-
Για όσους δεν έχουν καταλάβει πάντως το Τέριος έχει μεγαλύτερο κατά πολύ πλάτος από το παλιό και μπορεί να θεωρηθεί όσο οικογενειακό είναι και το Ibiza
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Οικονομοτεχνικά το SX4/Sedici
Το Terios ειναι πολυ ακριβό για αυτά που προσφέρει. Με τα ιδια χρηματα βρίσκεις μτχ GV ενός έτους και δίλιτρο μαλιστα+1 κ από εμένα!
-
Ο χρήστης ferr@r1 έγραψε:
Για όσους δεν έχουν καταλάβει πάντως το Τέριος έχει μεγαλύτερο κατά πολύ πλάτος από το παλιό και μπορεί να θεωρηθεί όσο οικογενειακό είναι και το IbizaCompared to the previous model, the new Terios 1.5 SX is 230 mm longer at 4,075 mm and a significant 190 mm wider at 1,745 mm. It is 45 mm higher because of its standard roof rails. The entry-level ‘S’ model – which lacks roof rails – is 5 mm lower than before.
E δεν είναι και πολύ πλατύτερο...
-
Αντι να λέτε υποθετικά τι είναι και τι δεν είναι, κάντε μια βόλτα να το δείτε και μετά υποστηρίζεται την γνώμη σας.
Πίσω κάθονται ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ 2 άτομα ενω αν μπει 3ος απλά δε ¨ξαπλώνει¨ κανείς.
Το Terios ειναι σχεδιασμένο για 3 άτομα πίσω (εξου και τα 3 στανταρ μαξιλαράκια, ζώνες) με υποχώρηση στην άνεση, αν μιλάμε για παιδία δε γίνεται λόγος, χωράνε άνετα 3 πιστιρίκια πίσω.... -
Βασικά νομίζω ότι το καθένα έχει και θα έχει το κοινό του.
Το ιταλο-γιαπωνέζικο φτιαγμένο στην Ουγγαρία crossover, είναι ένα υπερυψωμένο χατσμπακ, που σου δίνει και δυνατότητα να κινηθείς στο χώμα ή στο χιονι ΛΙΓΟ παραπάνω από ένα προσθιοκίνητο.
ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
και πράγματι είναι πολύς κόσμος που μόνο αυτό θέλει.
Τώρα για χώρους πρέπει να το δούμε από κοντά.
Στα χαρτιά πάντως δεν πείθει για τους χώρους του. 2500 μεταξόνιο με 270 λίτρα πορτ-μπαγκαζΤο Γιαπωνέζικο made japan... Terios II ( ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ, ευτυχώς και στην καταπληκτική τερακίνηση που είχει)
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ....ΤΖΙΠ ΤΩΝ...SUV
Σκληροτράχηλο για OFF-ROAD χρήση, αλλα και καλοστημένο για σβέλτη κίνηση στην ασφαλτο όσο το επιτρέπουν τα 105 αλογάκια του.
Με αριστα φρένα (τρίτη καλύτερη επίδοση σε ΟΛΑ τα 4χ4) και μάλιστα πολύ καλυτερη από πολλά 'γρήγορα'τα παραπάνω συμπεράσματα για το ΝΕΟ Τerios δε τα βγάζω εγώ αλλά σύσσωμος ο ειδικός τυπος σε περιοδικα και Ιντερνετ.
Τώρα για χώρους.
Είναι στενό όσο : ένα GRADE-PUNTO, ENA NEO CLIO, ή το προηγούμενο
3πορτο honda Civic. κλπ, κλπ,
Είναι σε μεταξόνιο μεγαλύτερο π.χ από το τελευταίο Golf (2575)!!, ή την 147 (2546) που έχω.
καλά σε πορτ-μπαγκαζ τι να πει κανεις .....
Terios 380. και σε κάθετη εντελώς θέση 395 (χωρις καθολου κλίση δηλαδη)
Golf: 350 , Focus: 385, τα κορεάτικα SUV: 330 περίππου, fοrester: 387
ΚΛΠ ΚΛΠΠληροφορίες για τα παραπάνω στα τεχν. χαρακτηριστικά των περιοδικών
-
Για να δούμε πως θα τα πάει και σε κανένα crash test πάντως το Terios γιατί για το D-Compact η εταιρία με δηλώσεις προέβλεπε τα καθόλου τιμητικά στις μέρες μας 3 αστέρια.
Και το έχω δει το νέο Terios, μπήκα και μέσα και μου άρεσε ΠΑΡΑ πολύ. Αλλά ναι, είναι κάπως στενό. Compact όπως λέει και η εταιρία. 2 άτομα χωράνε μια χαρά πίσω, αλλά είναι ικανοποιητικό αν σκεφτείς ότι σε άλλα SUV χωράνε 4 όπως εδώ χωράνε 3? Σκέψου ότι άμα δέσεις καρεκλάκι για παιδί για να μπουν άλλα 2 άτομα πίσω θα ζοριστούν.
