-
συμφωνω με τον Αλεξη....
παραδοξο λιγο αλλα και εμενα οδηγικα μου αρεσει πολυ το 8ν...
σε σφιχτες μαλιστα διαδρομες δεν υπολειπεται πουθενα..(σε σχεση με τα 16ν)δινει την αισθηση του πιο αμεσου..ισως λογω βαρους...
το 13αρι σαν εργοστασιακο μενει πισω λογω ελειψης ροπης...
καθως επισης δεν αρεσει σε ολους το αργο τιμονι...(που καμια σχεση δεν εχει με νοθρωτητα στη συμπεριφορα....ισως μεσα στην πολη μονο να κουραζει...)ομως με την light βελτιωση που εκανα στο δικο μου(προγραμμα κυριως..) παει ακριβως σαν 1600 σε ροπες ακομη και απο χαμηλα...
πλεον πραγματικα ειναι πολυ καλυτερο οδηγικα παντου!!!(με νορμαλ αναρτηση..) εκτος απο τα πιο πατημενα κομματια που μου φενεται πιο σταθερο το 1600...(με διαφορα μαλιστα...)
ισως δεν ειναι τοσο ευκολο οδηγικα,αλλα το νιωθεις πραγματικα ελαφρυ το αμαξι..ετοιμο να εκτελεσει διαταγες...(οχι οτι το 1600 δεν ειναι καλο..απλα ισως δειχνει λιγο πιο..φυμωμενο...πιο πολιτισμενο στις αντιδρασεις...)
και ξαναλεω...
αν ηθελα και για καθημερινο αμαξι θα διαλεγα 16ν...
για πιο 'αγρια' χρηση και με τα αλλα δεν νιωθεις ουτε στιγμη μειονεκτικα!!τι να πουνε και τα σαξο για αισθηση απο το τιμονι..
(απανταχου σαξακιδες μην πεσετε πανω μου,πλακα κανω...σχεδον ) -
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Κι εσύ προφανώς έχεις 16V?Αν αφήσουμε όμως απ'έξω το 1300άρι, που έχει αρκετές διαφορές σε στήσιμο, βάρος, επιδόσεις κτλ. με τα άλλα.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί στη σύγκριση μεταξύ των 1600αριών, να μην είναι καλύτερο το 8V?
Έχει ίδια ροπή σε χαμηλές και μεσαίες, είναι πιο κοντό λόγω διαφορικού και πιο ελαφρύ λόγω κινητήρα & εξοπλισμού.
Το δε στήσιμο είναι ακριβώς το ίδιο.
Άρα γιατί να μην είναι αυτό ακόμη καλύτερο?Δε μιλάω τελείως υποθετικά, αφού φίλος που έχει οδηγήσει άπειρα Ραλλάκια (είναι ιδιοκτήτης μάντρας βλέπετε και ότι έρχεται για πούλημα το κάνει μερικές βόλτες...) θεωρεί κορυφαίο οδηγικά το 8βάλβιδο.
Και οι 4Τ όταν είχε βγει το 16V είχαν γράψει 'Στην καρδιά μας θα μείνει το 8V ως το πιο παιχνιδιάρικο'.
Εγώ προσωπικά από όσα έχω οδηγήσει δεν έχω καταφέρει να βγάλω ένα σαφές συμπέρασμα υπέρ του ενός ή του άλλου.Με λίγα λόγια αν γίνει σήμερα ένα συγκριτικό εργοστασιακών 106 1.6 (άντε να τα βρούμε...) από κάποιον από μας βλέπω πιο πιθανό να 'νικήσει' το 8V.
Αρκεί να ξεκολλήσουμε το μυαλό μας από τα άλογα και το 0-100 για λίγο.
Τελικά, δεν βάζεις μυαλό!
