-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Κανονικά θα έπρεπε(το βρήκα. Δεν είχα σετάρει σωστά το firewall μετά το πρόσφατο φορματ.)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι εντάξει η αντλία ή χάλασε; Το φίλτρο βενζίνης τί κάνει;Θα δείξει αν είναι εντάξει η αντλία, προς το παρών καλά πάει. Το φίλτρο θα το άλλαζα ούτως ή άλλως αυτές τις μέρες, περιμένω να τελειώσει η βενζίνη που έχω τώρα με το καθαριστικό πρώτα και μετά καινούριο.
-
Μαζί με το φίλτρο άλλαξε και βενζινά, έχει πολύ λάσπη στη δεξαμενή. Επίσης, αν έχει γεμίσει πρόσφατα τις δεξαμενές του, η λάσπη ανακατεύεται και γεμίζεις με περισσότερη λάσπη - καλύτερα να βάζεις βενζίνη την επόμενη μέρα του ανεφοδιασμού του πρατηρίου.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μαζί με το φίλτρο άλλαξε και βενζινά, έχει πολύ λάσπη στη δεξαμενή. Επίσης, αν έχει γεμίσει πρόσφατα τις δεξαμενές του, η λάσπη ανακατεύεται και γεμίζεις με περισσότερη λάσπη - καλύτερα να βάζεις βενζίνη την επόμενη μέρα του ανεφοδιασμού του πρατηρίου.Τον βενζινά τον άλλαξα ήδη, εσύ θα ξανάβαζες στον ίδιο?
-
Πέρασαν πάνω από 2 μήνες, αλλά αξιώθηκα επιτέλους να ασχοληθώ με το θέμα. Έβγαλα και ξανάβαλα την τρόμπα της βενζίονης 3 ή 4 φορές κάνοντας πειράματα με τη γωνία του προφίλτρου και κατέληξα στα εξής:
- Το 'καβούκι' της τρόμπας πάταγε καλά πάνω στο τεπόζιτο
- Η τρόμπα ήταν καθαρή, εξωτερικά τουλάχιστον. Δεν την έλυσα. Επίσης, δεν είδα ένδειξη μάρκας πάνω στην τρόμπα (...)
- Κάνει μεγάλη διαφορά η γωνία που σχηματίζει το προφίλτρο με το σώμα της αντλίας. (άραγε να φταίει αυτή η γωνία για το αν παραμένει ή όχι οριζόντιο το προφίλτρο;;;...)
Το βρήκα στραμμένο προς την κατεύθυνση 'ώρα 1' (ας υποθέσουμε ότι το 12 είναι μπροστά, εκεί που κοιτάει το αμάξι). Όταν έστρεψα το προφίλτρο προς την κατεύθυνση 'ώρα 9', το φαινόμενο χειροτέρεψε (συμβαίνει ακόμα και με 2/3 γεμάτο ρεζερβουάρ και είναι πιο έντονο). Όταν το έστρεψα προς την κατεύθυνση 'ώρα 3' (δεξιά, πλευρά συνοδηγού), το φαινόμενο μειώθηκε αισθητά. Μόνο που όταν βρήκα μια αλάνα και έκανα επιτόπου στροφές με το τιμόνι σχεδόν τέρμα στριμένο δεξιά και με 20 - 25 χ.α.ω., το αμάξι έσβησε μόλις ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος (βέβαια μέχρι τότε είχα φτάσει να έχω περίπου 4 λίτρα βενζίνη μέσα...).
Μένει άλλο ένα πείραμα (γύρισμα προφίλτρου στη θέση 'ώρα 6' μπας και κάνει καμια διαφορά) και θα βγάλω και φωτο για να εξηγήσω καλύτερα.
Φίλε Chrmes, έχεις κανένα νέο εσύ; Ή όλα καλά πια;
-
Η δικιά μου δεν μπορεί να μπει λάθος. Όλα ήταν από κωλοβενζίνη.
