-
+1.200 ευρώ δηλαδή.
Ζυγίζει λιγότερο ή έχει καλύτερη αεροϋδροδυναμική και κοστίζει τόσο; -
screwdriver
Κεφάλαιο τιμή
Όταν τα καινούρια ''μικρά'' 14αρια κοστίζουν 14-15Ε τότε 18-19Ε(16.5Ε πήρα το δικό μου)θεωρώ ότι είναι μια πάαρα πολύ καλή τιμή.Σύγκριση με αυτοκίνητα 10ετίας δεν νομίζω ότι έχει νόημα.Κεφάλαιο σύγχρονη πραγματικότητα
Η πεζο και η σιτροεν είχαν βγάλει τα σαχοραλα την δεκαετία του 90.Μήπως να δούμε ποιους έχρισαν ως διαδόχους τους; C2 VTS η μια,206 gti η άλλη. Η σύγκριση απογοητευτικότατη.
Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτά είναι τα gti της εποχής μας.Συνηθίζουμε να ωραιοποιούμε καταστάσεις του παρελθόντος και ξεχνάμε ποιότητες κατασκευής,ενεργητικές κ παθητικές ασφάλειες(που ευτυχώς ή δυστυχώς ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ από κανονισμούς και νόμους σήμερα και τα εργοστάσια δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους),μπούτια με τατουάζ το ταμπλό του rallye τους και άλλα τέτοια.Κεφάλαιο επιπλέον χρήματα
Όσον αφορά τα παραπανίσια χρήματα που ξοδεύονται,επειδή είχα κάνει μια έρευνα αγοράς για μεταχειρ.ραλυ με αυτά που ειδα απογοητεύτηκα.Έχανε η ''μαμά''το παιδί και το παιδί τη ''μαμά''.Εδώ μαμά εκεί μαμά που είναι η μαμά...οεο;Πουθενά μαμά ραλάκι στον ορίζοντα.Από πειραγμένους εκκεντροφόρους μέχρι χταποδάκια και λοιπα σαρακοστιανα συνοδευόμενα από μπουκάλες νίτρο και ό,τι μπορείς να φανταστείς.Μέχρι και τουρμπισμένα βρήκαΚεφάλαιο κιβώτιο
έγραψες ότι το fiesta ST χρειάζεται καλύτερα κλιμακωμένο κιβώτιο.
Δυστυχώς οι 4Τ σε διαψεύδουν.Ανάμεσα σε clio sport,ibiza cupra,peugeot 206RC το κιβώτιο του ST βγήκε καλύτερο,όπως επίσης και το τιμόνι του.Μάλιστα το κιβώτιο είναι αυτό που σώζει την κατάσταση με τον ''χλιαρό'' κινητήτα.Συμφωνώ για το 6αρι,αλλά πες μου πόσα μικρά φοράνε 6αρι;Κεφάλαιο κινητήρας
Ο κινητήρας είναι χλιαρός αν τον συγκρίνεις με αυτοκίνητα που κοστίζουν 2 και 3 εκατομύρια πάνω,αν τον συγκρίνεις με τα σαξόραλα των 90s λυπάμαι αλλά δεν είναι χλιαρός.0-100 τα σαξόραλα ήταν στο 8.7 με 9.Στα ίδια βρίσκεται και το φιεστα(το εργοστάσιο δίνει 8.4,στην αγγλια δοκιμές το επιβεβαιώνουν,εδώ το ανεβάζουν στο 9.2,μεγάλη συζήτηση που δεν ενδιαφέρει το τόπικ )0-1000 τα σαξοραλα 29.9,30.1 το φιεστα,τελική 205 τα σαξόραλα,208 το φιεστα.Και φυσικά τα σαξόραλα 100+ κιλά ελαφρύτερα.
