-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Η ηλιοροφή ειναι το πιο ευχαριστο αξεσουαρ αλλα μετα το cruise control !!!!
+100000
+1
To cc έχει να κανει με την λειτουργικότητα και την άνεση. Η ηλιοροφή -και ιδίως η συγκεκριμένη που ειναι σταθερή και μεγάλη- έχει να κανει με την αίσθηση αλλά και την άνεση. Και τα δυο ειναι αρκετά απαραίτητα. Να οδηγάς ξεκούραστα και με άνεση αλλά να σου δίνει και μια όμορφη αισθηση!... Σε αυτό το διάστημα έχω κανει γύρω στα 2500χλμ
... αλλά με (ελάχιστες )στρεβλώσεις του αμαξώματος.Μάλλον πολύ νωρίς για να αντιληφθει καποιος στρεβλώσεις ...
Είσαι μπροστά σε 'παιδικές ασθένειες'. Οι δε τριγμοι ... κάποιοι θα αυτοδιορθωθούν και καποιοι πιθανό να χρειαστούν εξωτερική επεμβαση. Παρακολουθησε τους. Εγω στα 20.000 πλέον δεν έχω κανένα. (Μπορεί βεβαια να 'έπαψα' να τους ακούω!!!)
Καλοταξιδο και να το χαρεις. -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Αντε αγόρι μου , και δεν με πιστεύουνε που έχω 5,9
Τέριος είχα και εγώ και ήμουν στο 9
Καλοτάξιδο θα το ευχαριστηθείς!!!!!!Μάλλον δεν πρόσεξες κάτι. Ο φίλος linosd έχει το 1.6 diesel και όχι το 1.6 βενζίνη όπως εσύ. Άρα μην συγκρίνεις καταναλώσεις...
Καταναλώσεις δεν πειράζει! Σε σχέση με την ταχύτητα που προκύπτουν αυτές οι καταναλώσεις να μην κανει σύγκριση.
Εγώ θα ήθελα ένα μπάνιο μέσα στο QQ με υδρομασάζ, επίσης θα ήθελα όχι ενα απλό καλό στερεοφωνικό αλλά ένα δωμάτιο χαλάρωσης με χαλαρωτικό φωτισμό και γιατί όχι ζωντανή μουσική .......
Βρε αμα πληρώνεις ... και πλήρη εγκατασταση barbeque βαζουν!
-
Α...... diesel έχει.... δεν το είδα......
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Βρε αμα πληρώνεις ... και πλήρη εγκατασταση barbeque βαζουν!Τα κοψίδια τα κερνάω εγώ
-
Πάντως μια σαλοκουζίνα μπορεί να την προσφέρει!
-
Σε αμμώδη διαδρομή εκεί που πανε τα 4κίνητα στο Nαυάγιο Επανωμής με τον κατοχο του να κανει και το πρώτο μπανιο στη θάλασσα!!!
Uploaded with ImageShack.us
Μα τι ... εκπληκτικό αμαξι!!!
Σταθερη κύλιση στη ψιλή αμμο με καλο πατημα και υπεράνετη συμπεριφορα. Η δε αποσταση απο το έδαφος ... η ιδανικότερη για τα 'κυμματα' της άμμου!Α! Ανακαλυψα καποιες λειτουργίες που μονο το δικο μου QQ έχει. Εγώ κρατώ το τιμόνι με τα δυο χερια και υπάρχει ένα τρίτο χέρι (του συνοδηγού) που κανει αλλαγές στο κιβώτιο (ειδος CVT πλεόν), επιλέγει σταθμό στο ραδιο, μέχρι που κρατάει το ροφημα σε μπουκαλι ή ποτήρι και το φερνει κατευθείαν μπροστά μου!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Α! Ανακαλυψα καποιες λειτουργίες που μονο το δικο μου QQ έχει. ΕγPώ κρατώ το τιμόνι με τα δυο χερια και υπάρχει ένα τρίτο χέρι (του συνοδηγού) που κανει αλλαγές στο κιβώτιο (ειδος CVT πλεόν), επιλέγει σταθμό στο ραδιο, μέχρι που κρατάει το ροφημα σε μπουκαλι ή ποτήρι και το φερνει κατευθείαν μπροστά μου!!!Για πες!
