-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εσύ τι λες με μηνιαίο 1100 ευρώ δεν μπορεί να πληρώσει 270 ευρώ δόση (24% του μισθού του) ;...Χωρίς να θέλω να βγώ (πολύ ) off topic, ποιός είναι ο μέσος μισθός σήμερα σε ένα μισθωτό; Κοιτάω το site του ΙΚΑ καμιά φορά με τα στατιστικά και δεν πολυπιστεύω τα νούμερα που δίνει...
-
Πρώτα απ' όλα μείωσες την τιμή του αυτοκινήτου από τα 15000 ευρώ στα 10000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μια σημαντική διαφορά από μόνο του. Αποδεικνύει το ότι αναγνωρίζει αυτός ο κάποιος ότι τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν μεγαλύτερα έξοδα. Ούτως ή άλλως δύσκολα μπορείς να αγοράσεις ακόμα και μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση και μέσα στην εγγύηση με κάτω από 10000 ευρώ. Από κει και πέρα, η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι κρατώντας τα λεφτά σου και έχοντας κάνει την πρόβλεψη ότι μπορείς να αποπληρώσεις τις δόσεις δανείου 10000 ευρώ, ξέρεις ότι ακόμα και σε μια άτυχη και δύσκολη περίοδο θα μπορείς να συνεχίσεις να αποπληρώνεις τις δόσεις. Με λίγα λόγια αυτά τα 5000 ευρώ θα αποτελούν τη δικλείδα ασφαλείας σου. Αν αντίθετα κάνεις την πρόβλεψη αποπληρωμής του δανείου με κουλούρα το υπόλοιπο στον τραπεζικό σου λογαριασμό ποιός σου εγγυάται ότι σε μια άτυχη και δύσκολη περίοδο της ζωής σου θα μπορέσεις να συνεχίσεις την αποπληρωμή των δόσεων;
-
ειναι πολυ σχετικο το αν μπορει καποιος με μισθο 1100ε να πληρωνει δοση 270ε!
αν καποιος μενει σε ενοικιο, καπνιζει, βγαινει συχνα εξω και ειναι γενικοτερα σπαταλος, τοτε πιθανοτατα να μην μπορει...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ειναι πολυ σχετικο το αν μπορει καποιος με μισθο 1100ε να πληρωνει δοση 270ε!αν καποιος μενει σε ενοικιο, καπνιζει, βγαινει συχνα εξω και ειναι γενικοτερα σπαταλος, τοτε πιθανοτατα να μην μπορει...
Ήρθες στα λόγια μου:
Φαντάζομαι ότι ο ξάδερφός σου είναι ελεύθερος και ότι μένει σε ιδιόκτητο σπίτι, έτσι; Υπό αυτές τις συνθήκες τα 270 ευρώ είναι ένα λογικό ποσό και επιτρέπει στο ξάδερφό σου να το αποπληρώσει χωρίς δυσκολίες.
Αν απ' την άλλη ο ξάδερφός σου έχει οικογένεια ή πληρώνει και ενοίκιο τα 270 ευρώ δεν είναι αμελητέο ποσό. Δε μπορούμε να εξισώνουμε όλες τις πιθανές περιπτώσεις μιας και είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν. -
Διάβαζα ένα άρθρο σχετικά με την έκδοση πιστωτικών καρτών σε φοιτητές.
Μερικές τράπεζες δε ζητάνε ούτε εκκαθαριστικό, ούτε γονική συναίνεση ούτε τίποτα...Έχει να κλάψει κόσμος...
Προς τις τράπεζες: Άντε παιδιά, από του χρόνου σειρά έχουν τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, ενώ δεν είναι μακριά η εποχή που στα μαιευτήρια αντί για την κλασική ταυτότητα θα του περνάτε μία πιστωτική κάρτα...
ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ Ε ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ...
(ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ: ΜΛΚΡΑΔΕΣ, Ε ΜΛΚΡΑΔΕΣ)...
-
Σε καμια περίπτωση δε μπορώ να χαρακτηρίσω αληταράδες τις τράπεζες μιας και δε σε αναγκάζουν να πάρεις το δάνειο και να χρεώσεις την πιστωτική σου κάρτα. Είναι γεγονός βέβαια ότι σε κατακλύζουν από αντίστοιχα μηνύματα και αντίστοιχες διευκολύνσεις, δε σου βάζουν όμως και το πιστόλι στον κρόταφο.
