-
Πάντως σύμφωνα και με τους νόμους της αγοράς (αν υπάρχουν ακόμα βέβαια..) , ένα τέτοιο ενδεχόμενο , δηλαδή συνύπαρξη κινητήρα ατμόσφαιρας 1.6 με κινητήρα τουρμπίσιο ή κομπρεσοράτο , θα κανιβάλιζε τις πωλήσεις του ατμοσφαιρικού .
Μοναδική περίπτωση να μην γινόταν αυτό , θα ήταν να είχαν μεγάλη διαφορά σε € , οι δύο αυτές εκδόσεις.
Παράδειγμα για αυτό που λέω είναι και το Insignia.. Από τότε που κυκλοφόρησς ο 1.6 Τ , αμφιβάλλω αν ξαναπούλησε 1800άρη... -
Αυτά που λέτε συμβαίνουν στην κυβικοκρατούμενη Ελλαδίτσα, στο εξωτερικό δεν ασχολούνται και πολύ. Αν θέλουν κάτι πιο ζωντανό απλά παίρνουν μεγαλύτερο κινητήρα.
Στην χώρα μας η Γκόλφω των 80 ίππων δεν πουλάει τίποτα και ούτε πρόκειται ποτέ να πουλήσει παρά την κρίση, στην ευρώπη κάνει πιένες, στην αμερική δεν εισάγεται καν.
Δείτε όλη την εικόνα, ουδείς κατασκευαστής έχει στα σοβαρά πλάνα του την χώρα μας, στα τριτεύοντα ναι. -
εννοείται φίλε μου γιατί είμαστε μία μικρή αγορά για τέτοιες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες..
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Πάντως σύμφωνα και με τους νόμους της αγοράς (αν υπάρχουν ακόμα βέβαια..) , ένα τέτοιο ενδεχόμενο , δηλαδή συνύπαρξη κινητήρα ατμόσφαιρας 1.6 με κινητήρα τουρμπίσιο ή κομπρεσοράτο , θα κανιβάλιζε τις πωλήσεις του ατμοσφαιρικού .Δεν νομίζω! Ήδη υπάρχουν 'ιδιαίτερα' μοντέλα που προσφέρουν μηχανικά σύνολα ατμόσφαιρα ή turbo. Το 3008 σαν 1,6 και 1,6Τ, το νέο Countryman, αλλά και απο την ίδια την Nissan με το Juke.
Έτσι ίσως απλώνεται-μεγαλώνει και το target group που θα έχει διαφορετικές μηχανικές 'ανησυχίες' και 'νοοτροπίες' αλλά ίδιες αισθητικές.Αυτά που λέτε συμβαίνουν στην κυβικοκρατούμενη Ελλαδίτσα, στο εξωτερικό δεν ασχολούνται και πολύ. Αν θέλουν κάτι πιο ζωντανό απλά παίρνουν μεγαλύτερο κινητήρα.
Στην χώρα μας η Γκόλφω των 80 ίππων δεν πουλάει τίποτα και ούτε πρόκειται ποτέ να πουλήσει παρά την κρίση, στην ευρώπη κάνει πιένες, στην αμερική δεν εισάγεται καν.
Δείτε όλη την εικόνα, ουδείς κατασκευαστής έχει στα σοβαρά πλάνα του την χώρα μας, στα τριτεύοντα ναι.Μικρή αγορά η δική μας και σχεδόν αδιάφορη ... άντε συμπληρωματική! Άλλη η νοοτροπία μας, άλλοι οι νόμοι μας, άλλες οι συνθήκες.
Πρίν λίγα χρόνια στο Βέλγιο θυμάμαι εκεί φίλος όταν άκουσε ότι είχα βενζινοκίνητο 406 και Megane μου είπε ότι θα ήμουν 'σπάνιο πουλί' μαζί με τις παρθένες και τους δυνόσαυρους όταν εκεί το 95% ήταν 'οικολογικό diesel' και μεγάλοι κυβισμοί ... με μικρές εκδόσεις κάτι 1900άρια diesel μικρομεσαία.
Το Golf ισως δεν είναι χαρακτηριστικό παραδειγμα όταν το καλοεξοπλισμένο (και εννοώ με Esp γιατί απο εκεί και πέρα ακόμα και μερικά αυτονόητα πωλούνται ως έξτρα) 80άρη κοστίζει 19000€ -εκεί ίσως να παίζει και θέμα ... νοημοσύνης του αγοραστή- αλλά 308 και C4 ατμοσφαιρικά 1600άρια πωλούνται αρκετά, όπως επίσης 'επιβιώνουν' έως και τωρα οι ιάπωνες. -
Τι διαφορά έχει ο 1,6 από τον 1,4Τ ;
-
Πάντως σύμφωνα και με τους νόμους της αγοράς (αν υπάρχουν ακόμα βέβαια..) , ένα τέτοιο ενδεχόμενο , δηλαδή συνύπαρξη κινητήρα ατμόσφαιρας 1.6 με κινητήρα τουρμπίσιο ή κομπρεσοράτο , θα κανιβάλιζε τις πωλήσεις του ατμοσφαιρικού .
