-
Εχει πάει κανείς στο Drift Techniques?
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Εμένα πάλι μου αρέσουν οι καθαρές γραμμές...Αρκεί να βγαίνουν με drift...σωστός..;
-
Έχει διαφορά τι μας ευχαριστεί από το τι μπορούμε να κάνουμε… Εμένα μου αρέσει το drift όσο τίποτα άλλο! Δεν μπορώ όμως με το αυτοκίνητο μου να χαίρομαι το drift. Προτιμώ να παίρνω γραμμές (ο παλιοκοκάκιας) και να αφήνω που και που γκαζάκι να γλυστράει, ώστε να χαίρομαι το αυτοκίνητο μου και να διασκεδάζω. Drift DRIFT με το δικό μου δεν μπορώ να κάνω, άρα γραμμές…
Τωρα αν είχα κανένα ΑΕ86..........
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Εμένα πάλι μου αρέσουν οι καθαρές γραμμές...to vlepw sthn ypografh soy
-
δεν είμαι fan των γραμμών.. όχι γιατι δεν είναι σωστός τρόπος οδήγησης ή ότι άλλο.. ίσα ίσα που σε διαδρομές - ταξίδια κινούμαι στις σωστές γραμμές ίσως λίγο πιο σβέλτα απ'ότι ο υπόλοιπος κόσμος (αλλωστε αυτό είναι υποκειμενικό) αλλά όταν θέλω να παίξω και να χαρώ προτιμω να γλυστραω. αφενός μου αρέσει να γίνεται με λίγα σχετικά χλμ ωστε και να το απολαμβάνεις αλλά και να μην κυνδινεύεις... με πολλά και με γραμμές το απότομο 'ξεκόλημα' δεν είναι ότι πιο ευχάριστο μπορείς να αντιμετωπίσεις, εξού και πιστεύω πως χρειάζεται αρκετή προσοχή.. βέβαια έχει να κάνει και με το στήσιμο του αυτοκινήτου και το πως το εκμεταλεύεται ο καθένας.
οι υπερστροφικές τάσεις του δικού μου αυτοκινήτου φάνηκαν με τον καλύτερο τρόπο το σάββατο ανεβαίνοντας δομοκό οπου σε αλλεπάλληλες στροφές διαρκείας με περίπου 80-90 κμ η ουρά ανοιγε μόνιμα την τροχιά της παρά την προσπάθεια μου για 'γραμμές' ... το τιμόνι σχεδόν ευθεία από το apex περίπου και μετα ως το εβγα της στροφής με μισό και κατι στο γκάζι σταθερα.. νομίζω αυτό ήταν και το drift με γραμμές!!! -
Εγώ μεγάλωσα με πισωκίνητα και μάλιστα κακά (όχι πολύ δυνατά και με κακής σχεδίασης πίσω ανάρτηση οπότε πολύ υπερστροφικά). Ως εκ τούτου ουδέποτε χρειάστηκα χειρόφρενο, οπότε δεν κατέχω την τέχνη και απορρίπτω τα χειρόφρενα ως άχρηστα....
Πιστεύω ότι και τα δύο στυλ έχουν τη θέση του στο οδηγικό παλμαρές ενός οδηγού πισωκίνητου! Προσωπικά στην ίδια διαδρομή κάποια στροφή με βολεύει να την πάω με γραμμές αλλά την επόμενη μπορεί να με βολέψει να την πάρω driftαριστά. Πιο συχνά driftαριστά σε φουρκέτες χωρίς κίνηση αν το αυτοκίνητο το επιτρέπει (δηλαδή δεν χαζοϋποστρέφει όπως πολλές σύγχρονες Mercedes, BMW) οπότε μπορείς να πάρεις τη στροφή 'μαγικά' χωρίς να στρίβεις το τιμόνι! Σπάνια μπορώ να κρατηθώ και να μην driftάρω καθόλου ή το αντίθετο.... Για το λόγο αυτό ξέρω ότι δύσκολα θα πιάσω χρόνο σε πίστα.... Πάντως και τα δύο προσφέρουν χαρά.