Συν του ότι η απόδοση του κινητήρα με όχι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος βελτιώνεται πάρα πολύ(το ST μετράει 1.5 χρόνο στην παραγωγή,τώρα αρχιζουν να βγαίνουν τα πρώτα βελτιωτικά πακέτα),όπως άλλωστε βελτιώθηκε και η αποδοση του κινητήρα των σαξόραλων και έτσι κερνάνε τσαγάκι από δω κι από κει. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Κεφάλαιο σύγχρονη πραγματικότητα
Η πεζο και η σιτροεν είχαν βγάλει τα σαχοραλα την δεκαετία του 90.Μήπως να δούμε ποιους έχρισαν ως διαδόχους τους; C2 VTS η μια, 206 gti η άλλη. Η σύγκριση απογοητευτικότατη.Peugeot 206 RC
180hp στα 25,000 ευρώ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Peugeot 206 RC
180hp στα 25,000 ευρώ.
Porsche 911 GT3
380hp στα 156000 ευρώ.
To RC κοστίζει όσο 2 106 rallye.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Peugeot 206 RC
180hp στα 25,000 ευρώ.
Porsche 911 GT3
380hp στα 156000 ευρώ.
To RC κοστίζει όσο 2 106 rallye.
ΟΚ...δεν χρειάζεται η ειρωνία! Δεν είμεθα παντογνώστες...απλά την άποψή μας λέμε...
-
elteo
Δεν (σε)ειρωνεύτηκα.Απλά έγραψα στο ίδιος ύφος με το δικό σου Φυσικό είναι ότι όσα περισσότερα φράγκα ρίξεις τόσο καλύτερο overall αμάξι θα πάρεις.Αλλά διάδοχος των 4εκατομυρίων δεν μπορεί να είναι τα 8 και 9 εκατομύρια.
Άλλωστε εσύ ως πρώην κάτοχος σαξο τα ξέρεις καλύτερα από μένα.
-
Καταρχην τα τελευταια Saxoralla πουλιοντουσαν και το 2003 με €12.000 οταν fiesta 1,2 ξεκιναει απο εκει και αυτο ειναι αστειο.
Ναι δεν ειναι state of the art αυτοκινητα αλλα εδω μιλαμε για GTI με ψυχη.
Το οτι το αυτοκινητο σου θεωρειται οτι πιο κοντινο στην φιλοσοφια των Σαξοραλλων εγω το θεωρω κοπλιμεντο.
Τους χρονους που αναφερεις μην τους δινεις σημασια..ανοιξε με κανενα να δεις διαφορες.Απλα να εισαι προετοιμασμενος οτι θα εισαι πισω. Το οτι φορας 2λιτρο μοτερ με 150 αλογα και πας χειροτερα εμενα κατι μου λεει. Για το κιβωτιο ασε τι λενε τα περιοδικα, εσυ τι λες? Εμενα δεν μου αρεσε παντως.
Τελος παντων δεν κραζω το αυτοκινητο σου, ισα ισα που το θεωρω και πολυ καλη επιλογη. Απλα θα το θελε πιο νευρικο και γρηγορο. -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
elteoΔεν (σε)ειρωνεύτηκα.Απλά έγραψα στο ίδιος ύφος με το δικό σου Φυσικό είναι ότι όσα περισσότερα φράγκα ρίξεις τόσο καλύτερο overall αμάξι θα πάρεις.Αλλά διάδοχος των 4εκατομυρίων δεν μπορεί να είναι τα 8 και 9 εκατομύρια.
Νο problem!
Άλλωστε εσύ ως πρώην κάτοχος σαξο τα ξέρεις καλύτερα από μένα.
Υeap...αχχχ τι μου θύμισες...
