-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Ο σύλλογος των δασκάλων οδήγησης θα έπρεπε να επαναστατήσει, να ζητήσει κάθαρση και ΠΟΛΥ πιο δύσκολες εξετάσεις με τα ανάλογα μαθήματα σε πραγματικές συνθήκες και απρόοπτα και όχι γύρω γύρω όλοι.Να δεχτεις ομως το ενδεχομενο να μεινεις **χωρις διπλωμα **φιλε..(οπως κι εγω αλλωστε αν με κρινουν πως ετσι πρεπει...)
Πως εισαι τοσο σιγουρος πως θα περναγες τις δυσκολες εξετασεις??''Να μην ξεχασεις να αναψεις φλας στο αγχος της ζωης''
το ακουσαμε κι αυτο..Τα λετε μονοι σας η σας ξεφευγουν??
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τι σχέση έχει ο kouk με τους 45χρονους;
Έλεγα μήπως γνωρίζει κανέναν, να μας πει με πόσο πάνε...
Εγώ γνωρίζω εμένα, αλλά δεν γιατί υπάρχει και ο Michael-Amott
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
σε λιγο θα σε πεισουν οτι κανουν και λειτουργημα αστεακι μη βαρατε
Εσυ δηλαδη απο που πηρες την απαραιτητη (πιστευω εγω...) **οδηγικη παιδεια ** φιλε μου??
Απο το Δασκαλο Οδηγησης ή απο τον Κ.Ο.Κ??
Εκτος κι αν εισαι τοσο μαγκας εσυ (οπως και αναριθμητοι αλλοι..) και ολα τα καταλαβες μονος σου ή εισαι προικισμενος εκ γεννετης!!
Αν αμφιβάλλεις για το δάσκαλο οδήγησης και τον ΚΟΚ,έλα στο Κιλκίς μια εβδομάδα να σου δείξω πώς δουλεύουμε.Όλα τα έξοδα πληρωμένα αλάνι να 'ουμ...
Μήπως αν και είσαι δάσκαλος από ότι κατάλαβα θα έπρεπε να πεις μια κουβέντα για τη βολεμένη μαφία των δασκάλω-εξεταστών (όχι όλων) με τις μίζες και τις εξετάσεις μαϊμου? Μην αρχήσουμε να λέμε ιστορίες τώρα γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Όχι πως όποιοι πάρουν κανονικά το δίπλωμα ξέρουν να οδηγούν, σιγά την εξέταση οδικών ικανοτήτων, τα παρκαρίσματα και οι γωνίες, οι πορείες με 20 στα στενά και εάν μέσα στο άγχος της ζωής σου ξεχάσεις κανένα φλας. Μια κοροϊδία σκέτη είναι και οι εξετάσεις και δεν δέχομαι κουβέντα.
Ο σύλλογος των δασκάλων οδήγησης θα έπρεπε να επαναστατήσει, να ζητήσει κάθαρση και ΠΟΛΥ πιο δύσκολες εξετάσεις με τα ανάλογα μαθήματα σε πραγματικές συνθήκες και απρόοπτα και όχι γύρω γύρω όλοι.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Ξέρεις πόσα χρόνια ζητάμε από το εκάστοτε Υπουργείο σωστές εξετάσεις;
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
Προσωπικά κατέβηκα στην Αθήνα άπειρες φορές για θέματα του Κλάδου.Ίδια γεύση,κάθε φορά.
Α! Κάποια στιγμή πέρασα κι από το Safetrack...
Α! Και κάποια άλλη από τον Ιαβέρη!
Α! Και μια τρίτη από τη Moto Adventures στο Λουτράκι!
Α! Έχω προγραμματίσει και California Superbikes School στις Σέρρες τον Ιούνιο...
Όχι,δεν περιαυτολογώ.Προσπαθώ να έρθω κοντά σας χτίζοντας νέες γέφυρες επικοινωνίας,αν έτσι είμαι αποδεκτός στις νεότερες γενιές.
ΕΤΣΙ όμως, όχι με βλαχογκλαμουριά και αλκοολίκια. -
Τι λες τώρα, θα μας τρελάνεις.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΟΤΑΝ ΜΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΩ!!!