Έτσι για ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ χρήση και γενικά για την χρήση που λέει στην αρχή του ποστ τα άλλα 2 είναι καλύτερα, συν το ότι είναι αρκετά φτηνότερα και λογικά θα έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο. Επίσης προβλέπεται να είναι πιο ποιοτικά μέσα από το Terios.
Απο αξιοπιστία η Daihatsu είναι κορυφή (το λέω γιατί έχουμε ένα Daihatsu Gran Move στην οικογένεια και ξέρω) αλλά λογικά και το άλλο γιαπωνέζικο θα είναι απροβλημάτιστο.
Αυτά βάση της λογικής. Καλύτερα να τα περιμένουμε να έρθουν και τα άλλα 2 και θα δούμε.
-
Απο την δήλωση τύπου της daihatsu στην εκθεση Γενεύης:
Many people have a safe image about the SUV. But the Terios’s
safety is more than just an image. Daihatsu conducted the
world’s most rigorous in-house crash tests including a full-wrap
frontal collision test at 55 km/h, a side-impact collision test, a
rear-impact collision test at 50 km/h, and an offset frontal
collision test at 64 km/h. In all of these tests, the Terios has
achieved the most demanding in-house targets for sufficient
occupant survival space and injuries on dummies.
...............................
To minimise injuries to pedestrians, the Terios employs
crushable structures for its bonnet hinges, wings and bonnet
itself to provide better shock absorption. As a result, the Terios
has achieved in-house test data that correspond to Euro NCAP’s
three-star rating for pedestrian protection.Τα τρία άστρα που λές είναι για την προστασία πεζών, πράγμα υπεράνω κάθε προσδοκίας.... το in house test ισοδυναμεί με 4 άστρα στο Euro NCAP
-
Πάντως επειδή το Terios το είδα και εγώ το Σάββατο στην έκθεση εδώ στη γειτονιά μου (είχε δύο με χειροκινητο, και αυτόματο κιβώτιο, και δύο επίπεδα εξοπλισμου) θα πώ το εξής
Είναι φαρδύτερο απο το παλιό, φαίνεται καλοφτιαγμένο, έχει πραγματικά μεγάλο χώρο αποσκευών, όμως δεν μου άρεσαν δύο πράγματα:Πρώτον, το κάθισμα είναι πολύ απλό, (το παλιό Terios που επίσης υπήρχε στην έκθεση είχε καλύτερο) και σίγουρα δεν είναι σαν του Punto που έχω, το οποίο είναι μακρύτερο (καλύτερη στήριξη μηρών μπροστά) και φαρδύτερο... Για κάποιους μπορεί να μην μετράει τόσο, ειδικά τους μικρόσωμους, αλλά για μένα είναι βασικό στοιχείο άνεσης όταν για να πάω στο χωριο θέλω 3,5 ώρες
Δεύτερον ο λεβιές ταχυτήτων είναι ή κοντός πολύ, ή τοποθετημένος χαμηλά στην κονσόλα και δεν βολεύει καλά.(Mε το ύψος καθίσματος ρυθμισμένο τέρμα κάτω) Αυτό πάλι το συναντώ πρώτη φορά σε αυτοκίνητο, γι'αυτό και μου έκανε εντύπωση..
Τώρα όσον αφορά τη σύγκριση, επειδή είναι κάτι που με 'καίει' και εμένα μιάς και προσανατολίζομαι στην αγορά ένός 4x4 ή '4x4' για περισσότερη ασφάλεια σε άσφαλτο και σε βατό χωματόδρομο σε χειμερινές συνθήκες, θα πώ περισσότερα αφού δώ και τα SX4/Sedici
-
Ο χρήστης pentraks έγραψε:
...Σε περιοδικό αυτοκινήτου (το car νομίζω αλλά δεν είμαι σπίτι να το ψάξω) έλεγε ότι η Daihatsu προβλέπει 3 αστέρια στις δοκιμές EuroNCAP και αναφερόταν στην προστασία επιβατών. Είχε μάλιστα σχόλιο ότι μπορούσε και έπρεπε να είναι καλύτερο.
Τώρα ή τα μπέρδεψε το περιοδικό διαβάζοντας τα παραπάνω και νόμιζε ότι τα 3 αστέρια που προέβλεψαν για τους πεζούς ήταν για τους επιβάτες (πιθανόν αν και δεν είδα διόρθωση σε επόμενο τεύχος) ή το είπε αυτό η Daihatsu και δεν το έβαλε (προφανώς) στην press release.
Πάντως μέχρι να δω το ίδιο το τεστ δεν λέω ότι έχει ούτε 3 ούτε 4 ούτε 5. Εν αναμονή επίσημων αποτελεσμάτων από αξιόπιστο φορέα.