-
Τελικά καλά έκανα εγώ πριν μερικές σελίδες που είπα ότι το ΤΑΠΕΡ ειναι το GTI της χρονιάς
με 28000 χιλιάρικα που εκανε το δεκέμβριο ηταν η καλυτερη επιλογή, γι αυτό και πουλήθηκαν όλα σε ένα μήνα
-
Φίλε GTI λες αρκετά πράγματα που στηρίζονται σε μία αντίφαση.Ξεκινάς μην θέλοντας να συγκρίνεις αυτοκίνητα των 90s όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις με το δικό σου αμάξι σχετικά με την τιμή και όλο το υπόλοιπο post είναι μία κόντρα ραλλί-φιέστα!Κάποιες σημειώσεις θα κάνω μόνο:τα τελευταία σαξόραλλα έχουν άδεια κυκλοφορίας αρχές 2004, άρα δεν μιλάμε για αυτοκίητα άλλης εποχής.Το ότι το 206 gti είναι απόγονος του ραλλί είναι δικό σου συμπέρασμα.Όσον αφορά την ωραιοποίηση που λες, κανείς μα κανείς δεν δόξασε τα ραλλί για την παθητική τους ασφάλεια(η ενεργητική είναι άλλο θέμα που εσφαλμένα το θίγεις), αλλά για το στήσιμό τους, τρίπτυχο κινητήρας-πλαίσιο-ανάρτηση.Τι σχέση μπορεί να έχει το ότι όλοι χώνουμε λεφτά στο αμάξι μας με το ότι εσύ δεν βρήκες μαμά ραλλί ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω.Σχετικά με τον κινητήρα η σύγκριση που παραθέτεις μάλλον είναι περιττή.Σέβομαι το αμάξι σου όπως και όλα τα αυτοκίνητα(ε, καλά σε λογικά πλαίσια), αλλά δεν μπορείς με σκοπό να εξυψώσεις το δικό σου να θάβεις άλλα.Αν παρεξήγησα κάτι απ'ότι είπες sorry.Γενικά μιλώντας είμαι της άποψης πως ο όρος Gti ήλθε από το παρελθόν, άρα δεν μπορείς να κρίνεις σημερινά Gti χωρίς να τα συγκρίνεις με παλαιότερα.Και μιας και αναφέρομαι σε αυτά τα παλαιότερα πιστεύω πως τέτοια αμάξια δεν πρόκειται να ξαναβγούν διότι δεν έχουν θέση στην σημερινή εποχή.Έχει αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου.Οι περισσότεροι θέλουν ένα αμάξι για να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ όσοι γουστάρουν τα γρήγορα αυτοκίνητα δεν τα θέλουν για να ξεκινάνε μεσάνυχτα για ορεινές διαδρομές ψάχνοντας την τελειότερη γραμμή στην κατηφορική αριστερή ή το πλασάρισμα στη φουρκέτα, αλλά για να κάνουν επίδειξη στους φίλους τους για τα παραπανίσια άλογα και να γαμάνε τους πάντες.Σκεφτείτε...όσοι από εσάς πάτε σε βουνά πόσους βλέπετε να στρίβουν;Ειδικά αν πετύχεις κανέναν με S3 ή EVO θα σου κολλήσει με τη μία προφυλακτήρα και μετά τη στροφή θα αναρωτιέσαι γιατί αργεί τόσο ενώ θα έπρεπε να σε έχει περάσει από πάνω!Στη σημερινή εποχή ξεκινάς στη 1:00 για Ριτσώνα και οι αυτοκινητόκαβλοι φίλοι σου είναι Λιμανάκια ή Βούτα.Βλέπεις dvd με τον Ragniotti, ενώ το Τέζα Power έχει dvd με μουνάκια και τον Μπάμπη τον Κόφτη να περνάει με 230 όλα τα κόκκινα φανάρια της Αττικής;E, είσαι χαζός!Αυτά λοιπόν κατά την ταπεινή μου άποψη ισχύουν σήμερα και γι'αυτό τα αυτοκίνητα της ψηφοφορίας και της κάθε ψηφοφορίας είναι αυτά που μας αξίζουν.Βγάλ'τε ρε μάγκες 1ο το miata να μπούμε στο βιβλίο Guiness...
