-
Εγώ πάντως το μόνο που έχω ακούσει από τους Λειβαδιώτες (μια που το ανέφερες) να περηφανεύονται είναι το σουβλάκι άντε και κανά αρνί στη σούβλα.
Αντίθετα έχω γνωρίσει πολλούς Κρητικούς που νιώθουν πολύ άντρες όταν λένε για τα χασίσια στο χωριό τους, τα Kalasnikov του θείου τους και ότι εκεί στην Κρήτη δεν μασάνε... (βάσει Kalasnikov πάντα) -
Δεν λενε απλα για χασισια, λενε για την ξακουστη κοκκινοφουντα του νησιου, τωρα τι ειδικο εχει μην με ρωτησετε δεν εχω δοκιμασει!
-
Καλύτερο το καλαματιανό!!!!!!!!!!!!!!
-
...
-
Εγω ειπα τι λενε....δεν εχω κανει και ερευνα αγορας!
-
Μέγιστο λάθος φίλε μου.
Με το να μην καταδώσεις κάποιον εγκληματία γίνεσαι συνένοχος του. Και αν εσείς έχετε το χασίς για πολύ χαλαρά, να ξέρεις ότι υπάρχει κοσμάκης που καταστρέφεται από αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. -
Ο χρήστης it-R έγραψε:
...ουτε στην κατοχη κανενας Ζωνιανος δεν κατεδωσε κανεναν στους Γερμανους. ...
Το οτι οι ανθρωποι δεν ειναι ρουφιανοι εσυ το κατακρινεις??
Δεν ειναι δουλεια τους να υποδειξουν ενοχους,δουλεια της αστυνομιας ειναι και ας την κανει.
Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν θελει οχι λογο φοβου ή αβατου αλλα για αλλους γνωστους λογους!Άμα κάποιος σκοτώσει κάποιον δικό σου άνθρωπο και εγώ ξέρω ποιος το έκανε, θα σου φαινόταν λογικό να πω 'δεν είμαι ρουφιάνος, δεν λέω' ?
-
Έχω γνωρίσει κατά καιρούς κάποιους που καυχιόντουσαν ότι κρατάνε απ'τα Ζωνιανά και ότι έχουν τεράστια οπλοστάσια στα σπίτια τους, ότι έχουν μεγάλη παραγωγή χασίς κλπ. Φρόντισα να απομακρυνθώ από αυτά τα άτομα ταχύτατα, γιατί εν γένει δε γουστάρω τέτοιες παρέες. Τα περί 'μεμονωμένων' παραδειγμάτων εγώ τ'ακούω βερεσέ. Σε μια κοινότητα 1500 κατοίκων όλοι ξέρουν τι γίνεται και δεν πιστεύω πια το 'πω πω, πέφτω απ'τα σύννεφα'. Ούτε το 'εμείς δε γινόμαστε ρουφιάνοι'. Είναι δυνατόν σε ένα χωριό κάποια 'μεμονωμένα' άτομα να έχουν τεράστιες εκτάσεις χασισοφυτειών και ΚΑΝΕΝΑΣ από τους άλλους που είναι... αθώοι και... άσχετοι να μην τις καλλιεργεί, να μη μαζεύει το προϊόν; Σοβαρολογούμε τώρα; Μόνες τους μαζεύονταν οι φούντες; Αυτόματα; ΟΛΟΙ ξέρανε, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ δουλεύουν σ'αυτές τις επιχειρήσεις κι έτσι κρατιούνται τα στόματα κλειστά, με το βόλεμα και το φόβο. Θα μιλούσαμε για 'μεμονωμένα' άτομα αν αυτή η κλίκα ήταν δέκα, είκοσι το πολύ άτομα. Μα είναι δυνατόν δέκα-είκοσι άτομα να καταφέρνουν να επιβάλουν αυτήν την ανομία σε μια τόσο μεγάλη περιοχή και να μην τολμάνε οι αστυνομικές αρχές να πατήσουν εκεί πέρα;
Άντε, καιρός να σπάσει το απόστημα. Ως φορολογούμενος ΜΑΛΑΚΑΣ έχω πληρώσει - κι εγώ και οι γονείς μου και όλοι μας - ένα σκασμό λεφτά για να περνούν ζωή χαρισάμενη διάφοροι απατεώνες, χασισέμποροι, ζωοκλέφτες και δε συμμαζεύεται. Λεφτά άλλα ΔΕΝ ΕΧΩ, αλλά και να είχα ΔΕΝ ΔΙΝΩ. ΟΧΙ, από τους δικούς μου φόρους ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΙΑΝΟΥΣ. Πήραν τόσες επιδοτήσεις, έχουν θησαυρίσει απ'τις βρωμοδουλειές αυτές, τις κάναν μάλιστα και μόδα με κάτι παρακμιακές ψωρομαντινάδες της κακιάς ώρας και με ζώα σαν τον Κονταρό, τον Κυριακάκη και δυο-τρεις άλλους (και με πλάτες βουλευτάδων, κοινοταρχών, μπάτσων και δικαστών). ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ. ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ. ΓΚΕΓΚΕ;
-
...
