
-
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ., που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και όσες έχουν αντικείμενο εργασιών την αντιπροσώπευση ή πρακτόρευση ασφαλιστικών εταιρειών κλπ, η οποία λήγει στις 15 Απριλίου 2011, ανεξαρτήτως ΑΦΜ, εφόσον οι δηλώσεις υποβάλλονται μέσω ΔΟΥ, στην περίπτωση υποβολής μέσω διαδικτύου, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία στις 28 Απριλίου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
-
Σε περιπτώσεις που καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με το ειδικό δίκτυο TAXISnet ή στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων των ατομικών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των εταιριών (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινοπραξιών, κοινωνιών κλπ) και λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής για πρώτη φορά της υποβολής των δηλώσεων αυτών μέσω διαδικτύου, παρέχεται η ευχέρεια υποβολής των δηλώσεων αυτών στις Δ.Ο.Υ., εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λήξης των δηλώσεων μέσω διαδικτύου.
-
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων του έτους 2011, που υποβάλλονται στη ΔΟΥ, ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της δεύτερης παραγράφου.
Το ΥπΟικ κατά παράδοση νομοθετεί με ΠΟΛυγραφημένες Διαταγές και ανακοινώσεις, μην το ψάχνετε
-
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
- Επιπλέον, παρατείνεται ως τις 5 Μαΐου 2011 η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των επαγγελματιών που ασκούν ατομική επιχείρηση ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας, η οποία έληγε στις 18 Απριλίου 2011, και ολοκληρωνόταν μέσα σε 11 μέρες, με εξαίρεση στις 26 Απριλίου 2011, με αρχή για το ψηφίο 1 στις 18 Απριλίου και λήξη για τα ψηφία 60, 70, 80, 90 και 00, όπως αντίστοιχα δόθηκε προθεσμία υποβολής και για τους τηρούντες βιβλία Α΄ και Β΄ κατηγορίας ή μη τηρούντες.
Εγώ γιατί νομίζω ότι ο παραπάνω πίνακας είναι ο αναθεωρημένος σύμφωνα με αυτό;
Νομίζω παλιότερα έληγε για το τελευταίο ΑΦΜ στις 18 Απριλίου, ενώ τώρα η περίοδος λήγει 5 Μαΐου.Δλδ εγώ διαβάζω να λέει πως η περίοδος λήγει 5 Μαΐου, η αρχή είναι με το ψηφίο 1 στις 18 Απρ και η ολοκλήρωση με τα 60,70 κλπ στις 5 Μαΐου.
-
Εχω υποβαλει Ε9 στη ΔΟΥ εν ετη 2005. Επισης το 2009 εκανα μια διορθωση ηλεκτρονικα για κατι που δεν μπορούσαν να διασταυρώσουν. Απο τοτε δεν εχει επέλθει κάποια αλλαγη στα περουσιακα στοιχεια μου, χρειαζεται να κάνω ξανα Ε9? Επίσης υπάρχει τρόπος να δω κάπου τα στοιχεια του Ε9 που εχω δηλώσει, κάπως αντίστοιχα όπως βλέπω τα του Ε1?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εχω υποβαλει Ε9 στη ΔΟΥ εν ετη 2005. Επισης το 2009 εκανα μια διορθωση ηλεκτρονικα για κατι που δεν μπορούσαν να διασταυρώσουν. Απο τοτε δεν εχει επέλθει κάποια αλλαγη στα περουσιακα στοιχεια μου, χρειαζεται να κάνω ξανα Ε9? Επίσης υπάρχει τρόπος να δω κάπου τα στοιχεια του Ε9 που εχω δηλώσει, κάπως αντίστοιχα όπως βλέπω τα του Ε1?Όχι και όχι, τουλάχιστον για τα αγροτεμάχια. Για κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα από το τελευταίο εκκαθαριστικό Ε.Τ.ΑΚ. (μιας και εκκαθαριστικά του Φ.Α.Π. δεν έχουν έρθει ακόμα)
- Επιπλέον, παρατείνεται ως τις 5 Μαΐου 2011 η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των επαγγελματιών που ασκούν ατομική επιχείρηση ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας, η οποία έληγε στις 18 Απριλίου 2011, και ολοκληρωνόταν μέσα σε 11 μέρες, με εξαίρεση στις 26 Απριλίου 2011, με αρχή για το ψηφίο 1 στις 18 Απριλίου και λήξη για τα ψηφία 60, 70, 80, 90 και 00, όπως αντίστοιχα δόθηκε προθεσμία υποβολής και για τους τηρούντες βιβλία Α΄ και Β΄ κατηγορίας ή μη τηρούντες.
