-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σωστά. Και 1600χ3 = 4800, αν ήταν wankel.
μήπως να πήγαινε στα τεχνικά; στο κατασκευαστές και μοντέλα;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σωστά. Και 1600χ3 = 4800, αν ήταν wankel.
μήπως να πήγαινε στα τεχνικά; στο κατασκευαστές και μοντέλα;
Μια χαρά είναι....
-
Ρε παιδιά, να πω το κρίμα μου, κανένα δε με πείθει για GTI από τα παραπάνωθι...
Παρ'ότι υπάρχουν κάποια που στρίβουν (ΜΧ-5 που ψήφισα κιόλας, Fiesta ST, Leon TFSI), GTI δεν είναι...
Εδώ δεν είναι GTI το Focus ST και μιλάμε για τουτού, που στις προηγούμενες, παλιότερες και πιο αδύναμες εκδόσεις του, έδινε το στίγμα, θεωρώ, σε συμπεριφορά...
Όσο για το... τσαμπουκαλεμένο OPC... Με καμιά καλή AST με στενά ελατήρια και με μπλοκέ με δισκάκια (όχι φυγοκεντρικό), ναι. Έτσι όμως, όπως έχει, δε νομίζω καθόλου...
Ίσως να πέσαμε σε χρονιά που δεν έβγαλε GTI, τι να κάνουμε...
Μήπως να παίρναμε παλιότερα αυτοκινητάκια (καινούργια δηλαδή, αλλά από άλλες χρονιές παραγωγής ) και να τα γυροβολιάζαμε;;
Π.χ. Golf GTI, Type R, Cooper S, Μegane RS, άντε και το MX-5 (το 'άντε' κολάει στην καμπριολέ φιλοσοφία του, όχι στη συμπεριφορά του, που είναι πολύ GTIκή στην καλή, επετειακή έκδοση). -
Εντάξει για το Fiesta (ας πούμε), αλλά από που κι ως που το GT είναι GTI;
Όλοι λένε ότι είναι πίσω από το GTI σε στήσιμο, ότι πρόκειται για ένα πολύ δυνατό μικρομεσαίο 1400άρι με τούρμπο. Καλό, χρυσό, φερέλπιδο, αλλά όχι GTI. Άσε το Focus, σαν πυραυλοκίνητη μαούνα είναι, η Χοντρή του Θησαυρού, παρολίγον MPV.
Ούτε το Astra OPC είναι GTI, απλώς είναι δυνατό, γρήγορο και αρκετά καλοστημένο. Θα έβαζε σοβαρή υποψηφιότητα όμως το νέο Corsa OPC. -
Μπρε Strifter, η οδική συμπεριφορά του ΜΧ5 σού κάνει πιο GTiάδικη από τα υπόλοιπα; Τι σχέση έχει βρε η υπερστροφή ισχύος με τα GTi; Πες ότι αυτό ψήφισες επειδή αυτό θα προτιμούσες από τα μοντέλα που αναφέρονται στην κορυφή της σελίδας και καθάρισες:yahoo: . Αυτό έκανα και γω.
-
Fiesta ST
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Πες ότι αυτό ψήφισες επειδή αυτό θα προτιμούσες από τα μοντέλα που αναφέρονται στην κορυφή της σελίδας και καθάρισες:yahoo: . Αυτό έκανα και γω.Πάντως, δεν είναι όλες οι ψηφοφορίες 'ποιο θα αγόραζες;' ή 'πιο προτιμάς'. Εδώ η ψηφοφορία είναι για το GTi της χρονιάς και ως τέτοια θα έπρεπε να της συμπεριφερθούμε
Το θέμα είναι αν έχουμε ένα κοινό ορισμό για τον όρο 'GTi', ή αν ο καθένας έχει και μια δική του άποψη. Όχι ότι είναι κακό. Η υποκειμενικότητα είναι μέρος των ψηφοφοριών. Αλλά υποτίθεται τα GTi ξεκίνησαν ως κάτι πολύ συγκεκριμένο: μικρά και πρακτικά hatchback αυτοκίνητα με δυνατούς κινητήρες.
