-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εάν συνεχίσει έτσι μάλλον τα πολλών κυβικών αυτοκίνητά τους θα ξεπουλήσουν, ευκαιρία για τους Ευρωπαίους με τους οικονομικούς τους κινητήρες να επιβληθούν.Τώρα βέβαια θα έρθουν κάποιοι φίλοι εξ' Αμερικής και θα σου πουν 'δε φταίνε τα κυβικά', 'there's no replacement for displacement', 'τι λες που οι Ευρωπαίοι (ή οι Γιαπωνέζοι, for that matter) φτιάχνουν πιο οικονομικούς κινητήρες από εμάς' κι άλλα τέτοια χαριτωμένα.
-
Ταξιδιώτη
3 με 3,2$ το US gallon ενώ περιοχές όπως το Βeverley Hills χτυπάει και τα 4$.
Αρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Στα 74,7$ το βαρέλι σήμερα...
Εχουν εξαγριωθεί ακόμα και οι αμερικάνοι από αυτά που βλέπω στις ειδήσεις.
δηλ μιλάμε για 0,79$ το λίτρο = 0,66 ευρώ...κι εμείς εδώ βαράμε το 1 - 1,05 ευρώ...
με υποπολλαπλάσια εισοδήματα... -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Γιατί έχω την εντύπωση ότι τελικά οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μας;!!! Γιατί παραμένουν οι φόροι των καυσίμων ποσοστιαίοι και όχι με συγκεκριμένους αριθμούς;Ο ειδικος φορος καταναλωσης (ΕΦΚ), που ειναι ο πιο σημαντικος φορος στα καυσιμα , δεν ειναι ποσοστιαιος.Ειναι σταθερο ποσο, ανεξαρτητα αν το κοστος προιοντος εναι 0,2 €/lt η 0,5 €/lt η οτιδηποτε αλλο.
Ποσοστιαιος ειναι φυσικα ο ΦΠΑ.
-
φόρος είναι και ο ΦΠΑ και μάλιστα από τους πιο προσοδοφόρους...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ταξιδιώτη3 με 3,2$ το US gallon ενώ περιοχές όπως το Βeverley Hills χτυπάει και τα 4$.
Αρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Στα 74,7$ το βαρέλι σήμερα...
Εχουν εξαγριωθεί ακόμα και οι αμερικάνοι από αυτά που βλέπω στις ειδήσεις.
δηλ μιλάμε για 0,79$ το λίτρο = 0,66 ευρώ...κι εμείς εδώ βαράμε το 1 - 1,05 ευρώ...
με υποπολλαπλάσια εισοδήματα...Οι τιμές της βενζίνης στο Beverly Hills:
http://www.automotive.com/gas-prices/33 ... index.html
Από 3.119 $/gallon η απλή σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (24/4/06). Υπάρχει και κάποιος που δίνει 'Premium' με 3.829 $/gallon αλλά δε φτιάχνουν οι εξαιρέσεις τις ειδήσεις.
Αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κανείς πάντως είναι ότι πριν την εισβολή στο Ιρακ η βενζίνη στις ΗΠΑ κόστιζε τα μισά απ' όσα κοστίζει τώρα.
Κατά τ' άλλα, καλά πάμε.....
-
Και φυσικα μια μειωση του ΕΦΚ θα μπορουσε να κρατησει τις τιμες εκει που ειναι τωρα (αγαθα, προιντα, μεταφορες κλπ) αλλα τι λεω τωρα Ε????
Ξεχασα ομως πρεπει να γινουμε Ευρωπαιοι στους φορους (οχι στους μισθους ομως) ...
Ερε κρεμασμα που θελουν μερικοι εκει πανω.... Μας δουλευουν και λεμε και ευχαριστω.....
-
Για ηλιακό μοτοποδήλατο (με τα φωτοβολταϊκά πάνω από το κεφάλι, να κάνουν και σκιά!), βγάζω άδεια?....
Για κάτι τέτοιο με βλέπω σε λίγο.
-
[quote='funkyreverend']
Όσο για τη βενζίνη που θα σταθεροποιηθεί στο 1 -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Βλέπω τωρα ΝΕΤ , αν πει κάτι διαφορετικό ή εάν εγώ δεν κατάλαβα καλά, θα το κάνω edit.
Αν είχε φτάσει 4 δολάρια το γαλόνι από κει που δεν είχε ούτε 3, από τη μια μέρα στην άλλη, θα ήταν πρώτη είδηση παντού!
Στο Mega, που πέτυχα ρεπορτάζ για το πετρέλαιο πριν από λίγο, είπαν ότι η βενζίνη στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 3 $/gallon - αυτό που λένε και οι πηγές που παρέθεσα, δηλαδή. Ο Μπους μιλούσε για 'δύσκολο καλοκαίρι', για εναλλακτικές μορφές καυσίμου, κλπ.
Ρε παιδιά, υπερβολές είναι!!
Κάποιος θα κορόιδεψε μια γριούλα και το έκαναν πρωτοσέλιδο (πρωτοσκρήνσοτ για τηλεόραση;; )Λίγο πριν τα χριστούγεννα σε ένα ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ είπαν οι εξαπωδώδες της ελλ. τηλεόρασης πως έκανε ΠΛΗΝ 37 ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!!! Ε, όντως είχε ψοφόκρυο, αλλά στις κατεξοχήν πιο κρύες (ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΕΣ!!!) περιοχές είχε πλην 17, βία πλην 20 σε απομακρυσμένα χωριά!!!
Το πλην 37 δεν αναφέρθηκε ΠΟΥΘΕΝΑ στα ελβετικά νέα, κια μάλλον ήταν θερμοκρασία σε κορυφή χιονοδρομικού!!!