Μοναδική περίπτωση να μην γινόταν αυτό , θα ήταν να είχαν μεγάλη διαφορά σε € , οι δύο αυτές εκδόσεις.
Παράδειγμα για αυτό που λέω είναι και το Insignia.. Από τότε που κυκλοφόρησς ο 1.6 Τ , αμφιβάλλω αν ξαναπούλησε 1800άρη...παραδοξως το 80% των ινσιγκνια ειναι 1,8 ατμοσφαιρα......................................
-
εγώ π-ιστεύω πως αν το QQ είχε τον 1800άρη που έχει το Caliber, θα ήταν πολύ καλά.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αυτά που λέτε συμβαίνουν στην κυβικοκρατούμενη Ελλαδίτσα, στο εξωτερικό δεν ασχολούνται και πολύ. Αν θέλουν κάτι πιο ζωντανό απλά παίρνουν μεγαλύτερο κινητήρα.
Δείτε όλη την εικόνα, ουδείς κατασκευαστής έχει στα σοβαρά πλάνα του την χώρα μας, στα τριτεύοντα ναι.ολοι οι κτασκευαστες κοιταζουν να πουλησουν οπου μπορουν και φυσικα κοιτανε περισσοτερο τις μεγαλες αγορες οπως γερμανια,γαλλια,αμερικη,ιταλια,βρετανια.
η ελλαδα των 10εκ κατοικων δεν θα μπορουσε να ειναι μεγαλη αγορα με τιποτα.
και προσωπικα χεστηκα αμα μας εχουν στα πλανα τους.
-
Εσύ να κοιτάξεις να βάλεις ξανά καλό άβαταρ και να αφήσεις αυτά τα χαζοκίτρινα κεφαλάκια...
Που είναι ο ιταλάκιας που ξέραμε??? -
ποιο θελεις να βαλω;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ποιο θελεις να βαλω;Δεν βαζεις κανενα απο εκεινες τις φωτο που σου ειχα στειλει ενα πρωι του χειμωνα??
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Παράδειγμα για αυτό που λέω είναι και το Insignia.. Από τότε που κυκλοφόρησς ο 1.6 Τ , αμφιβάλλω αν ξαναπούλησε 1800άρη...παραδοξως το 80% των ινσιγκνια ειναι 1,8 ατμοσφαιρα......................................
- Στην αρχή δεν ερχόταν με τον 1.6T
- Σκέψου πόσοι παππούδες έχουν πάρει Insignia
- Σκέψου πόσα Leasing κυκλοφορούν
- Ρώτα τους ιδιοκτήτες πόσο το έχουν μετανοιώσει
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ποιο θελεις να βαλω;Θέλω να βάλεις κάτι σε Ούγκο Τσάβες , Τσε ή κάτι παρόμοιο..
-
ποιο θελεις να βαλω;
Θέλω να βάλεις κάτι σε Ούγκο Τσάβες , Τσε , Φιντέλ Κάστρο ή κάτι παρόμοιο..
αυτόν τον Ιταλάκια θέλουμε -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Τι διαφορά έχει ο 1,6 από τον 1,4Τ ;κανείς δε ξέρει;;;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Τι διαφορά έχει ο 1,6 από τον 1,4Τ ;
κανείς δε ξέρει;;;
http://paultan.org/2008/09/10/renault-nissan-turbocharged-14-liter-h4jt-engine/
Και πιο λεπτομερώς: http://green.autoblog.com/2008/06/26/renault-introduces-a-130-hp-interation-of-the-tce-engine/ -
Πάντως πέρασα από την Νισσάν και τσέπωσα την επιταγή των 1.000 €...Άντε να δούμε , θα πάρουμε αμάξι ή θα μας προλάβει η δραχμούλα...
-
Πάντως πέρασα από την Νισσάν και τσέπωσα την επιταγή των 1.000 €...Άντε να δούμε , θα πάρουμε αμάξι ή θα μας προλάβει η δραχμούλα...ε 340.000 δρχ δεν ειναι και λιγα
-
Δηλαδή είμαι πλούσιος ??
-
Δηλαδή είμαι πλούσιος ??Άλλες εποχές όμως τότε! Με άλλες πραγματικές και ηθικές ... νομισματικές αξίες!
Επί εποχής δραχμής το να δώσεις 7.000.000 δρχ (τα 21.000€ ενός 'καλού' QQ) για αυτοκίνητο δεν ήταν και λίγα! Η αρχή προς το 'πλούσιος' ήταν!
Η δε 340.000 δρχ ήταν ένας υπεράνετος μισθός, μεγαλομεσαίας κατηγορίας!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)