-
Κι εγώ έχω καταλάβει ότι προβλέπονται 4 αστέρια για επιβάτες και 3 για πεζούς. Το τι καταλαβαίνουν μερικοί 'δημοσιογράφοι' διαβάζοντας το ίδιο κείμενο με αφήνει, επιεικώς, παγερά αδιάφορο.... Εκτός αν έχουν άλλη πληροφόρηση.... Βέβαια οι εμπρός κολώνες είναι κάπως λεπτές.... τουλάχιστον όμως δεν κόβουν πολύ την ορατότητα!
Νομίζω ότι έχουν ήδη ειπωθεί οι διαφορές μεταξύ τους.
Πάντως σε εσωτερικό πλάτος το νέο Terios είναι αντίστοιχο ή καλύτερο από τα συνήθη μικρομεσαία (Focus κλπ). Προσωπικά ένιωσα εντελώς άνετα και καμία σχέση με το παλιό. Και μάλλον σε ελάχιστα αυτοκίνητα χωράει πάνω από 1 άτομο δίπλα σε καροτσάκι μωρού. Δεν είναι τόσο θέμα πλάτους είναι ότι το καθισματάκι σπάνια μπορεί να μπει τελείως άκρη....
Η προέλευση του Terios είναι ιαπωνική ενώ του Suzuki ουγγρική που θα πρέπει να αποδείξει την αξία της.
Η διαφορά σε βάρος δεν θα είναι μεγάλη αλλά η μόνιμη τετρακίνηση και το ύψος θα έχει επίδραση αρνητική σε επιδόσεις και κατανάλωση. Και αυτό για μένα είναι το μόνο μειονέκτημα (μαζί με την τιμή). Σε όλα τα άλλα πιστέυω ότι το Terios είτε θα ισοφαρίζει είτε θα πλεονεκτεί του SX4. Αλλά είναι αυτή η άτιμη διαφορά στην τιμή....
Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να δει τους χώρους οικογενειακώς (100+ λίτρα αποσκευών είναι μεγάλη διαφορά) και να συνειδητοποιήσει πόσο και αν σκοπεύει να αποφεύγει τις λάσπες και την άμμο ή να τις αποζητά. Αν μπορεί να ζήσει με αυτούς τους περιορισμούς τότε μάλλον του φτάνει το SX4. Αν αντίθετα θέλει ή υποπτεύεται ότι θα αρχίσει να θέλει να πηγαίνει να εξερευνά τα περίεργα δρομάκια και τις λασπίτσες τότε μάλλον πρέπει να πληρώσει την καλύτερη τετρακίνηση κλπ. -
Βλέποντας πάντως σήμερα στα τεχνικά χαρ/κά τις διαστάσεις τους, παρατηρώ ότι το sx4 είναι ελαφρώς μακρύτερο, αλλά και κοντύτερο. Το φάρδος είναι σχεδόν το ίδιο.
Αυτό που δεν μου καλοέκατσε, είναι το βάρος του Terios το οποίο (έστω και 7-8 κιλά) είναι μικρότερο απο του sx4 (περίμενα αρκετά μεγαλύτερο βάρος του terios και όχι μόνο λόγω τρίτου διαφορικού) και με βάζει σε υποψίες... -
Το SX4 πήρε 4 αστέρια από το Euroncap:
http://www.euroncap.com/images/results/ ... et%202.pdfΓια το Terios το τεστ αναμένεται...
Πάντως θα έπρεπε η τιμή του Terios να είναι 'λογικότερη'... 3.000
-
Εχουν αρχίσει να πουλάνε SX4;
Γιατί είδα σήμερα ένα με πινακίδες κανονικές.
Δεν το προλαβα να τον ρωτήσω. Ωραίο είναι πάντως στο πορτοκαλί -
Iσως να είδες κάποιο απο αυτά που έχουν φέρει για test.
Επίσημα αναμένεται απο το Μαιο, ενώ το 'αδελφό' sedici απ'τον Ιούνιο. -
Ποιο είναι το Sedici?
-
Ο χρήστης GiorgosH έγραψε:
Ποιο είναι το Sedici?το αντίστοιχο SX4 της Fiat...
-
Α! ΟΚ.. Βρε παιδιά, το SX4 είναι στις 'διαστάσεις' του Terios? Θεωρείται δηλαδή SUV? Εγώ στη φωτό το βλεπώ χαμηλό κάπως..
-
Δε θα το συζητούσα καν...
Terios βέβαια...
-
Ο χρήστης GiorgosH έγραψε:
Α! ΟΚ.. Βρε παιδιά, το SX4 είναι στις 'διαστάσεις' του Terios? Θεωρείται δηλαδή SUV? Εγώ στη φωτό το βλεπώ χαμηλό κάπως..Στα 19cm είναι και τα δύο. Το Terios έχει καλύτερη τετρακίνηση, το SX4 είναι πιο ασφάλτινο. Ισως να είναι κατι ανάλογο με το HR-V.
-
Ο χρήστης sonath έγραψε:
Δε θα το συζητούσα καν...Terios βέβαια...
ακομα και μετα το σηκωμα στους 2 τροχους στην διαρκεια του slalom?
Daihatsu Terios ή Suzuki SX4/ FIAT Sedici