Και να πω ότι δεν είχες οδηγήσει 16V!Aλέξη, τα 'χουμε πει και στο παρελθόν, ο καθένας μας έχει την οπτική του, και είναι πολύ πιθανό να έχουμε και οι δύο δίκιο. Όλα είναι σχετικά.
Να προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά (με την προοπτική να συναντηθούμε, να οδηγήσουμε όλοι όλα εναλλάξ, και να συζητήσουμε);Ανακεφαλαιώνω, με κίνδυνο να πέσω σε επαναλήψεις:
Το 16V δεν έχασε πουθενά, σε επίπεδο αίσθησης και δυναμικής συμπεριφοράς σε σύγκριση με το 13. Αντιθέτως, κέρδισε στα σημεία.
Το κέρδος αυτό κατά 90% δεν οφείλεται πουθενά αλλού παρά στο μοτέρ, που έκανε το rallye, απίστευτα ρυθμίσιμο. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι και το βασικό του πλεονέκτημα σε σχέση με το 13. Έχεις γκάζι και κάνεις ό,τι θες. Συμφωνούμε όλοι ότι το 16 είναι πιο ρυθμίσιμο από το 13;Πάμε παρακάτω.
Κεφάλαιο τιμόνι. Έχοντας στρίψει και τα δύο, εναλλάξ, οι διαπιστώσεις μου είναι οι εξής: και πάλι το 16άρι δεν έχει χάσει ούτε ίχνος του feedback του 13αριού. Αλλά φυσικά είναι γρηγορότερο με 3 στροφές από άκρη σε άκρη έναντι 3 φεύγα. Είναι αυτή μια βελτίωση υπέρ του 16 ναι ή όχι;
Υποθέτω, ότι λογικά σκεπτόμενοι όλοι μας, συμφωνούμε. Στο σημείο αυτό δεν εξετάζω καν, την ευκολία του υδραυλικού. Δε μας απασχολεί στο θέμα, που συζητάμε.Συνεχίζουμε.
Το 16άρι απέκτησε 140 κιλά παραπάνω.
Ορισμένα από αυτά πήγαν εμπρός στις ζώνες παραμόρφωσης, ελάχιστα πίσω στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, ορισμένα είναι λόγω του βαρύτερου μοτέρ. Από ότι έχω διαβάσει, το πλαίσιο του 16αριού ενισχύθηκε σε ορισμένα σημεία, με στόχο τη βελτίωση της ακαμψίας του. Με επιφύλαξη το τελευταίο, γιατί δεν το έχω διασταυρώσει.
Στην πράξη:
Είμαι περίεργος να τα βάλω και τα δύο στη ζυγαριά, να δω με πόσο βάρος φορτίζονται οι άξονες του καθενός. Θα το κάνω σύντομα, αναμείνατε.
Στο δρόμο, πουθενά το 16άρι δεν δείχνει πιο μπροστόβαρο από το 13. Ειλικρινά. Πουθενά δε νιώθεις ότι υπάρχει μπροστά ένα βαρύτερο μοτέρ.
Τουλάχιστον με τα εμπειρικά κριτήρια τα δικά μου και του αδερφού μου, που τα έχουμε οδήγησει. Μπορεί κάποιος άλλος, να εντοπίσει κάτι που εμένα μου διαφεύγει.
Αλλά έχοντας προσέξει επαναλειμμένως τη διαδικασία του turn in και στα δύο, δεν είδα καμία μα καμία διαφορά. Φυσικά και το 16V έχει περισσότερο γκάζι, που αν δώσεις, μπορεί να το υποστρέψει ευκολότερα. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που οφείλεται στην αδράνεια του εμπρός μέρους και την ενδεχομένως εντονότερη μεταφορά βάρους στον εξωτερικό. Είναι κάτι που οφείλεται στο γκάζι και μόνο. Δηλ. αν το ρίξεις και τα δύο στην είσοδο, με σταθερό γκάζι, το ίδιο άμεσα θα χώσουν τη μούρη τους μέσα.Εν ολίγοις:
Το 13άρι είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι.
