-
Μόλις γύρισα από το service της Hyundai...!
Έχω ένα getz και είπα να κάνω τα παράθυρα comfort...δηλαδή να κλείνουν με τον συναγερμό...!
Ευτυχώς ο συναγερμός το υποστήριζε οπότε χρειάστηκε μόνο πλακέτες...!!Το ερώτημα τώρα....!
Μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω την ηλιοροφή...!!
Γιατί μπλοκάρει ή καιει την πλακέτα...!!
Επίσης υπάρχει ο φόβος ότι αν καεί η μία πλακέτα να καούν όλες μετά...!!
Το σκεφτόμουνα όμως το θέμα και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο...!
Η ηλιοροφή λειτουργεί όπως ακριβώς και τα παράθυρα...!
Δεν παίζει ρόλο αν είναι όλη ανοιχτή ή σπαστή...με το ίδιο κουμπί κλείνει και στις δυο περιπτώσεις...!Βέβαια το αμάξι δεν το υποστηρίζει από την μάνα του...
Επομένως αυτό που σκεφτόμουνα είναι ότι είναι μεγάλη ταλαιπωρία να περάσεις το καλώδιο από τον συναγερμό στα κουμπιά της ηλιοροφής...
Ξύλωμα ταπετσαρίες οροφής και τέτοια....!!!Ξέρει κανείς αν όντως υπάρχει πρόβλημα...ή αν απλώς δεν τους συμφέρει λόγο της ταλαιπωρίας?
Το έχει κάνει κάποιος?
Αν ναι...πόσο και από που? -
Έχω ένα getz και είπα να κάνω τα παράθυρα comfort...δηλαδή να κλείνουν με τον συναγερμό...!
Ευτυχώς ο συναγερμός το υποστήριζε οπότε χρειάστηκε μόνο πλακέτες...!!Το ερώτημα τώρα....!
Δεν παίζει ρόλο αν είναι όλη ανοιχτή ή σπαστή...με το ίδιο κουμπί κλείνει και στις δυο περιπτώσεις...!Βέβαια το αμάξι δεν το υποστηρίζει από την μάνα του...
Επομένως αυτό που σκεφτόμουνα είναι ότι είναι μεγάλη ταλαιπωρία να περάσεις το καλώδιο από τον συναγερμό στα κουμπιά της ηλιοροφής...
Ξύλωμα ταπετσαρίες οροφής και τέτοια....!!!Ξέρει κανείς αν όντως υπάρχει πρόβλημα...ή αν απλώς δεν τους συμφέρει λόγο της ταλαιπωρίας?
Το έχει κάνει κάποιος?
Το έχει κάνει κάποιος?
Αυτές είναι τώρα οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά...
Και στο RAV4 πλήρωσα δύο πλακέτες για να κλείνει τα παράθυρα ο συναγερμος. Στο Golf IV δε χρειάστηκε τίποτα και στα μοντέλα με ηλιοροφή τη κλείνει ο συναγερμός χωρίς πολλά πολλά.
Τέσπα ήθελα να πω τον πόνο μου...Λογικά χρειάζεσαι ακόμα μία πλακέτα για την ηλιοροφή. Τα άλλα είναι παιχνιδάκια για τους ηλεκτρολόγους. Μη σε ανησυχεί για το πού είναι τα καλώδια και ο διακόπτης.
Για το αν καεί η πλακέτα των παραθύρων έτσι αόριστα που μας το λές μου φαίνεται κουφό. Κάποιος λόγος, θα υπάρχει όμως για να στο πουν εκτός και αν ήθελαν να σε ξεφορτωθούν στη Hyundai.
Τέλος πάντων καλύτερα να έβαζες συναγερμό σε κάποιον ηλεκτρολόγο, εκτός αντιπροσωπίας που να σου τα έφτιαχνε όπως ήθελες. Έτσι το έκανα εγώ. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αυτές είναι τώρα οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά...
