-
Οσο και διαφανο να ειναι ,το τεσταρεις με την αφη,ή με ενα χαρτι που θα απορροφησει λαδι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οσο και διαφανο να ειναι ,το τεσταρεις με την αφη,ή με ενα χαρτι που θα απορροφησει λαδι.Αν δε βάλει δάχτυλο, δεν...
-
Ναι οκ απλα εγώ συνήθως φωτίζω τη βέργα με κάποιο εξτρα φως πχ φακος κλπ ή την γυρναω μια ώρα για να δω που γυαλίζει και να ξεχωρίσω τη στάθμη όταν έχω αυτο το πρόβλημα
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Οσο και διαφανο να ειναι ,το τεσταρεις με την αφη,ή με ενα χαρτι που θα απορροφησει λαδι.
Αν δε βάλει δάχτυλο, δεν...
Αυτο εννοω με την αφη αλλα το εγραψα πιο καλλιτεχνικα
-
Στο πετρελαιο δεν παιζει να ειναι διαφανο μετα απο 1600χλμ...
Εκτος αν ειναι τοσο εξελιγμενος ο κινητηρας που... τι να πω! -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Εκτος αν ειναι τοσο εξελιγμενος ο κινητηρας που... τι να πω!Ναι κι εγω το σκεφτηκα αλλα δεν θα ήταν μαυρο στο κατω κατω μερος της βέργας για να τον προβληματίσει ότι λειπει πολυ λαδι
Κι αν έλειπε τόσο σίγουρα θα είχε αναψει το μισο καντραν -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Κι αν έλειπε τόσο σίγουρα θα είχε αναψει το μισο καντραν...
...και ολοκληρο το μοτερ!
-
Εκτος αν ειναι τοσο εξελιγμενος ο κινητηρας που... τι να πω!μαλλον εσυ εχεις μεινει στα steyer......
-
Ο χρήστης carcaroth έγραψε:
Μια βοηθεια παρακαλω.Ο πατερας μου εχει το 1.6dci εδω και 2 μηνες περιπου.Πριν λιγες μερες ειπα να τσεκαρω τη σταθμη του λαδιου και αντιμετωπισα το εξης θεμα:Δεν καταλαβα που βρισκεται η σταθμη στον μεταλλικο δεικτη!!Εννοειται οτι το σκουπισα,το ξαναβαλα,το εστριψα υπο ολες τις δυνατες γωνιες αλλα ακρη δεν εβγαλα!Παιζει να ειναι τοσο διαφανο και διαυγες που να μη φαινεται?Διαρροη δεν υπαρχει και ουτε θελω να φανταστω οτι το εκαψε με 1600χλμ μονο...Σημειωνω οτι ο daddy θεωρει αδιανοητο να επισκεφθει το σuνεργειο πριν το προβελεπομενο ετησιο service εστω και για ενα τσεκαρισμα για σιγουρια...Το ίδιο έπαθα κ εγω στο yaris όταν είχε μηδενικά χιλιόμετρα. Ήταν αρκετα διαφανές κ δεν έβλεπα το δείκτη. Με μια πιο προσεκτική ματιά όταν κρυώσει, πιστεύω να το δεις. Είναι τουρμπο ο dci? αν ναι νομίζω βάζουν 'ψιλά' λάδια.
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Μια βοηθεια παρακαλω.Ο πατερας μου εχει το 1.6dci εδω και 2 μηνες περιπου.Πριν λιγες μερες ειπα να τσεκαρω τη σταθμη του λαδιου και αντιμετωπισα το εξης θεμα:Δεν καταλαβα που βρισκεται η σταθμη στον μεταλλικο δεικτη!!Εννοειται οτι το σκουπισα,το ξαναβαλα,το εστριψα υπο ολες τις δυνατες γωνιες αλλα ακρη δεν εβγαλα!Παιζει να ειναι τοσο διαφανο και διαυγες που να μη φαινεται?Διαρροη δεν υπαρχει και ουτε θελω να φανταστω οτι το εκαψε με 1600χλμ μονο...Σημειωνω οτι ο daddy θεωρει αδιανοητο να επισκεφθει το σuνεργειο πριν το προβελεπομενο ετησιο service εστω και για ενα τσεκαρισμα για σιγουρια...
Το ίδιο έπαθα κ εγω στο yaris όταν είχε μηδενικά χιλιόμετρα. Ήταν αρκετα διαφανές κ δεν έβλεπα το δείκτη. Με μια πιο προσεκτική ματιά όταν κρυώσει, πιστεύω να το δεις. Είναι τουρμπο ο dci? αν ναι νομίζω βάζουν 'ψιλά' λάδια.
Εδω και πολλα χρονια τα πετρελαιοκινητα μοτερ ειναι με τουρμπο
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μια βοηθεια παρακαλω.Ο πατερας μου εχει το 1.6dci εδω και 2 μηνες περιπου.Πριν λιγες μερες ειπα να τσεκαρω τη σταθμη του λαδιου και αντιμετωπισα το εξης θεμα:Δεν καταλαβα που βρισκεται η σταθμη στον μεταλλικο δεικτη!!Εννοειται οτι το σκουπισα,το ξαναβαλα,το εστριψα υπο ολες τις δυνατες γωνιες αλλα ακρη δεν εβγαλα!Παιζει να ειναι τοσο διαφανο και διαυγες που να μη φαινεται?Διαρροη δεν υπαρχει και ουτε θελω να φανταστω οτι το εκαψε με 1600χλμ μονο...Σημειωνω οτι ο daddy θεωρει αδιανοητο να επισκεφθει το σuνεργειο πριν το προβελεπομενο ετησιο service εστω και για ενα τσεκαρισμα για σιγουρια...