Ότι μπορούσε να γίνει προς τη βελτίωσή του στους κρίσιμους τομείς της αίσθησης και της συμπεριφοράς έγινε στο τελευταίο 16άρι. Το οποίο σε overall σπορ συμπεριφορά, με κάποια στοιχειώδη άνεση κι ευχρηστία στο κάθε μέρα, είναι δύσκολο -έως απίθανο- να βελτιώνεται.
Φυσικά, για στρίψιμο rallying, ή πίστα, το αμάξι μπορεί να βελτιωθεί δρα-μα-τι-κά.
Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο... -
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Κι εσύ προφανώς έχεις 16V?Έχω δύο 106 εκ των οποίων το ένα είναι 16ν.Pai Mei το τελευταίο σου post 'έγραψε', άψογος!
-
Ανακεφαλαιώνω, με κίνδυνο να πέσω σε επαναλήψεις:
Το 16V δεν έχασε πουθενά, σε επίπεδο αίσθησης και δυναμικής συμπεριφοράς σε σύγκριση με το 13. Αντιθέτως, κέρδισε στα σημεία.
Το κέρδος αυτό κατά 90% δεν οφείλεται πουθενά αλλού παρά στο μοτέρ, που έκανε το rallye, απίστευτα ρυθμίσιμο. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι και το βασικό του πλεονέκτημα σε σχέση με το 13. Έχεις γκάζι και κάνεις ό,τι θες. Συμφωνούμε όλοι ότι το 16 είναι πιο ρυθμίσιμο από το 13;Σε αυτο συμφωνουμε,αλλωστε ειναι κοινως αποδεκτο οτι τα 16v ειναι κατα πολυ δυνατοτερα.
Κεφάλαιο τιμόνι. Έχοντας στρίψει και τα δύο, εναλλάξ, οι διαπιστώσεις μου είναι οι εξής: και πάλι το 16άρι δεν έχει χάσει ούτε ίχνος του feedback του 13αριού. Αλλά φυσικά είναι γρηγορότερο με 3 στροφές από άκρη σε άκρη έναντι 3 φεύγα. Είναι αυτή μια βελτίωση υπέρ του 16 ναι ή όχι;
Υποθέτω, ότι λογικά σκεπτόμενοι όλοι μας, συμφωνούμε. Στο σημείο αυτό δεν εξετάζω καν, την ευκολία του υδραυλικού. Δε μας απασχολεί στο θέμα, που συζητάμε.Επειδη εχω υδραυλικο στο 13αρι μου,θα συμφωνησω οτι ειναι παντου γρηγοροτερο και πιο ανετο παρεχοντας πολυ πιο ευκολο χειρισμο και αμεσοτητα ιδιαιτερα στο στροφιλικι.
Αλλα οπως και να το κανουμε,παρολο που εχω και τα ψαλιδια της PS με το καστερ,παρολο που ειναι πολυ κοντα σε αισθηση,δεν ειναι ολοιδιο με την μηχανικη κρεμαγιερα...
Παντως σιγουρα πολυ πιο ευχρηστο!Το 16άρι απέκτησε 140 κιλά παραπάνω.
Ορισμένα από αυτά πήγαν εμπρός στις ζώνες παραμόρφωσης, ελάχιστα πίσω στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, ορισμένα είναι λόγω του βαρύτερου μοτέρ. Από ότι έχω διαβάσει, το πλαίσιο του 16αριού ενισχύθηκε σε ορισμένα σημεία, με στόχο τη βελτίωση της ακαμψίας του. Με επιφύλαξη το τελευταίο, γιατί δεν το έχω διασταυρώσει.
Στην πράξη:
Είμαι περίεργος να τα βάλω και τα δύο στη ζυγαριά, να δω με πόσο βάρος φορτίζονται οι άξονες του καθενός. Θα το κάνω σύντομα, αναμείνατε.
