-
Ο χρήστης pentraks έγραψε:
Crossover :
Μα το λεει και η λέξη, κάτι ανάμεσα σε κοινο επιβατικο και SUV.
Στοιχεία φιλικότητα απλου επιβατικού με εκτός δρόμου δυνατότητες.
Αυτη η φιλοσοφία καλύπτει αρκετό κόσμο αλλα ΟΧΙ αυτους που θέλουν τα ΑΚΡΑ. On και off road δηλαδή.
Τα κάνει όλα δηλαδή και .... συμφέρει και όπως πάντα οτι πληρώσεις παίρνειςΣυγνώμη για να καταλάβω…
Δηλαδή ένα SUV είναι φτιαγμένο για τα ΑΚΡΑ:
Πάνε οι καλές, παλιές εποχές που τσακωνόμασταν για τα γνήσια off road και τα SUV… τώρα τσακωνόμαστε για τα Crossover και τα SUV…
-
O ορος suv ειναι παρεξηγημένος, τουλάχιστον εδώ που τα έχουμε μάθει σαν 4χ4, τζιπακια και δε ξέρω τι άλλο, SUV ειναι τα εκτος δρόμου.
Ορίστε και ο ορισμός αναλυτικότερα και ... λέει και για τα crossover....
http://en.wikipedia.org/wiki/SUVΒγαίνουμε εκτός θέματος πάντως
-
Εαν είναι να πάω μόνο στα βουνά πέρνω Lada Niva ...
το κλειδί σήμερα είναι ο καλός συνδιασμός εντός-εκτός
και εντός το SX4 είναι καλύτερο εκτός το Terios
-
Άμα ακούσουμε τη Wikipedia και το Honda CR-V είναι Crossover και τα RAV4, Santa Fe, X5, Maverick κτλ κτλ.
SUV είναι μόνο τα τεράστια αμερικάνικα trucks και τα hummer.
Επειδή κάποιος έγραψε 2 άρθρα στην Wikipedia δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα υιοθετούμε λες και είναι ο ένας και σωστός ορισμός.
-
Crossover είναι γενικός όρος που εννοεί όχημα που είναι σε 2+ κατηγορίες.
για παράδειγμα, το νέο FIAT Croma θεωρήται crossover... αλλά μεταξύ Stationwagon και MPV
-
Η Suzuki με ποιο σκεπτικο προωθεί το sx4? δεν κλέβει πελάτες απο jimny και GV 1.6 3d ταυτόχρονα? Πάλι δικοί της θα μου πείτε είναι θα είναι αλλα στην ουσία... βουλώνει τρύπα. Μια demi κατάσταση δηλαδή.
Πλάκα πλάκα με ποιο σκεπτικό να αγοράσει κάποιος το GV 1.6 και οχι το sx4?
-
Το Terios είναι στα άνω άκρα των SUV σε ότι αφορά την τετρακίνηση. Αυτοί που ξέρουν γιατί χρειάζονται το κλείδωμα κεντρικού κτλ θα το πάρουν. Για τους άλλους τα SX4/Sedici είναι πολύ καλύτερα, πιο οικονομικά και εύχρηστα.
Ακριβώς! Αυτοί οι άλλοι που είναι και οι περισσότεροι, που θέλουν ένα αυτοκίνητο να είναι πρωτίστως ΑΣΦΑΛΕΣ σε όλες τις συνθήκες και δευτερευόντως να χρησιμοποιείται σε χώμα, SX4/Sedici θέλουν.
Και όχι ένα Terios με πέμπτη σχέση που δίνει 29χλμ/1000στροφές και θα τους αλλάζει τα φώτα στην εθνική... Επρεπε να έχει μιά εκτη σχέση πιό μακρυά...
Ακου 29χλμ, λές και είναι φτιαγμένο για αναβάσεις... ΗΜΑΡΤΟΝ!
[/quote] -
Ο χρήστης panos17 έγραψε:
Το Terios είναι στα άνω άκρα των SUV σε ότι αφορά την τετρακίνηση. Αυτοί που ξέρουν γιατί χρειάζονται το κλείδωμα κεντρικού κτλ θα το πάρουν. Για τους άλλους τα SX4/Sedici είναι πολύ καλύτερα, πιο οικονομικά και εύχρηστα.