Για κοίτα τριγύρω σου και δεις τι άτομα οδηγάνε και ξανασκέψου ΠΟΙΟΙ θα κόβονταν? Μάλλον όχι εγώ και εσύ...
Ενώ τώρα με τις γαμάτες εξετάσεις άμα κάποιος καράαγχωμένος από την όλη διαδικασία ξεχάσει ένα φλας ΚΟΒΕΤΑΙ! (δεν ξέρει να οδηγεί δηλαδή). Τι μου ξέφυγε δεν μπορώ να καταλάβω, έχω άδικο?
Σκέψου ότι το 90% των νεών οδηγών δεν υποβάλλεται ούτε σε ένα τυπικό φρενάρισμα πανικού από τα 60-70 χλμ/ω. Οι πιο πολλοί (και το είδα σε φίλου του αδερφού μου αυτό) μόλις πιάσει το ABS χέζονται και αφήνουν το πενταλ! (ή το χαλαρώνουν τέλος πάντων). Για να μην μιλήσω για απώλεια πρόσφυσης κτλ κτλ.
-
Ο χρήστης Σταύρος Αλέξογλου έγραψε:
Η Τροχαία στο Κιλκίς κάνει ό,τι μπορεί,πραγματικά,κι εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε δίπλα στις Αρχές της Πόλης,στο Δήμο,τη Νομαρχία,βελτιώνοντας με όλες μας τις δυνάμεις,ό,τι μπορούμε,π.χ,σε μάθημα οδήγησης,αν δω Ρουμάνικη(συνήθως...) νταλίκα χωρίς φώτα ή να γέρνει παράξενα από το φορτίο,καλώ φίλους στην ομάδα Ζ,όχι για να γράψουν,δεν έχει και νόημα,αλλά για να ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.Αυτή η νταλίκα,πιο κάτω,μπορεί κάποιον να 'φάει'...Αν είσαι ο Σταύρος που νομίζω μπράβο για την καλή δουλειά. Μάλλον είσαι η εξαίρεση των εκπαιδευτών όμως και όχι ο κανόνας.
Τώρα όσον αφορά την Τροχαία του Κιλκίς δυστυχώς ξέρω πολύ καλά τι κάνει!
Τη στήνει στην Εθνική πριν τη διασταύρωση του Κιλκίς όπου σε απέραντη ευθεία υπάρχει 1 χιλ πριν τη διασταύρωση πινακίδα 60
Το επόμενο σημείο η περιφερειακή Κιλκίς που τη στήνουν λίγο πριν την είσοδο στην πόλη και φυσικά γράφουν τους πάντες. Σε δρόμους με 2 λωρίδες ανα κατεύθυνση και νησίδα το όριο είναι 50 επειδή θεωρείται κατοικημένη περιοχή (χωρίς κατοίκους όμως) -
Ο χρήστης Σταύρος Αλέξογλου έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Ξέρεις πόσα χρόνια ζητάμε από το εκάστοτε Υπουργείο σωστές εξετάσεις;
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
Προσωπικά κατέβηκα στην Αθήνα άπειρες φορές για θέματα του Κλάδου.Ίδια γεύση,κάθε φορά.
Α! Κάποια στιγμή πέρασα κι από το Safetrack...
Α! Και κάποια άλλη από τον Ιαβέρη!
Α! Και μια τρίτη από τη Moto Adventures στο Λουτράκι!
Α! Έχω προγραμματίσει και California Superbikes School στις Σέρρες τον Ιούνιο...
Όχι,δεν περιαυτολογώ.Προσπαθώ να έρθω κοντά σας χτίζοντας νέες γέφυρες επικοινωνίας,αν έτσι είμαι αποδεκτός στις νεότερες γενιές.
ΕΤΣΙ όμως, όχι με βλαχογκλαμουριά και αλκοολίκια.Ποιο Υπουργείο, ξέρεις πόσο θα τους κοστίζουν μετά οι εξετάσεις? Θα χάσουν και τις μίζες...
Μια απεργία μηνών θέλει να μην μπορεί ο Ελληνάρας να βγάλει δίπλωμα, αλλά πρέπει να ζήσετε και εσείς...