Στο δρόμο, πουθενά το 16άρι δεν δείχνει πιο μπροστόβαρο από το 13. Ειλικρινά. Πουθενά δε νιώθεις ότι υπάρχει μπροστά ένα βαρύτερο μοτέρ.
Τουλάχιστον με τα εμπειρικά κριτήρια τα δικά μου και του αδερφού μου, που τα έχουμε οδήγησει. Μπορεί κάποιος άλλος, να εντοπίσει κάτι που εμένα μου διαφεύγει.
Αλλά έχοντας προσέξει επαναλειμμένως τη διαδικασία του turn in και στα δύο, δεν είδα καμία μα καμία διαφορά. Φυσικά και το 16V έχει περισσότερο γκάζι, που αν δώσεις, μπορεί να το υποστρέψει ευκολότερα. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που οφείλεται στην αδράνεια του εμπρός μέρους και την ενδεχομένως εντονότερη μεταφορά βάρους στον εξωτερικό. Είναι κάτι που οφείλεται στο γκάζι και μόνο. Δηλ. αν το ρίξεις και τα δύο στην είσοδο, με σταθερό γκάζι, το ίδιο άμεσα θα χώσουν τη μούρη τους μέσα.Για να μην μπαινεις στον κοπο,οι κορμοι μαζι με την κεφαλη επανω εχουν σχεδον 25 κιλα διαφορα,χωρις εισαγωγες,εξαγωγες,λαιμους,κλπ...
Το επιπλεον βαρος ειναι μονο απο το μοτερ,τα πισω ακρα,το ταμπλο και τις επενδυσεις.Το σασι και το πατωμα και στις δυο γενιες ειναι ολοιδιο και μπορεις να μετατρεψεις ενα S1 σε S2 αν αλλαξεις ολη την λαμαρινα.
Σχετικα με το turn in που εχουν τα δυο σκαφη...Κοντα μεν αλλα αισθητη η διαφορα.Γενικα τα 16αρια δεν εχουν τοσο εντονη αντιδραση στις αποτομες μεταβολες του τιμονιου,δοκιμασμενο και σε 8v και σε 16v,παντα με μαμα αναρτηση.Αν λαβουμε υποψιν οτι το 13αρι με την μηχανικη κρεμαγιερα εχει και μια στροφη παραπανω,τοτε ναι,υπαρχει διαφορα στην αποκριση.Το ποσο μεγαλη ειναι εξαρταται απο το ποσο μπορει να την καταλαβει ο καθενας.Και η τελικη καταληξη!Αυτο που ειπες στο τελος δεν απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα...Το μονο πλεονεκτημα που εχει το 13αρι ειναι καθαρα και μονο το βαρος του απο καροτσα και μοτερ και τα στενοτερα πισω ακρα για αυτο εχει και πιο τονισμενες αντιδρασεις.
Και ναι,εχω 13αρι,μαυρο,το κακο που ειναι;
-
λοιπον...
1ον.. οσον αφορα το θεμα τιμονι...
σε επευθειας συγκριση με το 16ν ..στο 1300 θα σου φανει πιο αναισθητο γυρω απο την ευθεια ..(με μικρες ταχυτητες..)...
λογικο αφου ειανι αρκετα πιο αργο...επισης σε αποτομες αλλαγες πορειας με μικρες ταχυτητες 'ακουει' πιο γρηγορα το υδραυλικο...
σε στροφοδιαδρομη ομως εχει σαφως καλυτερη αισθηση το μηχανικο. ..
δεν δειχνει καθολου το γεγονος οτι ειναι πιο πολυστροφο και εχεις καλυτερη πληροφορηση..(οταν πλησιαζεις το οριο της προσφυσης το νιωθεις πολυ καλυτερα..)στην πολη κουραζει αρκετα...
