-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Λοιπον, για να μην μακρυγορουμε και θεωρητικολογουμε:
Κωστης Πλατης, Ορθοπεδικος Χειρουργος, γιατρος ΕΣΥ, Αναπληρωτης Διευθυντης Β Ορθοπεδικης Κλινικης του ΚΑΤ.
Τιμη μου και καμαρι μου ναναι αδερφος μου. Συνενοηθηκα και προσφερεται να μας κανει 2-3 δυωρα σεμιναρια με θεμα:
'Αντιμετωπιση τραυματια τροχαιου-πρωτες βοηθειες απο μη ειδικους-επιτρεπομενες ή απαγορευμενες παρεμβασεις'.
Στη διαθεση του ΣΟΑΑ κατ αρχην, η οποιου αλλου φορεα ενδιαφερεται να οργανωσει με την βοηθεια μας.
Συμμετεχοντες: Αγωνιζομενοι , κριτες, οργανωτες,φιλαθλοι των αγωνων.
Αναμενεται εκδηλωση ενδιαφεροντος.Στο FSTi υπάρχει Medical Briefing πριν από κάθε αγώνα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για όλους τους συμμετέχοντες όπου τους αναλύετε απο ειδικό γιατρό πως μπορούν να επέμβουν σε περίπτωση ατυχήματος.
-
Ο χρήστης jad έγραψε:
Μήπως ήρθε η ώρα να εκπαιδευτούμε όλοι μας για το πως πρέπει να προφυλαχτούμε σε περίπτωση εξόδου ??, ή να μάθουμε τις βασικές πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε ό ένας στον άλλο μέχρι να φθάσει το επανδρωμένο ασθενοφόρο ??, ή να μάθουμε αν πρέπει ή όχι να μετακινηθεί κάποιος τραυματίας ώστε να μην του προξενήσουμε μεγαλύτερη βλάβη ??
Και τελικά όσοι δεν κάνουν σωστά την ''αμοιβόμενη'' εργασία τους να μην είναι και στον επόμενο αγώνα ...Gia rixte mia matia pos vgazei kanis agonistiki adia sthn aglia......
Mipos h agonistikh adia prepi na exei kapio allo logo iparksis ektos apo ispraktiki????????
-
Ας ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για μας και να σταματήσουμε τις ανταλλαγές απόψεων και τα πηγαδάκια !!
Ας μας παραχωρήσει η ΕΛΠΑ το εντευκτήριό της και με την αρωγή και γνώση των ανθρώπων του ΣΟΑΑ και της ΕΘΕΑ να μάθουμε σωστά πώς :
-Πρέπει να δένουμε τις ζώνες και τα κράνη μας
-Ποιά είναι η σωστή θέση του καθίσματος και του σώματος
-Ποιά είναι η ουσιαστική χρησιμότητα της φόρμας και της εσωτερικής επένδυσης (γιατί δεν είναι σε καμία περίπτωση εισπρακτική και ούτε χρήσιμη μόνο σε περίπτωση φωτιάς..)
-Ποιές Πρώτες Βοήθειες μπορούμε να παράσχουμε για να σώσουμε μιά ζωή και ίσως και τον ευατό μας αν χρειαστείΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ !
-
Μέσα από το συγκεκριμένο θέμα, θυμήθηκα ένα ατύχημα σε αγώνα της Κρήτης όπου σκοτώθηκε ένα πλήρωμα το οποίο είχε πέσει σε γκρεμό.Μετά από κάποιες μέρες αποδείχθηκε τελικά ότι δεν φορούσαν ζώνες! Πέρσι συνέβη παρόμοιο περιστατικό στο Κένταυρος όπου ο Γιώργος Κοσμόπουλος με τον συνοδηγό του πήγαν τόσο 'βαθειά' που δεν τους 'εβρισκε η οργάνωση! Η σημαντική διαφορά είναι πως το δεύτερο πλήρωμα συνεχίζει τους αγώνες μιας και είχε κάνει σωστή χρήση των συστημάτων ασφαλείας! Που θέλω να καταλήξω: Τα συστήματα ασφαλειας σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο όταν χρησιμοποιούνται σωστά! Επίσης θυμάμαι και οι περισσότεροι από εσάς το πόσο σοβαρά είχε χτυπήσει ο Σώτος Κοκκίνης όταν σε μετωπική σε δοκιμές είχε χτυπήσει με το κεφάλι στο ρολκειτζ! Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από τέτοιου είδους συμβάντα και να μην χρειαστεί να μας συμβεί και σε μας για να βάλουμε μυαλό! Προς θεού κύριοι! Οι αγώνες είναι η απόλυτη ευχαρίστηση για μας και αυτό πρέπει να μείνει! Στο στρατό δεν μπορούσα να φορέσω κράνος και στους αγώνες δεν μπορώ να περιμένω να το φορέσω!!!!!
