-
Ξεκινάω αυτό το poll γιατί, κάνοντας σχετική μου έρευνα στις τιμές, είδα
ότι, ενώ στα περισσότερα μοντέλα οι τιμές πέφτουν σταδιακά μετά την
πρώτη εμφάνιση, υπάρχουν μοντέλα που ακριβαίνουν.Χαρακτηριστική περίπτωση το Citroen C4 που, σε σχέση με την τιμή πρώτης
κυκλοφορίας έχει σκαρφαλώσει (για το ίδιο μοντέλο) ως και +1400€Για να έχει αξία το poll, ώστε να βγουν συμπεράσματα πρόσθεσα και χρονικά
στοιχεία, μια και η αγορά αυτοκινήτου μεταβάλλεται μέσα στο χρόνο.Όσοι απαντήσετε θα βοηθήσετε μια μικρή έρευνα που κάνω στους παράγοντες που
διαμορφώνουν τις τιμές/προσφορές. -
πρώτη εμφάνιση, υπάρχουν μοντέλα που ακριβαίνουν.Χαρακτηριστική περίπτωση το Citroen C4 που, σε σχέση με την τιμή πρώτης
κυκλοφορίας έχει σκαρφαλώσει (για το ίδιο μοντέλο) ως και +1400€Για να έχει αξία το poll, ώστε να βγουν συμπεράσματα πρόσθεσα και χρονικά
στοιχεία, μια και η αγορά αυτοκινήτου μεταβάλλεται μέσα στο χρόνο.Όσοι απαντήσετε θα βοηθήσετε μια μικρή έρευνα που κάνω στους παράγοντες που
Καλησπέρα.
Αγορά αυτ/του Nissan Almera την 1η εβδομάδα Μαρτίου και μετά από 2 μήνες πτώση της τιμής κατά 1000
-
είχα αγοράσει το 1998 106 rallye 4.750.00δρχ(ιουνιο)
σεπτεμβρη πήγε 3.750.000ρέφαρα από την επόμενη αγορά
-
Aγόρασα το Mondeo τον Σεπτεμβριο και η τιμή ανέβηκε από τότε κατά 450 ευρώ ενώ η έκπτωση τοις μετρητοίς από 2750 που ήταν τότε, είναι τώρα 2200 ευρώ.Συνολικό κέρδος για μένα 900 ευρώ.
-
Εμενα ηταν περιεργη περιπτωση. Εφτασα πολυ κοντα στο να παρω το αμαξι 2-3 φορες, αλλα λιγο πριν υπογραψω εκανα πισω για διαφορους λογους. Στο τελος μου το εδωσαν αφουν μου μειωσαν 1500 ευρω απο την αρχικη τιμη.
Απο οτι θυμαμαι, η τιμη του συγκεκριμενου μοντελου μαλλον εχει μεινει η ιδια. -
Σε μένα αυξήθηκε κατά 1500 ευρώ σε ένα χρόνο από την στιγμή που το πήρα.
Βέβαια ήταν 1η φουρνιά νεότατου μοντέλου και λογικό ήταν να το σπρώξουν στην αρχή λιγάκι. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σε μένα αυξήθηκε κατά 1500 ευρώ σε ένα χρόνο από την στιγμή που
το πήρα. Βέβαια ήταν 1η φουρνιά νεότατου μοντέλου και λογικό ήταν
να το σπρώξουν στην αρχή λιγάκι.Άλλοι ξεκινούν με τσιμπιμένη τιμή (βλ Yaris, νέο Civic-το 1.4) ώστε να
αγοράσουν πρώτα οι πόρωμένοι και μετά ρίχνουν τις τιμές.Άλλοι, όπως πχ στο C4 ξεκινούν με καλή τιμή και μετά την ανεβάζουν.
Π.χ στο C4 αρχικά πουλούσαν μέσο όρο 420/μήνα και τώρα 255Πάντως όσοι απαντήσετε ξαναλέω βοηθάτε στην ανίχνευση κάποιων
standards της αγοράς. -
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Εγώ αγόρασα το Astra Σεπτέμβριο του 98 και τον Νοέμβριο κατέβηκε 500.000 κάτω ενώ στις αρχές του 99 ακόμα περίπου τόσα παρακάτω.
Δεν έχω ρεφάρει ακόμα. -
Αγορασα το Fabia τον Ιουλιο του 2000, 3.530.000 δρχ (ή 10350 ευρω) και απο τοτε δεν ξανασχοληθηκα με το ποσο κανει
-
'τσίμπησε' 200
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Εγώ αγόρασα το Astra Σεπτέμβριο του 98 και τον Νοέμβριο κατέβηκε 500.000 κάτω ενώ στις αρχές του 99 ακόμα περίπου τόσα παρακάτω.
Δεν έχω ρεφάρει ακόμα.Αυτό είναι άλλο πράγμα, έχει σχέση με την αλλαγή της φορολογίας τότε.
Νομίζω ότι ο φίλος ρωτάει αν η αντιπροσωπεία άλλαξει την τιμή για λόγους προώθησης κλπ.... -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Aγόρασα το Mondeo τον Σεπτεμβριο και η τιμή ανέβηκε από τότε κατά 450 ευρώ ενώ η έκπτωση τοις μετρητοίς από 2750 που ήταν τότε, είναι τώρα 2200 ευρώ.Συνολικό κέρδος για μένα 900 ευρώ.Θα σου τα ζητήσουνε πίσω σε κάποιο σέρβις.... Μην τους το πείς
-
Εγω πηρα αμάξι τελευταία στο τέλος της καριέρας του στην χαμηλότερη τιμή της προσφοράς 28000(Type-R)
Στο αstra εχασα μόνο εξοπλισμό (δηλαδη στην ίδια τιμή 4 αερόσακους κλιμά και ζάντες 16)
Στο s60 εχω χάσει και 3000 με 4000 ευρώ (αναζητούνται μεταξύ αντιπροσώπου και ford που τα ξεφτέλισε) -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δεν έχω ρεφάρει ακόμα.Αυτό είναι άλλο πράγμα, έχει σχέση με την αλλαγή της φορολογίας τότε.
Νομίζω ότι ο φίλος ρωτάει αν η αντιπροσωπεία άλλαξει την τιμή για λόγους προώθησης κλπ....Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά εξακολουθεί να πονάει!!! Σκέψου ότι όχι μόνο επένδυσα (και όχι μόνο εγώ φυσικά) περισσότερα για να το αγοράσω αλλά έχασα και πολλά περισσότερα σε μεταπολιτική αξία από τις απανωτές μειώσεις. Απλά το παντρεύτηκα το αμάξι μια και δεν συνέφερε να το δώσω.
-
σωστός
-
Εγώ αγόρασα το punto τον Απρίλιο του 2000, 3.460.000 και μετά από δύο αυξήσεις έφτασε 3.720.000
-
Ο χρήστης Jackques έγραψε:
Εγώ αγόρασα το punto τον Απρίλιο του 2000, 3.460.000 και μετά από δύο αυξήσεις έφτασε 3.720.000Ευχαριστώ και για τη δική σου ψήφο. Κρίμα που οι αγοραστές των
τελευταίων 2 χρόνων (της μεταολυμπιακής ιστορίας πωλήσεων) δεν
μοιράζονται την σχετική πληροφορία. -
Εγω αγορασα το πουντο τον Ιανουαριο του 2005.Απο τοτε μεχρι σημερα εχει την ιδια τιμη (
Έπεσε η ανέβηκε η τιμή του μοντέλου αφού το αγοράσατε?