Και μη μου πείτε ότι υπάρχουν και άνθρωποι χαμηλής νοημοσύνης που δεν καταλαβαίνουν ότι σκάβουν το λάκκο τους έτσι, γιατί δεν είναι μόνο αυτοί που υποκύπτουν. Οι τράπεζες είναι Α.Ε και συμπεριφέρονται αντίστοιχα, οι άνθρωποι είναι νοήμοντα άτομα και θα έπρεπε να συμπεριφέρονται αντίστοιχα. -
Σε μένα δεν περνάει μέρα που να μην με πάρουν από κάποια τράπεζα τηλέφωνο,& όταν τους λέω δεν ενδιαφέρομαι στο κλείνουν στα μούτρα .
Επειδή είμαι ψιλοκαμμένος από κάρτες,έχω ένα χρόνο που τις ακύρωσα & έχω το κεφάλι μου ήσυχο .Έχω να ψωνίσω---->ψωνίζω,δεν έχω----->την επόμενη φορά που θα έχω θα πάρω!!!
Οι κάρτες έχουν βάλει πολλά νοικοκυριά ,& ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται πλέον.
Εξάλλου το καλοκαίρι πλησιάζει,έρχονται τα διακοποδάνεια!!!Ε,ρε τι έχει να γίνει!!! -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Σε μένα δεν περνάει μέρα που να μην με πάρουν από κάποια τράπεζα τηλέφωνο,& όταν τους λέω δεν ενδιαφέρομαι στο κλείνουν στα μούτρα .τουλαχιστον σου μιλανε....
τι να πω κι εγω που μου βαζουν ηχογραφημενα μηνυματα -
Η πλάκα είναι όταν τους λες δεν ενδιαφέρομαι στην πρώτη περίπτωση είναι να στο κλείνουν στα μούτρα ,& ή άλλη να σου λένε για μια ώρα ανάγκης,για τα οικονομικά σας αν δεν είναι σε καλή κατάσταση & κάτι τέτοιες πα@@@@ς,με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί ευκολόπιστοι που να πέφτουν στη λούμπα!!Ξέρουν να το δουλεύουν καλά το παραμύθι!!!
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Προς τις τράπεζες: Άντε παιδιά, από του χρόνου σειρά έχουν τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, ενώ δεν είναι μακριά η εποχή που στα μαιευτήρια αντί για την κλασσική ταυτότητα θα του περνάτε μία πιστωτική κάρτα...
Ετσι ειναι, κανενας να μη μεινει χωρις πιστωτικη.
-
Εχω ξεπληρωσει τις καρτες δυο φορες, τωρα εχω καταληξει με μια visa και μια amex και οι δυο χωρις συνδρομη και καθαρες, οταν με παιρνουν τηλεφωνο του λεω οτι αμα μου τη δωσουν χωρις συνδρομη εφορου ζωης θα την παρω αλλιως αντε γεια.
Γιατι τωρα εχω ωριμασει με τις καρτες οποτε και 45 να εχω μαζι μου δεν εχω προβλημα.
Οσο για το αυτοκινητο, καλυψα τις πειρσοτερες αναγκες/επιθυμιες με ενα μεταχειρισμενο των 10,000 αν ηθελα περισοτερη καλυψη επιθυμιων χρειαζομουν τουλαχιστον 15-25,000 Ε ακομα.
-
Θα ήθελα να αναφέρω ενα σοβαρό οικογενειακό προβλημα που αντιμετωπίζω για το οποιο θα ημουν ευγνωμων εαν μπορουσα να ακουσω γνωμες ή αποψεις..
Το θεμα εχει ως εξης
Από συνδυασμό κακών συγκυριών αλλά και λανθασμένων χειρισμών (δεν το κρύβουμε) ο αδερφός μου εχει βρεθεί να χρωστάει σε Τράπεζες ενα σημαντικο ποσό (3-4 Τράπεζες ~ περιπου 70000 Ευρω σύνολο) σε καταναλωτικά δανεια. Τους τελευταίους 4-5 μήνες ο μισθος του δεν επαρκει για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών του με αποτελεσμα να πιεζεται ασφυκτικά από τράπεζες. Ευτυχώς ζει μονος του ακομα, δεν εχει αλλες (σοβαρές) υποχρεώσεις αλλά τα εισοδήματά του ειναι μικρά (~ 1300 Ευρώ μηνιαια) ενώ οι υποχρεώσεις πανω από το διπλάσιο.. Δεν εχει στο ονομά του περιουσιακά στοιχεία περα από ενα αυτοκινητο.