Τώρα, άλλοι έχουν παραμείνει σε αυτό τον ορισμό, άλλοι ίσως να έχουν ενστερνιστεί τις εξελίξεις και να θεωρούν GTi ακόμα κι ένα Octavia RS...Αρκεί να ψηφίζουμε απαντώντας πραγματικά στην ερώτηση της ψηφοφορίας και όχι απλά 'το αγαπημένο μας αυτοκίνητο'.
Αν θεωρείτε το MX-5 ή το Octavia ως αντιπροσωπευτικά GTi, πολύ καλά κάνατε και τα ψηφίσατε. Αν όμως το ψηφίσατε επειδή αυτό είναι το αγαπημένο σας, τότε χαλάτε τη στατιστική αξία
Αυτά χωρίς ίχνος γκρίνιας. Δε χάθηκε κι ο κόσμος! Απλώς συζήτηση κάνουμε
-
Fiesta ST, ως το πιο κοντινό σε αυτό που θεωρώ Gti...
Αλλιώς θα προτιμούσα το mx5...
-
Θέμη, μάλλον μπερδεύτηκα και ψήφισα αυτό που θα προτιμούσα. Αλλά έτσι κι αλλιώς, δε με τρελαίνει κανένα (ούτε καν το ΜΧ). Σκέψου το όμως κι αλλιώς. Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να κερδίσω το αυτοκίνητο. Κρίμα δεν είναι να με χαλάει;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Θέμη, μάλλον μπερδεύτηκα και ψήφισα αυτό που θα προτιμούσα. Αλλά έτσι κι αλλιώς, δε με τρελαίνει κανένα (ούτε καν το ΜΧ). Σκέψου το όμως κι αλλιώς. Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να κερδίσω το αυτοκίνητο. Κρίμα δεν είναι να με χαλάει;Φέτος, θα γίνει η ψηφοφορία στα Μέγαρα στις 7/5. Δεν υπάρχει κλήρωση για το αυτοκίνητο αλλά διάφορα δώρα (συνοδηγήσεις, safetrack και δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό).
Θα ψηφίσουμε όμως εδώ πριν, για να έχουμε τα exit polls έτοιμα για τότε.Για πάμε....
-
Κατάρα . Πάλι αδιάβαστος ήμουν ...
-
Ο χρήστης Strifter έγραψε:
Μήπως να παίρναμε παλιότερα αυτοκινητάκια (καινούργια δηλαδή, αλλά από άλλες χρονιές παραγωγής ) και να τα γυροβολιάζαμε;;
Π.χ. Golf GTI, Type R, Cooper S, Μegane RS, άντε και το MX-5 (το 'άντε' κολάει στην καμπριολέ φιλοσοφία του, όχι στη συμπεριφορά του, που είναι πολύ GTIκή στην καλή, επετειακή έκδοση).Νομιζω οτι και το Clio 182 ειχε θεση εκει,δεδομενου οτι περσυ και προπερσυ δεν το ειχαν συμπεριλαβει στα Gti....
Βεβαια ηταν 2 χρονια στην παραγωγη,αλλα ΙΜΟ επρεπε μια χρονια να το εχουν βαλει γιατι ειναι αλλο αυτοκινητο απο το 172.... -
Ασε μας ρε που είναι άλλο αυτοκίνητο. Επειδή άλλαξαν τους καταλόγους και τα αυτοκόλλητα για να βάλουν 10 ίππους παραπάνω, μόνο και μόνο επειδή είχε παρουσιαστεί το 206 RC (και το Ibiza Cupra) με τους 180?
-
Κ ομως Νικο εχει πολλες αλλαγες απο το 172.....