Όπως αναφέρθηκε καλό είναι να ξεχωρίσουμε την στιγμιαία παντιά από το παρατεταμένο drift με πιο πολλά χλμ. Όταν μου έτυχε χωρίς να το θέλω με 120-140χλμ με αυτοκίνητα γύρω μου τα είδα όλα, ευτυχώς είμαι ακόμα εδώ! Θέλει πολύ τσαγανό για να το κάνεις με τέτοια ταχύτητα (εγώ προφανώς είχα τύχη....! ). Είναι όμως πολύ πιο εύκολο και λιγότερο αγχωτικό να driftάρεις πάνω σε καλό ή φρεσκοστρωμένο με χαλικάκι χωματόδρομο.... Εκεί άλλωστε μόνο με drift μπορείς να οδηγήσεις! Είσαι στον αέρα και με τις 4 ρόδες και είναι μαγεία.... και δεν καταλαβαίνεις και τις μικροανωμαλίες αφού είσαι στον αέρα περνάς από πάνω τους, αρκεί να μην δεις μεγάλη τρύπα και πρέπει να σταματήσεις γρήγορα... Τότε από τα 80-100 στα 0 θέλεις πολλά, πάρα πολλά μέτρα.... Πάντως όπως ανακάλυψα και σε παιχνίδι φίλου σε PC μάλλον διαθέτω ταλέντο για οδήγηση τύπου WRC.... -
Αναλογα την πιστα και drift μου αρεσει και γραμμες, και drag μου αρεσει, τα εχω κανει ολα δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει καποιο να ειναι καλυτερο απο τα αλλα.
-
Γραμμές! Παρόλο που δεν έχω ασχοληθεί με το drift λόγω ακαταλληλότητας αυτοκινήτου, νομίζω ότι είναι απλά για απόλαυση της στιγμής. Πολλές φορές το επιδιώκω σε γλιστερα οδοστρώματα με το προσθιοκίνητο, αλλά στην πίστα ο χρόνος είναι αυτός που σου δείχνει την βελτίωση ως γρήγορος οδηγός.
Το καλύτερο θα ήταν χωμάτινη οδηγηση με αγωνιστικό, όπου γράμμες και υπερστροφές μπορούν να συνυπάρξουν. -
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ok... ελα συ να ντριφταρεις την Sportcoupe χωρις μπλοκε και θα τα πουμε στην μπαριερα....Έγινε λοιπόν, ραντεβού στην μπαριέρα .
-
Όταν λέτε 'γραμμές' εννοείτε τα σημάδια που αφήνουν τα λάστιχα όταν ντριφτάρουμε;
Πέραν αυτού, κάθε πράγμα έχει τη χάρη του. Όταν σε προδιαθέτει και το αυτοκίνητο ανάλογα, πηγαίνεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Και να συμφωνήσω πως όταν λέμε 'ντρίφτ' να εννοούμε την πλαγιολίσθηση που προκύπτει από την τοποθέτηση του αυτοκινήτου πρίν τη στροφή, και όχι τα ψευτοπαντηλίκια που μπορούμε να κάνουμε μόνο με σχετικά δυνατά πισωκίνητα.Για να μην κρυβόμαστε βέβαια, προσωπικά όπου μπορώ να ξεκολλήσω την ουρίτσα της γριούλας μου, το κάνω... Κατά προτίμηση στα Μέγαρα...
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Όταν λέτε 'γραμμές' εννοείτε τα σημάδια που αφήνουν τα λάστιχα όταν ντριφτάρουμε; -
Το καλό Drift πιστεύω είναι σαν ένα μπαλέτο με αργές κινήσεις. Χωρίς απότομες αλλαγές κατεύθυνσης και άτσαλους χειρισμούς. Επίσης πιστεύω ότι ένας καλός drifter μπορεί να οδηγήσει εξίσου γρήγορα με γραμμές. Δηλαδή το drift είναι το σκαλοπάτι πάνω από την γρήγορη οδήγηση.
