-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Τι λάδια προτείνει η εταιρεία , ξέρουμε;
Μου είπαν ότι η εταιρεία βάζει 0-40 αλλά ο εδώ αντιπρόσωπος θεωρεί καλύτερα τα 10-40!!!
Ρε και λάδια να αγοράσω από Αθήνα από την Νισσάν και θα τα αλλάζω μόνος μου!!!!
Να μην υπάρχει κανείς αρμόδιος και υπεύθυνος σε αυτήν την Χώρα!!!!!!!Βαζε οτι προτεινει η Nissan και ασε τον αντιπροσωπο να λεει οτι θελει. ασε που με τα 5-30 και γενικα αυτα τα λαδια εχεις και λιγοτερη καταναλωση στα καυσιμα
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
H αντοχή των τακακίων εξαρτάται από τη χρήση τους, όχι από τα χιλιόμετρα...Εγραψα 'περιπου' αν προσεξες για να προσδιορισω καπως τον χρονο αλλαγης τους σε καποιο σερβις,
το σωστο ειναι συνδυασμος υλικου, χρησης και χιλιομετρων, καποιοι με τα ιδια τακακια εκαναν 18.000χλμ καποιοι 60.000 χλμ. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Στο QQ λαδια και φιλτρο λαδιου αλλαζονται καθε 15.000 χλμ η' ενα χρονο (οτι ερθει πρωτο)
στα 30.000 χλμ 60.000 χλμ επιπλεων φιλτρο αερα, φιλτρο A/C, και υγρα φρενων,
και καθε 90.000 χλμ μπουζι.
Τα εμπρως τακακια στο QQ αντεχουν περιπου 35.000 χλμ (75 ευρω τα γνησια) τα πισω πιο πολυ
Αλλαγες λαδιων φιλτρων στο ετησιο κοστιζουν περιπου 50-60 ευρω αν δεν χρειαστει κατι αλλο
τα σερβις των 30.000 χλμ μεχρι 250 ευρω με ολους τους ελεγχους και τα συμπληρωματα υγρων.Αυτό θα κάνω και γω!!!!!!
-
Βαλβολινες διαφορικων 4κινησης ξερει κανεις καθε ποτε αλλαζουν?
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
H αντοχή των τακακίων εξαρτάται από τη χρήση τους, όχι από τα χιλιόμετρα...
Εγραψα 'περιπου' αν προσεξες για να προσδιορισω καπως τον χρονο αλλαγης τους σε καποιο σερβις,
το σωστο ειναι συνδυασμος υλικου, χρησης και χιλιομετρων, καποιοι με τα ιδια τακακια εκαναν 18.000χλμ καποιοι 60.000 χλμ.18 με 60 εχει πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα διαφορά, οπότε το 'περίπου' που έγραψες πάει περίπατο.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
18 με 60 εχει πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα διαφορά, οπότε το 'περίπου' που έγραψες πάει περίπατο.Το περίπου πάει σε 'μέσο όρο'.
Τα δικά μου 600 χλμ εδώ και ένα μήνα που είναι καθημερινά εντός πόλης και σε μποτιλιαρισματα σε πατήματα φρένου είναι πολλές φορές πολλαπλάσια σε σχέση με μια διαδρομή 600 χιλιομέτρων εκτός. Και φαντάζομαι (θεωρητικά) με μια τέτοια χρήση σαν εμένα ίσα που θα φτάσω τα 18000 χλμ αντίθετα με κάποιον που έχει την χρήση του QQ μόνο για εκτός. Και κάπου στην μέση ένας που στην χρήση του έχει και πόλη και ταξίδια. -
Ξέρω χοντρικά ότι τακάκια αλλάζουμε κάθε 30.000 χιλιόμετρα !!! Συνήθως τόσα κάνω 30 με 35 αλλά και 2 φορές άλλαξα στα 15000!!!!! (Με άλλα αμάξια το qq δε θέλει τίποτα)
-
Παρεμπιπτόντως δεν ξέρω ποσο θα αντέξουν τα τακάκια του αλλά στο φρενάρισμα πρέπει να είναι στην κορυφή.
Μέγιστη αίσθηση ασφάλειας αλλά και γενικά η λειτουργίες των πεντάλ του (γκάζι, φρένο, συμπλέκτης) δείχνουν άψογες. Καλή απομόνωση συμπλέκτη, άμεσο γκάζι (δεν ξέρω αν είναι ηλεκτρόγκαζο αλλά αν είναι ... 'μαθήματα' στην Suzuki να δώσει) και φρένο με πολύ καλή ρύθμιση του ABS.Και επειδή είμαι και λίγο 'ανάποδος' (σε χαρακτήρα δεν με λές και 'εύκολο'!!!) έχω θέμα με τον λεβιέ ταχυτήτων.
Βολικός αν βάζεις το χέρι απο πάνω και κάνεις τις αλλαγές, αλλά έχω συνηθήσει να τον πιάνω απο το πλάι και δεν είναι καθόλου εργονομικός στο χέρι μου. Μάλλον θα αλλαχτούν οι λαβές των Micra για να συνηθήσω το ... απο πάνω! -
Μιλάμε είναι και γ.......................................................................................................................................... τα αμάξια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
H αντοχή των τακακίων εξαρτάται από τη χρήση τους, όχι από τα χιλιόμετρα...