Την ανακοίνωση στους 4Τροχούς του συλλόγου σας την είδες? Για το Safetrack λέω. (ότι θα έπρεπε να δείχνουν σε υποψηφίους είναι ήδη εκεί).Πάντως αν και 'νέα γενιά' σε νιώθω και συμφωνούμε. Η διαφωνία μας ήταν στο πραγματικά ασήμαντο σημείο την μίας μπύρας και όχι του αλκοολισμού. Δεν έχω πιει ποτέ μου πάνω από μια μπύρα όταν είναι να οδηγήσω και πολύ συχνά δεν πίνω καθόλου! Να φανταστείς άμα έχω σκοπό να πιω αφήνω το αμάξι σπίτι! Αλλά η υπερβολή (με μια μπύρα όχι και επικίνδυνος ρε παιδια!) με κάνει να παρεμβαίνω σε αυτό το ποστ!
Δείχνε ότι μπορείς σε όσους περνάν από τα χέρια σου, σώζεις ζωές...
-
Προσωπικά πίνω πάντα στις εξόδους μου, το πολύ όμως 1-2 μικρά ποτηράκια κρασί 'για την παρέα', και πάντα νωρίς. Δηλαδή οδηγάω συνήθως 4-5 ώρες μετά το κρασί.
Ειλικρινά, δε νομίζω ότι με 1 ποτήρι κρασί μειώνεται τόσο πολύ η οδηγική ικανότητα σε σημείο ανασφάλειας. Φυσικά μετά από γλέντι δε θα έμπαινα ποτέ για να κάνω 300χλμ απόσταση, αλλά για μια αστική μετακίνηση νομίζω είμαι ασφαλέστατος.
Ενδεχομένως να παίζει ρόλο ότι είμαι μαθημένος στο κρασί, αλλά με 1 ποτηράκι δεν νοιώθω καμιά επίδραση πάνω μου, ούτε την παραμικρή ευθυμία.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Τι λες τώρα, θα μας τρελάνεις.Για κοίτα τριγύρω σου και δεις τι άτομα οδηγάνε και ξανασκέψου ΠΟΙΟΙ θα κόβονταν? Μάλλον όχι εγώ και εσύ...
Για εσενα εσυ προφανως ξερεις καλυτερα για να εισαι τοσο σιγουρος...
Για εμενα θα κρατησω μια μικρη επιφυλαξη...Δεν μπορω να κρινω τον εαυτο μου γιατι δεν ειμαι ουτε οδηγος αγωνων ουτε σχετιζομαι με την αυτοκινητιστικη εκπαιδευση!!
Δεν πρεπει να κρινουμε ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ(με αλλους οδηγους..)!Αλλα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ(με καποια σταθερα κριτιρια δηλαδη..)!
ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ -
Σωστός για τα αντικειμενικά κριτήρια.
Μα ποιος σου είπε ότι τα σωστά τεστ θέλουν οδηγούς αγώνων? Για βασικά πράγματα μιλάω, όπως γίνονται σε πολλές χώρες.
Με 20 μέσα στα στενά και τις βλακείες που εξετάζουν και 80 χρονών παππούς περνάει. Για να τον βάλουν σε πίστα όμως και να εξομοιώσουν απώλεια πρόσφυσης στους πίσω τροχούς να δούμε. Οι πιο πολλοί δεν ξέρουν τι είναι το ανάποδο τιμόνι και πως να οδηγούν σε έντονη βροχή.
Εκτός αν ο τρόπος εξέτασης σε καλύπτει και νομίζεις ότι όποιος τον περάσει (κανονικά όχι με μίζα) ξέρει να οδηγει, οπότε πάω πάσο.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ενδεχομένως να παίζει ρόλο ότι είμαι μαθημένος στο κρασί, αλλά με 1 ποτηράκι δεν νοιώθω καμιά επίδραση πάνω μου, ούτε την παραμικρή ευθυμία.ΔΕΝ υπαρχει καποιος που να ειναι μαθημενος στο κρασι...Αυτα ειναι ολα σχεδον μυθος!!
