-
Παιδιά το 1,6 βγαίνει σε αυτόματο;
-
οχι
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Παιδιά το 1,6 βγαίνει σε αυτόματο;Τα αυτόματα είναι για τους Αμερικάνους!!! Μου θύμισες κάτι συγγενείς που έρχονται το καλοκαίρι από την Αμερική και λένε όλο... εμείς στη Αμερική έχουμε αυτόματα αμάξια , εμείς στην Αμερική έχουμε μεγάλα κυβικά , εμείς στην Αμερική........
Να πάνε να :::::@@@΅::@@@:: αυτοί ή Αμερική και τα αυτόματα αμάξια!!!!!!!!!!!!
-
Το 50% των νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ είναι αυτόματα, έναντι 80% στο αμέρικα. Ξεπατικώνουμε και εδώ σιγά σιγά τα χαζοαερικανάκια ή μου φαίνεται?
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Παιδιά το 1,6 βγαίνει σε αυτόματο;
Τα αυτόματα είναι για τους Αμερικάνους!!! Μου θύμισες κάτι συγγενείς που έρχονται το καλοκαίρι από την Αμερική και λένε όλο... εμείς στη Αμερική έχουμε αυτόματα αμάξια , εμείς στην Αμερική έχουμε μεγάλα κυβικά , εμείς στην Αμερική........
Να πάνε να :::::@@@΅::@@@:: αυτοί ή Αμερική και τα αυτόματα αμάξια!!!!!!!!!!!!
Φίλε μου το μέλλον είναι τα αυτόματα (ημιαυτόματα). Και μάλιστα σε SUV που δεν πας να κάνεις σπορ οδήγηση πιο το νόημα να ανακατεύεις την φασολάδα?
Ειδικά μέσα στην πόλη πιο το νόημα είτε είναι σπορ αμάξι είτε είναι SUV να έχει χειροκίνητο.
-
Φίλε costaslio το συγκεκριμένο είναι για τον πατέρα μου και δυστυχώς απορρίπτεται λόγω έλλειψης αυτόματου κιβωτίου. Αλλά και για εμένα πλέον το αυτόματο είναι μονόδρομος. Όπως λέει και ο φίλος τα αυτόματα ήρθαν για να μείνουν σε όλες τις κατηγορίες. Άλλωστε και 100% σπόρ κατασκευές πχ Φερράρι 456 πλέον έχουν αποκλειστικά αυτόματα κιβώτια.
-
οτι αλλάζουμε σιγα σιγα ...αλλάζουμε ...... σε μερικά χρονάκια θα γίνουμε ευρωπαίοι..... σε πόσα δε ξέρω.........
-
είδα την διαφορά του action με action plus , ενώ η χρηματική διαφορά είναι 1200 ευρώ τα παραπάνω είναι οι 16άρες ζάντες (που μου τις έδωσαν δώρο) και οι ηλεκτρικοί καθρέπτες !!! Μόνον αυτά;;;;;;;;;
-
Έχει τις ευκολίες του και τα υπέρ του ένα αυτόματο κιβώτιο. Νομίζω πως είναι απαραίτητη η παρουσία του σε όλες τις κατηγορίες και το ότι υπάρχει ψάξιμο και εξέλιξη είναι πολύ καλό.
Δεν έχω εμπειρία από το 'DSG' για παραδειγμα αλλά απ' ότι έχω ακούσει δίνει άνεση, δύναμη, ευκολία κλπ στα αυτοκίνητα και κάτι τέτοιο αντίστοιχο (κιβώτιο) θα το ήθελα στο QQ, όπως και για ένα μικρό πόλης αλλά και για ένα υπεραυτοκίνητο μεγάλων αποστάσεων και επιδόσεων.
Ένα ερωτηματικό μόνο έχω στην ακριβή, πολύπλοκη και δυσκολότερη συντήρηση τους που στην Ελλάδα ότι ιδιόμορφο ... κοστίζει.Ο χρήστης costaslio έγραψε:
είδα την διαφορά του action με action plus , ενώ η χρηματική διαφορά είναι 1200 ευρώ τα παραπάνω είναι οι 16άρες ζάντες (που μου τις έδωσαν δώρο) και οι ηλεκτρικοί καθρέπτες !!! Μόνον αυτά;;;;;;;;;Η διαφορά των δύο εκδόσεων είναι ΜΟΝΟ οι 16άρες ζάντες και το ESP στην Action Plus που δεν υπάρχουν στην βασική Action. Όπως έχω πει -όταν έψαχνα και 'έκλεισα' το QQ- η Action Plus είναι έκδοση που υπάρχει μόνο στα χαρτιά και με δυνατότητα παραγγελίας και όχι ετοιμοπαράδοτη έκδοση.