σαν βελτιωση προτεινω μηχανικη κρεμαγιερα 3 στροφων....απλα θα ειναι ακομη πιο βαρυ..(δοκιμαστε να παρκαρετε με ιμισλικ και τα λεμε... )
2ον...οσον αφορα το μοτερ....
το 13αρι θελει τελειως αλλο στυλ οδηγησης απο τα 16ν..
σε αναγκαζει να πηγαινεις με κεκτημενες...
ειδικα σε κλειστα κομματια πρεπει να οδηγεις πολυ πιο επιθετικα για να μην κρεμασει...(λογικο με ευρος λειτουργιας 5500-7500)βασικα ειναι σαν να σε ωθει το μοτερακι να του πιεις το αιμα...
επιδοσεις δεν συγκρινονται καν...
αισθηση μακραν το 1300..(με τα ξεσπασματα που κανει..)το 16ν εχει δυναμη παντου και παντα και εισαι σαφως πιο χαλαρος...
μακραν λοιπον το 16ν εδω...απλα παλι δεν σου βγαζει αυτο το 'κανιβαλιστικο' που βγαζει το 1300....3ο....βαρος....
το βαρος και η κατανομη του εχουν αλλαξει σαφως....
σαφως πιο βαρυ το 16ν...
στην ευθεια το νομιζεις για πιο ελαφρυ λογω μοτερ...
στις στροφες ισως παιζει και αυτο το ρολο του..αλλα εμενα μου φενεται πιο σταθερο στις ανοιχτες απο το 1300..
στα κλειστα κομματια προτιμω το 1300...
εκει φενεται η 'ελαφροτητα' της καταστασης..
οποιος εχει οδηγησει νορμαλ αναρτησιακα και τα 2 μπορει να καταλαβει τι εννοω...4ο πισω αξονας...
ισως οδηγικα κανει τη μεγαλυτερη διαφορα αναμεσα τους...(ισως μαζι με μοτερ..)
κανει το 16ν πιο γλυκο σε αντιδρασεις χωρις να χανει τη ρυθμισιμοτητα του..
ελεγχεται πιο ευκολα..(και λογω ροπης βεβαια..)
το 13αρι εχει ελαφρως πιο αποτομο ξεκολημα πισω και σε συνδυασμο με το πιο αργο τιμονι θελει πιο γρηγορες κινησεις για να αποφυγεις το μοιραιο..(τετακε..)αν καποιοι πιστευουν οτι το 1300 'φημογογειται' ως πιο καθαροαιμη σπορ κατασκευη ,παρολο που ειναι πιο αργο, λογω των επενδυσεων και της λιτοτητας εξοπλισμου....αποψη τους...
εμενα με εκφραζουν τα παραπανω...και τα 2 εχουν τα μειονεκτηματα τους...(μαλιστα τα πλεονεκτηματα του ενος ειναι μειονεκτηματα του αλλου..)
σαφως πιο ολοκληρωμενο ειναι το 16ν..ειδικα αν ειναι για αμαξι καθημερινο δεν το συζηταω καν..και επειδη επαναλαμβανομαι και εγω πλεον σταματαω εδω στα περι συγκρισης..
καποιες φορες θα ηθελα τα αλογα του 16ν για να ριχνω ανετα στα καινουργια 'γρηγορα' (δεν μιλαω για κοντρα..)
αλλα ευτυχως μετα πηγαινω μια βολτα στη διαδρομη Πορτο ραφτη-Κουβαρα..και αναθεωρω περι αλογων..(ο δρομος ειναι γλιτσα.. )
τα παραπανω ειανι συμπερασματα στα οποια εχω καταληξει μετα απο πολυ καιρο ..δεν παυουν να ειναι προσωπικες αποψεις...δεν προσπαθω να βγαλω 'καλυτεροτερο' το 1300...αφου αναγνωριζω οτι το 16ν ειναι σαφως πιο αποτελεσματικο παντου!!!!
