-
Μα κουραστηκες γιατι προσπαθεις να μας πεις οτι το astra ειναι γρηγορο και οτι ειναι το καλυτερο!
Ουτε οι ανθρωποι που το εβγαλαν δεν τα πιστυεουν αυτα... -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μα κουραστηκες γιατι προσπαθεις να μας πεις οτι το astra ειναι γρηγορο και οτι ειναι το καλυτερο!
Ουτε οι ανθρωποι που το εβγαλαν δεν τα πιστυεουν αυτα...Το μόνο που προσπαθώ να πω είναι οτι το golf δεν είναι ιδιαίτερα καλύτερο, έχουν παρόμοιες επιδόσεις στην πράξη και οτι τα περιοδικά μεροληπτούν, ιδίως το συγκεκριμένο άρθρο το θεωρώ σχεδόν διαφημιστική καταχώρηση.
Και θα πω γιατί μεροληπτούν. Όταν η διαφορά στην 3η είναι 0,4 και σε ταχύτητες που γίνονται όλες οι προσπεράσεις, θα πρέπει να σε ενημερώσει οτι η διαφορά που έχουν στις ζάντες (3 ολόκληρες ίντσες) επηρεάζουν σημαντικά τις επιδόσεις. Και αν θέλουν να κάνουν συγκριτικό να πάνε να ξοδευτούν λίγο παραπάνω και να βάλουν ίδιους τροχούς και να μην καταχωρούν διαφημιστικό άρθρο.
-
Βρες ένα golf να τα στήσετε Τί κάθεσαι και παιδεύεσαι με νούμερα; Στο δρόμο φαίνονται τα άλογα
-
Ε αυτα το ξερουμε ολοι...το golf ειναι λιιιγο καλυτερο απο τ αλλα αλλα αυτο φαινεται και απο τη τιμη του που ειναι αρκετα πιο ακριβο...
Με το να καθεσαι να αναφερεις οτι ειναι 6 δεκατα πιο γρηγορο το ενα απ το αλλο ενω εγω σπιτι μου μετρησα το αλλο πιο γρηγορο για 2 δεκατα χανεις το δικιο σου...
Το Αstra ειναι ενα καλο αυτοκινητο, οντως εχουν ακουστει καποια αρνητικα για τους κινητηρες του οτι δεν ειναι τοσο σβελτοι οσο θα πρεπε με την ιπποδυναμη που χουν αλλα αναλογα εχουν ακουστει και για το bravo το 150αρι και για το golf το 160αρι οποτε μην σκας... -
Μιλάμε για ένα άρθρο που καταλήγει...
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ- Η ΟΨΗ, Η ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ (ΕΞΤΡΑ) ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ASTRA
- Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ GOLF
-
Συγνωμη αλλα καθεσαι και συγκρινεις τους χρονους αλλαγων golf vs astra?
Ειπαμε οκ τα νουμερα για μια απλη συγκριση αλλα μιλαμε για μικρομεσαια αυτοκινητα οχι για formula 1 που το καθε δεκατο μετραει...
Πανε να χαρεις το αυτοκινητο σου και ξεκολλα απο την συγκριση με το γκολφ...
Σορρυ για το ...
-
Ο χρήστης capthookb έγραψε:
Επειδή έχω κι εγώ το 1.4Τ με 17' ζάντες, giorgosgudelias στα 40km/h η πραγματική είναι 35. Στα 120km/h η πραγματική ταχύτητα σου πρέπει να είναι περίπου 108km/h είτε το πιστεύεις είτε όχι. Εκτός κι αν έχω εγώ προβληματικο κοντέρ.Ο φίλος φοράει 215/45/17 ενώ εγώ 215/50/17. Τι κάνει η opel;;;; Είναι συνηθισμένο;
Ίσως γι' αυτό τα νούμερα του είναι διαφορετικά. Χθες περνώντας από ραντάρ, το κοντέρ μου έδειχνε 50 ενώ το ραντάρ 52. -
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Συγνωμη αλλα καθεσαι και συγκρινεις τους χρονους αλλαγων golf vs astra?Ειπαμε οκ τα νουμερα για μια απλη συγκριση αλλα μιλαμε για μικρομεσαια αυτοκινητα οχι για formula 1 που το καθε δεκατο μετραει...
Πανε να χαρεις το αυτοκινητο σου και ξεκολλα απο την συγκριση με το γκολφ...
Σορρυ για το ...
+1000
-
Άραγε το astra με τα 180 έχει μεγάλες διαφορές με το Insignia με το ίδιο μοτέρ?
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Κοίταξε. Το astra με τον 1,6Τ με τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον tsi 160hp στις πολύ χαμηλές στροφές. Το να ξεκινήσεις ρεπρίζ τον 1,6Τ από τα 30 δεν παίζει. Το αμάξι θα έχει 1000 στροφές.Κοίτα, δεν είναι ετσι ακριβώς. Μια χαρά τα καταφέρνει ο 1.6Τ . Αν δεις το διάγραμμα της δυναμομέτρησης οι καμπύλες(ροπής) είναι παράλληλες αρχικά με τον TSI, και στο peak που κάνει ανεβάζει πιο ψηλά μάλιστα, αλλά αρχίζει να φθίνει κάπως η ροπή, ενώ ο TSI κρατάει πιο ψηλά στις μεσαίες στροφές και πάνω. Και έπειτα σαν απόλυτες τιμές βγάζει και 6-7 άλογα παραπάνω ο του astra. Δεν είναι άσχημα πιστεύω, αλλά το βάρος και η κλιμάκωση πνίγουν το μοτέρ, και τέλος οι ζάντες. Επειδή σ'αρέσουν τα νούμερα άκρη δε θα βγάλεις εύκολα με αυτό το συγκριτικό, καθώς το DSG βοηθάει πραγματικά πάρα πολύ το αμάξι. Πρέπει να γίνει ένα τεστ μεταξύ χειροκίνητου tsi 160, και astra 180 με νορμάλ ζάντες κλπ. Και πάλι όμως θα έχει ικανές διαφορές υπέρ του το tsi... Μόνο και μόνο τα 100 λιγότερα κιλά που ζυγίζει....
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Πάντως εγώ σήμερα γυρνώντας από μαραθώνα-αγιο στέφανο
Μόλις βγήκα απο αγιο στεφανο εθνικη για αθήνα έπιασα χαλαρά (το τονίζω) 230(κοντέρ ένδειξη) με το1.6Τ με το σπορτ κουμπι πατημένο και το αμάξι ήταν σαν να πηγαινε με 140 και ΑΚΛΟΝΗΤΟ!!!!!!!!!Τι κατανάλωση είχες εκείνη τη στιγμή; Μήπως πρόλαβες να δεις;
Δεν είδα διότι έιχα το νου μου στο δρόμο
Αλλα και επειδή με το που τα έπιασα έκοψα κατευθείαν διότι δεν είχα πολυ δρόμο άδειο
Την επόμενη φορά θα το προσέξω (θα προσπαθήσω) -
Ο χρήστης cane_corso_ έγραψε:
Σήμερα έχουν οι 4Τ συγκριτικό το astra 1.6T με το golf 1.4tsi 160 dsg. Πάλι θάβουν το astra στις επιδόσεις. Επιμελώς κρύβουν τις διαστάσεις της ζάντας του golf (για 17' μου φάνηκε, έναντι 19') και την διαφορετική κλιμάκωση των κιβωτίων (dsg με χειροκίνητο).
Η μέτρηση της 3ης σχέσης έβγαλε νικητή το golf κατά 0,4 sec. Σκεφτείτε τι θα γινόταν με 17' το astra.Φίλε μου,scirocco tsi160 και golf tsi160 έχουν το ίδιο μοτέρ.(20-40 κιλά διαφορά).