-
Με ενα QQ διλιτρο αυτοματο CVT ξεχασα πως ηταν το manual κιβωτιο ......δεν τολμω να φανταστω ποσο καλο θα ειναι το αντιστοιχο JUKE CVT στα 190 αλογα...
-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
Με ενα QQ διλιτρο αυτοματο CVT ξεχασα πως ηταν το manual κιβωτιο ......δεν τολμω να φανταστω ποσο καλο θα ειναι το αντιστοιχο JUKE CVT στα 190 αλογα...Σίγουρα θα είναι πάρα πολύ καλό αντίθετα με την τιμή του δυστυχώς...
-
:metalo: Το πήρα σήμερα!!!!!!!!!! Απλά τέλειο !!!! Εχω ξετρελαθεί!!!!!Το πως περνάει ο καιρός οι.... γηραιότεροι του φόρουμ το έχετε αντιληφθεί
Πέρασαν ήδη 6 μήνες από την αγορά!!
Εχω κάνει 7500 χιλιόμετρα , αύριο πάω για την πρώτη αλλαγή λαδιών!!!!
Μόνο θετικά έχω να πω , από τις καλύτερες επιλογές της ζωής μου
Υγεία μόνο και πολλά χιλιόμετρα!!!! Κάτι που έμαθα;; Να μη κρατάμε χρόνια ένα αμάξι , περισσότερο κακό στην τσέπη μας κάνει παρά καλό!!!!!
Φιλάκια!!!!
-
Εχω κάνει 7500 χιλιόμετρα , αύριο πάω για την πρώτη αλλαγή λαδιών!!!!Δεν τα άλλαξες στα πρώτα 1000-1500 χλμ τα λάδια που είχε απο το εργοστάσιο?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εχω κάνει 7500 χιλιόμετρα , αύριο πάω για την πρώτη αλλαγή λαδιών!!!!
Δεν τα άλλαξες στα πρώτα 1000-1500 χλμ τα λάδια που είχε απο το εργοστάσιο?
Οχι!!! Δεν χρειαζόνταν μου είπαν και 2 αντιπροσωπείες και 2 - 3 τηλλέφωνα !!! Δεν ήταν από το εργοστάσιο τα λάδια υποτίθεται ότι πριν μου το παραδόσουν έβαλαν νέα λάδια!!!!
-
Α !! Μη ψάχνεσαι να δίνεις λεφτά!!! 50 ευρώ αλλαγή λαδιών και φίλτρο κάθε 7500 χιλιόμετρα και στα 30.000 το σέρβις (μπουζί βασικά και φίλτρα)!!!!
-
Επισημως, η αλλαγη λαδιων ειναι καθε 15Κ, και η τακτικη συντηρηση καθε 30Κ ή ενα χρονο. Πρακτικα, η αλλαγη στα 10Κ ειναι μια χαρα, και το τακτικο service καθε 30Κ επισης (ο χρονος δεν τηρειται σε πολλες αντιπροσωπειες).
-
Εγώ στα έως τώρα αυτοκίνητα (λόγω λίγων χιλιομέτρων) ακολουθώ ετήσιο πρόγραμμα ελέγχου και αλλαγών. Σαν ΜΟ ετήσιων χιλιομέτρων είμαι στα 8000 χλμ τον χρόνο και η Nissan έως το 2007 στο Micra 'ήθελε' κάθε 7500 και 15000 χλμ λάδια και σέρβις.
Πρόσφατα είδα στα βιβλία των Micra (δεν θυμώμουν) ότι στα πρώτα 1500 χλμ τα έχω αλλάξει και στα δύο και μετά κάθε χρόνο ή 7500 χλμ. Στο QQ θεωρώ πως είναι καλό να φύγει το λάδι του στρωσίματος και απο εκεί και πέρα θα είναι κάθε 10000 χλμ.Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Οχι!!! Δεν χρειαζόνταν μου είπαν και 2 αντιπροσωπείες και 2 - 3 τηλέφωνα !!!Εμένα ένας αντιπρόσωπος και ένα εξουσιοδοτημένο μου είπαν '... βλέπουμε'. Θέλουν να κάνουν και ένα αρχικό έλεγχο. Θα πάω και θα δούμε.
Κάτι που έμαθα;; Να μη κρατάμε χρόνια ένα αμάξι , περισσότερο κακό στην τσέπη μας κάνει παρά καλό!!!!!