-
Δεν με ενδιαφερει πρωσοπικα ο κοσμακης που καταστρεφετε με τα ναρκωτικα,ας μην περνουν ρε φιλε τι ποιο απλο!!!
Εντάξει αυτό μου αρκεί. Αφού εκιά πάνω έχετε τη λογική του Σημαδεμένου τότε μη διαμαρτύρεστε ούτε για τους μπάτσους ούτε για το όνομα που έχετε βγάλει.
-
To χασίς είναι η λιγότερο βλαβερή ψυχότροπη ουσία που υπάρχει και η μόνη σοβαρή επικινδυνότητά της είναι η παρανομία της.
Αν ενομιμοποιείτο, θα κόστιζε όσο πράγματι αξίζει, δηλαδή 2 σεντς το κιλό, και δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον για τους Ζωνιανούς, τους Καλαματιανούς, τους εκ Κισσάβου (Μελίβοια) και όλους τους κακούργους, όπου Γης.Τα περί 'ρουφιανιάς' είναι το ευαγγέλιο (ομερτά) της κάθε εγκληματικής οργάνωσης (μαφία, κόζα νόστρα, καμόρα, ντραγκέτα, τζακούζα) γι' αυτό και μόνη εφικτή λύση στα ζωνιανά είναι η διάλυση και ξεριζωμός ολόκληρης της κοινωνίας-συμμορίας και η οριστική ισοπέδωση του χωριού. Προς παραδειγματισμό...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ πάντως το μόνο που έχω ακούσει από τους Λειβαδιώτες (μια που το ανέφερες) να περηφανεύονται είναι το σουβλάκι άντε και κανά αρνί στη σούβλα.Τώρα χωρίς καμμία παρεξήγηση, ήταν λιγάκι κωμικό το σχόλιο.
Όταν λέει 'Λειβαδιώτες' εννοεί τους κατοίκους ενός κοντινού χωριού. Μάθανε όλοι στην τηλεόραση τα Ζωνιανά, και θα παρεξηγηθούνε οι συμπαθείς Λειβαδιώτες που παραγκωνίζονται
Τέλοσπαντων, ελπίζω πλέον να δοθεί μια λύση και να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με δαύτους. Οι πληροφορίες μου πάντως λένε πως έχουν ψιλοηρεμήσει τα πράγματα στο Πέραμα. Δεν έχει καπετανιές, παντιλίκια με τα 4Χ4.
Σε λίγο θα κόψουνε και το 'ρ' για να μη δίνουνε στόχο!
-
it-R, θα βγάλουμε τα όπλα κι όποιον πάρει ο χάρος δλδ, έ;
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
**To χασίς είναι η λιγότερο βλαβερή ψυχότροπη ουσία που υπάρχει και η μόνη σοβαρή επικινδυνότητά της είναι η παρανομία της.
Αν ενομιμοποιείτο, θα κόστιζε όσο πράγματι αξίζει, δηλαδή 2 σεντς το κιλό, και δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον για τους Ζωνιανούς, τους Καλαματιανούς, τους εκ Κισσάβου (Μελίβοια) και όλους τους κακούργους, όπου Γης.Τα περί 'ρουφιανιάς' είναι το ευαγγέλιο (ομερτά) της κάθε εγκληματικής οργάνωσης (μαφία, κόζα νόστρα, καμόρα, ντραγκέτα, τζακούζα) γι' αυτό και μόνη εφικτή λύση στα ζωνιανά είναι η διάλυση και ξεριζωμός ολόκληρης της κοινωνίας-συμμορίας και η οριστική ισοπέδωση του χωριού. Προς παραδειγματισμό...**
+οο (Ντράγκετα)
-
ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ τους γιδοβοσκους-χασισεμπορους των Ζωνιανων πειτε μου οταν περνατε απο την Ομονοια οπου γινεται διακινηση ναρκωτικων εχετε παει ποτε να κανετε καταγγελια στο αστυνομικο τμημα για διακινηση ναρκωτικων????
γιατι αν ζουσατε εκει περα στο χωριο θα κοιταγατε να κανετε την δουλεια σας,διοτι αν καταγγελατε κατι θα βρισκανε τα κοματια σας σε πολλα μερη...
-
Γιατί δεν μένω στην Ομόνοια. Απλά περνάω από εκεί...
Αν όμως διαπίστωνα ότι εκεί που μένω παίζουν μπάλα οι χασισέμποροι (καλά για πρεζέμπορους δεν το συζητάω) εννοείται πως θα έκανα κάτι, όπως και έχει γίνει σε πολλές περιοχές γιατί κάποια στιγμή το ακίνδυνο χασίς θα περάσει μια βόλτα και από τα τοπικά σχολεία...