Κύριοι jad και platis περιμένω τις κινήσεις σας και γιατί όχι εσείς την συμβολή μου....Για όσους δεν παραδειγματίζονται εύκολα ας δουν το βιντεάκι με το incar των Δακορώνια και Βαλαδάκη από το περισινό Παλλάδιο καθώς και το αντίστοιχο απέξω από την κάλυψη του αγώνα από τον Κωστούρο! Αφού το δείτε σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν είχαν σφείξει ζώνες και κράνη,αν το ρολκειτζ ήταν αρπακόλλα κ.ο.κ
-
SOAA what is this????
-
Ο χρήστης spirou έγραψε:
SOAA what is this????Κατ' αρχάς, θερμά συλλυπητήρια για τον στενό σου φίλο...Όλοι θα τον θυμόμαστε, να είσαι σίγουρος..
Εγώ είμαι που ανέφερα ότι τα ράλλυ είναι ένα άθλημα με αυξημένους κινδύνους αλλά με εξαιρετικά μικρή 'θνησιμότητα' λόγω των εξαιρετικά αυστηρών μέτρων ασφαλείας, όταν αυτά τηρούνται....Όχι όμως ότι δεν είναι κάτι που εμπεριέχει ρίσκο, έτσι;;
Ο ΣΟΑΑ, είναι ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου.....(Το ξέρω ότι το ξέρεις απλά αναρωτιέμαι γιατί αναρωτιέσαι........)....
-
ENA XΡΟΝΟ ΦΟΡΑΓΑ-ΕΔΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ!!! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΓ.ΑΝΝΑΣ 2004 ΟΠΟΥ ΣΑΝ ΘΕΑΤΗΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ naas ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΛΟΙΠΟΝ Κ.naas ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ
1.ΜΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΔΕΝΩ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ!!!
2.ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΣΤΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ
ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΛΩΒΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. -
Προσπαθώντας να είμαι όσο το δυνατόν ψυχρά υπολογιστικός, παρά το τραγικό συμβάν και το σοκ...
-Όταν για μια φόρμα των 400-500 ευρώ πάρα πολλοί ζοριζόμαστε οικονομικά
-όταν ένα κρανος των 800 ευρώ (για χανς) το καθυστερούμε όσο μας επιτρέπει η ομολογκασιόν και δεν το αγοράζουμε ΧΘΕΣ
-όταν το ίδιο το χανς των 700 ευρώ το κοιτάμε με τα χέρια στις κωλότσεπες
-όταν οι ζώνες μας των 300 ευρώ έχουν γίνει κρόσσια
-όταν τα καθίσματά μας των 700 ευρώ έχουν ξεβάψει από την χρήση και ηλικία
-όταν τα κλουβιά μας είναι κολλημένα με μπιγκ μπαμπολ γιατί η καλή δουλειά κοστίζει σε χρόνο και χρήμα
-όταν όλα τα παραπάνω δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ, ποιος δύναται να πληρώσει 5.000 για κάποιο κλαδί που ίσως τρυπήσει το παρμπρίζ;Το αλεξίσφαιρο παρμπρίζ είτε που θα είναι αρκετά ισχυρό να σπάσει το κλαρί, είτε που θα τρυπήσει ούτως ή άλλως, είτε που το μεταλλικό πλαίσιο του παρμπρίζ θα υποχωρήσει, με τρόπο που δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή που μιλάμε (πιθανότατα θα 'ακουμπήσει' στο ρολ κέιτζ όπου και θα σταματήσει)
Όμως αν το παρμπρίζ δεν σπάσει, το κλαρί δεν σπάσει, το αμάξι θα πρέπει να ακινητοποιηθεί ακαριαία (ΑΝ υπάρχει τόσο γερό τζάμι...). Και κανείς σήμερα δεν φοράει ΧΑΝΣ...