Εγώ γιατί νομίζω ότι ο παραπάνω πίνακας είναι ο αναθεωρημένος σύμφωνα με αυτό;
Νομίζω παλιότερα έληγε για το τελευταίο ΑΦΜ στις 18 Απριλίου, ενώ τώρα η περίοδος λήγει 5 Μαΐου.Δλδ εγώ διαβάζω να λέει πως η περίοδος λήγει 5 Μαΐου, η αρχή είναι με το ψηφίο 1 στις 18 Απρ και η ολοκλήρωση με τα 60,70 κλπ στις 5 Μαΐου.
Έχεις δίκιο, αντέγραψα λάθος ανακοίνωση
...
- Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ν. 2238/1994, που λήγει την 4η Απριλίου 2011, (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., όσοι απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., από ακίνητα, από κινητές αξίες κ.λπ.), καθώς και για όσους λήγει την 1η Απριλίου 2011, (γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης), ορίζεται η 18η Απριλίου 2011. Η υποβολή των δηλώσεων αυτών ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, με εξαίρεση την 26η Απριλίου 2011, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου, με αρχή, για το ψηφίο 1 την 18η Απριλίου 2011.
Όσες δηλώσεις της παραγράφου 1 της παρούσης, υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, μπορούν να υποβληθούν ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας λήξης τους, την 5η Μαΐου 2011.
... -
για 'σένα
για το taxis, χάθηκε να βάλουν κανά γαμωλινκ
Τέσπα, εγώ την έκανα χτες θεωρώντας πως λήγει σήμερα. Νταξ, τώρα θα το παίζω και ευρωπαίος ότι δεν τρέχω τελευταία στιγμή -
Πάντα στην ηλεκτρονική υποβολή δεν ισχύει η ημερομηνία υποβολής με βάση το ΑΦΜ αλλά, για όσους υποβάλλουν ηλεκτρονικά, η προθεσμία πάντα λήγει την τελευταία μέρα της κατηγορίας τους (μισθωτοί, ΕΕ κλπ).
Αυτό το 'πάντα' φυσικά δεν έχει κάποια μόνιμη νομοθετική βάση αλλά κάθε χρόνο το κάνουν/προβλέπουν έτσι. -
Καλησπερα, να ρωτησω και εγω.
Εχω καταστημα και δεν εχει ερθει η δηλωση ακομα. Ειναι υποχρεωτικη η ηλεκτρονικη υποβολη για ΕΕ φετος ? Η συζυγος ειναι μισθωτη, πρεπει να βγαλει κωδικους και αυτη , η θα υποβαλω εγω τις δηλωσεις και των δυο μας ? -
- Ναι υποχρεωτικά ηλεκτρονική για ΕΕ.
-Όχι η δήλωση θα γίνει ηλεκτρονικά με τους κωδικούς του συζύγου, δηλ. τους δικούς σου (αν ήταν αντίστροφα δηλ. είχε η γυναίκα σου κωδικούς και όχι εσύ τότε θα έπρεπε να βγάλεις και εσύ για να γίνει η κοινή δήλωση). Η σύζυγος κάνει ξεχωριστά μόνο Ε3 (εδώ εφόσον είναι μισθωτή δε χρειάζεται) και Ε2 (αν έχει εισόδημα από ακίνητα). Ε1 και Ε9 γίνονται με τους κωδικούς του συζύγου. - Ως προς τις προθεσμίες σε 'τραβάει' η σύζυγός σου οπότε ισχύουν για τη δήλωσή σας οι προθεσμίες των μισθωτών.
- Ναι υποχρεωτικά ηλεκτρονική για ΕΕ.
-
Ευχαριστω πολυ
-
Να προσθέσω οτι ειδικά για το Ε2 μπορεί να γίνει υποβολή με τους κωδικούς του συζύγου και για τη σύζυγο.
-
Ναι ε ; Δεν το 'ξερα, τώρα το τσέκαρα που το έγραψες και είδα ότι έτσι είναι, νόμιζα ότι το Ε2 πήγαινε υποχρεωτικά ξεχωριστά.
Thx -
Θέλω να ρωτήσω κάτι.