Και στο RAV4 πλήρωσα δύο πλακέτες για να κλείνει τα παράθυρα ο συναγερμος. Στο Golf IV δε χρειάστηκε τίποτα και στα μοντέλα με ηλιοροφή τη κλείνει ο συναγερμός χωρίς πολλά πολλά.
Τέσπα ήθελα να πω τον πόνο μου...Λογικά χρειάζεσαι ακόμα μία πλακέτα για την ηλιοροφή. Τα άλλα είναι παιχνιδάκια για τους ηλεκτρολόγους. Μη σε ανησυχεί για το πού είναι τα καλώδια και ο διακόπτης.
Για το αν καεί η πλακέτα των παραθύρων έτσι αόριστα που μας το λές μου φαίνεται κουφό. Κάποιος λόγος, θα υπάρχει όμως για να στο πουν εκτός και αν ήθελαν να σε ξεφορτωθούν στη Hyundai.
Τέλος πάντων καλύτερα να έβαζες συναγερμό σε κάποιον ηλεκτρολόγο, εκτός αντιπροσωπίας που να σου τα έφτιαχνε όπως ήθελες. Έτσι το έκανα εγώ.Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά νομίζω όταν είχα βάλει συναγερμό της gt autoalarm σε Punto gt είχα ζητήσει απο τον τυπά να μου βάλει πλακέτα για να ανεβαίνουν τα παράθυρα,αλλά αυτός δεν μου το σύστησε γιατί όπως είπε ο συναγερμός δεν μπορεί να καταλάβει εάν ένα παραθυρο είναι ανοιχτό η όχι και προσπαθεί να το κλείσει ζορίζωντας το μηχανισμό. Δεν ξέρω εαν ισχύουν αυτά που είπε αλλά τελικά με 'ψάρωσε' και δεν έβαλα την επίμαχη πλακέτα.Μήπως αυτό που είπε στον φίλο μας η hyundai είναι κάτι παρόμοιο;
-
Εμένα μου είχαν πει για το opel ότι ο εργοστασιακός συναγερμός δεν υποστηρίζει κλείσιμο των παραθύρων για να μην ταλαιπωρείται η μπαταρία. Στην αντιπροσωπεία το είχαν πει, πόσο ήξεραν και οι ίδιοι τι έλεγαν μου είναι άγνωστο.
-
Τα παράθυρα μου το έκανε μια χαρά....!
Δεν είπε ότι υπάρχει πρόβλημα...!
Εγώ μιλάω για την ηλιοροφή....!!!
Βλέπεις φαντάζομαι ότι πιο εύκολο να βγάλεις το κάλυμμα της πόρτας από το να ξηλώνεις ταπετσαρίες στην οροφή!!!!Αυτό το είχα σκεφτεί ότι μάλλον είτε είναι ανοιχτά είτε όχι αυτό θα τα κλείνει...αλλά όσους ρώτησα μου είπαν ότι είναι παρατραβηγμένο να χαλάσει ο μηχανισμός από κάτι τέτοιο...!!
Άντε να χαλάσει 3 μήνες πιο νωρίς από ότι θα χάλαγε....!!!Πρέπει σίγουρα να το υποστηρίζει και ο συναγερμός αλλιώς δεν γίνεται.
Εμένα ευτυχώς το υποστήριζαι....!! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εμένα μου είχαν πει για το opel ότι ο εργοστασιακός συναγερμός δεν υποστηρίζει κλείσιμο των παραθύρων για να μην ταλαιπωρείται η μπαταρία. Στην αντιπροσωπεία το είχαν πει, πόσο ήξεραν και οι ίδιοι τι έλεγαν μου είναι άγνωστο.? Eμάς το προηγούμενο μοντέλο Astra με τον εργοστασιακό συναγερμό το υποστηρίζει. Χωρίς εμείς να ζητήσουμε κάτι τέτοιο, από την αγορά του.
Απορία....! (Comfort-Ηλιοροφή)