Και η πιθανότητα να τουμπάρει το αμάξι με ολική καταστροφή των κλειδαριών στις πόρτες, και κατάληξη σε βαθύ γκρεμό, ή/και ποτάμι/λίμνη/θάλασσα μάλλον είναι μεγαλύτερη από το κλαρί, και στην περίπτωση αυτήν δεν θα εγκλωβιστούν...
Μακάρι να μην ξανασυμβεί ποτέ και σε κανέναν κάτι τέτοιο ξανά, ούτε σε αγώνα, ούτε σε 'πολιτική' οδήγηση, και μακάρι να βρεθεί η λύση. Πάντως το αλεξίσφαιρο τζάμι δυστυχώς δεν είναι η λύση (τόσο οικονομικά, όσο και μηχανικά).
-
Ο χρήστης pantieras έγραψε:
ENA XΡΟΝΟ ΦΟΡΑΓΑ-ΕΔΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ!!! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΓ.ΑΝΝΑΣ 2004 ΟΠΟΥ ΣΑΝ ΘΕΑΤΗΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ naas ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΛΟΙΠΟΝ Κ.naas ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ
1.ΜΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΔΕΝΩ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ!!!
2.ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΣΤΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ
ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΛΩΒΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.Όταν μια λέσχη λέει ότι αυτό δεν είναι σύννομο και ξέρετε δεν μπορείτε να τρέξετε, κατηγορείται και ακούει χίλια δύο. Νόμίζω ότι το 2. του pantieras λέει πολλά, πάρα πολλά. Καιρός είναι να μάθουμε να ακούμε και όχι μόνο να έχουμε την απαίτηση να μας ακούν και να μην υπάρχει και αντίλογος...
Οι κανόνες στα ράλλυ δεν βγήκαν για φιγούρα, αλλά για την ουσία του πράγματος. Μην τους παραβλέπουμε επειδή έτσι μας βολεύει
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
SOAA what is this????
Κατ' αρχάς, θερμά συλλυπητήρια για τον στενό σου φίλο...Όλοι θα τον θυμόμαστε, να είσαι σίγουρος..
Εγώ είμαι που ανέφερα ότι τα ράλλυ είναι ένα άθλημα με αυξημένους κινδύνους αλλά με εξαιρετικά μικρή 'θνησιμότητα' λόγω των εξαιρετικά αυστηρών μέτρων ασφαλείας, όταν αυτά τηρούνται....Όχι όμως ότι δεν είναι κάτι που εμπεριέχει ρίσκο, έτσι;;
Ο ΣΟΑΑ, είναι ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου.....(Το ξέρω ότι το ξέρεις απλά αναρωτιέμαι γιατί αναρωτιέσαι........)....
(Δελτίο Τύπου ΑΟΛΑΠ)
edit [Krusenstern] Η δημοσίευση δελτίων τύπου λεσχών δεν γίνεται δεκτή από την ιδιοκτησία του φόρουμ.
-
Λυπαμαι κ Σπυρουνη για τον χρονο και τον τροπο που επιλεξατε να κρινετε την εθελοντικη μας προσφορα στους συναθλητες μας , και να βγαλετε μια ανακοινωση καταπτυστη και ψευδη που θα απαντηθει οταν και οπως πρεπει.
Εως τοτε να σε ενημερωσω οτι ο ΣΟΑΑ βρεθηκε απο την πρωτη στιγμη στο σημειο του ατυχηματος αλλα και στο νοσοκομειο οσο ακομα ζουσε ο ατυχος αθλητης. Μετα την δυστυχη καταληξη στρεψαμε αλλου τις προσπαθειες μας , ωστε το καθε δυστυχημα να μας δινει γνωσεις για το μελλον.
Μολις ολοκληρωθουν οι ερευνες και σιγουρευτει το αποτελεσμα θα κληθει και η λεσχη σας αμεσα ( οπως αναφερετε παραπανω οι κανονες δεν βγηκαν για φιγουρα , και εαν δεν κανω τραγικο λαθος ,ο προηγουμενος αγωνας του συγκεκριμενου αυτ/του ηταν ο δικος σας ) να δωσει τις απαντησεις της για το ποσο κοπτεται για την ασφαλεια των μελων της.
Σεβομενος τον πονο των ανθρωπων του ( και ζητωντας τους συγνωμη διοτι δεν ειναι προθεση μας να κανουμε προπαγανδα και μικροπολιτικη επανω στο ατυχες γεγονος ) σταματαω , ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ , εδω.