Θα ήθελα να δω κάτι τυπάκια στην Ελλάδα που το παίζουν drifter επειδή έχουν δυνατά αυτοκίνητα, τι θα έκαναν με ένα αδύναμο αυτοκίνητο και χωρίς μπλοκέ. Θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα με μόνα όπλα την αδράνεια και το ζύγισμα του αυτοκινήτου;
-
opoios dei to drift bible me tous trelamenous iapwnes 8a mporesei an katalabei ti esti drift.
den einai mono auto pou les euripides. auto pou les einia to dynamic drift pou erxetai ystera apo poly eksaskish. Yparxoun 6 texnikes drift kai auth pou les einai syndyasmos tous.
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
...Και να συμφωνήσω πως όταν λέμε 'ντρίφτ' να εννοούμε την πλαγιολίσθηση που προκύπτει από την τοποθέτηση του αυτοκινήτου πρίν τη στροφή, και όχι τα ψευτοπαντηλίκια που μπορούμε να κάνουμε μόνο με σχετικά δυνατά πισωκίνητα.+1.
Στην απίθανη greek 'άσφαλτο', το μόνο εύκολο είναι να 'ξεκολλήσεις' την ουρά σε στροφή (και μετά να σε μαζέψει το ESP). Child's play, my dear!
Θα ήθελα να δω κάτι τυπάκια στην Ελλάδα που το παίζουν drifter επειδή έχουν δυνατά αυτοκίνητα, τι θα έκαναν με ένα αδύναμο αυτοκίνητο και χωρίς μπλοκέ. Θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα με μόνα όπλα την αδράνεια και το ζύγισμα του αυτοκινήτου;
Δεν έχεις άδικο, αλλά απο την άλλη δυνατό πισωκίνητο σημαίνει και πολλά κιλά και ακόμα περισσότερα €€€€ , γεγονός που ανεβάζει το fear factor κατακόρυφα .
-
To καθένα έχει τη χάρη του. Και τα δύο χαρίζουν ευχαρίστηση πάντως.
Άλλωστε στην αναζήτηση για την ιδανική γραμμή, τα απρόσμενα drift είναι μέσα στο πρόγραμμα και μάλιστα είναι και τα καλύτερα. -
Δε θα συμφωνήσω στο ότι ένας καλός drifter είναι και πολύ γρήγορος με γραμμές. Θέλει άλλη εξάσκηση για να τα καταφέρει εκεί. Συμφωνώ όμως ότι θα έχει αναπτύξει κάποια δεξιοτεχνία αναφορικά με το να καταλαβαίνει τι θα κάνει το αυτοκίνητο και να το ισορροπεί στο όριο.
-
Αντίστοιχα, ένας καλός οδηγός αγώνων δε σημαίνει ότι μπορεί να driftάρει.
Αν μιλάμε για καλό επίπεδο drift, αυτό που σημαίνει ακριβώς ο όρος 'drift' και όχι απλές πλαγιολισθίσεις, τότε είναι και αρκετά συναρπαστικό, και απαιτεί προπόνηση, εξοικείωση, μελέτη και επιπλέον, σε μαθαίνει και αρκετά πράγματα. Δε σημαίνει όμως ότι μπορείς να είσαι και γρήγορος οδηγός, ακόμα κι αν είσαι φοβερός drifter.
Είναι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, καθεμιά με τα υπέρ της.
-
μισό νασο... και γω δειλιάζω, ασχετα αν το χω κάνει πολλές φορές εντός πίστας (Κ8 με 120 και μισο ανάποδο σε ξεκολημένο μπροστοκίνητο) σε κανονικό δρόμο τρέμω στην ιδέα και μόο.... όπως και αν πηγαίνω με γραμμές και μου ξεκολλήσει (χτύπα ξύλο) τότε δεν θα χαμογελάσω ιδιαίτερα!!!
πιστεύω πως όσοι πάτε με γραμμές πρέπει να ξέρετε και ολίγον απο drift όσον αφορά τουλάχιστον το να διορθώσετε μία άτυχη στιγμή .....
-
Μα φυσικά με ανάποδα γιατί έτσι γουστάρω.
Drift vs Γραμμές :)