Ακριβώς! Αυτοί οι άλλοι που είναι και οι περισσότεροι, που θέλουν ένα αυτοκίνητο να είναι πρωτίστως ΑΣΦΑΛΕΣ σε όλες τις συνθήκες και δευτερευόντως να χρησιμοποιείται σε χώμα, SX4/Sedici θέλουν.
Και όχι ένα Terios με πέμπτη σχέση που δίνει 29χλμ/1000στροφές και θα τους αλλάζει τα φώτα στην εθνική... Επρεπε να έχει μιά εκτη σχέση πιό μακρυά...
Ακου 29χλμ, λές και είναι φτιαγμένο για αναβάσεις... ΗΜΑΡΤΟΝ![/quote]
Με βάση όσα γράφει ο τύπος ηλεκτρονικός και έντυπος η οδηγική συμπεριφορά του νέου Terios κάθε άλλο παρα προβληματική είναι . Αν θές να βάζεις φωτιά στους δρόμους σε λάθος μέρος ψάχνεις.
Πάντως μέχρι τώρα έχω δει 3 Ελληνικα περιοδικα με εξωφυλλο ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ τελείως στη λάσπη με ενα μικρό κόκκινο αμαξάκι να περνάει
-
Συντροφε pentraks είναι σαφές απο τα γραφόμενά σου, ότι ο δικός σου στόχος είναι καθαρά χωμάτινος, ή τέλος πάντων περισσότερο χώμα.
Εκεί ακριβώς είναι και η διαφορά μας, μιάς και εγώ μιλάω για αυτοκίνητο το οποίο με την 4κίνηση θα προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, σε κάποιον ο οποίος θέλει να κάνει όλες τις δουλειές, (καθημερινή οδήγηση στην πολη, ταξίδια γενικώς) αλλά επειδή τυγχάνει να είναι και φυσιολάτρης, και του αρέσουν τα βουνά, θέλει ένα 4x4 το οποίο να του προσφέρει επιπλέον ασφάλεια σε δρομους όπου μπορεί το χειμώνα να έχουν και λίγο χιόνι ή πάγο, η να είναι βρεγμένοι και γλυστεροι, και να πάει όταν οι συνθήκες το επιβάλουν και σε κάνα χωματόδρομο...
Για τα παραπάνω δεν χρειάζεται αυτός ο κάποιος το Terios, αλλά αυτοκίνητα σαν τα SX4/Sedici ή Ignis.
Γιά όσους θέλουν παιχνίδια με λασπόβαλτους, και αναβάσεις ...βουνών ας πάρουν το terios και ας κάνουν το κεφάλι τους κουδούνι στην Εθνική μέχρι να πάνε εκεί που θέλουν...
-
Συμφωνούμε σε όλα εκτος απο το σημειο με τα ... κουδούνια... είσαι απόλυτος και θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου . Επαναλαμβάνω χωρίς (προς το παρών) να έχω προσωπική άποψη, αλλα σύμφωνα με την παγκόσμια δημοσιογραφική άποψη το Terios παει οχι απλα καλά αλλα καλλίτερα απο ότι το περίμεναν....
αλήθεια το έκανες test drive και σου έκανε ΤΟΣΟ κακή εντύπωση?
-
Να σημειώσω οτι και στο SX4 κλειδώνει το κεντρικό διαφορικό, ή μονη διαφορά είναι το πίσω μποκέ το όποιο μάλιστα δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις Terios
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Να σημειώσω οτι και στο SX4 κλειδώνει το κεντρικό διαφορικό, ή μονη διαφορά είναι το πίσω μποκέ το όποιο μάλιστα δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις Terios
Στις οποίες εκδόσεις ειναι αυτόματο το σασμάν και εξοπλισμένο με συστημα ευστάθειας καθως επίσης και HAC/DAC, που να τα έχουν αυτα τα φιατάκια
Πέρα απο την πλάκα την εκτος δρόμου ικάνότητα δεν θα στην δωσει το μπλοκε κεντρικο διαφορικο μόνο οσο το πίσω, οσο όλη η φιλοσοφία κατασκευής στο σασσί, ειδικές αναρτήσεις και άλλες παράμετροι που στο TERIOS σαφως και είναι προσανατολισμένοι διαφορετικά!!!