-
Να κάνω μια ερώτηση? Υπάρχει επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για την αιτία θανάτου του άτυχου συνοδηγού? Καλός μου φίλος (γεια σου spirosR) ήταν εκεί και κατά πώς μου 'πε ο συνοδηγός δεν φαινόταν να έχει θλαστικό τραύμα στο στήθος ή όπου αλλού... Από την άλλη και επειδή έτυχε να βρεθούμε στο σημείο εκείνο χτες, για τις ανάγκες του Ιστορικού Ακρόπολις, όσο και αν ψάξαμε το μέρος, δεν βρήκαμε κάτι-κάποιο κλαδί που θα ήταν πιθανό να έχει εισχωρήσει στην καμπίνα, τα περισσότερα προεξέχοντα κλαδιά ήταν πολύ χαμηλά σε ύψος (ή οι ρίζες τους τουλάχιστον για όσα είχαν σπάσει ήταν σε άσχετο σημείο με την υποτιθέμενη θέση του συνοδηγού).
Χωρίς να θέλω να το παίξω Σερλοκ Χολμς τα γράφω όλα αυτά, ορμώμενος και από τα λόγια του συνφορουμίστα jad.
Όσο για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη σωστή πρόσδεση των πληρωμάτων είμαι τελείως αντίθετος και κάθετος σ΄ αυτό. Υπεύθυνος για θέματα τέτοια είναι ο καθένας για τον εαυτό του. Υπάρχει παράδειγμα αγωνιζομενου πριν λίγα χρόνια, σε κάποιο Baja ο οποίος έφυγε δεμένος από την αφετηρία και στη διαδρομή έλυσε τις ζώνες του. Ο κύριος αυτός είχε έξοδο, χτύπησε και έκανε έναν αγώνα άνω-κάτω... Ποιος ήταν υπεύθυνος σε αυτή τη περίπτωση? Ο ενδιάμεσος της ειδικής? Μην τα ισιώνουμε όλα κύριοι...
Πάντως, ό,τι και να λέμε, το γεγονός είναι τραγικό και ας ελπίσουμε ότι ήταν το τελευταίο... Να ζήσουν η οικογένειά του και οι φίλοι του και να τον θυμούνται...
-
Μου ζήτησε ο Castor να στείλω αντί αυτού στεφάνι για το παλικάρι.
Ο φίλος μου που πήγε και κανόνισε για το στεφάνι (δεν πήγα προσωπικά γιατί είχα μόλις γυρίσει από την κηδεία του πατέρα μου), είπε όταν του ανέφερα τη συζήτηση εδώ και του ζήτησα να μου στείλει την απόδειξη, ότι είσαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ' αλεύρια.Η απόδειξη για το στεφάνι, από το γραφείο τελετών:
Εύχομαι να βοηθήσει...
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
Λυπαμαι κ Σπυρουνη για τον χρονο και τον τροπο που επιλεξατε να κρινετε την εθελοντικη μας προσφορα στους συναθλητες μας , και να βγαλετε μια ανακοινωση καταπτυστη και ψευδη που θα απαντηθει οταν και οπως πρεπει.Εως τοτε να σε ενημερωσω οτι ο ΣΟΑΑ βρεθηκε απο την πρωτη στιγμη στο σημειο του ατυχηματος αλλα και στο νοσοκομειο οσο ακομα ζουσε ο ατυχος αθλητης. Μετα την δυστυχη καταληξη στρεψαμε αλλου τις προσπαθειες μας , ωστε το καθε δυστυχημα να μας δινει γνωσεις για το μελλον.
Μολις ολοκληρωθουν οι ερευνες και σιγουρευτει το αποτελεσμα θα κληθει και η λεσχη σας αμεσα ( οπως αναφερετε παραπανω οι κανονες δεν βγηκαν για φιγουρα , και εαν δεν κανω τραγικο λαθος ,ο προηγουμενος αγωνας του συγκεκριμενου αυτ/του ηταν ο δικος σας ) να δωσει τις απαντησεις της για το ποσο κοπτεται για την ασφαλεια των μελων της.
Σεβομενος τον πονο των ανθρωπων του ( και ζητωντας τους συγνωμη διοτι δεν ειναι προθεση μας να κανουμε προπαγανδα και μικροπολιτικη επανω στο ατυχες γεγονος ) σταματαω , ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ , εδω.
