-
Eγώ στην Sportcoupe είμαι full ερωτευμένος με την πανοραμική ηλιοροφή μου....να φανταστείτε όταν το πήρα ήταν ΝΟέμβρης...τις πρώτες δυο εβδομάδες είχα πάθει 2 φορές ψύξη στο λαιμό...από τότε και έχουν περάσει 2 χρόνια τίποτα...ανοσία...
η ηλιοροφή είναι άλλη φάση...κάνει το αμάξι πολύ πιο φωτεινό...όταν καπνίζεις ανοίγεις την ανάκλιση και δεν μένει τίποτα μέσα στην καντίνα...όντως μέχρι τα 120 δεν έχεις πρόβλημα να την έχεις ανοιχτή τελείως..όσο ανεβαίνεις όμως ταχύτητα τόσο κλείνεις και την ηλιοροφή..
επιπλέον έχω μάθει όλους τους αστερισμούς ...και ο λόγος οι γυναίκες...απίστευοτο ρίξιμο να τους λές για τα αστέρια κοιτώντας τον ουρανό και μετά να βλέπεις αστεράκια στο πίσω κάθισμα
Πλεόν μπαίνω σε αμάξια που δεν έχουν και είμαι λίγο περίεργα...ότι αμάξι και αν πάρω θα είναι ή κάμπριο ή θα έχει σίγουρα ηλιοροφή...
η δική μου πανοραμική μου κόστισε 2000 ευρώ....και σίγουρα αξίζει τα λεφτά της...το μόνο που ζητάει είναι λίγο λαδάκι κάθε 15Κ χιλιόμετρα.. -
**και ** το νέο Peugeot 207 GT προσφέρεται με πανοραμική γυάλινη οροφή
είναι μόδα; είναι σχέδιο των αυτοβιομηχανιών;
γιατί την προωθούν; μήπως τελικά αξίζει;
μήπως αξίζει, αλλά μόνο για Β. Ευρώπη; -
Γιατί μόνο για Β.Ευρώπη;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Γιατί μόνο για Β.Ευρώπη;Γιατί δεν έχει την έντονη ηλιοφάνεια των χωρών της μεσογείου, άρα τα φαινόμενα 'θερμοκηπίου' από τέτοιες οροφές είναι λιγότερο έντονα.
Πάντως, ήταν αναμενόμενη τέτοια κίνηση από την peugeot, άλλωστε αυτή την οροφή την είχε λανσάρει στο 307sw.
-
Δηλαδή η λαμαρίνα που έχουμε από πάνω μας εμείς οι κλειστοί, είναι πολύ καλύτερη;
Δεν με χαλάει να παίρνω αέρα (για κανονική ή Skyroof ηλιοροφή μιλάω) ούτε με χαλάει να βλέπω ουρανό, πάντως...αφού ούτως ή άλλως, με τη θερμοκρασία δεν τα πάω καλά ούτε με τον συμβατικό κλειστό ουρανό που έχω...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δηλαδή η λαμαρίνα που έχουμε από πάνω μας εμείς οι κλειστοί, είναι πολύ καλύτερη;Δεν με χαλάει να παίρνω αέρα (για κανονική ή Skyroof ηλιοροφή μιλάω) ούτε με χαλάει να βλέπω ουρανό, πάντως...αφού ούτως ή άλλως, με τη θερμοκρασία δεν τα πάω καλά ούτε με τον συμβατικό κλειστό ουρανό που έχω...
Απλά τα καλοκαιρινά πρωινά με την ηλιοροφή ακόμη και σε ανάκλιση ο ήλιος από πάνω κουράζει. Αλλά το απόγευμα και τις φθινοπωρινές μέρες είναι μια χαρά.
Πάντως στο εξωτερικό εφοδιάζουν πολλά αυτοκίνητα με ηλιοροφή. Στην Αγγλία 5 χρόνια βαρεθήκαμε να μετράμε sunroof. -
Να ευχηθω καλο Φθινοπωρο και να εκφρασω μια απορια.