Ολα αυτα που λες φιλε ειναι ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!!ΕΣΥ νομιζεις πως εισαι ΟΚ!!Υπαρχει επιδραση στον οργανισμο σου!!Αλοιμονο αν καταλαβαιναμε ο,τιδηποτε γινοταν στον οργανισμο μας!!Να μην γραφουμε τα ιδια πραγματα ολη την ωρα...
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Μα ποιος σου είπε ότι τα σωστά τεστ θέλουν οδηγούς αγώνων? Για βασικά πράγματα μιλάω, όπως γίνονται σε πολλές χώρες.
Εκτός αν ο τρόπος εξέτασης σε καλύπτει και νομίζεις ότι όποιος τον περάσει (κανονικά όχι με μίζα) ξέρει να οδηγει, οπότε πάω πάσο.
Εγω ομως δεν μιλαω για βασικα πραγματα..αλλα για **ΠΛΗΡΗ **εκπαιδευση ενος υποψηφιου οδηγου!Κατω απο τις περισσοτερες συνθηκες που μπορει να συναντησει στο δρομο!
Εννοειται πως ο σημεριμενος τροπος εξετασης ειναι τουλαχιστον ΑΣΤΕΙΟΣ!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Ενδεχομένως να παίζει ρόλο ότι είμαι μαθημένος στο κρασί, αλλά με 1 ποτηράκι δεν νοιώθω καμιά επίδραση πάνω μου, ούτε την παραμικρή ευθυμία.
ΔΕΝ υπαρχει καποιος που να ειναι μαθημενος στο κρασι...Αυτα ειναι ολα σχεδον μυθος!!
Ολα αυτα που λες φιλε ειναι ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!!ΕΣΥ νομιζεις πως εισαι ΟΚ!!Υπαρχει επιδραση στον οργανισμο σου!!Αλοιμονο αν καταλαβαιναμε ο,τιδηποτε γινοταν στον οργανισμο μας!!Να μην γραφουμε τα ιδια πραγματα ολη την ωρα...
Άσε την οδήγηση, χρόνους αντίδρασης κτλ.
Εγώ μπορώ να πιω 12 μπύρες (μικρές) και απλώς να ζαλιστώ.
Άλλος στα κιλά μου πίνει 3 και δεν ξέρει τι λέει.
Δηλαδή εγώ δεν είμαι 'μαθημένος'? Δεν είναι η επίδραση στον οργανισμό μου 3 μπυρών μικρή σε σχέση με τον άλλον κια διαφορετική?Όχι τιποτά άλλο, την υποδομή (μπυροκοιλιά) τι την φτιάχνω τόσο καιρό?
Σκέψου επίσης, ο Α δεν πίνει σχεδόν καθόλου. Ο Β πίνει ένα ουισκάκι κάθε βράδυ εδώ και χρόνια. Πίνουν ένα ουίσκυ. Θα έχει και στους δύο την ίδια επίπτωση? (και πάλι τονίζω γενικά για επίπτωση μιλάω γενική, όχι ειδικά στην οδήγηση).
-
ΔΕΝ υπαρχει καποιος που να ειναι μαθημενος στο κρασι...Αυτα ειναι ολα σχεδον μυθος!!
Όλα σχεδόν ή σχεδόν μύθος;
Αναφέρεσαι σε κάποιες συγκεκριμένες μελέτες ή απλά γράφεις για να γράφεις;
Φίλε **Michael-Amott **(ή μάλλον παιδί μου) έχεις υπερβεί ποτέ το όριο ταχύτητας;
.
-
Εγω ομως δεν μιλαω για βασικα πραγματα..αλλα για **ΠΛΗΡΗ **εκπαιδευση ενος υποψηφιου οδηγου!Κατω απο τις περισσοτερες συνθηκες που μπορει να συναντησει στο δρομο!
Εννοειται πως ο σημεριμενος τροπος εξετασης ειναι τουλαχιστον ΑΣΤΕΙΟΣ!
Σκέψου όμως ότι με την κατάλληλη εκπάιδευση το 99% μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά.
Μπορεί αντί για 20 ώρες να κάνουν 200 αλλά στο τέλος ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ.