Η επιστολή δεν είναι προσωπική αλλά της ΑΟΛΑΠ. Και δεν απευθύνεται στο Ζήβα, αλλά σε όλο το ΣΟΑΑ...
Ωστόσο είμαι σύμφωνος με το περιεχόμενό της ....
Και εγώ σταματώ εδώ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ...
-
Ο χρήστης spirou έγραψε:
[
Λοιπόν έχουμε και λέμεΜετά τον αδόκητο χαμό του μέλους της ΑΟΛΑΠ, Χρήστου Θεόδωρου Δούρου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΟΛΑΠ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι, συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, με κάθε τρόπο. Θα ήθελε όμως ακόμα να καταγγείλει στην κοινή γνώμη, και κυρίως σε όσους ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα, την ανυπαρξία του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου. Ο ΣΟΑΑ από τη στιγμή που συνέβη το τραγικό συμβάν έως σήμερα, δεν έχει δείξει την παραμικρή εκδήλωση συμπαράστασης, ως όφειλε από το χαρακτήρα της ύπαρξής του. Ο ΣΟΑΑ, που ποτέ δεν βρήκε ψεγάδι στις αγωνιστικές διοργανώσεις της ΑΟΛΑΠ, δεν στάθηκε δίπλα μας και δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου Χρήστου Θεόδωρου Δούρου. Οι κύριοι του ΣΟΑΑ, δεν σήκωσαν καν το τηλέφωνο, έστω και με αυτό τον απλό τρόπο, να εκφράσουν τη θλίψη τους και τη συμπαράστασή του για το γεγονός αυτό. Δεν έστειλαν, ένα τηλεγράφημα, ένα στεφάνι, ούτε παραβρέθηκαν στην κηδεία του μέλους μας και μέλους του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Προς τιμήν τους, η ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ, καθώς και πολλές άλλες ελληνικές λέσχες και αγωνιζόμενοι έδειξαν ποικιλοτρόπως την συμπαράστασή τους και ειλικρινά συγκίνησαν, τόσο την οικογένεια του εκλιπόντος, όσο και τα μέλη της ΑΟΛΑΠ, με τις πράξεις τους. Λυπούμαστε που ερχόμαστε σε αυτή τη θέση, τη συγκεκριμένη στιγμή και που γινόμαστε δυσάρεστοι σε πολλούς. Όμως κάποια πράγματα δεν μπορούν και δεν πρέπει να μένουν κρυφά. Ιδιαίτερα, όταν όλοι εμείς έχουμε ένα κοινό σκοπό, να βελτιώσουμε το επίπεδο των ελληνικών αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θεωρούμε αυτή τη στάση, απρέπεια προς το πρόσωπο του αδικοχαμένου μέλους μας.
(Δελτίο Τύπου ΑΟΛΑΠ)
Αν ημουν μελος της λεσχης σας και διαβασα το δελτιο τυπου αυτο,θα ντρεπομουν!!!
Ρωτηστε πρωτα,ενημερωθειτε και μετα πεταξτε την λασπη που πετατε,προσπαθωντας να καλυψετε προσωπικες σας εμπαθειες.
Εχετε ξεχασει οτι ΣΟΑΑ ειναι ολοι οι οδηγοι?
συντετριμενος
dimos -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Υπεύθυνος για θέματα τέτοια είναι ο καθένας για τον εαυτό του. Υπάρχει παράδειγμα αγωνιζομενου πριν λίγα χρόνια, σε κάποιο Baja ο οποίος έφυγε δεμένος από την αφετηρία και στη διαδρομή έλυσε τις ζώνες του. Ο κύριος αυτός είχε έξοδο, χτύπησε και έκανε έναν αγώνα άνω-κάτω... Ποιος ήταν υπεύθυνος σε αυτή τη περίπτωση? Ο ενδιάμεσος της ειδικής? Μην τα ισιώνουμε όλα κύριοι...
Δεν διαφωνώ καθόλου φίλε taurus οτι ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για την ασφαλειά του αλλά θα έχεις δει ίσως αρκετές φορές να φοράνε τις ζώνες σαν ''σουτιέν'' όχι επέιδή θέλουν αλλά επειδή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ. Και έν τέλει ας ελέγχομαστε στην αφετηρία της ειδικής από τους κριτές ή οργανωτές και γιατί όχι να μας απαγορεύετε η εκκίνηση αν δεν συμμορφωνόμαστε (ανεξαρτήτως ονόματος ή επιπέδου)
Γι' αυτό θα επιμείνω στην προτασή μου για κάποια εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα ασφαλείας και ας έρθουν όσοι νομίζουν ότι κάτι δεν ξέρουν σωστά ή μπορούν να μάθουν περισσότερα.