-
-
Σωστα! Ετσι ακριβώς! Πρωτοπόροι οι Γαλλοι αλλά τωρα και σε γιαπωνέζικο κροσόβερ με ιδιαιτερη επιτυχία λειτουργίας του αυτόματου συστήματος σε εκτός δρόμου διαδρομές!
-
Πέρασαν 2 χρόνια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Πέρασαν 2 χρόνια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Κι όμως πέρασαν 2 χρόνια από όταν πήρα το κασκάι , μου φαίνεται ότι το πήρα χτες. Εχω κάνει 22.119 χιλιόμετρα!!!!
-
Εχω κάνει 22.119 χιλιόμετρα!!!!
με ισοποσα μπινελικια απο τους βενζιναδες της περιοχης σου...?
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Εχω κάνει 22.119 χιλιόμετρα!!!!
με ισοποσα μπινελικια απο τους βενζιναδες της περιοχης σου...?
ναι , τελευταία φορά έβαλα βενζίνη γύρω στις 15 μαρτίου από τότε έχω κάνει 905 χιλιόμετρα και θα ξαναβάλω την δευτέρα 7 μαίου που έχω ένα μικρό ταξιδάκι. Πάντως έλειπα και στη Αθήνα μερικές μέρες και κινούμε και με το σκούτερ μου!!!!!
-
Παιδιά σήμερα μάλλον από την πολύ οικονομία στην κατανάλωση ο υπολογιστής του αμαξιού τρελλάθηκε............
Στα 2000 χιλιόμετρα η ένδειξη ήταν σταθερά 5,8 , σήμερα ξαφνικά έσβησε και μετά άναψε δείχνοντας 4,4 μετά από λίγο έξειχνε 6,8 μετά 8 μετά 4,4 ................ ΔΕ ΞΑΝΑΣΧΟΛΟΥΜΕ.................. -
Παιδιά σήμερα μάλλον από την πολύ οικονομία στην κατανάλωση ο υπολογιστής του αμαξιού τρελλάθηκε............
Στα 2000 χιλιόμετρα η ένδειξη ήταν σταθερά 5,8 , σήμερα ξαφνικά έσβησε και μετά άναψε δείχνοντας 4,4 μετά από λίγο έξειχνε 6,8 μετά 8 μετά 4,4 ................ ΔΕ ΞΑΝΑΣΧΟΛΟΥΜΕ..................Εχει και το trip computer καποιο λογικο 'ευρος λειτουργίας'... Αν βγει εκτος 'τα παιρνει στο κρανιο'
-
Το τετρακινητο το εχει παρει κανεις?Τι λεει εκτος δρομου ή σε χιονια?
-
Απο προηγούμενο μου post.
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και παλι ... ανακαλυψα την Αμερική. (Και μη πειτε ότι το γραφει το μανουαλ ....)
Είμαι στα 19.000 χλμ και χθες μου έβγαλε ένδειξη όταν έβαλα το κλειδί στην μίζα ότι 'Σε 1000 χλμ θε πρέπει να πατε για σέρβις' ... στα Αγγλικά φυσικά!!!!
Σε Mercedes ηξερα ότι υπάρχει ... αλλά απ' ότι φαινεται η 'συνεργασία' ξεκίνησε!!!!Σημερα έμαθα ότι η ενδειξη ειναι ... χειροκινητη. Δεν εχει αισθητηρες κλπ οπως στην ΜΒ, BMW, Audi κλπ! Κατι σαν ξυπνητηρι δηλαδή!
Σημερα στην κεντρική αντιπροσωπία έπαιξα λιγο με το 1,6d εκει γυρω και ένα ακομα ... χαμηλο και κουπέ εντος εκθεσης!