Φίλος μου που στην Ελλάδα έλεγα ότι δεν το πάιρνει με τίποτα (ούτε να ξεκινήσει στην ανηφόρα δεν μπορούσε - άπειρες προσπάθειες), πήγε Σουηδία, έκανε τα μαθήματα του (με την κυριολεκτική σημασία της λέξης) και τώρα οδηγεί πολύ καλύτερα από μένα.
-
Ο χρήστης camber έγραψε:
Τελειωνω Ιατρικη..αν αυτο μπορει να σημαινει τιποτα...
-
Σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια θα ξέρεις καλύτερα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μου λες λιγο τι λεω που ειναι λαθος?(δεν το λεω ειρωνικα..)
Το θεμα ειναι να ανταλλασουμε αποψεις και να βγαινει κατι απο αυτο...δεν υποστηριξα πως τα ξερω ολα... -
Αν σου πω τι είναι λάθος, θα σημαίνει ότι γνωρίζω beyond any reasonable doubt τι είναι σωστό, κάτι που δεν συμβαίνει.
Κατά τη γνώμη μου, πάντως, όταν σε λίγα χρόνια θα έχεις και πείρα εκτός από μόρφωση (αν γράφεις ακόμα εδώ, γιατί ως Ιατρός μπορεί και να απαξιείς) η γνώμη σου θα μας είναι πολύτιμη. -
Ο χρήστης camber έγραψε:
Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post, οι επιστημονικές έρευνες για το θέμα γίνονταν με άλλο τρόπο παλαιότερα. Προσθέστε σ' αυτό οτι στην εποχή μας ΔΕΝ γίνονται έρευνες με υποκείμενα τακτικούς πότες. Όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω σχετική βιβλιογραφία.Υπάρχουν όμως 2-3 έρευνες που μπόρεσα να βρω από την εποχή του 60 και 70. Οι πότες δεν θα εκπλαγούν από το γεγονός οτι οι οδηγοί που ήταν συνηθισμένοι στο αλκοόλ έκαναν **ταχύτερους **γύρους στην πίστα μετά από κάνα δυό ποτάκια (όπως έγραψα και σε προηγούμενο post κάτι αντίστοιχο συνέβη και με μένα το 95 σε έρευνα του ΑΠΘ σε εξομοιωτή).
Αυτές οι έρευνες πλέον έχουν κρυφθεί-αποσυρθεί, θεωρούνται αντικοινωνικές και εγκληματικές. ΓΙΑΤΙ; Σήμερα ως υποκείμενα των ερευνών προτιμούνται οι μικρές ηλικίες (με τη δικαιολογία οτι σ' αυτές συμβαίνουν και τα περισσότερα θανατηφόρα από αλκοόλ) οι οποίες είναι ακόμα αμάθητες στο ποτό.
Στην Αμερική το όριο μέθης ήταν 0.10 μέχρι το 2001 αν δε κάνω λάθος. Τώρα είναι 0.08 (Στην Ελλάδα 0.05). Τα στατιστικά λένε οτι υπήρχε μείωση 4-7% των ατυχημάτων που είχαν ως αίτιο το αλκοόλ. Αλλά ΔΕΝ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ οι παραβάσεις! Δηλαδή είτε οι Αμερικανοί ούτως ή άλλως δεν έπιναν πάνω από 0.08 είτε αυτοί που πίνουν παραπάνω δεν προκαλούν σημαντικό αριθμό ατυχημάτων. Επίσης από τους παραβάτες το 96% ΔΕΝ έχει υποπέσει ξανά στο ίδιο παράπτωμα. Δεν είναι δηλαδή ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΟΤΕΣ.
Αν το Κράτος ενδιαφερόταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τον Πολίτη θα προσπαθούσε να μάθει το ΓΙΑΤΙ.
Παραθέτω συνοπτικά μερικά αποτελέσματα ερευνών:
Norwegian University of Science and Technology
Οι δυσλεκτικοί είχαν χρόνο αντίδρασης μειωμένο κατά 20-30% σε σχέση με μη δυσλεκτικούς. Ο χρόνος αυτός είναι χειρότερος ενός ατόμου με μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.