Προσπαθω οσο μπορώ να τον βοηθάω οικονομικά αλλά και σε μενα δεν ειναι πολύ εύκολο (οικογένεια, παιδια, γκρινια γυναίκας κλπ). Από την άλλη μερια δεν ειχα ποτέ 'εμπειρία' με τέτοιες καταστάσεις και δεν ειμαι σιγουρος πώς πρέπει να κινηθώ. Εχουμε μιλησει με καποιες τράπεζες για διακανονισμο και δυνατότητα διευκολυνσης αλλα σε μια ειδικά περίπτωση (γνωστή και μη εξαιρετέα τράπεζα που φημιζεται στον τομέα αυτό...) δεν εχουμε λάβει καποια εναλλακτική πρόταση.. Το κακό ειναι οτι συντομα θα μπούμε σε τριμηνη καθυστέρηση σε 2 δανεια και φοβάμαι για παραπέρα συνέπειες...
Αν υπαρχουν ιδέες ή προτάσεις για το τι παραπανω μπορουμε να κανουμε θα εκτιμουσα πολύ να τις διαβάσω..
Αν πιστεύει η διαχειριση οτι το θεμα δεν εχει θεση εδώ ή ειναι άσχετο, ας σβηστεί αμεσα.. -
http://www.google.gr/search?hl=el&q=� ... =&aq=f&oq=
Ό,τι και να γίνει, μην σκεφτείς καν να μπεις ως εγγυητής για το χρέος. Το προτείνουν οι τράπεζες 'για να διευκολύνουν', αλλά έχει καταστραφεί πολύς κόσμος έτσι.
-
Σιγουρα ο αδερφος σου εκτος απο οικονομικη ,χρειαζεται κ αλλου ειδους βοηθεια γιατι η ανωριμοτητα κ ανευθυνοτητα του θεωρειται δεδομενη .Μηπως πρεπει να κινηθειτε προς αυτη την κατευθυνση κ πετυχετε...........τον λογο εχει ο Μανος
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Σιγουρα ο αδερφος σου εκτος απο οικονομικη ,χρειαζεται κ αλλου ειδους βοηθεια γιατι η ανωριμοτητα κ ανευθυνοτητα του θεωρειται δεδομενη .Μηπως πρεπει να κινηθειτε προς αυτη την κατευθυνση κ πετυχετε...........τον λογο εχει ο ΜανοςΔεν θα διαφωνήσω μαζί σου.. αλλά προτεραιοτητα εχει στην παρούσα φάση να τον γλυτώσω από Τειρεσίες δικαστικές περιπέτειες κλπ.... Γιαυτό ψάχνω να δω τι αλλο μπορώ να κανω ..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.google.gr/search?hl=el&q=ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ+ΓΙΑ+ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ+&btnG=Αναζήτηση+Google&meta=&aq=f&oq=Ό,τι και να γίνει, μην σκεφτείς καν να μπεις ως εγγυητής για το χρέος. Το προτείνουν οι τράπεζες 'για να διευκολύνουν', αλλά έχει καταστραφεί πολύς κόσμος έτσι.
Το ξερω Μάνο..
Για το νομοσχέδιο ειμαι ενήμερος .. αλλά μεχρι να ψηφιστεί ισως ειναι αργά.. και να τον εχουν ήδη στον Τειρεσία (αλήθεια τι συνέπειες μπορεί να εχει συτό -
Δεν μπορει να παρει αλλο δανειο.
-
Μήπως μπορεί να πάει σε άλλη τράπεζα (ή σε κάποια από αυτές που ήδη χρωστάει) και να μαζέψει όλο το ποσό μαζί (η μία τράπεζα αναλαμβάνει όλα τα χρέη και χρωστάς μόνο σε μία). Η τράπεζα θέλει (εφόσον βλέπει ότι ο πελάτης θέλει και ίσως μπορεί να ξεχρεώσει κάποτε) να τον κερδίσει για πελάτη με μεγάλο ποσό και γίνεται διαπραγμάτευση για πιο πολλά χρόνια ώστε η δόση να είναι τόσο που να μπορεί να το αποπληρώσει αλλά γίνεσαι δέσμιος για πιο πολλά χρόνια και συνολικά πληρώνεις περισσότερα λεφτά (για αυτό και σε θέλουν). Αν το καταφέρει μάλλον είναι το καλύτερο.