Οι ημερομηνίες υποβολής ισχύουν ακριβώς ή είναι ενδεικτικές;
Το ρωτάω αυτό γιατί από το 2003 κάνω ηλεκτρονική δήλωση πάντα εκπρόθεσμη για το νούμερο μου (αλλά πάντα μέσα στα τελικά όρια εμπρόθεσμης υποβολής δηλαδή τέλος Μαΐου) και ποτέ δεν θεωρήθηκε εκπρόθεσμη.
Δηλαδή
Π.χ ενώ έπρεπε να καταθέσω την δήλωση μου μέσα Απριλίου την κατέθετα τέλος Μαΐου χωρίς ποτέ να θεωρηθεί εκπρόθεσμη. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Θέλω να ρωτήσω κάτι.
Οι ημερομηνίες υποβολής ισχύουν ακριβώς ή είναι ενδεικτικές;
Το ρωτάω αυτό γιατί από το 2003 κάνω ηλεκτρονική δήλωση πάντα εκπρόθεσμη για το νούμερο μου (αλλά πάντα μέσα στα τελικά όρια εμπρόθεσμης υποβολής δηλαδή τέλος Μαΐου) και ποτέ δεν θεωρήθηκε εκπρόθεσμη.
Δηλαδή
Π.χ ενώ έπρεπε να καταθέσω την δήλωση μου μέσα Απριλίου την κατέθετα τέλος Μαΐου χωρίς ποτέ να θεωρηθεί εκπρόθεσμη.Ισχύει αυτό που έχει απαντήσει πιο πάνω ο koutsan
Πάντα στην ηλεκτρονική υποβολή δεν ισχύει η ημερομηνία υποβολής με βάση το ΑΦΜ αλλά, για όσους υποβάλλουν ηλεκτρονικά, η προθεσμία πάντα λήγει την τελευταία μέρα της κατηγορίας τους (μισθωτοί, ΕΕ κλπ).
Αυτό το 'πάντα' φυσικά δεν έχει κάποια μόνιμη νομοθετική βάση αλλά κάθε χρόνο το κάνουν/προβλέπουν έτσι. -
Δεν το είχα δει, είμαι αμελής.
Ευχαριστώ! -
Το ΑΦΜ μου λήγει σε 2. Η προθεσμία είναι μέχρι τις 19/4, δηλαδή σήμερα και το πήρα χαμπάρι μόλις τώρα...
Έχω μόνο 40 λεπτά και μία ερώτηση: μέσω taxisnet υποβάλλω πρώτα το Ε1 και μετά το Ε3 ή δεν έχει σχέση;
Και δεύτερη ερώτηση :Στον Πίνακα 11 του Ε1 είναι υποχρεωτικό να βάλω αριθμό ΙΒΑΝ της τράπεζας; -
Ο χρήστης doule έγραψε:
Το ΑΦΜ μου λήγει σε 2. Η προθεσμία είναι μέχρι τις 19/4, δηλαδή σήμερα και το πήρα χαμπάρι μόλις τώρα...
Έχω μόνο 40 λεπτά και μία ερώτηση: μέσω taxisnet υποβάλλω πρώτα το Ε1 και μετά το Ε3 ή δεν έχει σχέση;
Και δεύτερη ερώτηση :Στον Πίνακα 11 του Ε1 είναι υποχρεωτικό να βάλω αριθμό ΙΒΑΝ της τράπεζας;Μην αγχώνεσαι, μέχρι 5 Μαΐου είναι για όλες τις ηλεκτρονικές.
...
- Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ν. 2238/1994, που λήγει την 4η Απριλίου 2011, (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., όσοι απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., από ακίνητα, από κινητές αξίες κ.λπ.), καθώς και για όσους λήγει την 1η Απριλίου 2011, (γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης), ορίζεται η 18η Απριλίου 2011. Η υποβολή των δηλώσεων αυτών ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, με εξαίρεση την 26η Απριλίου 2011, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου, με αρχή, για το ψηφίο 1 την 18η Απριλίου 2011.
Όσες δηλώσεις της παραγράφου 1 της παρούσης, υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, μπορούν να υποβληθούν ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας λήξης τους, την 5η Μαΐου 2011.
...Αν υποβάλλεις Ε1 μετά δεν μπορείς να υποβάλλεις τπτ, οπότε πάντα τελευταίο.
-
Ευχαριστώ φίλε mjacob!
Πήρα τηλέφωνο έναν συνάδελφο και με ενημέρωσε και αυτός...
Ραντεβού στις 4 Μαϊου το βράδυ, λοιπόν...Το taxis παντως με πετάει εξώ ακόμα και τώρα...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος