-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πάντως εγώ απογοητεύτηκα από το Άστρα διαβάζοντας το συγκριτικό με τη Γκόλφω. Ευχαρίστως δεν θα το αγόραζα. Δεν με ενδιαφέρουν πρωτίστως οι επιδόσεις,ίσως μόνο δευτερευόντως, αλλά το να βλέπεις να είναι παντού πίσω μέμφοντας την μακριά μετάδοση, ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ να είναι πολύ πίσω σε κατανάλωση, έλεος δηλαδή για καινούργιο αυτοκίνητο και μάλιστα τούρμπο (που λένε ότι είναι και οικονομικά ).
Κάτι δεν πάει καλά.Πόλη-Εκτος-Μεση
Astra: 7,8- 4,7 - 5,9
Γκολφ: 8,2 - 5,1 - 6,2
DSG : 7,7 - 5,0 - 6,0Για πες μας από που προκύπτει ότι το αστρα έχει χειρότερη κατανάλωση. Στο αρθρο αυτα τα αντικειμενικά στοιχεία έγραφε? Είχανε δικά τους μηχανήματα φτιαγμένα στη ΝΑΣΑ?
Και πες μας και όλατα άλλα εκτός από κινητήρα σημεία στα οποία ψήθηκες ότι είναι πίσω το αστρα σε σχέση με το γκολφ?
Φρένα?
Τιμή?
Εξοπλισμός?
Εγγύηση?
Σερβις?
Εμφάνιση (μεσα-έξω)?Πολύ αγχος έχει πέσει με το νέο αστρα.. Χαλαρώστε.. Θα βουλιάξει ο τόπος πάλι..
Σεβαστές οι προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, αλλά είναι εντελώς άστοχο να κρίνετε αρνητικά την εταιρία από με ανούσια κατα τη συντριπτική πλειοψηφεία αγοραστών στοιχεία (π.χ. και καλά ημιάκαμπτος, και ψωρορεπριζ)
Το αμάξι σαν σύνολο είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό και θα το δείξουν οι πωλήσεις (γιατί αυτές μετράνε για την εταιρία) όπως το έδειξε και το Η. -
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
Το αμάξι σαν σύνολο είναι** μπροστά από τον ανταγωνισμό** και θα το δείξουν οι πωλήσεις (γιατί αυτές μετράνε για την εταιρία) όπως το έδειξε και το Η.
σουτ, μιλα ποιο σιγα. μας ακουνε....
πες μου ποσοι ειναι αυτοι που αγοραζουν αυτοκινητο με συγκεκριμενα επιχειρηματα και εν τελει ΞΕΡΟΥΝ τι ακριβως αγοραζουν, και μετα το ξανασυζηταμε...
-
Πολύ αγχος έχει πέσει με το νέο αστρα.. Χαλαρώστε.. Θα βουλιάξει ο τόπος πάλι..
Το αμάξι σαν σύνολο είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό και θα το δείξουν οι πωλήσεις (γιατί αυτές μετράνε για την εταιρία) όπως το έδειξε και το Η.
Aν μετα τους αλφιστι ερθουν και οι οπελιστι σωθηκαμε
Τοσο αγχος εχουν ολοι να φανταστεις που δν κοιμουντε κανενα 6μηνο.....
-
Συμβουλή : μην χρησιμοποιείτε τις εργοστασιακές καταναλώσεις για να αποδείξετε κάτι ποτέ. Στις πραγματικές συνθήκες δεν έχουν καμμία σχέση. Εγώ πάντως (που το διάβασα το άρθρο) είδα να λέει πως η ελάχιστη κατανάλωση μπορεί να πέσει στα 8 στο golf(πράγμα που το ξέρω από πρώτο χέρι), ενώ στο astra αντίστοιχα στα 10-11.
-
Το απόσπασμα που έγραψα τα λέει όλα. Είναι, επιγραμματικά, τα συμπεράσματα του συγκριτικού των 4Τ όσον αφορά τις επιδόσεις των δύο οχημάτων και μόνο.
Υπάρχει άλλη άποψη σε παρόμοιο τεστ? Να προβληθεί. Θα το ευχαριστηθώ γιατί μου φαίνεται πολύ λιβανίζουν το Λαικό Αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
οσα δεν μπορουν να κανουν με την αναρτηση , προσπαθουν να τα κανουν με τα λαστιχα.Ε ναι.. όλο το άγχος του μέσου έλληνα-ευρωπαίου-παγκόσμιου αγοραστή είναι αν εκει που θα ειναι μποτιλιαρισμένος 3 ώρες η θα τρέχει σε αυτομπαν, αν θα έχει ημιάκαμπτο ή όχι..
πες μου ποσοι ειναι αυτοι που αγοραζουν αυτοκινητο με συγκεκριμενα επιχειρηματα και εν τελει ΞΕΡΟΥΝ τι ακριβως αγοραζουν, και μετα το ξανασυζηταμε...
Ο καθένας ξέρει πολύ καλά τι αγοράζει. Μην προσπαθείς τα κριτήρια τα δικα σου να τα περάσεις στο αγοραστικο σύνολο. Σημασία για τις εταιρίες έχουν οι πωλήσεις και μόνο και η καθεμια ακολουθεί την δική της πολιτικη. Σκοπός τους δεν είναι να ικανοποίησουν 10 κολημμενα ατομα σε ένα φορουμ, ούτε το σύλλογο αναξιοπαθούντων κατά της αιμορροιδας. Σύμφωνα με τη λογική σου, αν το προηγούμενο αστρα ήταν κακό τότε του φούστη.. τώρα θα μάθανε και θα το χαντακώσουνε το αμάξι...αλλά δεν..
-
οσα δεν μπορουν να κανουν με την αναρτηση , προσπαθουν να τα κανουν με τα λαστιχα.
Ε ναι.. όλο το άγχος του μέσου έλληνα-ευρωπαίου-παγκόσμιου αγοραστή είναι αν εκει που θα ειναι μποτιλιαρισμένος 3 ώρες η θα τρέχει σε αυτομπαν, αν θα έχει ημιάκαμπτο ή όχι..
Ο καθένας ξέρει πολύ καλά τι αγοράζει. Μην προσπαθείς τα κριτήρια τα δικα σου να τα περάσεις στο αγοραστικο σύνολο. Σημασία για τις εταιρίες έχουν οι πωλήσεις και μόνο και η καθεμια ακολουθεί την δική της πολιτικη. Σκοπός τους δεν είναι να ικανοποίησουν 10 κολημμενα ατομα σε ένα φορουμ, ούτε το σύλλογο αναξιοπαθούντων κατά της αιμορροιδας. Σύμφωνα με τη λογική σου, αν το προηγούμενο αστρα ήταν κακό τότε του φούστη.. τώρα θα μάθανε και θα το χαντακώσουνε το αμάξι...αλλά δεν..
δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμια σχεση ο ημιακαμπτος με αυτο που λεω. παμε παρακατω.
Σύμφωνα με τη λογική σου,το προηγούμενο αστρα ήταν κακό τότε του φούστη.
καλε μου φιλε και συναθρωπε ζητημα το 5% του αγοραστικου κοινου να ξερει πραγματικα τι ΘΕΛΕΙ αλλα και τι ΑΓΟΡΑΖΕΙ.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Συμβουλή : μην χρησιμοποιείτε τις εργοστασιακές καταναλώσεις για να αποδείξετε κάτι ποτέ. Στις πραγματικές συνθήκες δεν έχουν καμμία σχέση. Εγώ πάντως (που το διάβασα το άρθρο) είδα να λέει πως η ελάχιστη κατανάλωση μπορεί να πέσει στα 8 στο golf(πράγμα που το ξέρω από πρώτο χέρι), ενώ στο astra αντίστοιχα στα 10-11.Δεν το εχω διαβάσει το άρθρο (αν δεν είναι αυτο του Νοεμβρίου), αλλά είμαι πολύ περίεργος πως εξηγησαν αυτό που λες και παρέκαμψαν τις εργοστασιακές τιμές! Φυσικά σε κανονικές συνθήκες η κατανάλωση είναι μεγαλυτερη, αλλά αυτό είναι κοινό για όλους. Αυτοί που το κατάλαβαν οτι ειδικά το αστρα θα πάει στο 10-11? Πήγανε βολτα μεχρι Σουφλί?
Α,και ένας φίλος πιο πάνω είπε ότι τεσταραν με το DSG...αν ίσχύει αυτό, πόσο λαμέ.....
-
επι των καταναλωσεων του νεου Astra... o ADAC.de παντως τις βρηκε στο τεστ του αρκετα χαμηλες... σε αντιθεση με τους reviewers του πληκτρολογιου....
Παντως, οτι και να λεμε... οποιος εχει αμφιβολιες ας παει να το οδηγησει, και σιγουρα θα του κοπει ο βηχας εκτος και αμα κανει σταυροφορια κατα τις Opel.
-
Eγω πάλι γιατί έχω την αίσθηση ότι ακόμα και μεσούσης της κρίσης -και στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία- στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου , το νέο Astra θα τα πάει πολύ καλά?...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
επι των καταναλωσεων του νεου Astra... o ADAC.de παντως τις βρηκε στο τεστ του αρκετα χαμηλες... σε αντιθεση με τους reviewers του πληκτρολογιου....Παντως, οτι και να λεμε... οποιος εχει αμφιβολιες ας παει να το οδηγησει, και σιγουρα θα του κοπει ο βηχας εκτος και αμα κανει σταυροφορια κατα τις Opel.
Επειδή προφανώς το οδήγησες (δεν έχω παρακολουθήσει πιο πριν) για πες ας τον λόγο που θα μας κοπεί ο βήχας ή δείξε μου το link με τις εντυπώσεις σου για να μπω στο κλίμα, γιατί χωρίς πλάκα στα περιοδικά δε έχω καμία μα καμία εμπιστοσύνη και για μένα μου είναι λίγο δύσκολο να πάω να οδηγήσω το ΑΣΤΡΑ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το απόσπασμα που έγραψα τα λέει όλα. Είναι, επιγραμματικά, τα συμπεράσματα του συγκριτικού των 4Τ όσον αφορά τις επιδόσεις των δύο οχημάτων και μόνο.
Υπάρχει άλλη άποψη σε παρόμοιο τεστ? Να προβληθεί. Θα το ευχαριστηθώ γιατί μου φαίνεται πολύ λιβανίζουν το Λαικό Αυτοκίνητο.Διάβασε και το CAR, πάνω κάτω στα ίδια καταλήγει.
-
Δεν το εχω διαβάσει το άρθρο (αν δεν είναι αυτο του Νοεμβρίου), αλλά είμαι πολύ περίεργος πως εξηγησαν αυτό που λες και παρέκαμψαν τις εργοστασιακές τιμές! Φυσικά σε κανονικές συνθήκες η κατανάλωση είναι μεγαλυτερη, αλλά αυτό είναι κοινό για όλους. Αυτοί που το κατάλαβαν οτι ειδικά το αστρα θα πάει στο 10-11? Πήγανε βολτα μεχρι Σουφλί?
Α,και ένας φίλος πιο πάνω είπε ότι τεσταραν με το DSG...αν ίσχύει αυτό, πόσο λαμέ.....
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, οι εργοστασιακές τιμές βγαίνουν από τα βασικά μοντέλα όπου φοράνε τις βασικές ζάντες, εχουν συγκεκριμενο φορτίο, σε κλειστή πίστα ή συγκεκριμένο άνεμο κλπ, και αναφέρονται σε συγκεκριμένο στυλ οδήγησης, που δε θα υιοθετήσει πρακτικά κανείς, παρά μόνο αν αυτοσκοπός του είναι η επίτευξη αυτών των εργοστασιακών μετρήσεων. Εγώ δεν ξέρω κανέναν τουλάχιστον που να πηγαίνει σε αυτοκινητόδρομο με 70 με τη μέγιστη σχέση και εντός πόλης με 30-50 σταθερά. Σε όλα τα αυτοκίνητα, οι τιμές διαφέρουν τουλάχιστον κατά 1-2 λίτρα(προς τα πάνω) σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνθήκες κίνησης. Από εκεί και πέρα ελπίζω αυτό να σου απαντάει το γιατί παρέκαμψαν τις 'εργοστασιακές' τιμές, ενώ από την πλευρά μου το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα για το Golf (μιας και έχω το ακριβώς το ίδιο, στην ίδια ακριβώς έκδοση, με τα ίδια ακριβώς έξτρα και DSG) είναι πως οι τιμές είναι ακριβώς έτσι σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.
-
Να ρωτήσω κάτι.
Πότε αναμένεται κιβώτιο διπλού συμπλέκτη από την OPEL για το ASTRA; -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Δεν το εχω διαβάσει το άρθρο (αν δεν είναι αυτο του Νοεμβρίου), αλλά είμαι πολύ περίεργος πως εξηγησαν αυτό που λες και παρέκαμψαν τις εργοστασιακές τιμές! Φυσικά σε κανονικές συνθήκες η κατανάλωση είναι μεγαλυτερη, αλλά αυτό είναι κοινό για όλους. Αυτοί που το κατάλαβαν οτι ειδικά το αστρα θα πάει στο 10-11? Πήγανε βολτα μεχρι Σουφλί?
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, οι εργοστασιακές τιμές βγαίνουν από τα βασικά μοντέλα όπου φοράνε τις βασικές ζάντες, εχουν συγκεκριμενο φορτίο, σε κλειστή πίστα ή συγκεκριμένο άνεμο κλπ, και αναφέρονται σε συγκεκριμένο στυλ οδήγησης, που δε θα υιοθετήσει πρακτικά κανείς, παρά μόνο αν αυτοσκοπός του είναι η επίτευξη αυτών των εργοστασιακών μετρήσεων. Εγώ δεν ξέρω κανέναν τουλάχιστον που να πηγαίνει σε αυτοκινητόδρομο με 70 με τη μέγιστη σχέση και εντός πόλης με 30-50 σταθερά. Σε όλα τα αυτοκίνητα, οι τιμές διαφέρουν τουλάχιστον κατά 1-2 λίτρα(προς τα πάνω) σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνθήκες κίνησης. Από εκεί και πέρα ελπίζω αυτό να σου απαντάει το γιατί παρέκαμψαν τις 'εργοστασιακές' τιμές, ενώ από την πλευρά μου το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα για το Golf (μιας και έχω το ακριβώς το ίδιο, στην ίδια ακριβώς έκδοση, με τα ίδια ακριβώς έξτρα και DSG) είναι πως οι τιμές είναι ακριβώς έτσι σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.
Ε και? Αυτο τι λέει? Οτί οι πραγματικές καταναλώσεις ειναι διαφορετικές το ξέρουμε.Αλλά αυτό είναι κοινό για όλα. Το θέμα είναι αυτοί πως κατάφεραν και βγάλανε εντελώς ανάποδα αποτελέσματα και μάλιστα με τόση διαφορά, την ώρα που αλλα τεστ επιβεβαιώνουν ότι το αστρα ειναι οικονομικό.
Το οτι το συγκριναν με το DSG το αφήνω ασχολίαστο...Αλήθεια τι διαφορά τιμής εγραφε στο τέλος -
Πως να είναι πιο οικονομικό όμως όταν είναι πάνω από 110 κιλά βαρύτερο, μεγαλύτερες ζάντες, και μακρύτερες σχέσεις που για να προσπαθήσει να το ακολουθήσει το άλλο πρέπει να το πιέζει? Η διαφορά στην τιμή είναι 1950€ στις βασικές εκδόσεις, και 1240€ σε αυτά που δοκιμάσανε.
-
Το οτι το συγκριναν με το DSG το αφήνω ασχολίαστο...
Θυμάσαι που κάποιοι σύγκριναν το OPC με το R32 γ να βγάλουν ντε κ καλα νικητη το γκολφ;;;;
Εδω γελάμε popol@re!!!! -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Πως να είναι πιο οικονομικό όμως όταν είναι πάνω από 110 κιλά βαρύτερο, μεγαλύτερες ζάντες, και μακρύτερες σχέσεις που για να προσπαθήσει να το ακολουθήσει το άλλο πρέπει να το πιέζει? Η διαφορά στην τιμή είναι 1950€ στις βασικές εκδόσεις, και 1240€ σε αυτά που δοκιμάσανε.Η opel δίνει την κατανάλωση και για ζάντες 235 και είναι μόλις 0,1 μεγαλύτερες από αυτές που έγραψα πιο πάνω.
Επίσης η τίμες που αναφέρεις μου φένονται λίγο περίεργες..Λογικά αυτοί τεστάρανε το αστρα το σπορ γιατι μόνο αυτό έχει το flexride και κάνει 19800 και έχει σχεδόν τα πάντα μέσα. Γκολφ με dsg βλέπω comfort:22100 high:23250.
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος ή εχει αλλάξει κάτι (από το vw site ).
Οπότε η διαφορά είναι 2300 ή 3450.... -
Όχι, στο τεστ έχει το comfortline. Αρχική τιμή 23.450(5θ DSG) και αυτό που δοκιμάσανε κάνει 25.040. Το astra λέει αρχική 21.500 και η έκδοση της δοκιμής 23.800. Άμα πάρει κανείς το golf χειροκίνητο έρχεται ακόμη πιο χαμηλά(-1750).
-
A, καλά άκυρο. Προφανώς είχανε το 1,6Τ vs 160hp.
Νόμιζα το 1,4Τ vs 122hp.
Opel Astra 2009