Χωρίς dsg......... δές τι διαφορές έχεις με ενα scirocco............http://www.zeperfs.com/en/duel3321-2417.htm
Φιλικά πάνταΝαι αλλα μιλάμε και για ένα αστρα με 1500 κιλά μη το ξεχνάμε αυτό.......
ασ ηταν και τα Golf 1500 κιλά και όχι με dsg και εκεί θα βλέπαμε διαφορές
Και μην ξεχνάς ότι στα 0-400 kai 0-1000 golf και astra έχουν διαφορά δέκατα του δευτερολέπτου και με 100+ κιλα βάρος διαφορά
Φιλικά -
Ο χρήστης fotis1972 έγραψε:
Σήμερα έχουν οι 4Τ συγκριτικό το astra 1.6T με το golf 1.4tsi 160 dsg. Πάλι θάβουν το astra στις επιδόσεις. Επιμελώς κρύβουν τις διαστάσεις της ζάντας του golf (για 17' μου φάνηκε, έναντι 19') και την διαφορετική κλιμάκωση των κιβωτίων (dsg με χειροκίνητο).
Η μέτρηση της 3ης σχέσης έβγαλε νικητή το golf κατά 0,4 sec. Σκεφτείτε τι θα γινόταν με 17' το astra.Φίλε μου,scirocco tsi160 και golf tsi160 έχουν το ίδιο μοτέρ.(20-40 κιλά διαφορά).
Χωρίς dsg......... δές τι διαφορές έχεις με ενα scirocco............http://www.zeperfs.com/en/duel3321-2417.htm
Φιλικά πάνταΝαι αλλα μιλάμε και για ένα αστρα με 1500 κιλά μη το ξεχνάμε αυτό.......
Και μην ξεχνάς ότι στα 0-400 kai 0-1000 golf και astra έχουν διαφορά δέκατα του δευτερολέπτου και με 100+ κιλα βάρος διαφορά
ΦιλικάΑν ηταν 220 κιλά το astra..........θα ήταν πιο γρήγορο και απο hayabusa.
Τι λες φιλε μου τωρα?
Τοσα το έβγαλε η opel,τι να κανουμε!!! -
Η διαφορά η μεγάλη είναι στις ζάντες. Συγκρίνουν επιταχύνσεις και ρεπρίζ σε αυτοκίνητα που το 1 φοράει 16' και το άλλο 19'
-
Ο χρήστης cane_corso_ έγραψε:
ΦιλικάΑν ηταν 220 κιλά το astra..........θα ήταν πιο γρήγορο και απο hayabusa.
Τι λες φιλε μου τωρα?
Τοσα το έβγαλε η opel,τι να κανουμε!!!Μα εγώ δεν λέω κατι για αυτό σαφώς και έτσι το βγάλανε και υπάρχει και λόγος
Αλλα τα πάντα δεν είναι η επιτάχυνση
Στα φρενα είναι καλύτερο το astra από όλα
Σε αλλαγές λωρίδα αν είχατε διαβάσει το drive πριν κανά 2 μήνες το astra πάλι καλύτερο και στο δρόμο σε εθνική με πολλά χιλιόμετρα ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Αν οδηγήσετε θα καταλάβετε τι λέω
¨οπως είπα με 230 στο δρόμο που έπιασα δεν έιχε το παραμικρό τριγμό-η κούνημα ή οτιδήποτε ΑΚΛΟΝΗΤΟ
οπότε.............. να μαστε καλά να τα χερόμαστε με ασφαλή χιλιόμετρα -
Σε ολες τις μετρησεις οσον αφορα τα φρενα αποσταση ακινητοποιησης δηλαδη το Astra βγαινει καλυτερο 4-5 μετρα αλλα οι μετρησεις ειναι αδικες σε ολες το Αστρα εχει 19' λαστιχα ενω οι ανταγωνιστες του 17'.
Τι συμπερασμα να βγαλεις τοτε? Βαλε μας ενα τεστ που ολα τα αμαξια θα εχουν ακριβως τα ιδια λαστιχα (διαστασεις και κατασκευαστης) και τοτε να μιλησουμε για αποτελεσματικοτητα των φρενων.. -
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Σε ολες τις μετρησεις οσον αφορα τα φρενα αποσταση ακινητοποιησης δηλαδη το Astra βγαινει καλυτερο 4-5 μετρα αλλα οι μετρησεις ειναι αδικες σε ολες το Αστρα εχει 19' λαστιχα ενω οι ανταγωνιστες του 17'.
Τι συμπερασμα να βγαλεις τοτε? Βαλε μας ενα τεστ που ολα τα αμαξια θα εχουν ακριβως τα ιδια λαστιχα (διαστασεις και κατασκευαστης) και τοτε να μιλησουμε για αποτελεσματικοτητα των φρενων..Το ίδιο άδικο είναι και για τις επιταχύνσεις και τα ρεπρίζ.
-
αφου με 18αρες και 19αρες το πουλανε απ οτι εχω δει στις περισσοτερες εκδοσεις...δηλαδη αν αγορασει καποιος το αυτοκινητο με 19αρες πως θα αντιδρασει σε φρεναρισμα πανικου; εχοντας 19αρες η θα αντιδρασει υποθετικα; το χουμε ξεφτιλισει λιγο το θεμα...
Sorry που μαι λιγο επιθετικος αλλα τωρα αντι να μιλαμε για το αυτοκινητο καθομαστε και μιρμιριζουμε αν ειναι 2 δεκατα πιο γρηγορο απ το golf η τι επιδοσεις θα χε αν ειχε 17αρες ζαντες και του χαμε βγαλει ολα τα καθισματα ωστε να ελαφρυνει... -
Στάνταρ είναι οι 17' σε όλες τις εκδόσεις. 18' και 19' είναι έξτρα.
-
Πραγματικά όμως νομίζω το thread έχει γίνει πολύ κουραστικό για όλους και ιδιαίτερα για κάποιον που θα θελήσει να μάθει καποια πληροφορία για το νέο astra. Επί 10 σελίδες προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι το αστρα είναι το θιγμένο αυτοκίνητο του ελληνικού τύπου μετρώντας τα δέκατα των δεκάτων. Έκανες μια επιλογή, η οποία απ ότι λες σε ικανοποιεί πλήρως. Απο κει και πέρα τι σε νοιάζει ρε αδερφέ τι κάνει το golf, το bravo και το leon; Δε πα να νε 10 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από το άστρα, θα αλλάξει κάτι; Το αυτοκίνητο το πήρες γιατί σου άρεσε, πάει και τελείωσε. Ένας υποψήφιος αγοραστής θα βάλει κάτω τα συν και τα πλή και ή θα το επιλέξει ή θα το απορρίψει. Είτε είχε 17άρες είτε 19αρες το αστρα, το γκολφ θα ήταν γρηγορότερο, παρτο χαμπάρι. Πρόβλημα της οπελ που το στέλνει με 19άρες χάρην εντυπωσιασμού. Δε με νοιάζει τι εχουν τα άλλα. Το αποτέλεσμα με νοιάζει. Επίσης δε με νοιάζει τι γράφουν τα περιοδικά. Το καθένα απευθύνεται σε ελαφρώς διαφορετικό κοινό, κι ας είναι όλα μικρομεσαία. Θες να σου λυθούν και σένα οι απορίες; Πήγαινε κάνε τα test drive. Αλλά προσπαθώντας εδώ και 10 σελίδες να μας αποδείξεις πόσο αδικημένο είναι το astra καταντά απίστευτα βαρετό. Και δε νομίζω να είμαι ο μόνος που βαρέθηκα σε κάθε ποστ να βλέπω νούμερα ρεπρίζ και αποκλίσεις κοντέρ. Έλεος δηλαδή. Ούτε σε ανάβαση δε γίνονται αυτά. Πήρες αμάξι που το γούσταρες, τελεία και παύλα. Άσε τα άλλα για τους άλλους και χαλάρωσε
Opel Astra 2009