Αξιζει να τοποθετηθει aftermarket ηλιοροφη? Υπαρχει προβλημα σιγουρα αν ο μαστορας που θα την τοποθετησει ειναι ασχετος, αυτο δεν το εξεταζουμε. Αν η τοποθετηση γινει απο σωστο επαγγελματια, υπαρχει διαφορα αναμεσα σε μια εργοστασιακη και μια aftermarket ηλιοροφη?υγ. Νομιζω, οτι η εκαστοτε αυτοκινητοβιομηχανια προμηθευεται τις ηλιοροφες που τοποθετει στα μοντελα της απο εξωτερικο συνεργατη
-
-
υπάρχει μια πολύ γνωστή μάρκα..η hollandia..το θέμα είναι να βρεις κάποιον να στην βάλει με ασφάλεια.....
-
Ο χρήστης Spanti έγραψε:
υπάρχει μια πολύ γνωστή μάρκα..η hollandia..το θέμα είναι να βρεις κάποιον να στην βάλει με ασφάλεια.....εχει τοποθετησει κανεις aftermarket ηλιοροφη της συγκεκριμενης εταιριας? εντυπωσεις?
-
Εχω βαλει την Webasto hollandia 300 medium και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Ειναι ηλεκτρικη με μνημες.
Την εχω σχεδον 15 μηνες και ειναι αψεγαδιαστη.
Σου δινουν χαρτι μηχανολογου, πας στο υπουργειο μεταφορων και την περνας και στην αδεια = αρα περνας και κτεο.
Εχει 5 χρονια εγγυηση στεγανοτητας και 3 ηλεκτρικα.
Εγω αμαξι χωρις ηλιοροφη δεν ξαναπαιρνω
το site της αντιπροσωπειας ειναι http://www.ikaros.gr. -
thnx screwdriver.... θυμασαι ποσο πηγε?
-
Αναλογα το αμαξι σου βαζεις συγκεκριμμενη οροφη. για το δικο μου μου διναν μονο αυτη (εχει να κανει με την εγκριση tuv και την ασφαλεια).
Αρα αν εσυ δεν φορας την ιδια δεν εχει νοημα να σου πω τιμες.
Εγω αυτο που εκανα αφου εμαθα ποιον τυπο μπορω να βαλω ηταν να παρω ολους τους μεταπωλητες τους και να τους ρωτησω εναν εναν. Βρηκα διαφορα μεχρι και €60. -
για την hollandia 300 ενδιαφερομαι κι εγω, συμφωνα με το site της Webasto, η συγκεκριμενη οροφη μπορει να τοποθετηθει στο αμαξι μου... ποσο σου πηγε αν επιτρεπεται?
ισχυει αυτο που λενε οτι ενισχυουν το σημειο του ουρανου που κανουν την τρυπα για την ηλιοροφη? -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
όχι. Επιπλέον βάρος, μελλοντικά προβλήματα στεγανότητας ή ηλεκτρικού μηχανισμού και θόρυβος -για μέναden eixa kanena apo ta parapanw problimata...kai einai api8ano na exei hliorofh ka8oti sou dinei thn ais8ihsh tou anoiktou autokinhtou xwris na exeis aera na se ktypaei kai 8orybo anoigwntas ta para8yra.
-
Τι να πω και εγώ...
παραγγείλαμε αυτοκίνητο 1.4 170 P.S. (το γνωστό).
και η διαμάχη ήταν αν θα βάλουμε ηλιοροφή.
της π******* έγινε...
εγώ ΛΥΣΑΞΑ (και προφανώς πέτυχα να βάλω στην παραγγελία) να βάλουμε ηλιοροφή...
τώρα όλοι με ευγνωμονούν (πριν ακόμα το παραλάβουμε!).
-
Για πείτε πόσο κόστισε ρε παιδιά η aftermarket ηλιοροφή. Μία τάξη μεγέθους θα ήταν χρήσιμο να έχουμε.
-
ενδεικτικά λέω ότι στην C4 μου η εργοστασιακή κοστίζει ~1,000
-
γυρω στα €800-850 πηγε η hollandia 300m.
-
Λογικές τιμούλες μου ακούγονται (για το 800 μιλάω, έτσι?)
Ηλιοροφη