απλα σε καποιους ταιριαζει περισσοτερο ο χαρακτηρας και οι ιδιαιτεροτητες του 1300...περι ορεξεως... -
οπ..με προλαβες...
εγω παλι εχω ασπρο 13αρι...
επισης ασπρο 106 1100s2 και ..
ψαχνω και για ενα ασπρο 16ν... -
Παντως για να πω και την αληθεια οσο αφορα εμενα,στις διαδρομες που παω για να ξεγκ@βλωσω,οι στροφες ειναι αρκουντος κλειστες με αποτελεσμα να μην μου λειπει το γκαζι καθως και να εχεις παραπανω αλογα,δεν σε χωραει ο δρομος 'για να τα αφησεις ελευθερα'... Οποτε το 13αρι με καλυπτει...Το μονο σημειο που θα ηθελα παραπανω δυναμη θα ηταν μια-δυο ευθειες μετα απο φουρκετα που το μοτερ ειναι εκτος ωφελιμης περιοχης και πρεπει να περιμενεις να ανεβασει 5000 για να ξεκολλησει,το οποιο ομως λυνεται εντελως με ενα σχεσατο σασμαν(απο προσωπικη εμπειρια).
-
Να πω και εγώ τη γνώμη μου...
Είχα για καιρό δανεικό ένα 1600 8v και μετά απο ένα μήνα αγόρασα ένα 16v. To 8v μου φάνηκε ελάχιστα πιο ρυθμίσημο, μπορούσες να διώξεις την ουρά λίγο πιο εύκολα και η υποστροφή ερχόταν πιο αργά. Όλες αυτές τις διαφορές που αναφέρω φυσικά και είναι οριακές και τις συμπεραίνω έπειτα απο σχεδόν ταυτόχρονη χρήση και των δύο με μαμά ανάρτηση και ίδια περίοδο του χρόνου. Άν τα οδηγούσα υπο άλλες συνθήκες προφανώς δε θα είχα καταλάβει τιποτα.
Στις πατημένες το 16v υποστρέφει πιο έντονα γιατί απλώς έχει πολύ παραπάνω δύναμη ψηλά και είναι δύσκολο να συγκρατήσεις τον εαυτό σου
Στις υπόλοιπες διαδρομές το γκάζι απο τον oχταβάλβιδο δε θα λείψει σε κάποιον ιδιαίτερα και το γυμνό του εσωτερικό με τον ήχο να μπαίνει ανόθευτος στο εσωτερικό θα πωρώσει περισσότερο τον οδηγό.Γενικότερα πάντως, και επειδή αναφέρω συχνά πιο πάνω την υποστροφή, δε θέλω να βγεί κάποιο συμπέρασμα οτι υποστρέφουν έυκολα τα ραλλάκια μας. Θέλει προσπάθεια...
-
H χαρακτηριστικοτερη δηλωση διαφοροποιησης των δυο ραλλιων(που ειναι και τα δυο υπερσυλλεκτικα τελικα ) ηταν τη πρωτη χρονια που τρεχανε τα 16βαλβιδα σε αγωνες στην Ελλαδα(99),που συσσωμοι οι αξιοπιστοι αγωνιζομενοι ελεγαν οτι το 16βαλβιδο ειναι πιο γρηγορο,αλλα το 1300αρι ηταν πιο 'αγωνιστικο'.
Για μενα ειναι σχεδον ο ορισμος της διαφορας τους το παραπανω αναλαφρο συμπερασμα.Συγκρινομενα απο εντελως νορμαλ,εως οσο θελετε ομορφα βελτιωμενα.Παντως σε γρηγορη οδηγηση η μεγιστη διαφορα τους ηταν ο τροπος στριψιματος(περα απο ευκολια,και ταχυτητα).
