-
Το έχουμε ξανασυζητήσει αλλά ρε γαμώτο μία ανοιγόμενη ηλιοροφή δεν μπορούσαν να του βάλουν?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
έχω την εντύπωση όμως , ότι ο 1.6 κινητήρας του q.q είναι ιαπωνικής κατασκευής 100%.
Έρχεται από το εργοστάσιο της Νισσάν-Ιαπωνία συναρμολογημένος απευθείας στην Αγγλία.Σωστα απο την θυγατρικη της nissan http://www.aichikikai.co.jp/english/index.html το εχω ξαναπει μυριες φορες!! και http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_HR_engine και για την τεχνολογια των κινητηρων βενζινης του qq σειρας HR και MR http://www.nissan-global.com/EN/DOCUMEN ... E_A4-1.pdf ή με περισσοτερες λεπτομερειες εδω http://www.nissan-global.com/EN/TECHNOLOGY/LIBRARY/ στα pdf της σειρας HR /MR
-
έχω την εντύπωση όμως , ότι ο 1.6 κινητήρας του q.q είναι ιαπωνικής κατασκευής 100%.
Έρχεται στην Αγγλία από το εργοστάσιο της Νισσάν-Ιαπωνία συναρμολογημένος απευθείας .Ναι ετσι ειναι και αυτο ειναι το περιεργο, απο θεμα κοστους μεταφορας τους συμφερει να κανουν χρηση των tce που φτιαχνονται στην Ισπανια και ομως αυτοι φερνουν το ατμοσφαιρικο απο την Ιαπωνια
-
καλά μην νομίζεις , με μία καραβιά φέρνουν χιλιάδες κινητήρες.Νομίζω δεν είναι εκεί το κόστος.Απλά προφανώς ακόμη θέλουν να έχουν 100% την ευθύνη για την καρδιά του αυτ/του η οποία είναι ο κινητήρας και ίσως δεν θέλουν να ΄΄διαδώσουν΄΄ την τεχνογνωσία τους και στους Ευρωπαίους
-
Αντί να ...στενοχωριέστε που δεν έχει το Qashqai τα ωραία μοτεράκια TCE της Renault (θυμίζω 1.2 με 100 ίππους και ροπή που θυμίζει 1.8 μοτέρ, 1.4 130 ίπποι και ροπή που μοιάζει με δίλιτρο κ.ο.κ), χαίρεστε που σας έρχεται το ατμοσφαιρικό 1.6 από Ιαπωνία...
Ελπίζω βέβαια σύντομα η μαμά Renault να δει τι πάει να γίνει με το Yeti και τα φοβερά μοτέρ της VW που θα φοράει και να το εξοπλίσει και με τους TCE. Αλλιώς, δύσκολα τα πράγματα...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αντί να ...στενοχωριέστε που δεν έχει το Qashqai τα ωραία μοτεράκια TCE της Renault (θυμίζω 1.2 με 100 ίππους και ροπή που θυμίζει 1.8 μοτέρ, 1.4 130 ίπποι και ροπή που μοιάζει με δίλιτρο κ.ο.κ), χαίρεστε που σας έρχεται το ατμοσφαιρικό 1.6 από Ιαπωνία...Ελπίζω βέβαια σύντομα η μαμά Renault να δει τι πάει να γίνει με το Yeti και τα φοβερά μοτέρ της VW που θα φοράει και να το εξοπλίσει και με τους TCE. Αλλιώς, δύσκολα τα πράγματα...
δεν κατάλαβα?
Αν ήθελα ρε φίλε μου καλέ TCE θα αγόραζα Renault Megane και όχι Q.Q..
Και επειδή θέλω Ιαπωνέζικο κινητήρα , αγοράζω Νισσάν και όχι Ευρωπαικό...
ξαφνικά θεοποιήθηκαν οι κινητήρες αυτοί λες και είναι χρόνια δοκιμασμένοι και πετυχημένοι... -
Σιγά τα φοβερά μοτέρ που φοράνε τα tiida, qq κλπ.
-
Αντί να ...στενοχωριέστε που δεν έχει το Qashqai τα ωραία μοτεράκια TCE της Renault (θυμίζω 1.2 με 100 ίππους και ροπή που θυμίζει 1.8 μοτέρ, 1.4 130 ίπποι και ροπή που μοιάζει με δίλιτρο κ.ο.κ), χαίρεστε που σας έρχεται το ατμοσφαιρικό 1.6 από Ιαπωνία...
Ελπίζω βέβαια σύντομα η μαμά Renault να δει τι πάει να γίνει με το Yeti και τα φοβερά μοτέρ της VW που θα φοράει και να το εξοπλίσει και με τους TCE. Αλλιώς, δύσκολα τα πράγματα...
δεν κατάλαβα?
Αν ήθελα ρε φίλε μου καλέ TCE θα αγόραζα Renault Megane και όχι Q.Q..