-
+1
κι ένα δεύτερο αμάξι θα πάρω
το rallye δεν το πουλάω !!!!!!!το φιέστα SΤ για τα σημερινά δεδομένα είναι κοντά στο 106, αλλά
έχει και διπλάσια τιμή .... -
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Σκεφτείτε...όσοι από εσάς πάτε σε βουνά πόσους βλέπετε να στρίβουν;Ειδικά αν πετύχεις κανέναν με S3 ή EVO θα σου κολλήσει με τη μία προφυλακτήρα και μετά τη στροφή θα αναρωτιέσαι γιατί αργεί τόσο ενώ θα έπρεπε να σε έχει περάσει από πάνω!Στη σημερινή εποχή ξεκινάς στη 1:00 για Ριτσώνα και οι αυτοκινητόκαβλοι φίλοι σου είναι Λιμανάκια ή Βούτα.Βλέπεις dvd με τον Ragniotti, ενώ το Τέζα Power έχει dvd με μουνάκια και τον Μπάμπη τον Κόφτη να περνάει με 230 όλα τα κόκκινα φανάρια της Αττικής;E, είσαι χαζός!Αυτά λοιπόν κατά την ταπεινή μου άποψη ισχύουν σήμερα και γι'αυτό τα αυτοκίνητα της ψηφοφορίας και της κάθε ψηφοφορίας είναι αυτά που μας αξίζουν.Βγάλ'τε ρε μάγκες 1ο το miata να μπούμε στο βιβλίο Guiness...Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες! Ειλικρινά!! Όμως πολύ λίγη σχέση έχουν αυτά με το αν θεωρούνται GTi τα αυτοκίνητα της ψηφοφορίας ή όχι.
Προσωπικά, θεωρώ τα σαξόραλλα πανάξια για τον τίτλο 'GTi' και, τουλάχιστον στην Ελλάδα, πούλησαν πάρα πολύ καλά. Άρα, το μήνυμα προς τους κατασκευαστές είναι ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο, μικρό, ελαφρύ, με 'ψαγμένο' στήσιμο και άψογο κινητήρα πουλάει.
Από τη στιγμή λοιπόν που όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές στρέφονται σε λύσεις όπως τα αυτοκίνητα της ψηφοφορίας, σε αντικατάσταση των σαξόραλλων, μάλλον κάτι άλλο φταίει...!
-
Πολύ απλά, τα σαξόραλλα πούλησαν μόνο στην Ελλάδα (και λίγο στην Αγγλία, νομίζω).
-
λόγο πολύ υψηλων ασφάλιστρων (miniGT)..... και φορολογίας ανάλογη με την ιπποδύναμη
δεν πούλησαν καθόλου στο εξωτερικό .....
-
και επειδη με πολυ λιγα παραπανω επαιρνες 306 gti...
-
ααααα..... εσύ πάλι ανάβεις φωτιές !!!!!
306gti --306Race !!!!!
-
αν θυμαμαι καλα το 106gti και το 306gti ειχαν 1μυριο διαφορα στο εξωτερικο...αρα εσυ τι θα επαιρνες?
νομιζω οτι καπου μπερδευοσαστε.
το οτι οι κατασκευαστες εχουν ριξει νερο στο κρασι τους ειναι γενικευμενο και ισχυει για ολους. το θεμα ειναι να υπαρχει μια βαση ομως που να σου επιτρεπει στο μελλον να φερεις με λιγα χρηματα το αμαξι στα μετρα σου.το φιεστα ειναι μια τετοια βαση.
το 206 που εχω επισης. με2-3πραματακια εχει κανει πολυ κοσμο να προσπαθει να καταλαβει πως γινεται να στριβει αυτη η χλαπατσα τοσο καλα.το αστρα ομως?(32ψηφοι ) πρεπει να του βαλει καποιος βοηθητικες για να στριψει...
το gti σαν ορισμος δεν συνδεεται με τα γκαζια ενος αυτοκινητου απαραιτητα...
-
Μίλαγα σήμερα με φίλο συντάκτη και μου έλεγε ότι το OPC είναι πάρα πολύ καλό. Να λέμε και του στραβού το δίκιο .
-
Μάλλον δεν το οδήγησε. Όλοι όσοι το θάβουν εδώ μέσα κάτι παραπάνω θα ξέρουν.
-
Δεν το είπε και τέλειο, ούτε ότι βάζει σωστά τη δύναμη στο δρόμο. Είπε όμως ότι είναι πάρα πολύ δυνατό, μακράν από τα υπόλοιπα (Focus, Golf, που τα έχει οδηγήσει επίσης), ότι έχει τρομερό ήχο και ότι έχει σωστό τιμόνι και κιβώτιο. Επίσης μου είπε ότι στη φωτογράφιση τους έκοψε ημιαξόνιο σε ψιλοαπότομη εκκίνηση...
Το GTi της χρονιάς - Μέγαρα 7/5