Επισης αλλο ενα gti που ξεχασαμε κ το ανεφερες εσυ ειναι το RC.(το οποιο αν θυμαμαι καλα περσυ ηταν στα Μεγαρα)
-
Το ΜΧ-5 με τα Bilstein και το μπλοκαδούρι, εμένα μου κάνει για GTI. Τι πειράζει κι αν υπερστρέφει; Ποιος λέει δηλαδή, ότι ένα GTI πρέπει να είναι 'γραμμάτο' σώνει και καλά; Επειδή μάθαμε τα GTI να είναι μπροστοκούνια; Αν ήταν πισωκούνια, δε θα υπερέστρεφαν τι; Εδώ το ραλάκι και στο 'άσε-πάτα' γύριζε κανονικά...
-
Παιδια εγω πιστευω οτι καποιοα ορια και καποιοι διαχωρισμοι πρεπει να τηρουνται,εφοσον οι ιδιοι 4Τ τους θετουν.Ας μετονομασουν το διαγωνισμο σε σπορ οχημα της χρονιας να λυσουν και αυτοι τα χερια τους καθως δεν τους καθεται καθε χρονια να βγαινουν 'καλα' μοντελα!
Συνεπως το μονο GTI εδω ειναι το Fiesta St...(ειμαι ο μονος που το FSI δεν του λεει τιποτα??) -
Μήπως πρέπει να καταλήξουμε πρώτα ποιο είναι το GTi του 21ου αιώνα;
Τι σχέση έχει το Golf V GT (ή ακόμη χειρότερα GTi) με το Golf I GTi, εκτός του ότι και τα δύο είναι... Golf;Μήπως υπάρχει 'μικρό' και 'μεγάλο' GTi (ως προς το μέγεθος, τον κινητήρα και το κόστος αγοράς);
Τελικά ένα GTi έχει τούρμπο ή όχι;
Οι απλές λύσεις και η ανόθευτη οδική συμπεριφορά (με δυνατότητα απενεργοποίησης του ESP και χωρίς διάφορα κυκλώματα αντισπιν, εξισορόπισης, ευθυγράμμισης, ξυπνήματος του οδηγού κ.λπ. κ.λπ.) συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν ένα GTi;
Ο εξοπλισμός και το στήσιμο συνεχίζουν να δίνουν βάρος μόνο στην οδήγηση, ή και στην άνεση-ηρεμία-χαλάρωση-ησυχία-δροσιά των επιβαινόντων;Ποιο από τα παρακάτω είναι πιο 'GTi':
- Το 206RC ή το Golf GT;
- Το Clio RS ή το Type-R;
- To Fiesta ST ή το Colt CZT;
- Το Golf GT ή το Golf GTi;;;;;;;;;
-
Εγώ αυτό που ήξερα για GTI είναι:
-δυνατό
-φθηνό
-χάτσμπακ
Από κει και πέρα...
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Εγώ αυτό που ήξερα για GTI είναι:-δυνατό
-φθηνό
-χάτσμπακ
Από κει και πέρα...
Συμφωνώ και προσθέτω:
ΟΧΙ ΤΟΥΡΜΠΟ
Κάποτε, κάποιοι έβγαζαν σπυριά στο άκουσμα GTI+Turbo.
To θέμα είναι όμως από την άλλη, ότι η πρώτη διδάξασα VW, ξαναρίχνει τα ζάρια στο θέμα GTi. Και ως γνωστόν -όσο και να μην τη χωνεύει κανείς- όταν η VW αρχίζει να ξανανακατεύει τη σούπα, οι υπόλοιποι απλώς... τρέχουν ξωπίσω της.
-
....και να στριβει ετσι ωστε να νιωθεις κατι.....Οχι να σου λενε 'μπραβο,τωρα εστριψες με 1.01 G' ...και να μην καταλαβαινεις τιποτα..(κατι σαν τον νικητη του τζοκερ στη διαφημιση με το κρουαζιεροπλοιο )
Το GTi της χρονιάς - Μέγαρα 7/5