Και επειδή θέλω Ιαπωνέζικο κινητήρα , αγοράζω Νισσάν και όχι Ευρωπαικό...
ξαφνικά θεοποιήθηκαν οι κινητήρες αυτοί λες και είναι χρόνια δοκιμασμένοι και πετυχημένοι...To Qashqai πουλάει πολύ όχι για τα φοβερά μοτέρ, αλλά γιατί είναι SUV όμορφο και φτηνό (σε σχέση με άλλα SUV στα 30Κ+...).
Σε μικρούς κυβισμούς, σαφώς και είναι καλύτερα τα μοτερ της Renault (που είναι και η μητρική εταιρεία της Nissan να μην το ξεχνάμε...) και το ότι δεν έχουν ασχοληθεί να βάλουν τους TCE στο Qashqai, δεν το κάνουν επειδή ο 1.6 που βάζουν είναι...ανώτερος (ήμαρτον δηλαδή... ), αλλά επειδή πουλάει όπως είναι. Αν πέσουν οι πωλήσεις, μια χαρά θα το δεις και με τους TCE...Κι εγώ ατμοσφαιρικό έχω, αλλά θα το...ξεφορτωνόμουν ASAP για ένα καλό τουρμπάκι: οικονομικότερο, πιο ελαφρύ, πιο γρήγορο, πιο ελαφρύ το εμπρός μέρος, άρα και καλύτερη κατανομή βάρους, τα πάντα όλα!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σιγά τα φοβερά μοτέρ που φοράνε τα tiida, qq κλπ.Δυστηχώς δεν καίνε λάδι....
Δυστηχώς δεν βγάζουν βλάβες....Μόνο οι TSi κινητήρες αξίζουν....
-
Ανέφερε κανείς τα tsi; Φέρε τη μύγα πίσω.
Όλα τα άλλα μοτέρ δηλαδή καίνε λάδι και βγάζουν βλάβες, πλην αυτών της Nissan, οι μηχανικοί της οποίας τα εμβαπτίζουν σε σάκε πριν μπουν στο αυτοκίνητο. Οκ.
-
δεν εννοώ αυτό , το θέμα τέθηκε με την σύγκριση του ατμοσφαιρικού 1.6 Ιαπωνέζικου της Νισσάν με τον TCE της Ρενό.
Έγραψα για τους tsi επιδή είδα το Pollo στο avatar σου -
δεν εννοώ αυτό , το θέμα τέθηκε με την σύγκριση του ατμοσφαιρικού 1.6 Ιαπωνέζικου της Νισσάν με τον TCE της Ρενό.
Έγραψα για τους tsi επιδή είδα το Pollo στο avatar σουΟ άνθρωπος δεν έχει TSI, έχει ατμοσφαιρικό 307 1.6 με ένα μοτέρ αντίστοιχο με αυτο του Qashqai.
Απλά, το να θεωρείται ο 1.6 της Nissan ανώτερο μοτέρ επειδή ...φτιάχνεται στην Ιαπωνία, όταν ο TCE του ίδιου ομίλου τον τσαγιάζει ΠΑΝΤΟΥ, είναι κάπως... -
Σιγά τα φοβερά μοτέρ που φοράνε τα tiida, qq κλπ.
Δυστηχώς δεν καίνε λάδι....
Δυστηχώς δεν βγάζουν βλάβες....Μόνο οι TSi κινητήρες αξίζουν....
Ευτυχώς δηλαδή που ούτε οι tsi και οι tce τα κάνουν αυτά... sorry που σου χαλάμε το παραμύθι αλλά το μοτέρ αυτό δεν πλεονεκτεί πουθενά απέναντι στον αντίστοιχο turbo της Renault.. Τουναντίον... Το αν σε φτιάχνει εσένα είναι άλλη ιστορία..
-
το ότι είναι το ίδιου ομίλου δεν λέει και πάρα πολλά.
Και η Πεζώ συνεργάζεται αλλά δεν είναι bmw .
Και δεν είπα ότι είναι ανώτερος ο 1.6 , αλλά πιο αξιόπιστος ναι είναι...Επαναλαμβάνω κάτσε να δοκιμαστούν οι κινητήρες στο βάθος χρόνου και μετά συζητάμε .Τουλάχιστον για τους TCE είναι πολύ νωρίς να μιλάμε.Μπορεί να είναι σούπερ , θα δείξει..
-
Στο avatar μου δεν βλέπεις το polo, βλέπεις εμένα με αστεία γυαλιά και μύτη.
Στην υπογραφή μου βλέπεις ένα polo, όπως και ένα εικονίδιο που έχει λυθεί στα γέλια. Εγώ δεν σε έβρισα, οπότε μην υπονοείς ότι είμαι γερμανόφιλος.
Τέλος πάντων, το έχουμε δει το έργο, όταν με το καλό βάλουν τουρμπάκια και οι Ιάπωνες θα δούμε κάτι όμορφες κωλοτούμπες που θα αγαλλιάσει και η ψυχή του τρισμέγιστου Κωστάλα.