Να χέσω κύμα ψύχους, που εκεί σε Κ.Σ. έχει πλην 25 με πλην 30!!!Κάπως έτσι θα ήταν και τα 4$...
-
Τώρα με την κρίση τι θα βάζατε;
BP Ultimate με 1,19 το λίτρο;
ή
Shell Racing με 1,30 το λίτρο;Μην μου πείτε 95άρα...το δίλλημα είναι φίλου με Golf FSi 1.6
-
Σάββα είναι όντως FSI ο κινητήρας του φίλου σου ή είναι από τα καινούργια?
-
Να ρωτήσουμε τον lkar!
-
είναι μοντέλο 10/2005...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σάββα είναι όντως FSI ο κινητήρας του φίλου σου ή είναι από τα καινούργια?Ποιά καινούργια;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ Ελβετία το αμάξι μου (χιλιάρι Ίμπιζα) έχει κατανάλωση 8,5 λίτρα / 100 χμ. Με Ελληνική 95άρα φυσικά.
ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ από Ελβετία έχει 6,25!!! Με Ελβετική 95άρα φυσικά.Το υψόμετρο στον τόπο αναχώρησης ειναι ίδιο με του προορισμού, ενώ η διαδρομή ΟΛΟΙΔΙΑ, και το φορτίο ΙΔΙΟ, όπως και ο οδηγός, ο ρυθμός οδήγησης, και η κίνηση στο δρόμο!!!
Οπότε Η ΜΟΝΗ διαφορά είναι το καύσιμο!!!
Άρα ο Ελβετός ξοδεύει 27% λιγότερο καύσιμο για την ίδια διαδρομή. Αν εμείς το αγοράζουμε 1.00 ευρώ το λίτρο, και ο Ελβετός 1.25 ευρώ το λίτρο, εσείς ποιος λέτε πως έχει φτηνότερο καύσιμο;;;;
2+ lt/100km (27% στην προκειμένη περίπτωση) είναι τεράστια διαφορά για να οφείλεται στην 'σούπερ-ποιότητα' της Ελβετικής βενζίνης 95 RON. Kάτι άλλο παίζει.
Επίσης, δε νομίζω ότι στην Ελβετία κάνουν π.χ. 0-100 σε 2 δευτερόλεπτα λιγότερο απ' ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη με το ίδιο αμάξι, λόγω καλύτερης βενζίνης, έτσι δεν είναι?....
Παρεμπιπτόντως, περί τα 8.5 lt/100km καίει και το δικό μου (2000cc, 1100kg + 2 άτομα + αποσκευές) σε ταξίδι χωρίς να προσέχω ιδιαίτερα, είτε του βάζω 95άρα, είτε 100άρα. Θα περίμενα από 1000άρι να καίει σαφώς λιγότερο - εκτός κι αν το πας με το γκάζι στο πάτωμα....
-
στα 72,50 $ το βαρέλι σκαρφαλωσέ πλέον η τιμή της βενζίνης. Η μόνη λύση είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
-
Ή η αποφυγή χρήσης αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, ειδικά μέσα στην πόλη.
Για να πάω στη δουλειά μου χρειάζομαι 2 ευρώ παίρνοντας 4 συγκοινωνιακά μέσα. Με αυτό το ποσό κάνω 22-25 χλμ με το αμάξι (κατανάλωση ~9,5 λ. - απλή αμόλυβδη). Απόσταση ως τη δουλειά μου και πίσω: 24 χλμ. Διάρκεια διαδρομής: 20-30% συντομότερη με αυτοκίνητο. Αν ανέβει η αμόλυβδη στο 1,20, τότε μόνο θα με συμφέρει από οικονομικής άποψης η χρήση ΜΜΜ.
-
Μέσα στην πόλη άρχισα να χρησιμοποιώ τα ποδαράκια μου και ποδήλατο. Κάθησα και υπολόγησα οτι μέχρι τώρα( 185.000 χλμ και 7.5 χρόνια) έχω δώσει 18.500e για βενζίνες και συντήρηση( 10 λεπτά το χιλιόμετρο και λίγα βάζω).
Από εδώ και πέρα θα αγοράσω ένα play station και θα κάθομαι στα αυγά μου, ευτυχώς πρόλαβα και έκανα αρκετά ταξιδάκια όσο ήταν καιρός. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Σάββα είναι όντως FSI ο κινητήρας του φίλου σου ή είναι από τα καινούργια?
Ποιά καινούργια;
Αυτά που καίνε επιπλέον της βενζίνης και 10 λεπτά για λάδι!!!!! Αθάνατη VW!!!!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μέσα στην πόλη άρχισα να χρησιμοποιώ τα ποδαράκια μου και ποδήλατο. Κάθησα και υπολόγησα οτι μέχρι τώρα( 185.000 χλμ και 7.5 χρόνια) έχω δώσει 18.500e για βενζίνες και συντήρηση( 10 λεπτά το χιλιόμετρο και λίγα βάζω).
Από εδώ και πέρα θα αγοράσω ένα play station και θα κάθομαι στα αυγά μου, ευτυχώς πρόλαβα και έκανα αρκετά ταξιδάκια όσο ήταν καιρός.Από το 2000 έχω δώσει (τώρα κάθισα και τα υπολόγισα) ~41.000 ευρώ για τα αυτοκίνητα μαζί με την αξία αγοράς των αυτοκινήτων. Αν τα πουλήσω σήμερα θα πάρω το πολύ 18.000, άρα 'χασούρα' 23.000 αυρώ ή κοντά 8 εκ. δρχ. σε 6 χρόνια, ήτοι ~3.800
Νέα πετρελαϊκή κρίση;