Περιμένω την θέση και την συμμετοχή του ΣΟΑΑ και της ΕΘΕΑ προκειμένου να ορίσουν τόπο - ημέρα - ώρα με την παρουσία αγωνιζομένων ή ειδικών σε θέματα ασφάλειας.
Ας ξεκινήσουμε να κάνουμε βήματα μπροστά έστω και αργά. Δεν γίνεται να αλλάξουμε από την μία μέρα στην άλλη το ''σύστημα'' -
Ακόμα και η παραπληροφόρηση πρέπει να έχει τα όριά της!
Ο ΣΟΑΑ ήταν από την πρώτη στιγμή -την πιό δύσκολη- όπου έπρεπε να είναι για να συνδράμει και όχι για εντυπωσιασμό.
Ο ΣΟΑΑ από την πρώτη στιγμή , ξεκίνησε διαδικασία έρευνας , και ίσως κάποιοι -ακόμα και από τους επικριτές - θα πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους.
Ο ΣΟΑΑ επανειλλημένα έχει τοποθετηθεί δημόσια για την ανάγκη περισσότερης και ουσιαστικής ασφάλειας των αγώνων μέσω της εκπαίδευσης των αγωνιζομένων και των στελεχών των αγώνων καθώς και την τήρηση των υπαρχόντων κανονισμών.
Ο ΣΟΑΑ το μόνο που δεν θα κάνει είναι τυμβωρυχία στον άδικο χαμό ενός συναθλητή μας αλλά θα συνεχίσει να προάγει και να ελέγχει την ασφάλεια των αγώνων.
Αναμείνατε!
-
Castor
Εύχομαι να οργανώσετε κάτι άμεσα - χωρίς άλλη καθυστέρηση - γαιτί μόνο έτσι θα αλλάξει η εικόνα που έχουν για το ΣΟΑΑ (οι λίγοι ή οι πολλοί ).
Δεν είναι στιγμές για αντιπαραθέσεις και γκρίνιες αλλά για ουσιαστική δουλειά εντός και εκτός αγωνιστικών τερέν. Πρέπει επιτέλους να αναβαθμίσουμε την εικόνα των Ελληνικών αγώνων σε όλα τα επίπεδα.Φιλικά
Γιάννης Δοντάς
-
Δεν μου αρεσει καθολου η επιστολη της ΑΟΛΑΠ. Ουτε η ουσια του κειμενου της και πολυ περισσοτερο ο χρονος δημοσιευσης της.
Πιστευω-γιατι εκτιμω και συχνα επιτιμω την προσφορα της στους αγωνες-οτι η κινηση αυτη ειναι προιον υπερβολικης και δικαιολογημενης φορτισης.
Ελπιζω να το ξανασκεφθουν και ν ανακαλεσουν. Οπως λει κι ο Δημος, ο ΣΟΑΑ ειναι θεσμος, ειμαστ'εμεις κι η ΑΟΛΑΠ ξερει καλα ποιοι ειμαστε εμεις... ετσι?
Καλυτερα να ακουσουμε τον κ. Δοντα. -
Ο χρήστης jad έγραψε:
CastorΕύχομαι να οργανώσετε κάτι άμεσα - χωρίς άλλη καθυστέρηση - γαιτί μόνο έτσι θα αλλάξει η εικόνα που έχουν για το ΣΟΑΑ (οι λίγοι ή οι πολλοί ).
Δεν είναι στιγμές για αντιπαραθέσεις και γκρίνιες αλλά για ουσιαστική δουλειά εντός και εκτός αγωνιστικών τερέν. Πρέπει επιτέλους να αναβαθμίσουμε την εικόνα των Ελληνικών αγώνων σε όλα τα επίπεδα.Φιλικά
Γιάννης Δοντάς
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΝΤΑ , ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ , ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΛΟΙ , ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ , ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΩΝΩΝ , ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ , ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ , ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΟΥΜ , ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ .
Υ.Γ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΠΛΑΤΗ .....ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ..........ΚΤΛ , ΜΟΝΟ ΑΛΕΡΓΙΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ .ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