Αλλιώς αν θέλουν και μπορούν οι δικοί του να τον καλύψουν ίσως πουλώντας κάποιο περιουσιακό στοιχείο... και γονική παροχή ή δωρεά. Δυστυχώς τέτοιοι άνθρωποι που ζούν με τρόπο που τους αναγκάζει να παίρνουν δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν είναι επιρρεπείς σε τέτοια συμπεριφορά και εύκολα αργότερα θα ξαναπέσει στην ίδια παγίδα με πιστωτικές, χρηματοδότηση αυτοκινήτου ή συσκευών κλπ. Θέλει λοιπόν και επίβλεψη από κανένα πιο συνετό μέλος του κοντινού του περιβάλλοντος.
Εννοείται ότι αν ο άνθρωπος αυτός ζει με τρόπο που να μην αρμόζει σε κάποιον με τόσο μισθό και τόσα χρέη είναι άξιος της τύχης του και ας μην περιμένει να τον λυπηθούν. Οπωσδήποτε πάντως όπως και να έχει εκεί που έφτασε θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τον τρόπο της ζωής του και πρακτικά να μηδενίσει τα έξοδά του. Να μείνει με τους γονείς του ή σε συγγενή ή σε τρύπα με μετανάστες, να μην αγοράζει ρούχα κλπ, να μην πολυβγαίνει, να μην κερνάει τη γκόμενα και όσο για το αυτοκίνητο ίσως πρέπει κι αυτό να φύγει αν εκτελεί χρέη αναψυχής.
Το λάθος βέβαια είναι και των τραπεζών που του δανείζαν ενώ ξέρουν (πάντα ξέρουν, όλα είναι γραμμένα κάπου και τα βλέπουν) ότι ήδη χρωστάει και μάλιστα δεν έχει κάτι, κάποια περιουσία για αντίκρυσμα. Δεν ξέρω αν παίζει κάτι σαν πτωχεύσαμε... και τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο στο επαγγελματικό μέλλον του αλλά η δανειοληπτική του ικανότητα στο μέλλον δεν είναι από τα σημαντικά που θα πρέπει να τον απασχολούν αυτή τη στιγμή... -
Ο χρήστης babakos έγραψε:
... ενα σημαντικο ποσό (3-4 Τράπεζες ~ περιπου 70000 Ευρω σύνολο) σε καταναλωτικά δανεια...- Τα δάνεια τι εξυπηρέτησαν; Που καταναλώθηκαν;
- Ο αδελφός σου ζει σε ενοίκιο ή σε ιδιόκτητο σπίτι με γονείς κλπ...;
- Τι αυτοκίνητο έχει;
- Τα έσοδα του είναι από εργασία 8ωρη ή έχει και άλλες πηγές εσόδων;
- Με τι απασχολείται; Ανήκει σε κάποιο σωματείο, σύλλογο εργαζομένων;
-
Καταρχην το να μπεις στον Τειρεσια σιγουρα δεν ειναι καλο,αλλα δεν ειναι και το τελος του κοσμου,μπορω να σκεφτω πολυ χειροτερα πραγματα απο το να μην μπορεί κάποιος χρεωμένος μεχρι το λαιμο να πάρει νέο δανειο!
Ο αδελφος σου εχει εισοδημα και οχι αμελητεο,κατι που κανει πολυ καλυτερη την κατασταση,πολλοι δεν εχουν καν εισοδημα και εχουν μονο τα χρεη.
Η Alpha διαφημιζε το 'όλα σε ενα',δεν ξερω εαν χρωσταει εκει ή εαν μπορεί να κανει κατι αλλα πιθανως κατι τετοιο ψαχνετε για να τα μαζεψει καπου ολα και να πληρωνει ενα δανειο με δοση που να την αντεχει,φυσικα θα πρεπει να δειτε τι επιτοκιο σας δινουν.
Σε καθε περιπτωση αντιμετωπιστε ψυχραιμα την κατασταση εφοσον εισοδημα υπαρχει, και το χρεος δεν ειναι τεραστιο.
ΥΓ: Στην αναγκη ας πουλησει το αυτοκινητο.
Θα παρει μετρητα στο χερι (εστω και 3.000€ υποθετω) και παραλληλα θα σταματησουν τα εξοδα του αυτοκινητου που δεν ειναι καθολου αμελητεα (βενζινη,τελη,ασφαλεια,service).
Δανεια, κάρτες κλπ Υπαρχει λυση;