Τα μοτέρ των sunny και οι κεφαλές τους ήταν άλλου παπά ευαγγέλιο;
Και δεν είπα ότι είναι ανώτερος ο 1.6 , αλλά πιο αξιόπιστος ναι είναι...
Says who?
-
το ότι είναι το ίδιου ομίλου δεν λέει και πάρα πολλά.
Και η Πεζώ συνεργάζεται αλλά δεν είναι bmw .
Και δεν είπα ότι είναι ανώτερος ο 1.6 , αλλά πιο αξιόπιστος ναι είναι...Επαναλαμβάνω κάτσε να δοκιμαστούν οι κινητήρες στο βάθος χρόνου και μετά συζητάμε .Τουλάχιστον για τους TCE είναι πολύ νωρίς να μιλάμε.Μπορεί να είναι σούπερ , θα δείξει..
H PSA και η BMW ΔΕΝ είναι στον ίδιο όμιλο, αλλά έχουν εξελίξει μαζί τα μοτέρ 1.4 1.6 και 1.6Τ. Τους ανήκουν εξίσου λοιπόν.
Η Nissan και η Renault είναι στον ΙΔΙΟ όμιλο, έχουν το ΙΔΙΟ αφεντικό και μοιράζονται πατώματα, μοτέρ και τεχνογνωσία (πχ το Koleos έχει το ίδιο πάτωμα και μηχανικά με το Qashqai και το Χ-Trail, το Micra και το Clio ΙΙ έχουν το ίδιο πάτωμα κ.ο.κ).
Επομένως, Ό,ΤΙ γουστάρει κάνει η Renault στην Nissan, και είναι λογικό, μιας και κάποτε η δεύτερη πήγαινε για φούντο και την έσωσε και την έκανε κερδοφόρα.Αν το Qashqai πάψει να πουλάει σαν τρελό με τον 1.6 λόγω του Yeti ή του 3008 ή κάποιου άλλου ανταγωνιστή, να είσαι σίγουρος πως θα το φάει η μαρμάγκα το 1.6 μοτέρ για χάρη του TCE που είναι καλύτερο μοτέρ σε όλα του.
Δείκτες αξιοπιστίας ούτε εσύ, ούτε κάποιος άλλος έχει για το κάθε μοτέρ πρόχειρες. Δεν γνωρίζεις λοιπόν πόσο αξιόπιστο είναι το 1.6, ούτε προφανώς μπορείς να το συγκρίνεις με τον TCE.
-
Λίγα λόγια για τα Sunny
Τι μου θύμισες τώρα...
-
μερικες παρατηρησεις
το 1,6 μοτερ του qashqai, πρακτικα κανει ελαχιστες πωλήσεις και αυτες ειναι κυριως στην Ελλάδα (απο Ευρωπη)
το μοτερ που κανει το qashqai να πουλαει ειναι το 1,5dCi
το qashqai στην Ελλάδα πουλάει καλα λογω στιλ-σουβ και οχι για τον αξιοπιστο ιαπωνέζικο κινητηρα
το αυτακι της renault δε θα ιδρωσει λογω του 1,2TSi γιατι τον goshn μαλλον τον ενδιαφερει περισσότερο να κανει αποσβεση στου παλιους κινητηρες και για τους TCe εχει ο θεος και ο καιρος
ενα απο τα παραλογα ειναι οτι αφου βαζουν τον 1,6 της nissan και τον κουβαλανε απο Ιαπωνια, γιατι δεν βαζουν τον Κ4Μ της renault που ειναι ιδια κυβικα με παρόμοια ιπποδυναμη και φτιαχνεται και αυτος εδω διπλα..
απο εκει και περα ειναι παραλογο να μοιραζονται οι renault-nissan τους diesel, αλλα οχι τους βενζινης(τουλαχιστον σε μεγαλο βαθμο)
τελος η renault δεν ειναι μητρικη της nissan, απλα ανηκουν στην ιδια συμμαχια με τον ιδιο προεδρα
-
Και λιγο μαθημα για το alliance αλλα και τους κινητηρες....
-
καλά μην νομίζεις , με μία καραβιά φέρνουν χιλιάδες κινητήρες.Νομίζω δεν είναι εκεί το κόστος.Απλά προφανώς ακόμη θέλουν να έχουν 100% την ευθύνη για την καρδιά του αυτ/του η οποία είναι ο κινητήρας και ίσως δεν θέλουν να ΄΄διαδώσουν΄΄ την τεχνογνωσία τους και στους ΕυρωπαίουςΕιπαμε οτι ο Τce βασιζεται στην HR της Nissan ,οποτε δεν εχουν καποιο επτασφραγιστο μυστικο οι Ιαπωνες.
ο HR15DE το ιδιαιτερο εχει ?
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)