Εκει 1000% πιο αντρικο ηταν το 1300αρι.Λογω μειωμενου βαρους και της υπερ το δεον νευρικης ουρας ειχε τρομερες αντιδρασεις,αλλα και στην πραγματικοτητα παρα πολυ υψηλα ορια.
Τα ορια του 16βαλβιδου καποια στιγμη ερχονται πιο γρηγορα γιατι γλιστραει ειτε λογω βαρους ειτε λογω δυναμης-υποστροφης.
Το μειονεκτημα του 16βαλβιδου ειναι οτι απο την 3η ταχυτητα και πανω αρχιζεις και εισαι εκτεθειμενος παρολο την μεγαλυτερη δυναμη και ροπη.(λογω μακριων σχεσεων)
Το 'κακο',απο την αλλη, ειναι οτι εχω ξεχασει σε ανηφορα τι συζητηση αναλυαμε μολις εβαζα στο 1300αρι 3η σχεση στο κιβωτιο.....Απιστευτα αυτοκινητα.....Ειδικα σε σχεση με την τιμη τους....
-
Το 'κακο',απο την αλλη, ειναι οτι εχω ξεχασει σε ανηφορα τι συζητηση αναλυαμε μολις εβαζα στο 1300αρι 3η σχεση στο κιβωτιο.....
Ακριβως! Για αυτο λεω close ratio με Ν μοτερ.Ισως η πιο καλη overall λυση για το 13αρι με μειονεκτημα το,πολυ,κουραστικο ταξιδι...
-
να προσθεσω οτι εκτος απο συλλεκτικα τα rallye ειναι και μετρο συγκρισης σε ολες τις κατηγοριες!!!!
αμα μπειτε σε φορουμ πιο εξειδικευμενων αλλων μοντελων..(δεν αναφερω για να μην ξεσπασει πολεμος... ) θα δειτε παντου να γινεται συγκριση με το ραλλυ... (ακομη και με αυτοκινητα πολλαπλασιου κοστους..)
ειτε σε πιστα ,ειτε σε δρομο ,,ειτε σε επιδοσεις..απο τη στιγμη που φθανουμε εστω και στη σκεψη να αντιπαραθετουμε ολα τα wannabe 'γρηγορα' καινουργια με το 106 (ενα αμαξι με σχεδιασμο 15ετιας..)εμενα μου φτανει...κατι σημαινει αυτο..
μερικες μαλιστα συγκρισεις ειναι τελειως off απο θεμα κατηγοριας..
π.χ με roadster..
για να μην παρεξηγηθουμε βεβαια και καταληξουμε γραφικοι..(αν δεν εχουμε καταλήξει ηδη.. ) σε επιδοσεις και κρατημα-προσφυση υπαρχουν και πολλα καινουργια μοντελα στη μικρη η' μικρομεσαια κατηγορια που ισως ειναι και καλυτερα απο το 106...
αλλα την αισθηση του 'αγωνιστικου',με την εννοια της συμμετοχης στην οδηγηση, μαλλον δεν την βρισκεις πλεον....
(λεω μαλλον γιατι δεν εχω οδηγησει και ολα τα νεα μοντελα ,οποτε αφηνω ανοιχτο ενδεχομενο... ..) -
Kαλυτερα να εχεις την αμφιβολια οτι καποιο 'νεο' ειναι παρομοιο σε αισθηση,παρα να εισαι σιγουρος.....Ετσι αφηνεις ανοιχτη και μια ελπιδα γιατι στην πραγματικοτητα τα αυτοκινητα τεινουν να γινουν και αυτοοδηγουμενα....
*πλακα-πλακα αν εχετε προσεξει στα περιοδικα αυτοκινητου,εχουν αρχισει και χρησιμοποιουν εκφρασεις του τυπου 'το αυτοκινητο δεν ειναι κακο/επικινδυνο/κατι αλλο ,αλλα με το ESP(η χαρη στο ESP) στον στανταρ εξοπλισμο θα ειναι πιο ολοκληρωμενο'.......Φανταζομαι αυτα που γραφουν δεν τα ξαναδιαβαζουν......Μακρια απο μας....