Ακίνδυνο και αβλαβές το χασίς για μένα και για σένα Coyot που θα κάνουμε ένα τσιγαριλίκι και δεν τρέχει τίποτα. Το ίδιο θεωρείς τον εαυτό σου με ένα 16χρονο παιδί ή με κάποιον που δεν έχει το μέτρο;@hellenic tifosi: κωμικό αλλά ισχύει. Δεν έχω ακούσει κανένα άλλο να παινεύεται για ποινικές πράξεις που κάνουν συχωριανοί του. Δεν έχουν όλοι τον ίδιο κάλο φίλε μου...
-
Δεν κατάλαβες.
Το κωμικό ήταν ότι ο άλλος εννοούσε τους κατοίκους του γειτονικού χωριού(Λιβάδια), κι εσύ έγραψες για τη Λιβαδειά
-
Συγχωρεσέ με σύντεκνε και δίκιο μη μου δίνεις,
τσε άμα καπνίζεις ζωνιανό εμένα μη μ'αφήνεις... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τα περί 'ρουφιανιάς' είναι το ευαγγέλιο (ομερτά) της κάθε εγκληματικής οργάνωσης (μαφία, κόζα νόστρα, καμόρα, ντραγκέτα, τζακούζα) γι' αυτό και μόνη εφικτή λύση στα ζωνιανά είναι η διάλυση και ξεριζωμός ολόκληρης της κοινωνίας-συμμορίας και η οριστική ισοπέδωση του χωριού. Προς παραδειγματισμό...[/b]
+οο (Ντράγκετα)
+oo (τζακουζι)
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
γιατι αν ζουσατε εκει περα στο χωριο θα κοιταγατε να κανετε την δουλεια σας,διοτι αν καταγγελατε κατι θα βρισκανε τα κοματια σας σε πολλα μερη...Προσωπικα πιστευω θα εκανα κατι για την καταπολεμηση της καταστασης, αν βιωνα παρομοιες συνθηκες, ειδικα, αν οπως μας λενε, οι 'παρανομοι' ειναι ισχνη μειοψηφια (και οχι, δεν ειναι ρουφιανια παρομοια με το δωσιλογισμο της Κατοχης, οπως δηλωνουν διαφοροι αστειοι στα καναλια... )
Σεβομομαι ομως απολυτα το φοβο των αντιποινων που αισθανονται καποιοι (και πιθανως να αισθανομουν κι εγω, δεν ξερω ακριβως τις συνθηκες εκει). Αν λοιπον φοβομουν:
- Θα εφευγα, αφου δεν μπορω να διανοηθω να ζω σ'ενα χωριο-εργαστηριο επεξεργασιας ντρογκας.
- Δεν θα εβγαινα στα καναλια να διαλαλησω οτι ειμαι γενναιος και περηφανος Κρητικος/Ηπειρωτης/Ποντιος/Βλαχος κτλ, που δεν ρουφιανευει (αλλα φοβαται, οπως καθε μικροαστος σαν κι εμας).
- Θα συνεργαζομουν με τις αρχες, εστω εκ των υστερων, τωρα που εγινε η αρχη και εσπασε το αποστημα, ωστε να ξηλωθει δια παντος το κυκλωμα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ακίνδυνο και αβλαβές το χασίς για μένα και για σένα Coyot που θα κάνουμε ένα τσιγαριλίκι και δεν τρέχει τίποτα. Το ίδιο θεωρείς τον εαυτό σου με ένα 16χρονο παιδί ή με κάποιον που δεν έχει το μέτρο;
Off topic βέβαια, αλλά το χασίς είναι η μόνη ουσία που δεν δημιουργεί ανοχή, που δεν θέλεις δηλαδή όλο και μεγαλύτερη δόση για να σε 'πιάσει', όπως το απείρως επικινδυνότερο ως ουσία -πλην νόμιμο και ευλογημένο- κρασί, και κάθε άλλη.
Ο μόνος λόγος ανησυχίας για το 16χρονο είναι ότι το χασίς είναι παράνομο και άρα, για να το βρει, πρέπει να έρθει σε επαφή με κακούργους, οι οποίοι ποιος ξέρει τί θα του πλασάρουν στη συνέχεια. Γι' αυτό η μόνη λύση είναι η νομιμοποίηση, γι'αυτήν την ουσία τουλάχιστον, που ουδεμία σχέση, χημικώς και ιατρικώς, έχει με τις άλλες ψυχότροπες.
Αν είχα παιδί 16 χρονών θα είχα και μια γλάστρα, να του φύγει η περιέργεια και να καταρρεύσουν οι μύθοι.
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.