Και την ξαναπάτησα πριν 2-3 εβδομάδες από νερό στην βενζίνη σε άλλο πρατήριο.
Τώρα βάζω μόνο σε ένα και παίρνω και μπετονάκι σαν τον karib μην τυχόν και ξεμείνω.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Τώρα βάζω μόνο σε ένα και παίρνω και μπετονάκι σαν τον karib μην τυχόν και ξεμείνω.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Η δικιά μου δεν μπορεί να μπει λάθος. Όλα ήταν από κωλοβενζίνη.Και την ξαναπάτησα πριν 2-3 εβδομάδες από νερό στην βενζίνη σε άλλο πρατήριο.
Η δικιά σου είναι κάθετη δεν είναι οριζόντια σαν του Γιάννη και αυτα που κάνει του Γιάννη ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με λάσπες και βρωμιές...
-
Δεν είπα ότι έχουν σχέση απλά με ρώτησε ο Γιάννης τι έγινε με την περίπτωσή μου.
-
Λοιπόν, έκανα και την τελευταία (ελπίζω) αλλαγή.
Την τελευταία φορά είχα στρίψει το προφίλτρο προς την πλευρά του οδηγού, δηλαδή έτσι:
Τώρα το έστρεψα προς τα αριστερά (όταν το είχα ξανακάνει έτσι, είχε μεγάλη βελτίωση, αλλά μου έσβησε 1 φορά σε κυκλική πορεία 360 μοιρών με 3-4 λίτρα βενζίνη)
Να επισημάνω ότι στις φωτό, το προφίλτρο φαίνεται λοξό, αλλά όταν μπει στη θέση της η τρόμπα, πιέζεται και έρχεται οριζόντιο. Πιστεύω, τελικά, ότι έτσι πρέπει να είναι, επειδή στο κάτω μέρος του καβουκιού της τρόμπας (κάτω αριστερά στη 2η φωτό) υπάρχει μια προεξοχή η οποία (φαντάζομαι ότι) κρατάει το προφίλτρο για να μην ανασηκώνεται με τη ροή του καυσίμου.
Λογικά θα γίνει δοκιμή αύριο (απόψε η Πεντέλη θα'ναι γεμάτη με φεγγαροκυνηγούς :-), γιααααα να δούμε.
Και αφού κατάφερα να κάνω ολόκληρο θέμα ένα τόσο απλό -τελικά- πραγματάκι, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ: ο τύπος που μου άλλαξε την τρόμπα (όπως έμαθα, ήταν ο γιος του μηχανικού που εμπιστεύτηκα) δεν ήξερε αυτή τη λεπτομέρεια ή απλώς αδιαφόρησε; Και ίσως να μην είναι λεπτομέρεια, αν σε μια στροφή που θα μπεις πατημένος, ξαφνικά το αμάξι κόψει και κολλήσει πίσω σου ο άλλος. Βέβαια, παρόμοιες ερωτήσεις μπορώ να κάνω πολλές, όπως γιατί σε μια ρύθμιση βαλβίδων ο μπάμιας έσφιξε τις βίδες του καπακιού τόσο πολύ που η μία κόπηκε σαν αγγούρι ή γιατί έχω φύγει *από εξουσιοδοτημένο *με τα μπουλόνια στον αέρα. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι σχεδόν όλοι βιάζονται να ξεπετάξουν το μικρό αυτοκίνητο ώστε να πιάσουν το πιο μεγάλο και ακριβό που θα αφήσει περισσότερο κέρδος, αλλά από την άλλη δεν δείχνω φτηνός, αλλά πάντα δηλώνω ότι θέλω γνήσια και επώνυμα ανταλλακτικά κι ας είναι πιο ακριβά και πληρώνω μετρητά και αδιαμαρτύρητα.
Ένι γουέι, αυτά για τώρα. (περισσότερη γκρίνια αύριο, μετά τη δοκιμή )
Τρόμπα βενζίνης πασοκτζού;;