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
*πλακα-πλακα αν εχετε προσεξει στα περιοδικα αυτοκινητου,εχουν αρχισει και χρησιμοποιουν εκφρασεις του τυπου 'το αυτοκινητο δεν ειναι κακο/επικινδυνο/κατι αλλο ,αλλα με το ESP(η χαρη στο ESP) στον στανταρ εξοπλισμο θα ειναι πιο ολοκληρωμενο'.......Φανταζομαι αυτα που γραφουν δεν τα ξαναδιαβαζουν......Μακρια απο μας....Mπρρρρρρρρ
-
Οντως...
-
Φίλε με το παράξενο όνομα (Pai) και επώνυμο (Mei) με κάλυψαν -και σε κάλυψαν- όλοι οι προηγούμενοι.
Τα στοιχεία που δίνεις φαίνονται σωστά, αλλά όσο υπάρχουν άνθρωποι που εμπιστεύομαι και που υποστηρίζουν ότι το 8V είναι πιο ευχάριστο οδηγικά από το 16V, δε μπορώ να καταλήξω σε συμπέρασμα από τη σύγκριση 'στα χαρτιά' που κάνουμε εδώ.
Και το ίδιο ισχύει για το 1300άρι.Η μόνη λύση είναι να μαζευτούμε όλοι όσοι γράφουμε εδώ πέρα, συν κάποιος με 8βάλβιδο, και να διοργανώσουμε ένα ΣΚ στριψίματος σε Πεντέλη, Β.Εύβοια, Ορεινή Αρκαδία κτλ. κτλ. όπου οι οδηγοί θα εναλλάσονται σε όλα τα αυτοκίνητα.
Εννοείται ότι θα έχουμε κάνει όλοι από μια μικτή πρώτα! -
Α,ρε ελληνες,παντα στην κοντρα το μυαλο σας...
-
Aς γίνει λοιπόν ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά ever!
3 γενιές rallye.
Τις λεπτομέρειες τις συζητάμε.ΥΓ. Το 8V δεν το 'χω οδηγήσει οπότε δεν έχω άποψη.
ΥΓ2. Γνωμάτευση του αδερφού μου, μετά από 6 μήνες συνεχούς οδήγησης του 13αριού, και οδήγηση αμέσως μετά του 16: 'Συνειδητοποίησα ποιά είναι η βασική διαφορά τους: με το 16άρι μπορούσα να κάνω ό,τι ήθελα. Μετέφραζε τις σκέψεις μου, σε κινήσεις στο δρόμο, με απίστευτη ακρίβεια.'
-
Μαλλον μπρερδευει καποια πραγματα ή δεν ξερει να τα διατυπωσει σωστα...
Η ακριβεια του 16αριου,ειναι στο οτι μπορει να σε σωσει απο οποιαδηποτε μ@λ@κια κανεις σε αντιθεση με το 13αρι που δεν...
Αν αυτο εννοει σαν ακριβεια και μεταφραση σκεψεων,τοτε παω πασο. -
Με ολο το σεβασμο μαλλον μπερδευει καποια πραγματα ή δεν ξερει να τα διατυπωσει σωστα...
Η ακριβεια του 16αριου,ειναι στο οτι μπορει να σε σωσει απο οποιαδηποτε μ@λ@κια κανεις σε αντιθεση με το 13αρι που δεν...
Αν αυτο εννοει σαν ακριβεια και μεταφραση σκεψεων,τοτε παω πασο. -
Με ολο το σεβασμο μαλλον μπερδευει καποια πραγματα ή δεν ξερει να τα διατυπωσει σωστα...
Αν αυτο εννοει σαν ακριβεια και μεταφραση σκεψεων,τοτε παω πασο.
Ραλάκι μου καλό, καλό μου ραλάκι...