Ο 1,6d με εντυπωσιασε σε αποκριση και νευρο. Ο ήχος τους εντος θαλαμου ειναι διακριτικος. Ακούς βεβαια ... diesel αλλά χαμηλόφωνα και καθολου ενοχλητικά. Ο 1,6 μου πιο θορυβώδης μου φανηκε. Σαν λειτουργία και συνεργασία με γκαζι και κιβωτιο ειναι ωραίος. Υστερει λιγο στην εκκινηση σε σχέση με το δικο μου -ενιωσα εναν αρχικο κομπιασμό μαλλον απο το ηλεκτρογκαζο- αλλα μετα δειχνει ότι οσο πατας γκαζι τοσο δινει δυναμη. Γενικα μια συνεχόμενη και αυξανομενη αισθηση επιταχυνσης χωρις κομπιασματα κλπ. Το trip computer έδειχνε καταναλωση 7,1. Εντυπωσιακο για μενα οταν μου ειπαν ότι τα περιπου 1000+ τελευταια χλμ που ειχε κανει ειναι εντος πολης. Εκεινο που δεν μου αρεσε και δεν μου αρεσει γενικα ειναι το start stop. 'Θαβει' την γρηγορη εκκινηση. Το ίδιο βεβαια το εχω παρατηρησει και σε αλλα και ακριβοτερα. Gadget που δεν το θελω γενικά!
Ζηλεψα που ειδα mp3 player με usb και μαυρο εσωτερικό ιδιως στα σημεια των λερωμενων ανοιχτοχρωμων δικών μου! Κατα τα λοιπα όμως ... υπεροχη εμφανιση αυτο το αμαξι!Υπαρχει βεβαια και ωραιότερο και καλύτερο σε πολλά ... 370Ζ!!! και
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το τετρακινητο το εχει παρει κανεις?Τι λεει εκτος δρομου ή σε χιονια?Μερικα στοιχεια μπορώ να σου τα δωσω μεσω του XTrail που έχει την ίδια 4κίνηση σε συνδυασμό με την συμπεριφορά του δικού μου 2κίνητου QQ.
Σε κακοτραχαλο κατηφορικο και ανηφορικό στην αντιθετη κατευθυνση η 4κινηση ειναι αψογη. Σε σημεια γλύστρας απλώς θελει απενεργοποιηση το ESP. Στην θεση lock αισθανεσαι ότι παταει και πηγαινει με τα 4. Δεν σταματαει ή διασταζει. Σαν συμπεριφορά (κρινοντας απο το δικο μου QQ) δεν έχει την ανεση του XTrail που διαθετει μαλακότερη αναρτηση ενώ περιορισμούς ίσως θετουν τα ασφαλτινα λαστιχα. Στην αντιστοιχη διαδρομή με Q7 και Rav4 δευτερης γενιας ένιωσα παντως μια πιο σιγουρια λογω δυναμης στο μεν και των μικτης χρησης ελαστικών του στο δε. Τουλαχιστον σε δυσκολες καταστασης που τα ασφαλτινα ... δεν μπορούν να καλύψουν αναγκη κίνησης. Το δικο μου παντως και σε πατημενο χιονι και παγο τον χειμώνα με προσεκτική κινηση και χειρισμο μια χαρα τα πήγε. Σε λασπη όμως τα βρηκα λιγο σκούρα (βαλε και την 2κινηση). -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το τετρακινητο το εχει παρει κανεις?Τι λεει εκτος δρομου ή σε χιονια?Το βενζινοκίνητο που γνωρίζω είναι πολύ καλό και στις δύο περιπτώσεις με μόνο αρνητικό την πιο ασφάλτινη ανάρτηση που κουράζει περισσότερο το αμάξωμα και τους επιβάτες σε σχέση με ένα SUV και το περιορίζει ίσως λίγο σε σχέση με αυτά σε trial καταστάσεις. Σε χιόνια και γενικά σε μέρη όπου η τετρακίνηση παίζει τον κύριο λόγο και όχι η ανάρτηση είναι εξαιρετικό.
Το diesel λογω ροπής θα είναι σίγουρα ακόμα καλύτερο!Φωτογραφία δική μου απο σημείο που ανέβηκε έυκολα:
-
Μια χαρα τα παει.Σε συνδυασμο με τη λασπη που εχει ...Εδω ειχες κλειδωσει τη τετρακινηση.Το ESP στα περισσοτερα νεα 4WD θελει απενεργοποιηση.Στην ουσια βεβαια απενεργοποιειται μονο το 'κοψιμο' στο κινητηρα ενω στα φρενα μενει ενεργο.
Η αναρτηση ειναι οντως τοσο σφικτη?
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)