Από την στιγμή που αρχίζουν οι φθορές του χρόνου και των χιλιομέτρων σίγουρα αρχίζει και η αντίστροφή μέτρηση. Ας είναι απροβλημάτιστα και ανέξοδα για πολύ καιρό και αν δεν χρεοκοπήσουμε ως κράτος και έχουμε την υγειά μος ... βλέπουμε! Εγώ τον αντικαταστάτη του QQ τον έθεσα για το ... 2019 με 2020. Ο 'έρωτας' δεν θα υπάρχει τότε αλλά εύχομαι να μην υπάρχει 'θυμός'.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Επισημως, η αλλαγη λαδιων ειναι καθε 15Κ, και η τακτικη συντηρηση καθε 30Κ ή ενα χρονο. Πρακτικα, η αλλαγη στα 10Κ ειναι μια χαρα, και το τακτικο service καθε 30Κ επισης (ο χρονος δεν τηρειται σε πολλες αντιπροσωπειες).Μα επίσημα μιλάμε , κάθε 7500 λάδια και σερβις κάθε 30000 ! Τώρα βάσει χιλιομέτρων γιατί κάθε χρόνο σέρβις..(βράσε όριζα).. δεν είναι δυνατό να κάνουμε !! Λαδάκια και..... μόλις και όταν συμπληρώσω τα 30.000 το περιβόητο σέρβις !!!
Στο πεζό 107 !! Γίνεται το σέρβις στα 40.000 , 3,5 χρόνια δε τα έχω συμπληρώσει , πήγα στην αντιπροσωπεία μόνο για αλλαγή τακάκια !!! Με είδαν σοβαρό και έξυπνο άνθρωπο και ούτε μου είπαν τίποτα για σέρβις και ας έχουν περάσει κοντά 4 χρόνια!!!!
Τα ίδια και εδώ στη Σαμο ....... με ξέρουν ....... είναι μικρή κοινωνία ....... και δε μου λένε μ@@@@@@!!!!!!
-
Επισημως, η αλλαγη λαδιων ειναι καθε 15Κ, και η τακτικη συντηρηση καθε 30Κ ή ενα χρονο. Πρακτικα, η αλλαγη στα 10Κ ειναι μια χαρα, και το τακτικο service καθε 30Κ επισης (ο χρονος δεν τηρειται σε πολλες αντιπροσωπειες).
Μα επίσημα μιλάμε , κάθε 7500 λάδια και σερβις κάθε 30000 ! Τώρα βάσει χιλιομέτρων γιατί κάθε χρόνο σέρβις..(βράσε όριζα).. δεν είναι δυνατό να κάνουμε !! Λαδάκια και..... μόλις και όταν συμπληρώσω τα 30.000 το περιβόητο σέρβις !!!
Στο πεζό 107 !! Γίνεται το σέρβις στα 40.000 , 3,5 χρόνια δε τα έχω συμπληρώσει , πήγα στην αντιπροσωπεία μόνο για αλλαγή τακάκια !!! Με είδαν σοβαρό και έξυπνο άνθρωπο και ούτε μου είπαν τίποτα για σέρβις και ας έχουν περάσει κοντά 4 χρόνια!!!!
Τα ίδια και εδώ στη Σαμο ....... με ξέρουν ....... είναι μικρή κοινωνία ....... και δε μου λένε μ@@@@@@!!!!!!
Επισημα καθε 15. Ψαξτο.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Επισημα καθε 15. Ψαξτο.
Θα το κοιτάξω αλλά ....εντάξει κάθε 7500 ένα 50άρικο καλά είναι !!!!
Η αντιπροσωπεία που πήρα το αμάξι στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ μου είπε κάθε 7500 , στα 1500 μου είπαν να πάω για έναν έλεγχο όταν όμως του είπα τι έλεγχο; πρέπει ; μου είπε όχι μωρέ μ@@@ είναι, έλα στα 7500!!
Στην Σάμο στον άλλο Φίλο εδώ αντιπρόσωπο μου είπε λάδια κάθε 7500 και έλα στα 1500 για έλεγχο και να δούμε το αμάξι! Μόλις τον ρώτησα τι είδους έλεγχο δεν το έχεις δει το αμάξι; με αυτό κινούμαι.... μου είπε ΟΚ έλα στα 7500 για αλλαγή λαδιών και φίλτρου 50 ευρώ!!!
Τα λάδια μπορεί να είναι για 15000 ...αλλά ... μου φαίνονται πολλά ... και στα προηγούμενα αμάξια και λοιπές μηχανές τα άλλαζα πιό νωρίς, εξάλλου η ζωή του κινητήρα είναι το λάδι και 50 ευρώ κάθε 7500 δεν είναι κόστος!! Κοστος είναι οι άλλες μ@@@@ που σε εξαναγκάσουν...... τα σέρβις κ.λ.π.!!!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)