Το ίδιο έπαθα κ εγω στο yaris όταν είχε μηδενικά χιλιόμετρα. Ήταν αρκετα διαφανές κ δεν έβλεπα το δείκτη. Με μια πιο προσεκτική ματιά όταν κρυώσει, πιστεύω να το δεις. Είναι τουρμπο ο dci? αν ναι νομίζω βάζουν 'ψιλά' λάδια.
Εδω και πολλα χρονια τα πετρελαιοκινητα μοτερ ειναι με τουρμπο
δηλαδή είναι τουρμπο κ το Peugeot 208;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εκτος αν ειναι τοσο εξελιγμενος ο κινητηρας που... τι να πω!μαλλον εσυ εχεις μεινει στα steyer......
Οχι... το δικο μου με το καλημερα τα μαυριζει! και μιλαμε για τον K9K που φοραει και το Qashqai (Clio 1,5 dCi 106hp '10)
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
δηλαδή είναι τουρμπο κ το Peugeot 208;
οπου βλεπεις diesel ειναι παντα τουρμπατα. η αρχη λειτουργιας τους ταιριαζει γαντι με τους σαλιγκαρους.
τελευταια φορα που πρεπει να ειχα δει diesel χωρις τουρμπινα πρεπει να ηταν πριν καμια 15ετια και βαλε, απο το γερμανικο γκρουπ (sdi).
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
το οτι δεν εχει δυνατοτητα αναπαραγωγης mp3 δεν μου φαινεται και πολυ καλο.
καλα ουτε και στο f/l δεν το εβαλαν σαν... αναβαθμιση?!εδω που τα λεμε και το usb ειναι εξισου χρησιμο αν οχι χρησιμοτερο οπου... ουτε αυτο εχει!
δεν ξερω βεβαια για τις αλλες εκδοσεις αλλα απ΄οτι καταλαβαινω αυτη ειναι απο το καλο ραφι...Στο τωρινό Euro5 στην μεσαία έκδοση (Accenta S) αλλαξαν το 6δισκο cd player με έξοδο aux, με μονόδισκο MP3 player και με έξοδο usb.
Σαφως και οι δυο παραπανω ελλειψεις ειναι σημαντικες ειδικα στην τιμη και την κατηγορια του αυτοκινητου,
απλα επειδη εγω ακουω σχεδον αποκλειστικα ραδιο δεν εχω προβληματιστει,
για αλλους ομως φιλους οι ελλειψεις ειναι αδικαιολογητες.Εμένα με ενοχλεί πολύ. Και όσο περνάει ο καιρός και περισσοτερο.
Η Αux έξοδος μου φαίνεται έως και πρωτόγονη και η επιλογή μου να έχω 6 μουσικά cds δεν με βολευει καθόλου. Και είναι και το μόνο αυτοκίνητο που σχεδόν κατήργησα την χρήση των κουμπιών απο το τιμόνι ως άβολα και σε τοποθετηση και ως χρήση ...
Σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρα μια 1din aftermarket mp3 μονάδα με το usb του και τον υπολοιπο χώρο ... θήκη! -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Εκτος αν ειναι τοσο εξελιγμενος ο κινητηρας που... τι να πω!Ναι κι εγω το σκεφτηκα αλλα δεν θα ήταν μαυρο στο κατω κατω μερος της βέργας για να τον προβληματίσει ότι λειπει πολυ λαδι
Κι αν έλειπε τόσο σίγουρα θα είχε αναψει το μισο καντρανΣιγουρότατα! Με το που γυρνάς το κλειδί στη μίζα το πρωτο πραγμα που δείχνει είναι τα λαδια!
Η βέργα στα QQs ... είναι μεταλλική?! (Δεν την έχω δει ποτέ!!!)
-
Οχι... το δικο μου με το καλημερα τα μαυριζει! και μιλαμε για τον K9K που φοραει και το Qashqai (Clio 1,5 dCi 106hp '10)
ξερω οτι η καυση του diesel παραγει πολυ καπνια και μερος αυτης μαυριζει τα λαδια αλλα σε τοσο συγχρονους κινητηρες δεν ξερω αν αυτο το κουσουρι εχει παραμεινει
οπως και να εχει παντως σε πιστευω...... -
Με αφορμη την συζητηση αυτη σημερα ειδα τα λαδια σε ενα Corsa καινουριο με 2300χλμ και ηταν αρκετα σκουρα οχι κατραμι αλλα πιο σκουρα απο οτι ειναι συνηθως της βενζινης!
-
Φίλε carcaroth
Για να δείς την ποσότητα λαδιού του κινητήρα σου υπάρχει απλούστερος τρόπος, αρκεί όταν βάλεις το κλειδί στην κλειδαριά και πριν ξεκινίσεις την μηχανή, στην διάρκεια του χρόνου που γράφει η οθόνη σου OIL CHECK OK να πατήσεις το δεξί κουμπί και τότε θα δείς την στάθμη του λαδιού σε 5/5.
Πάντως κι εγώ στο τρίμηνο είδα ένδειξη 4/5 και ζήτησα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο να μου το συμπληρώσουν δωρεάν.
Απ΄ότι διαπίστωσα ο έλεγχος παράδοσης του αυτοκινήτου δεν ήταν και πολύ τυπικός. -
έτσι δουλεύουν αυτά...
-
εσυ ποτε δεν ειχες αυτοκινητο για να ξερεις πως δουλευουν αυτα.........
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)