Εγραψα 'περιπου' αν προσεξες για να προσδιορισω καπως τον χρονο αλλαγης τους σε καποιο σερβις,
το σωστο ειναι συνδυασμος υλικου, χρησης και χιλιομετρων, καποιοι με τα ιδια τακακια εκαναν 18.000χλμ καποιοι 60.000 χλμ.18 με 60 εχει πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα διαφορά, οπότε το 'περίπου' που έγραψες πάει περίπατο.
Το 'περιπου' ισχυει απο την στιγμη που σε πανω απο 50 αυτοκινητα στα 40 τα αλλαξαν αναμεσα στα 30.000χλμ-40.000χλμ και οπωσδηποτε με διαφορετικες συνθηκες οδηγησης, επαναλαμβανω οτι ηταν μια ενδεικτικη τιμη η οποια ομως ισχυει, δεν θα επεμενα εαν δεν γνωριζα,
τωρα αν εσυ ξερεις κατι παραπανω που αναιρει οσα εγραψα ειμαι προθυμος να το ακουσω. -
Δεν έχω στατιστικά στοιχεία, ούτε τεχνικές μελέτες και αναλύσεις. Την άποψη μου την παρέθεσα, προσωπικά τακάκια αλλάζω όχι με τα χιλιόμετρα, αλλά 'νιώθοντας' το φρένο. Δεν οδηγούμε πάντα το ίδιο, τουλάχιστον όχι όλοι.
-
Νέες μετρήσεις : Κινούμαι κανονικά εδώ στη Σάμο! Συνήθως μόνος αλλά και πολλές φορές με δύο κουκλάρες ! (Τις Κόρες μου) !!!
Εκανα 1300 χιλιόμετρα με 88 λίτρα βενζίνης ήτοι καίω 6,76 λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα!!! Ενώ η ένδειξη του αυτοκινήτου λέει για 6 λιτρα/100 χιλιόμετρα!!!!Φιλάκια!!!!!!
-
Νέες μετρήσεις : Κινούμαι κανονικά εδώ στη Σάμο! Συνήθως μόνος αλλά και πολλές φορές με δύο κουκλάρες ! (Τις Κόρες μου) !!!
Εκανα 1300 χιλιόμετρα με 88 λίτρα βενζίνης ήτοι καίω 6,76 λίτρα ανα 100 χιλιόμετρα!!! Ενώ η ένδειξη του αυτοκινήτου λέει για 6 λιτρα/100 χιλιόμετρα!!!!Φιλάκια!!!!!!
Να πω ο master της οικονομίας
Να πω ο πόδι πούπουλο κάνοντας σε ινδιάνο
Τι να πω
Μπράβο σου πάντως -
Καταναλώσεις του QasPixo ... που ίσως βγει σε λίγα χρόνια!
Εγώ αν δεν έκανα την μου με τον μηδενισμό όλων των ενδείξεων για την αλλαγή της ώρας θα ήμουν στο 7άρι κοντά. Τωρα στα 150 χλμ μετά τον μηδενισμό, με εντός πόλης κίνηση μου δείχνει 8,5.
-
-
παιδια sorry, αλλα με τα καινουργια τελη, οποιος αγορασει το QQ θα πληρωνει 324 ευρω για τελη ή κατι δεν μου παει καλα με τα νουμερα???
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
παιδια sorry, αλλα με τα καινουργια τελη, οποιος αγορασει το QQ θα πληρωνει 324 ευρω για τελη ή κατι δεν μου παει καλα με τα νουμερα???κατι δε σου πάει καλά!!!!!
-
Όταν λέω εγώ ο Master της οικονομίας.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Όταν λέω εγώ ο Master της οικονομίας.Μου αρέσει πολύ αυτός ο χαρακτηρισμός!!!!
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
παιδια sorry, αλλα με τα καινουργια τελη, οποιος αγορασει το QQ θα πληρωνει 324 ευρω για τελη ή κατι δεν μου παει καλα με τα νουμερα???Αυτός που θα πάρει το τωρινό 1,6 με τα 115 άλογα έχει 155 grCO2 και τέλη 232.50€. Αν πάρει με το νέο 1,6 με τα 117 άλογα (τον ίδιο με του Juke) θα έχει 144 grCO2 και τέλη 216€. Αν έρθει και η έκδοση 1,6 117ΗΡ με το σύστημα Start/Stop θα έχει 139grCO2 και 139€ τέλη.
ΥΓ1. Σε περίπτωση που ισχύσουν τα τέλη (αν ... για το 2012) για όλα τα αυτοκίνητα (άσχετα με χρονολογία αγοράς) τότε το προηγούμενο QQ 1,6 115hp που είχε 160grCO2 ... θα πληρώσει 320€.
ΥΓ2. Στα περισσότερα περιοδικά έχουν ακόμα τα τεχνικά στοιχεία του προηγούμενου QQ και δείχνουν 160 grCO2.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)