Θα έπρεπε δηλαδή οι δυσλεκτικοί να μη βγάζουν δίπλωμα;British journal Occupational and Environmental Medicine
Τα άτομα που ήταν ξύπνια για 17-19 ώρες απέδωσαν χειρότερα από αυτούς που είχαν ποσοστό αλκοόλης στο αίμα 0.05.
Πως όμως να κόψεις κλήση σε κάποιον που απλά ήταν όλη μέρα στη δουλειά και γυρνάει κουρασμένος το βράδυ σπίτι του;Stanford University
Η αντίδραση αυτών που είχαν ποσοστό αλκοόλ 0.057 ήταν 263ms, αυτών που είχαν 0.083 276ms και αυτών που ροχαλίζουν το βράδυ (!) 266ms.
Μη ροχαλίζετε το βράδυ. Θα σκοτωθείτε!Δεν είμαστε ζώα, ούτε ρομπότ φίλε Michael-Amott. Σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι έχουμε το δικαίωμα της ΓΝΩΜΗΣ και της ΓΝΩΣΗΣ. Κάποιοι προσπαθούν να μας περάσουν το ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ. Δικαίωμά σου να το ακολουθήσεις, δικαίωμά μου να διαφωνήσω.
Αν όλα όσα έκανε ένα Κράτος ήταν θεμιτά και πάντα για το καλό του πολίτη, τότε να επικροτήσουμε όλοι χωρίς δεύτερη σκέψη το Κόσοβο, το Ιράν, τους φοροεισπραχτικά μέτρα, το πάγωμα μισθών, τις μίζες κλπ.
Σωστος ο παικτης!
Οποιος νομιζει πως αν γινουμε ''ρομποτ'' θα σωθουμε, παλι θα υπαρχει κατι αλλο να μας περιοριζει. Η ηπια καταναλωση αλκολ (1 ποτο, 2 μπυρες ή 2 ποτηρια κρασι) δεν νομιζω οτι και αυτη θα πρεπει να απαγορευτει στο βωμο του πολιτικα ορθου. Υπαρχουν χιλιοι και ενας παραγοντες που μπορουν να επηρεαζουν την οδηγηση μας και δεν εχουν καμια σχεση με το ποτο. Βλεπε: κουραση, ασχετοσυνη, κινητο, νευρα, στρες, φαρμακα, φαγητο, αγαμια κλπ κλπ -
Μου λες λιγο τι λεω που ειναι λαθος?(δεν το λεω ειρωνικα..)
Το θεμα ειναι να ανταλλασουμε αποψεις και να βγαινει κατι απο αυτο...δεν υποστηριξα πως τα ξερω ολα...Αυτό το διάβασες?
Άσε την οδήγηση, χρόνους αντίδρασης κτλ.
Εγώ μπορώ να πιω 12 μπύρες (μικρές) και απλώς να ζαλιστώ.
Άλλος στα κιλά μου πίνει 3 και δεν ξέρει τι λέει.
Δηλαδή εγώ δεν είμαι 'μαθημένος'? Δεν είναι η επίδραση στον οργανισμό μου 3 μπυρών μικρή σε σχέση με τον άλλον κια διαφορετική?Όχι τιποτά άλλο, την υποδομή (μπυροκοιλιά) τι την φτιάχνω τόσο καιρό?
Σκέψου επίσης, ο Α δεν πίνει σχεδόν καθόλου. Ο Β πίνει ένα ουισκάκι κάθε βράδυ εδώ και χρόνια. Πίνουν ένα ουίσκυ. Θα έχει και στους δύο την ίδια επίπτωση? (και πάλι τονίζω γενικά για επίπτωση μιλάω γενική, όχι ειδικά στην οδήγηση).
Εκτός αν νομίζεις ότι θα έχει την ίδια επίπτωση και στον Α και τον Β και κάποιος από τους δύο δεν είναι μαθημένος στο ουίσκυ.
Αν νομίζεις ότι ναι, τότε μάλλον δεν έχεις πιει ποτέ σου. (όχι πως είναι κακό να μην έχει πιει / ίσα ίσα)
Ποτά μπόμπες και οδήγηση