ορεξη έχω σήμερα
Δε μου απάντησε ομως κανείς γιατι να προτιμίσειτο GV 1.6 3d και όχι το SX4? -
ΝΑ ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα!
Δεν μου έχει κάνει καή εντύπωση το terios, και μάλιστα ήμουν μέσα σε αυτούς που το περίμεναν εδώ και καιρό να το δουν απο κοντά όπως κι έκανα, μιάς και ο Λεμονάς (αντιπρόσωπος Daihatsu) είναι 100 μέτρα απο το σπίτι μου.Αυτό που λέω όμως, και δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος test drive για να το καταλάβει, είναι ότι με πέμπτη σχέση και 3000 στροφές το αυτοκίνητο πάει 87χλμ μόλις, ενώ με 5η σχέση και 4500 στροφές (όπου ήδη το μοτέρ βουήζει ενοχλητικότατα, μιάς και στα test γράφουν ότι ο κινητήρας του terios ακούγεται και το έχουν στα μειονεκτήματα) πάει με 130χλμ...
Εγώ με το punto των 60 ίππων πάω 140 με λιγότερες στροφές στον κινητήρα... Και δεν έιναι το μόνο αυτοκίνητο .Κατάλαβες τώρα τι εννοώ? Είμαι σίγουρος, ότι η πλειοψήφία των οδηγών που θέλουν 4x4, δεν θέλουν κάτι τέτοιο στην εθνική.
Α, και μιάς και ανέφερες πρίν τα εξώφυλλα των περιοδικών με το terios δες και εδώ ότι και το sedici μπορεί να κάνει παρόμοια, χωρίς να χρειάζεται τα έξτρα διαφορικά...
http://www.autobild.de/projektor/galeri ... l_id=10231 -
xaxaxa τα συρματοόσχοινα που το τραβάνε δε τα βλέπεις?
40 φωτο πιο πριν την περναει την νερόλιμνη και ενα Panda 1.3
-
Συμφωνώ οτι το Τέριος είναι καλύτερο εκτός και μάλλον σε αυτό θα καταλήξω λόγω συνδιασμού αυτόματου-τετρακίνησης (που δεν έχει το SX4)
αλλά εαν δεν ήταν για αυτό, εγώ που 95% είμαι στην άσφαλτο και 20 μέρες το χειμώνα στο χιόνι θα προτιμούσα το SX4
Εαν με ενδιέφεραν μόνο τα βουνά τότε Lada Niva -
xaxaxa τα συρματοόσχοινα που το τραβάνε δε τα βλέπεις?
Πλάκα μου κάνεις? Για πιά συρματόσχοινα μιλάς?
[/quote] -
Μα φυσικά θα την περάσει και το πολύ ελαφρύ Panda την λίμνη
που ο 1.3 έχει πολύ παραπάνω ροπή από τον 1.5 του ΤεριοςΔεν έχει δει την άνεση που περνάνε τέτοια τα εξίσου ελαφρυά Jimny ??
-
@panos17
ααα μη ψάχνεις συρματόσχοινα δε βλέπεις τις φάτσες που έχω βάλει μετα ?@montecarlo
φυσικά με άνεση, επιπλέουν , αμα περνάρε ρέμα ψιλορμητικό τι γίνεται, πάμε διαγώνια ε? -
Ο χρήστης pentraks έγραψε:
@montecarlo
φυσικά με άνεση, επιπλέουν , αμα περνάρε ρέμα ψιλορμητικό τι γίνεται, πάμε διαγώνια ε?Νομίζω οτι ούτε το Τεριος σου κάνει τότε και καλύτερα να κοιτάξεις
για κανένα L-R Defender ή Toyota Land Cruiser... -
Τέσπα, αφού κάνεις πλάκα...
Πάντως σημασία έχει διαφορετικές ανάγκες καλύπτονται απο διαφορετικά οχήματα. Για να καταλάβεις εγώ και το terios να είχα ποτέ δεν θα επιχειρούσα να το βάλω μέσα σε κάτι τετοιο...
Daihatsu Terios ή Suzuki SX4/ FIAT Sedici